SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magd wrote:fajne te na ramiączkach, ja tylko jakoś tak mam opory przed takimi odkrytymi bo i tak troche golizną będziemy tam świeci na tych salach.
wiecie co ponoć na poród warto mieć taką co by potem łatwo do piersi mieć dostęp, jak w szpitalach jest kontakt skóra do skóry,malucha kładą mamie na piersi a ją szyją to, zeby nie leżeć nago tylko tak od góry dzieciaczka sobie położyć na piersi no i super jakby zaczął ssać od razu...
ja do porodu kupiłam tą:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-50-wzorow-roz-s-i4996895391.htmlMagd, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lys wrote:ja do porodu kupiłam tą:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-50-wzorow-roz-s-i4996895391.html
o! te są fajne, rozpinają się tak że kontakt skóra do skóry powinien byc ok, a i cena świetna - nie żal wyrzucicMagd, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:ja do porodu kupiłam tą:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-50-wzorow-roz-s-i4996895391.html
dokładnie tania bo na raz i łatwy dostęp do piersi,
Odnośnie tych koszul na porodówce to rady położnej, całkiem sensowne moim zdaniemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Moja teściowa (dermatolog) mówi, żeby kupować apteczne produkty dla bobasa. Generalnie dla dzieci do 6 msc poleca się filtry mineralne, dlatego chyba wezmę Biodermę. Dobry skład ma też La Roche, ale ma filtr chemiczny a nie mineralny.
Kliniki mają ten plus, że jako jedyny szpital we Wrocławiu mają rehabilitantów którzy pionizują po porodzie. I oczywiście masa specjalistów w razie "w".
Moja bratowa miała cesarkę na Brochowie i była bardzo zadowolona.
-
Magd wrote:Proktis M, polecała Iys
ja po 3 dniach doznałam ulgi:)
wieczorem przed snem po prysznicu aplikujesz.
obawiam się, ze po porodzie też sie baaardzo przydadzą
dziękuję Ci bardzo!
bo mi lekarz przepisał Posterisan ale to nic nie dajetzn mnie to nie boli ale zmian nie widac...
a jak długo trzeba czekac żeby całkiem zniknął??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
gianna88 wrote:dziękuję Ci bardzo!
bo mi lekarz przepisał Posterisan ale to nic nie dajetzn mnie to nie boli ale zmian nie widac...
a jak długo trzeba czekac żeby całkiem zniknął??
to trochę indywidualna kwestia, bo to też zależy np. od tego czy są zaparciamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
gianna88 wrote:ahaa... czyli ogólnie nie jest łatwo pewnie się tego dziadostwa pozbyc;P
Ja niestety nabawiłam się tej wątpliwej przyjemności posiadania hemoroidów kilka lat temu - siedzący tryb życia, nieodpowiednia dieta, zaparcia i dźwiganie, wysiłek (meble np. przesuwałam...) - od tamtej pory mam hemoroida, którego da się zaleczyć, ale ma skłonności do nawrotów. W ciąży doszedł drugi i to mnie podłamało, ale Proktis M pomógł zaleczyć.
Tylko u mnie w rodzinie mamy skłonności do żylaków nóg, babcie miały, mama ma, wujkowie też, siostry moje też mają, więc wiadomo to można ze sobą wiązać.
Są też osoby, które wyleczyły hemoroidy i nie mają nawrotów. Grunt to dobra dieta, ruch, odpowiednie nawodnienie, prawidłowa waga ciała.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie dam rardy prasowac na siedzaco. Mam nakaz od lekarza zeby nie siedziec za dlugo tylko bardziej na wpol lezaco zeby kosci spojenia nie obciazac.
Ja ubranka suszylam w suszarce mechanicznej wiec rzekome bakterie zostaly i tak zabite i wszystko jest mieciutkie. Po prasowaniu za sztywne i za twarde sa dla mnie ubranka.
Hemoriody to paskudztwo, wspolczuje Wam.
DobranocmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
My po wizycie. Maly wazy 1980g a wymiarami jestesmy w 33 tyg. Niestety gin stwierdził ze urodzę dużego malucha chyba ze ze chce wyjść w 37-38 tyg. Jesli będzie wazyl powyżej 4500g lub spojenie sie rozejdzie bardziej to w 39 tyg czeka mnie cc choc on liczy na sn gdyż juz rodzilam i to dużego chłopca wiec jest szansa.
lys, mamasia, gianna88, małaMyszka, Weridiana, niecierpliwa, Laura, Martucha86, magda sz, Maniuś, Neyla, Cassie, Paula_071, witaminkab, kasiuleek, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
No to teraz mam w czym wybierać...
Ja to myślę żeby wziąć nawet XL... Zbyt obcisła nie będzie fajna
Lys ja też mam dziada w tyłku od paru lat, tak jak mówisz zła dieta, siedząca pracą -1#h u mnie akurat, mało ruchu itp
Tylko u mnie w rodzinie to chyba każdy ma przynajmniej jednego przyjaciela. Na szczęście jest zewnętrzny, jak się okaże, że trafią mi się wewnętrzne, to dam się pokroić na stole, żeby się ich pozbyć.lys, Weridiana lubią tę wiadomość