X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas mówimy, że już niedługo będzie z nami drugi syn- Fado jest starszym bratem :)Nawet jak idę z nim na spacer, to piszę do męża- idę z synami na dwór:) Śmieszne to,ale coraz bardziej realne:)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    My cały czas mówimy, że już niedługo będzie z nami drugi syn- Fado jest starszym bratem :)Nawet jak idę z nim na spacer, to piszę do męża- idę z synami na dwór:) Śmieszne to,ale coraz bardziej realne:)
    Hehehehe to ja relacjonuję dzień mężowi mniej więcej tak: Bla bla bla bla ... NP i twoja córcia zrobiła dzisiaj piękna kupkę i pobawiła się z pieskiem w parku... Albo musisz porozmawiać ze swoją córką bo nic dzisiaj nie zjadła...

To może i śmieszne, ale to pełnoprawny członek rodziny. Ma swoje prawa i obowiązki hehehehe np. zanieść kostkę do łóżka albo przynieść frędzla do spania heheeheh

psioszka11, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i te śmierdzące pięknie łapki... Normalnie taaaaka miłość <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 07:45

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No i te śmierdzące pięknie łapki... Normalnie taaaaka miłość <3 <3 <3 <3
    Z tymi łapami mam to samo :)
    My od kilku mscy puszczamy pozytywkę rybkę- tą z pepco, codziennie wieczorem Leonowi.Kładziemy na brzuch, po tym gasimy światło i idziemy spać. Fado zna już ten rytuał. Jesteśmy teraz u rodziców na weekend, jest wieczór, gramy rybkę, a Fado nagle wystartował od moich rodziców z sypialni i do swojego koja koło nas przyleciał. Moja mama się zerwała i mówi, co się stało- a on tak reaguje na rybkę. Musi zawsze być przy niej i idzie od razu spać do koja:)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,tak to o to mi chodzilo,dziekuje:)

Psioszka- fajowe zdjecia:))

Wiecie co? Wstalam w nocy na siku,wracam,siadam na lozko i niedaleko poduszki czuje pod reka mokra plame,pierwsze co pomyslalam to to ze sie slinie :D ale sie polozylam,patrze do buzi to daleko,biore za koszule-koszula tez ma mokra plame- moj pierwszy wyciek z cycka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 08:03

psioszka11, niecierpliwa, Ewa123, ainer85, 0na88, magda sz, małaMyszka, Weridiana, lys, Neyla, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki
    No zwierzeta sa kochane na maxa ❤
    Noc w polowie przespana cos mnie krzyz boli pralka ladnie wyczyszczona i nawet octem nie smierdzi wiec w weekend pranie ciuszkow
    Milego dzionka

psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Badania w labo zrobione, teraz czekam na wynik.

Lys moczu nie robilam, bo 26.05 bylo wszystko ok, powtarzalam tydzien temu, ale mi przychodnia wynikow nie chce wydac, dopiero teraz w piatek na wizycie.

Magda.sz bylam w aptece po te skarpetki zluszczajace, nie kupilam ich bo pani nie byla przekonana czy w ciazy mozna. Chcialam tez kupic gacie jednorazowe w wiekszym rozmiarze, ale maja tylko wielorazowe i na sile starala mi sie je wcisnac, mowie jej 3 raz, ze chce jednorazowe, a ta dalej swoje, ze te sa lepsze i ani gaci, ani skarpetek

Psioszka fajne foty ;) Ja jakos nie umiem przekonac sie do zdjec, patrzec na siebie nie moge, zdjecia tylko samego brzusia maz mi cyknie.

Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze jesli cc bede miala 29.07 to zostalo tylko 50 dni!! Jakos to do mnie nie dociera

psioszka11, mamasia, magda sz, małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpniowki, ja też z sierpniowek,ale rok starsza ☺ mam ogromną prośbę, jeśli możecie, poproszę o oddanie głosu na fotkę mojego dziecka. Z góry bardzo dziękuję.

http://www.bananator.pl/gallery-single/565

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 08:43

małaMyszka lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie drugi dzien remontu. Masakra co tu sie dzieje. Ale dam rade, przetrzymam i będzie ładnie :-)
    potem będzie przyjemniej niunie kąpać w nowej lazieneczce. Do tego hudraulicy ciągle zadają jakieś pytania o szczegóły, mąż w pracy, a ja ledwo to ogarniam przy mojej sklerozie i rozkojarzeniu teraz. Milego dnia :-)

psioszka11, małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) psioszka mam to samo - im dalej tym wolniej czas leci i wkurzam się na wszystko. Wiele bym dała żeby był już sierpień. Jakoś nie umiem docenić, że mam teraz czas dla siebie, że mogę się na własnych przyjemnosciach skupić. Męczy mnie to oczekiwanie, niepewność czy wszystko będzie dobrze. Poza tym od kilku dni nie mogę spać, bo gorąco mi strasznie (mimo otwartego okna) więc wstaje zmęczona i wściekła na cały świat. Ja nie mam jeszcze mleczka w cycuchach. Mam nadzieje, ze to nie oznacza, że będą jakieś problemy z laktacja później. Ok spadam na zakupy i jakiś obiadek by trzeba zrobić

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula dzieki! Tak zrobie i tak mi beda pobierac krew na antygenty i tsh bo to mi przepisal wiec ta morfo nie zawadzi i mocz tez. Luxmed nie informuje widze nic a nic, juz nawet nie wiem ile prosilam kadrowa o wykaz co mam w pakiecie bo na moje prosby mailowe do luxmedu-luxmed odpisal: prosze zapytac kadrowa w swoim zakladzie pracy... Takze bardzo Ci dziekuje za info ze takie cos jest:) wykorzystam ich heheh

Niestety luxmed nie udzieli Ci informacji co masz w pakiecie - tzn jak zapytasz o konkretną rzecz to tak, a nie o zestawienie wszystkiego. Musisz wymęczyć kadrową. Ja będę juniora dopisywać do mojego abonamentu, trzeba pamiętać, że bez numeru PESEL się to nie uda.
    mamasia wrote:
    Hm.. tylko ja nie wiem czy mam taki Plan opieki przedporodowej. Gdzie można uzyskać info?

Ja dostałam od położnej jak zakładała mi kartę ciąży, później lekarz też mi chciał dać. Jak będziesz jutro u położnej to możesz ją poprosić.
    lys wrote:
    Nooo, mąż mi cały czas powtarza, nic nie rób, nic nie dźwigaj, tylko odpoczywaj, ewentualnie możesz pospacerować, bo boi się, że nie zdąży wrócić przed porodem, ja mu oczywiście powtarzam, że spoko na pewno zdąży, ale sama nie wiem czy mała będzie czekać aż do 38t5d (mężuś wtedy wraca).

Hahaha. Ja od 8 myję okna, bo dzisiaj przychodzi pan zamontować moskitiery. To jest masakra, że ja co 3-4 tygodnie myję okna. Nienawidzę za to życia w centrum miasta.

Dziewczyny, a macie zdanie o pampersach z Superpharmy? Bo są w naprawdę dobrej cenie, tylko nie wiem ile to warte.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam właśnie pas poporodowy, bo sporo osób już mi polecało i moja mam też mówi,że przy mojej wadze będzie łatwiej ujarzmić moje ciało po porodzie:)

bl9ci09kql96ri27.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Sesyjka:

d5368ffc5d6b3c02m.jpg

0522db127becf003m.jpg

3eff4e4a877aa95cm.jpg

6b28e920643e07f9m.jpg
    Ale super fotki :) skąd Wy taką tarę znaleźliście :P?

chcemy więcej, chcemy jeszcze :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Hahaha. Ja od 8 myję okna, bo dzisiaj przychodzi pan zamontować moskitiery. To jest masakra, że ja co 3-4 tygodnie myję okna. Nienawidzę za to życia w centrum miasta.

Dziewczyny, a macie zdanie o pampersach z Superpharmy? Bo są w naprawdę dobrej cenie, tylko nie wiem ile to warte.

Wiesz Paula, rób jak uważasz, ale na tym etapie ciąży powstrzymałabym się jednak od mycia okien.

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Cos dziś niedospana, bo mały fikał w nocy, do tego jakies buraki do 3 siedziały na łąwce pod blokiem i dyskutowali wrrr...

Kurde fajne te biustonosze, tylko za boga nie wiedziałabym jaki rozmiar zamówic, nosze 80C, chyba poczekam do lipca

Ja tez mam zamiar robić dzem, truskawki juz po 4 zł:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Myszko,tak to o to mi chodzilo,dziekuje:)

Psioszka- fajowe zdjecia:))

Wiecie co? Wstalam w nocy na siku,wracam,siadam na lozko i niedaleko poduszki czuje pod reka mokra plame,pierwsze co pomyslalam to to ze sie slinie :D ale sie polozylam,patrze do buzi to daleko,biore za koszule-koszula tez ma mokra plame- moj pierwszy wyciek z cycka!
    Ja w piątek miałam taką pierwszą akcję :P a mąż się teraz ze mnnie nabija, że już się w krasulę przemieniam :P ja mu dam :)!

Kkarolinaaaa, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Maniuś, lys lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez sobie robi jaja, rano mu tym powiedzialam i jak zabieral sie za sniadanie (płatki) to przyszedl z miseczką do sypialni i mówi "dolejesz troche?"

:P

mamasia, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Maniuś, Aga89, lys, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Zamówiłam właśnie pas poporodowy, bo sporo osób już mi polecało i moja mam też mówi,że przy mojej wadze będzie łatwiej ujarzmić moje ciało po porodzie:)
    Masz jakiś konkretny polecony :)?

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, gadżety miała Pani fotograf, prócz ciuszków i skarpet- to nasze:)
    Co do pasów to kupiłam ten:

http://allegro.pl/pas-sciagajacy-brzuszny-poporodowy-pooperacyjny-i4811845454.html

Poleciły,że najlepiej jak będzie odpinany, nie wkładany ani na haczyki.Nie wiem czy zda egzamin ten akurat, ale warto mieć w zapasie, zawsze to trochę brzucha podtrzyma:)

magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 33 tygodniu :)
    80 % za nami :) :)!!
    Jupi!
    Mój mąż złapał kleszcza :/..nie udało się nam go usunąc wiec pojechał do lekarza. Tam "robala" usunięto i Krzysiek dostał antybiotyk. Za kilka tygodni badania na bolerioze...
    Ja w ubiegłym roku miałam 4 kleszcze...dziadostwo...
    W lasach i parkach uważajcie na siebie i swoją rodzinkę bo tych mikroskopijnych krwiopijcow jest niestety dużo :/.
    Moje przeziębienie trwa :/ idę zaraz do apteki.
    Wspominałam Wam juz ze moje piersi nie urosły nic a nic...nic też się nie sączy...moja mama i babcia nie miały pokarmu, mam nadzieje ze tego po nich nie odziedziczylam. Musze na SR zapytać polazna czy mogę jakoś rozkręcić laktacje juz teraz.
    Miłego dnia :)!

małaMyszka, Maniuś, Weridiana, Amberla, lys, Laura, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ