SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś wrote:Kilka amatorskich fotek
sesja z wczoraj 28+3
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fec565887dad.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44818e123f0f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9f0b12fcd5d.jpgmałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Co do witamin to ja od początku brałam, najpierw falvit mama czy coś w tym stylu, później femibion natal 1, następnie przeszłam na femibion natal 2 plus. Wyniki przez całą ciążę idealne. Ostatnio odpuściłam trochę z tym femibionem, biorę co kilka dni, ale łykam codziennie wit. D i DHA. Mały cały czas na usg 1-1,5tyg starszy.
Ale jestem dziś leniwa... aż mi wstyd. Mąż za niecałe 2 godz wraca do domu a ja przez cały dzień nic nie zrobiłamNo obiado-kolację może zdążę zrobic przed jego przyjściem
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja od poczatku femibion lykam najpierw 1 teraz 2 z dha plus wit D i magnez czasami zapominam codziennie wiec sie zdarza ze co drugi dzien biore wyniki od poczatku ok
Ja lewatywe zamowie w gemini bo u mnie w szpitalu trzeba miec wlasna i chetnie z niej skorzystam przed porodem.
Doszla paczka z allegro z otulaczkiem fajna sprawa akurat na lato
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Magda dziekuje
Rozmawialam z mama i decyzja podjeta;)
Baby design husky:)
Ogladalam go wlasnie z mama i mama od poczatku mowi zenajbardziej jej sie podobal i najfajniej sie prowadzilo:)
Widze wlasnie dziewczyne z adamex pajero,jejc ale on duzy,w sklepie wydawal sie mniejszy:p? my też kupujemy husky
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak teraz pomyślę ze tak jak wy martwilam się lewatywa i że się wyproznie w trakcie porodu to aż mi się wierzyć nie chce.
Najważniejsze jest wasze zdrowie, maluszka aby nie było komplikacji.
Poród to straszny wysiłek, przeważnie organizm przed porodem sam się oczyszcza jednak nie martwcie się tym tak strasznie. Będzie co ma być a jak coś się zdarzy to co z tego, szybko uprzatna.
Uważam że nacisk na matkę rodzaca i presja z tego powodu jest nie do przyjęcia.
Wiem ze być może łatwo mi mówić bo w UK nie robią lewatywy. Wręcz położona się śmiała, że tym nie powinnam się martwić.
ja w PL urodziłam przed czasem i lewatywy nie miałam. Nic się nie wydarzyło ale pamiętam ze tez się martwilam , chyba bardziej niż wczesnym porodem
Natura sobie poradzi, a jak jakąś położną to obrzydza to chyba powinna się zastanowić nad zmianą zawodulys, gianna88, Neyla, magda sz, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, szyjka ok, ale znowu mialam ktg i mala miala strasznie wysokie tetno, 2 razy skoczylo do 190, a tak utrzymywalo sie 160-175. Jutro znowu mam powtorzyc crp i morfologie, a w srode znowu ktg. Wstepnie rozmawialysmy na temat cc i w zaleznosci od wagi Julki to bedziemy sie ciac 29.07 lub 5.08 bo moja robi cc tylko w srody. Troche sie boje skad takie wysokie to tetno u malej, polozna i lekarka pytaly czy sie nie zestresowalam bo te 2 skoki byly na samym poczatku, ale ja sie dopiero zestresowalam jak zaczal wyc ten alarm z ktg.
Ide Was nadrabiacWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:47
lys, Weridiana, mamasia, magda sz, psioszka11, małaMyszka, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Do mnie jakoś bardzo szybko przyszła przesyłka z gemini, nie pamiętam dokładnie, plus jeszcze było Boże Ciało po drodze, ale byłam bardzo zadowolona z czasu reakcji, pakowania itd.
Tak, pakowanie zrobiło na mnie ogromne wrażenie. A ile czasu mi zeszło na odpakowywaniu każdego produktu z tej foli bąbelkowejniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Co do gaci siateczkowych, to kupiłam kilka rodzajów, szukałam S, bo noszę S lub XS, ale najbliższe, co znalazłam, to S/M (sado-maso?). Nie przyszło mi do głowy sprawdzić, ale rozpakuję i zdam relację. Trochę mnie przestraszyły rysunki na opakowaniu, że te majty są wysokie niemal pod biust i szybko odłożyłam do pudła.
Tylko trzeba pamiętać, że po porodzie chyba zejdzie nam trochę brzuch, mylę się? Więc nie ma co brać za dużych.
mamasia wrote:Oooo.... Paula to dobrze, że napisałaś o tej lewatywie (może wcześniej już podawałaś info, ale jakoś mi umknęło), a to jest jedna lewatywa czy są jakieś różne rodzaje? bo dr doz pokazuje mi tylko enemę
Nie wiem, położna mówiła żeby przyjść z własną lewatywą, ale nie dopytywałam:)
gianna88 wrote:lewatywy to ja się akurat nie boję, ale cewnik w razie co mnie przerażamiałam zakładany kupę lat temu z tym, że wtedy byłam nieprzytomna i nie czułam, ale uczucie później średnie było miec tą rurkę w sobie
Mnie też najbardziej przeraża cewnik. Przed ciążą miałam tak często zapalenia pęcherza, że boję się, że i tym razem skończy się na jakimś zakażeniu i antybiotyku
Wróciliśmy do domu:) Fajnie być już we własnych 4 ścianach. Mój mąż jest okazem siły i 15 minut po przyjeździe poleciał na piłkę.
Po ciąży wskazane jest picie wód o małej zawartości minerałów typu Mama i ja czy Żywiec Zdrój. Nie lubię tych wód. Zastanawiam się nad kupieniem filtra Brita i picia takiej wody. Ma może któraś z Was doświadczenie z takimi filtrami?mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ufff... myślałam, że Was nie nadrobię
sorka, że tak na raty podczytywałam i czasem nie trafiałam z aktualnością tematu, ale miałam dzis niezłego powera i trochę porobiłam w domu ( a teraz ból krzyża i pleców daje o sobie znać). Rano byłam na badaniach, bo w środę mam wizytę (ale pewnie bez usg), a jutro położną (nie było terminu na środę przed wizytą), więc właściwie przez trzy dni się będę bujała w jednym temacie
Później byłam na zakupach spożywczych, w piekarni, warzywniaku, potem wstąpiłam do lidla i reszta prac w domu. Poogarniałam, zutylizowałam dokumenty z danymi w niszczarce, puściłam trzy pralki i porozwieszałam, poprasowałam zaległe (bo w gorąc sobie odpuściłam), ogarnęłam zmywarkę i zajęłam się obiadem, ciastem Karolinowym na jutro i sałatką owocową, bo jutro się zapowiedziały dwie koleżanki z wizytą
Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja używam właśnie brity, zmieniam filtr tak co około miesiąc.
Jestem bardzo zadowolona, ale woda smakuje jak woda. Jak nie lubisz żywiec zdrój no to ta woda z brity jest bardzo podobna w smaku.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.