X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Było goraco u nas widzialam. Ja w czwartek wizyta i troche sie boje bo wczoraj polozna na szkole powiedziala ze to spojenie tak boli bo malutka jest na 5 centylu i wplywa w kanal rodny. Polowy cwiczen juz nie robie bo boli jak cholera. a co do pieskow to wyobazcie sobie pojechalam do rodzicow i zostawilam moich mezczyzn z sunia w domu. Nie bylo mnie od soboty do poniedzialku i zaczela siusiac w domu. Wrocilam i czysto. Cholera mala tak tesknila ze nad pecherzem nie panowala w nocy:-( i niech mi ktos powie ze yorki sa tepe. Milego dnia!

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha,moze pij bawarke?:) ale rozmiar piersi chyba nic do tego nie ma, dla mnie tez piersi nic a nic sie nie zmieniły, nosze staniki które nosiłam przed ciążą,a mleczko jednak wyciekło :)

Moj szwagier mial kleszcza jakos 2 lata temu i pojawil sie rumień od poczatku uda az do kolana..lezal na zakaznym,ale wszystko skonczylo sie dobrze:)

Ja na szczescie ani razu nie mialam kleszcza a jestem dzieckiem lasu :D od malego po krzakach,lasach,na obozy jezdzilam itp.chyba cos w tym jest ze jednych sie lapia innych nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 09:48

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek mi sie zacial :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś popołudniu wizyta. 3majcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 09:47

małaMyszka, Maniuś, maaadzik1207, Paula_071, niecierpliwa, psioszka11, Amberla, lys, Laura, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to widze ze trafilas na farmaceutke lecaca na gotowcach na studiach, ja kiedys trafilam na taka co nie chciala mi sprzedac kwasow dha- bo w ciazy to nie powinno sie wg niej hahha rece mi opadly.
    Karolina to sie zaczyna, ogolnie piwo bezalkoholowe pobudza karmi, bavaria- mozecie sprobowac czy cos zdziala.
    Psioszka super foty i to z humorem :) za pare lat bedzie- kochanie dzieci juz poszly spac, napijemy sie eral grey? Heeh

Martucha gdzie kleszcze u czlowiekow sie wbijaja? Mi kiedys lazil po szyji ale nie wbil sie, u psow to z daleka rozpoznam te biale dupy z krwia, teraz duzo spedzam ppd drzewkiem w parku i bije sie holernie o te kleszcze, moja ciocia bedac w ciazy zlapala kleszcze i jak kuzwa na zlosc borelioza..jadac na lekach ciaze donosila ale nie ma szans na kolejne dziecko takze uwazajcie kochane.

małaMyszka, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja na szczescie ani razu nie mialam kleszcza a jestem dzieckiem lasu :D od malego po krzakach,lasach,na obozy jezdzilam itp.chyba cos w tym jest ze jednych sie lapia innych nie...

A ja wręcz przeciwnie. Będzie jeden kleszcz w lesie i wejdzie na mnie. Będzie jeden komar w mieści i też mnie ugryzie.

Martucha86, małaMyszka, psioszka11, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Martucha,moze pij bawarke?:)

Moj szwagier mial kleszcza jakos 2 lata temu i pojawil sie rumień od poczatku uda az do kolana..lezal na zakaznym,ale wszystko skonczylo sie dobrze:)

Bawarka, czemu nie :)

Kleszcze....na bank coś w tym jest, z grupy 12 biwakujacych osób tylko ja złapałam 4 kleszcze...słodka krew ; ) ;) hehe
    Reszta ZERO!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziś popołudniu wizyta. 3majcie kciuki!
    Zaciśnięte!!!!

chcebycmama lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja miałam raz w życiu i co zrobiłam???!!!

Wbił się pod kolanem... A ja go ogoliłam... Po kąpieli sprawdzałam czy wszystko gładziutkie i dogolone, patrzę a tam czarna kropka... Mąż go wyciągał i na szczęście nic nie zostało... Teraz mi tak zostało, za każdym razem jak golę nogi to się oglądam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:00

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Martucha gdzie kleszcze u czlowiekow sie wbijaja? Mi kiedys lazil po szyji ale nie wbil sie, u psow to z daleka rozpoznam te biale dupy z krwia, teraz duzo spedzam ppd drzewkiem w parku i bije sie holernie o te kleszcze, moja ciocia bedac w ciazy zlapala kleszcze i jak kuzwa na zlosc borelioza..jadac na lekach ciaze donosila ale nie ma szans na kolejne dziecko takze uwazajcie kochane.
    Ja miałam w udach, pod kolanami, pod pachą...tam gdzie miękko...Krzyskowi wbił się w łono...nasz przyjaciel miał na penisie...wszędzie wleza...:/...

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda o kurczę! Ale tak bez cienia cienia cienia szans na drugie????

O jaaaaaa o mam w planach kocyk i park... O jaaaaaa chyba zamiast posiedzieć to pochodzę... A usiądę na ławce... Z nogami do góry

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Ja miałam w udach, pod kolanami, pod pachą...tam gdzie miękko...Krzyskowi wbił się w łono...nasz przyjaciel miał na penisie...wszędzie wleza...:/...

I mi i mezowi wbil sie w pepek

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kleszcza nigdy nie miałam, ale ponoć to prawda, że one lubia tam gdzie miekko, pod pachami, kolanami, w pachwinach
    Za to strasznie mnie obrzydza jak jestem u tesciów, oni maja psa i tesciowa grzebie po tym psie i wyciaga kleszcze...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinny być jakieś opryski żeby tego dziadostwa się pozbyć...od rana sralam po gaciach jak zobaczyłam u Męża...bardziej martwił mnie ten jeden Krzyśka niż moje 4 w zeszłym roku. Panikara jestem :).

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj psiak rok, w rok lapal mase kleszczy i byly plyny na lopatki i obroze i i tak kleszcze lapal, az sasiad polecil nam pewna obroze bayera kitlex (czy jakos tak;) i nasz psiak nosi ja 3 rok i ani jednego kleszczucha. Fakt faktem obroza nie jest tania, ale nosi ja od kwietnia do pazdziernika wiec jak podzielic na tyle miesiecy to wydatek nie jest tak duzy, a warto :)

psioszka11, małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka w piersiach to mi też nic nie wycieka jeszcze. Ale może po prostu u mnie za wcześnie jeszcze na to (choć Karolinka jest na tym samym etapie ciazy). Zapytam dziś ginekologa.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj psiak rok, w rok lapal mase kleszczy i byly plyny na lopatki i obroze i i tak kleszcze lapal, az sasiad polecil nam pewna obroze bayera kitlex (czy jakos tak;) i nasz psiak nosi ja 3 rok i ani jednego kleszczucha. Fakt faktem obroza nie jest tania, ale nosi ja od kwietnia do pazdziernika wiec jak podzielic na tyle miesiecy to wydatek nie jest tak duzy, a warto :)

Mój nosi też z Bayera, ale Foresto. Sprawdza się w 100%.

Griszanka- co z jutrem, umawiamy się konkretnie na Borowską?:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Podczytuje was ale weny brak i za bardzo się przejmuje synusiem który od października chory:(
    Gratuluje wizyt!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Mi mleko nie ciekło z piersi w ciąży a jak urodziłam miałam mleka dużo wiec się tym nie przejmuje.
    Sesje zdjęciowe piękne! Az zazdroszczę wam;.
    Co do relanium to podpytywałam moja mamę (pielęgniarkę) i ona ze mną brala na początku później lekarz powiedzial ze to niebezpieczne...
    Cassie wracaj do nas!!!:)
    My juz popraliśmy ubranka,pokoje pomalowane tylko mysle czy nie kupić nowego łóżeczka. Mam to standardowe a mysle o tym większym 70/140...ehh
    Od 2 dni pobolewa mnie dziwnie podbrzusze a brzuch powyżej pępka robi sie twardy!:(

magda sz, Weridiana, Amberla, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Co do mleka w piersiach to mi też nic nie wycieka jeszcze. Ale może po prostu u mnie za wcześnie jeszcze na to (choć Karolinka jest na tym samym etapie ciazy). Zapytam dziś ginekologa.

Mi tez'nic nie wycieka, w jakiej ksiazce czytalam, ze u wiekszosci kobiet laktacja rozkreca sie dopiero po porodzie :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    a ile taka obroża kosztuje?

moja ma tylko kropelki, bo obroże gubi - mały pływak z niej i już kilka w morzu albo na plaży "zostawiła"...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ