SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
super kochana sie ciesze. Az mi.pociekla sluna. My wyksnczamy z mezem lodowke zeby rozmrozic. Drugi dzien mordujemy ruskie.psioszka11 wrote:Ofka kotleciki zajebiste- nie miałam pora, więc była cebula i nie miałam kukurydzy,więc dałam groszek. Pycha...!
Miru- masz termin w naszą rocznicę ślubu!
Ewa123, małaMyszka, psioszka11, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

-
niecierpliwa wrote:Crp w styczniu tez mialam o wiele nizsze, bo 1,07 a teraz 4.12
oj ja to bym chciała takie CRP
u mnie się waha w badaniach od 11 do 18
i nie wiadomo skąd
małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość
-
a z ciekawostek piszecie o pozytywkach... a u mnie przed chwilą w radiu leciało to https://www.youtube.com/watch?v=g8v6cZ21vlc i normalnie cały brzuch się ruszał w rytm muzyki hihi
taka schiza jakby mały dupką kręcił i tańczył sobie
piosenka się skończyła i tańce też się skończyły
Maniuś, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Co do butelek to na necie dobre.opinie ma dr brown, ale mi siora kazala kupic avent. Jedna narazie bo to bardzobroznie bywa. A smoczek kazala kupic chico. Ktos pisal o smoczkam mum ale na necie jest duzo opini ze dzieciaki je przegryzaja. No jabkupievten chico.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

-
no tak moje wygladaja identycznie. Aboryginalnym przepisie jest wlasnie groszek. Ale bym je wszamala...psioszka11 wrote:
małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

-
Oj jak tu kulinarnie dziś
chyba zacznę sobie zapisywać gdzieś te wszystkie przepisy.. Czytam i ślinka mi leci
dzisiaj dla mojej mamusi zrobiłam czekoladowe naleśniki z dżemem, bitą śmietaną i serkiem mascarpone, niebo w gębie
w nagrodę dostałam talerz przepysznej grzybowej.. Synuś dzisiaj wyjątkowo spokojny ale pewnie wieczorem będzie bardziej aktywny
małaMyszka, bosa, magda sz, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam

Psioszka- baaaardzo przypominasz mi moją znajomą ! na dodatek ona tez jest w ciazy i tez ma termin na sierpień i jak spojrzałam na zdjecie to az na głos powiedzialam "Marta?!" mega podobna
Uhuh ile wypieków
My zaraz jedziemy do moich rodziców, na pierogi i pączki
a potem do teściow 
Byłam dzisiaj z rodzicami w Białymstoku, otwirzyli dużą galerie outlet, no poprostu szał ! :o nic nie kupiłam, bo na ciąże za bardzo nic nie pasowalo, ale jak juz urodze i dojde troche do siebie to pojedziemy tam z mamą koniecznie !
Sinsay,reserved itd. zaraz bedzie zara (nowa galeria i jeszcze jest sporo pustych lokali)
I ceny to w wiekszosci -19zł,29zł,39zł,49zł -pare tez widziałam w okolicach 100zł, rewelka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:15
małaMyszka, psioszka11, bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Co do butelek, to owszem lepiej większą. Tyle, że zależy czy i keidy będziecie karmić butelką. Bo jeżeli od początku to nie zawsze na butelkach o tej większej pojemności miarka zaczyna się od mniejszych wartości. Czasem zaczyna się np. od 60 ml. A dziecko przez pierwsze dwa tygodnie pije mniej ml. Ja mam na sam początek butelkę chicco jakąś - dostałam kiedyś w konkursie do testowania. A drugą na 260 ml. kupie właśnie firmy MAM - bo jest to chyba jedyna butelka która jest całkowicie rozkładana i fantastycznie się ją czyści. Samosterylizująca i właśnie przez to, że tak rozkładana to ma gdzie uciekać nadmiar powietrza ( mniej bóli brzuszka i ulewania). Jak była teraz na tę szyjkę w szpitalu to gadałam z sąsiadką z łóżka o butelkach i też powiedziała że kupuje MAM bo przy pierwszym dziecku ponad 4 lata temu się super sprawdziło. U mnie to samo - wiec nie warto zmieniać

Co do smoczków to kupie chyba Lovi - wypróbowałam parę - Aventa, Nuka, coś tam jeszcze i Lovi i one były najbardziej trwałe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:47
małaMyszka, Y, bosa lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, rano napisałam życzenia do mojej mamy. Po godzinie odpisała dziękuję...
Nawet nie zapytała jak się czuję...
To przykre mieć taką matkę, dała mi życie, próbowała wychować, coś przekazać, a teraz nawet się nie zainteresuje...
Noż Ku*&% przykro, normalnie przykro...
bosa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
MałaMyszko nie łam się, czasem już tak jest, że nie wszyscy mamy takich rodziców jakich byśmy sobie życzyli, za to Ty możesz być najlepszą matką pod słońcem dla Twojego dziecka
Rzeczy, których nie możemy zmienić i na które nie mamy wpływu należy zaakceptować, a następnie przejść nad tym do porządku dziennego, jest to konieczne dla naszego zdrowia psychicznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:31
aaaaga, niecierpliwa, Amberla, bosa, magda sz, Laura, Paula_071, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość

-
niecierpliwa wrote:Miru, a Twoja szyjka jaka ma dlugosc?? Ty nie musisz lezec skoro sie skrocila??
Powiedziała mi tak " szyjka skrócona ale zachowana na tym samym poziomie co ostatnio 3/3,5
Miękka zamknięta. Dzieciak duży, pessera nie zakładamy bo to 32 tc jeszcze 5 tyg i niech wychodzi. Nie będziemy go trzymać. Oszczędzać się ale luteina swoje robi. "
I tyle. Powiedziała ze nawet gdyby się dziś urodził ma 95% szans na przeżycie. Jestem spokojna choć obie życzymy mu jeszcze minimum tych 5 tyg e brzuszku
bosa, Laura, Paula_071, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
U mnie cykl zaczął się 17.10.2014 i trwał 52 dni. Na pierwszej wizycie lekarz stwierdził że nie da się wyliczyć dokładnie bo były nieregularne cykle. Dziś wyszło ze to koniec 31 tc. Wg wymiaru główki i kości udowej 31 tc nie wg wagi i wzrostu. A do tej pory raz w 10 tc określono termin porodu na podstawie wzrostu i wagi.niecierpliwa wrote:Jak to 32tc?? To, ze dziecko jest wieksze niz wskazuje termin om to nie znaczy, ze doklada mu sie tygodni ciazy bo przeciez teraz dzieci kazde w swoim tempie przybiera na wadze
niecierpliwa, bosa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys, niecierpliwa, aaaaga, zabka11, Laura, Aga89, Y, Maniuś, Martucha86, jesslin87, małaMyszka, psioszka11, gianna88 lubią tę wiadomość

"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Witajcie mamuski
Dzis zalatany dzien,nie mialam czasu aby waspoczytac,moze uda sie wieczorkiem.
Konczymy z mezem prace na balkonie i ciagle latam a to z wiartarka, a to ze sciera.....
Jutro gruntowne mycie podlog w calym domku.obiad mam nagotowany, wiec luzik.
Magda sz, niecierplliwa - mam nadzieje ze u was juz wsszytskk wraca do normy i skurcze poszly precz!!!!!
niecierpliwa, magda sz, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9