SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nawet w sumie nie wiem.ile.to kosztowalo bo brat meza kupil go nam.w.prezencie slubnym,ale rewelacyjna sprawa,tym bardziej jezeli ktos pije duzo wody,ja np.nie dam rady napic sie sokiem albo napojem,to jedynie popic dla smaku,takze i nas ten filtr jest uzuwany baaardzo duzo,no i z czajnikiem to racja,czajnik wyglada jakbu byl nowiutki
chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No wlasnie moja powiedziala, zeby dla pewnosci powtorzyc crp i morfologie. Mloda podczas ktg caly czas fikala, a w czasie takich akrobacji tez podobno tetno wzrasta. Przepraszam, ze tak smece, ale sama sie probuje uspokajac
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:Magda, a dostałaś coś takiego jak "Plan opieki przedporodowej" w luxmedzie? Tam jest wykaz w którym tygodniu robi się jakie badania. Nie trzeba mieć skierowania od lekarza, podchodzisz tylko do rejestracji, mówisz że chcesz na podstawie karty ciąży zrobić badania (czasami chcą zobaczyć kartę) i mówisz jakie, albo panie same wyciągają wykaz i pokazujesz im paluszkiem o jakie chodzi i idziesz do laboratorium. Twój lekarz nie musi nawet wiedzieć, że zrobiłaś badania a nie będziesz płacić
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Myszko,kiedys wstawialas tu zdjecie obiadu,to bylo cos w ciescie,pamietam tylko ze powoedzialam sobie ze to zrobie,a nie pamietam co to bylo
Robiłam ze ściągą...
https://m.youtube.com/watch?v=73HdHpjT6xM -
mamasia wrote:korzystałaś już z tego?
Co miesiąc korzystam:) Mój lekarz twierdzi, że po co ma wstawiać do systemu skierowania, skoro mogę to samo zrobić na podstawie tego zestawienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:12
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula dzieki! Tak zrobie i tak mi beda pobierac krew na antygenty i tsh bo to mi przepisal wiec ta morfo nie zawadzi i mocz tez. Luxmed nie informuje widze nic a nic, juz nawet nie wiem ile prosilam kadrowa o wykaz co mam w pakiecie bo na moje prosby mailowe do luxmedu-luxmed odpisal: prosze zapytac kadrowa w swoim zakladzie pracy... Takze bardzo Ci dziekuje za info ze takie cos jest:) wykorzystam ich heheh
-
Wiecie, że 1 czerwca rozpakowała się lipcówka, która miała termin na 9 lipca, a czerwcówek rozpakowanych jest już 27 i to większość przed 40 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:57
Weridiana, magda sz, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Co miesiąc korzystam:) Mój lekarz twierdzi, że po co ma wstawiać do systemu skierowania, skoro mogę to samo zrobić na podstawie tego zestawienia.
-
mamasia wrote:Nie strasz
Nooo, mąż mi cały czas powtarza, nic nie rób, nic nie dźwigaj, tylko odpoczywaj, ewentualnie możesz pospacerować, bo boi się, że nie zdąży wrócić przed porodem, ja mu oczywiście powtarzam, że spoko na pewno zdąży, ale sama nie wiem czy mała będzie czekać aż do 38t5d (mężuś wtedy wraca).Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Nooo, mąż mi cały czas powtarza, nic nie rób, nic nie dźwigaj, tylko odpoczywaj, ewentualnie możesz pospacerować, bo boi się, że nie zdąży wrócić przed porodem, ja mu oczywiście powtarzam, że spoko na pewno zdąży, ale sama nie wiem czy mała będzie czekać aż do 38t5d (mężuś wtedy wraca).
lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przed 40 moze sie rodzic byle nie wczesniej niz skonczony 37
nawet bym sie cieszyla jakbym nie musiala chodzic do 41 tyg w taka pogode. Dobrze ze wyprawka na finiszu, dzis jeszcze 2 Pralki i prasowanko.
Maja mnie zbudzila o 5.40 i nie moge spac bo zafundowala mi niezle trzesienie. Zauwazylam ze ma swoje takie bardzo aktywne 3 pory dnia plus male incydenty pomiedzy, zeby tak zostalo do porodu to bede oaza spokoju. Wy tez zauwazylyscie taka regularnosc ruchow? Pamietam jak polozna mowila ze do 28 tyg bedzie sie regulowalo a nawet do 32 pozno sie ta moja cora z tym ogarnela.małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
U nas w standardzie, wstałam z mężem, zrobiłam śniadanie,wyszykowałam i poszedł
A my dziś w planie przegląd ciuszków i ewentualne pranie dzisiaj. Wieczorem SR i CC jako temat, więc się nie mogę doczekać, bo to dotyczy mnie.
Ja powiem Wam szczerze,że chciałabym już mieć tydzień, dwa do porodu, im bliżej tym bardziej się dłuży i wszystko mnie drażni, a gdzie tu jeszcze. Od jutra znowu upały, więc myślę,gdzie się schować. Dziś M pojedzie po wózek to może uda się cyknąć fotkę. Wczoraj dostałam też zdjęcia z sesji,ale jest ich tak dużo, że wrzucę Wam tylko kilka.
Miłego wtorku!małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka u mnie tak samo ...
Wstałam, zrobiłam śniadanie i pojechał...
My w planie na tą chwilę mamy szybki spacer na siusiu, potem prysznic, pracowanie i wypad do parku... Wczoraj dopadł mnie leń i nigdzie nie poszłyśmy...
Tylko na chwilę do teściów odebrać fotki, na które czekaliśmy od świąt Bożego narodzenia... To były pierwsze fotki w trójkę hehehee no to wczoraj jakimś cudem je dostaliśmy...
Oczywiście się naburmuszyłam, bo poszłam do ogrodu z małą i chciałam sobie posiedzieć w ciszy i spokoju na trawce... A przyszedł za mną teściu i radośnie oznajmił że już do mnie idzie żebym nie była sama... Nie wiem co mi się stało, ale on odbiera mi energię i powoduje, że od razu się wściekam!!!
psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
gianna88, aaaaga, niecierpliwa, Ewa123, Y, mamasia, ainer85, 0na88, Pulpecja, Martucha86, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Weridiana, Aga89, witaminkab, lys, Laura, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka super fotki!!!! Pranie wykonane przez męża i to ręcznie wymiata po prostu!!!! I wieszanie na lince - foto bezcenne... Hahahaha ale widać że mu podpowiadałaś jak wieszać hehehehehe
Super sesyjka!!!
I nawet fado się załapałpsioszka11 lubi tę wiadomość
-
U nas z tym foto będzie problem... Tzn. Powiedziałam kiedyś mężowi, że jak będziemy w ciąży, to chcę mieć fotkę na samym poczatku jak jeszcze nie widać, potem jak już brzucho będzie pokaźny i takie w czwórkę, pod starym pięknym drzewem, które nazywam pokoleniowym...
Jakoś w weekend może uda się zrobić jedno jak będziemy jechali na wieś, bo stoi przy drodze i zawsze jak go mijamy to mówię że chcę foto...
Zimą nie dało rady, więc tego pierwszego już nie będzie...psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, wczoraj słuchaliśmy bajek czytanych przez Fronczewskiego, Zborowskiego itd. spojrzałam na drzwi do sypialni i uświadomiłam sobie, że już niedługo będzie tam spała mała istotka, nasz owoc miłości, największy skarb i za niego będziemy odpowiedzialni...
Jak o tym myślę, to mam takie same odczucia jak w czasie starań, tylko że wtedy bałam się, że nie zostawimy nikogo po sobie, że na świecie nie będzie żadnej cząstki nas...
A teraz idę na spacer i myślę o tym, że niedługo będę miała oprócz małej, wózek z najprawdziwszym ludzkim ciałem - małym co prawda, ale stworzonym przez nas...psioszka11, mamasia, Maniuś, Weridiana, lys, Laura lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Fado wszędzie się pchał, ale jak to mój mąż mówi- nasza cała kulawa rodzinka musi być
Dzisiaj przy śniadaniu wspominaliśmy jak chodziła w szelkach puppy doga takie maleństwo sikające na gazety hehehehehe piszczek mały kochany...psioszka11, lys, Laura lubią tę wiadomość