SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:Mój się tak ucieszył ze to jego urodziny. Ale by było. Ja 10, mój 23 ma młody w czym wybierać

Ja mam nadzieje, ze w czwartek na prenatalnych dowiem sie czegos wiecej odnosnie terminu, proporcji itd
małaMyszka, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jakiej pojemności kupujesz tą butelkę ? Ja nie mam doświadczenia więc zdecyduję się również na tą butelkęAmberla wrote:Ja kupiłam rano ten leżaczek w Smyku, bo od jutra mam nowe rozliczenie na karcie i może mi to wpadnie już na nowy miesiąc
Kupiłam nowy bo mama mnie uświadomiła, że przecież na nowy jest gwarancja - a ja debil sobie o tym zapomniałam, mimo, że przecież magisterkę pisałam z praw konsumenta ;P Dzięki Gianna raz jeszcze 
Teraz szukam sklepu gdzie kupię resztę rzeczy i szlag mnie trafia - bo nie ma w jednym miejscu wszystkiego co bym chciała. Jak w jednym miejscu jest laktator któy chcę to nie ma tam np. takiej butelki jak chcę. A butelkę mam sprecyzowaną i taka musi być - firmy MAM antykolkowa - genialna. Miałam przy córce i do tej pory używam rano jak podaję mleko ( raz dziennie).
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja mam nadzieje, ze w czwartek na prenatalnych dowiem sie czegos wiecej odnosnie terminu, proporcji itd
Zaczynają się nam terminy skracać :p
połowa z nas w lipcu urodzi
-
Pysznie wygląda...psioszka11 wrote:
A co to za ciacho?
bosa lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Pysznie wygląda...
A co to za ciacho?
Najprostszy jabłecznik, pisałam w zeszłym tygodniu przepis na forum. Dziś prócz jabłek dodałam gruszki,ale też świetnie smakuje.

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Miru wrote:Zaczynają się nam terminy skracać :p
połowa z nas w lipcu urodzi
To na pewno
. Wg moich obliczen mala w tydzien podrosla 250 gram wiec za miesiac to juz powinien byc kg wiecej 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:20
-
Miru gratulacje, ale te Wasze dzieciaki duże! Ciekawe ile moja ma. W piątek wizyta
miesiąc temu ważyła 900 gr wiec przypuszczam, że teraz jakieś 1300 będzie miała. Faktycznie, połowa pewnie się w lipcu rozpakuje
małaMyszka, niecierpliwa, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Na jabłecznik to ja się nie nadaje...psioszka11 wrote:Najprostszy jabłecznik, pisałam w zeszłym tygodniu przepis na forum. Dziś prócz jabłek dodałam gruszki,ale też świetnie smakuje.
bosa lubi tę wiadomość
-
Ale ciastaaaa mniaam! ja dojadam swój torcik komunijny i czekoladki merci
ale taki jabłecznik to w tym tygodniu zrobię!
Kurde przyszedł rachunek za prąd 200 zł niedopłaty, odkąd się dobrze czuje więcej piekę i są efekty na liczniku
chyba kupie jakiś piekarnik gazowy.
Jadę dziewczynki na wizytę, ciekawe co tam lekarz powie. USG za 2 tyg, ciekawa jestem ile moja waży- w 24.3 ważyła 600 gram ciekawe ile teraz, po brzuchu sądzę że podwoiła się tak jak i brzuch.
małaMyszka, niecierpliwa, chcebycmama, mamasia, gianna88, bosa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja mam jedną butelke dr brown's 160 ml antykolkowa i tomme teppe 260 ml tez antykolkowa zobaczymy
Ze smoczkow mam 1 MAM Start i 2 MAM Perfect i 1 tomme teppe dostałam gratis jakis dla noworodka
-
psioszka11 wrote:Ja kupiłam taki: http://chelaferr.pl/chela-ferr-bio-complex.html
Za tydzień będę robić wyniki po mscu brania to zobaczę czy coś ruszyło.
14 mg żalazo to maciopeńko! Tak jak pisałam, te na receptę mają 80mg. Ale mi hemoglobina mocniej skoczyła jak jadłam mięso 3 razy dziennie i piłam sok z buraków (surówki nie lubię, więc przyjmowałam z innej formie).
Za godzinę ma przyjechać stolarz i "dokończyć" urządzenia pokoju dla juniora. Później jedziemy do teściowej z ciastem, jutro odwiedzimy moją mamę.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lekarka kazala mi dzis zrobic morfologie, mocz i crp na razie mam wyniki krwi 3 mam ponad norme wiecie o czym moze to swiadczyc bo ja jestem z tego noga

Morfologia krwi
Leukocyty 12,81 tys/µl 3,80 10,00 H
Erytrocyty 4,33 mln/µl 3,70 5,10 N
Hemoglobina 13,4 g/dl 12,0 16,0 N
Hematokryt 39,2 % 37,0 47,0 N
MCV 90,5 fl 80,0 99,0 N
MCH 30,9 pg 27,0 35,0 N
MCHC 34,2 g/dl 32,0 37,0 N
Płytki krwi 288 tys/µl 140 440 N
RDW-SD 44,6 fl 36,4 46,3 N
RDW-CV 13,6 % 11,6 14,8 N
PDW 11,2 fl 9,0 17,0 N
MPV 10,0 fl 5,0 20,0 N
P-LCR 24,7 % 13,0 43,0 N
Neutrofile 9,72 tys/µl 2,50 7,00 H
Limfocyty 2,24 tys/µl 1,50 3,50 N
Monocyty 0,69 tys/µl 0,20 1,00 N
Eozynofile 0,13 tys/µl 0,10 0,50 N
Bazofile 0,03 tys/µl 0,00 0,10 N
Neutrofile 75,9 % 40,0 70,0 H
Limfocyty 17,5 % 20,0 45,0 L
Monocyty 5,4 % 4,0 12,0 N
Eozynofile 1,0 % 1,0 5,0 N
Bazofile 0,2 % 0,0 2,0 N
Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty
Barwa słomkowy
pH 6,500 4,8 7,4 N
Glukoza nieobecna
Ciężar właściwy 1,016 kg/l 1,015 1,030 N
Ketony nieobecne
Urobilinogen w normie
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Powyzej normy mam leukocyty, neutrofile i neutrofile, a limfocyty ponizej. Do tej pory we wszystkich badaniach wszystko mialam w normie.
Wyczytalam, ze leukocyty w ciazy maja norme do 15, ale skad taki wzrost w cigu miesiaca z 8 do 12??
CRP mam 4,12Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:20
-
ja będe brała wieksze butelki, te 150 to maciupkie, ciezko mleko zamieszac bedzie nawet:) póki co jestem zdecydowana na dr'browns, widze ze kupujecie 2 rózne, mój siostrzeniec jak pił z jednej to juz z zadnej innej pic nie chciał
-
niecierpliwa takie nieznaczne spadki i wzrosty wcale nie muszą o niczym świadczyć, ważne jest też to że niektóre parametry np. neutrofile mogą wzrosną fizjologicznie w III trymestrze, oczywiście poziom wzrostu musi ocenić lekarz, ale ja bym się nie zamartwiała na zapas

-
Kochana zazdroszcze Ci tej morfologii. Nie ma sie czego przyczepic. Ja mojej nawet nie wstawiam bo sie mozna zalamac,w normie to moze ze 3:) Maja wyciaga ze mnie co sie da.
norma leukocytow w ciazy to 14,ale crp masz super wiec nie masz sie co martwic, no i automatycznie podwyzszone leukocyty to podwyzszone neutrofile.
Bylam u lekarza zrobil mi posiew z szyjki na bakterie. Zbadal na samolocie i powiedzial ze nie ma sie do czego przyczepic bo szyjka dluuuga zamknieta takze skurcze to te haxona brixa a razem z nerwami daja bolesne polaczenie. Mam brac nospe i magne b6 na twardnienie brzucha ale jak na ten etap ciazy to bedzie ich wiecej. Czekamy na wyniki posiewu, jak wyjdzie ok to wizyta za miesiac jak nie ok to bierze mnie do siebie na oddzial. Wierze ze bedzie dobrze
jade na ostatnie zajecia sr.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:26
Paula_071, mamasia, małaMyszka, psioszka11, bosa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

27.07.2015