SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupilismy jak bylismy w hurtownii na duzych wyprawkowych zakupach a zamontujemy hmmm po 3 miesiacu tak jakos
Kurde cos mi w krzyz wlazlo i chodze jak polamanabosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
dzisiaj zaczynam 34tydzien :-0 ( newralgiczny punkt programu
Mam dobre przeczucia więc Emma jeszcze posiedzę w brzuszku
Ja miałam karuzelke z misiami na rzepy ( fajna rzecz, bo jak już mała chwytala zabawki to sobie tego misia wzięłado tego była muzyczka z pozytywki. Od początku karuzela była zamontowana w łóżeczku ale fakt ze Laura rzadko w nim bywała
teraz jest taki wybór ze ciężko się zdecydować, skłaniam się aby jednak projektor kupić osobno.
Co do Ikea, ja też kupiłam tam wanienke, łóżeczko, materac, pościel, polecam prześcieradła z gumką - mięciutkie. Wcześniej też miałam lampkę na ścianie słoneczko i serduszko, dają fajne przytlumione światło.
I jeszcze jedno kocyk, kupiłam taki błękitny w białe kółka przed narodzinami Laury, ma go do dzisiaj i wygląda super, piore go w pralceteraz kupiłam zielony, zobaczymy czy też tyle przetrwa haha
Martucha86, niecierpliwa, lys, Maniuś, bosa, małaMyszka, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:My kupilismy jak bylismy w hurtownii na duzych wyprawkowych zakupach a zamontujemy hmmm po 3 miesiacu tak jakos
Kurde cos mi w krzyz wlazlo i chodze jak polamana
Nie cos, a KTOSMi tez czasem mloda tak sie obruci, ze boli z lewej strony, ze chodzic sie nie da
aaaaga, bosa, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Co do zapchanego nosa, to kupiłam hipertonic spray Aurena Laboratories AB. Jakaś nowość, rekomendowany przez producenta ibuprom zatoki.
Jest informacja na kartoniku że spray może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Muszę przyznać ze fajnie mi się po nim oddycha.
Mąż mówi ze dla niego za słaby , dla mnie okbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Malamyszka ja też dzisiaj byłam u dentysty (ukruszyl mi się ząb, właściwie dwa,) brzuch to aż falowal, Emma chyba nie przepada za dźwiękiem wiertła
Uśmiałam się z tej siatki na zakupy, mi też by się taki napis przydał
Grzybowa się gotuje, bardziej pieczarkowa, idę rozwiesic pranie bo piękna pogodaniecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
8 ziemniakow i 3 marchewki kroimy w kostke i zalewamy 2 l wody, gotujemy prawie do miekkosci. Dodajemy puszke czerwonej fasoli i kukurydzy wraz z zalewami. Dodajemy 1 l soku pomidorowego (jak mam otwarty przecier pomidorowy to dodaje z 3 lyzeczki). Na patelni podsmazamy 3-4 cebule, 3-4 zabki czosnku i 0,5 kg miesa mielonego i dodajemy do zupy. Doprawiamy sola, pieprzem i chili
aaaaga, Weridiana, 0na88, Martucha86, Y, małaMyszka, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam porządek z ciuszkami- segregacja i całe szczęście, bo okazało się,że mam tylko 2 pary dosyć dużych śpiochów(długie nogawki i na ramiączkach zapinane)!, więc na szybko trzeba dokupić coś.Poza tym:
body dł.rękaw- 6szt
body krótki rękaw- 17szt.
kaftaniki- 10
czapeczki-9
skarpetki-8
bluza,sweterek- 7
półśpiochy- spodenki cienkie- 11
spodenki grubsze typu jeansy- 10
niedrapki-4
pajace-16
kocyk-1
ręcznik -1
pielucha flanel.- 2
terowe- 11
Nie myślcie,że coś kupiłam, wszystko z darów, więc nie wybrzydzam.Dokupię śpichy, kocyk i ręczniki.
Czy coś jeszcze powinnam dokupić?Weridiana, Paula_071, 0na88, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a69cc3693e1.jpg to moje szczescie 1400g
przybrala pol kilo w miesiac:-) jak mi ulzylo ale niestety jest hipotrofia plodu bo o 4 tyg mniejsza niz powinna. Ale zdrowa! A ja ublagalam lezenie w domu a nie w szpitalu. Na ktg skurcze male widoczne i to byl czop, reszta wypadla przy badaniu:-( w poniedzialek mam sie pokazac i jak nic sie nie zmieni to szpiatal. Najwazniejsze, ze malutka zdrowa:-)
0na88, psioszka11, Martucha86, lys, Paula_071, Aga89, Weridiana, Maniuś, Ewa123, bosa, Katarka, Y, małaMyszka, gianna88, ainer85, kasiuleek, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:to moje szczescie 1400g
przybrala pol kilo w miesiac:-) jak mi ulzylo ale niestety jest hipotrofia plodu bo o 4 tyg mniejsza niz powinna. Ale zdrowa! A ja ublagalam lezenie w domu a nie w szpitalu. Na ktg skurcze male widoczne i to byl czop, reszta wypadla przy badaniu:-( w poniedzialek mam sie pokazac i jak nic sie nie zmieni to szpiatal. Najwazniejsze, ze malutka zdrowa:-)
Rybka jak o 4 tyg mniejsza?? Moja na prenatalnych w 29t0d wazyla 1377 g i wg zapisu wyprzedzala termin o 3 dnibosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No u nas w pomiarach glowki, brzuszka i kosci udowej wyszlo 27-28 tydz.
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Rybka będzie dobrze
!!!! Najważniejsze że Mała zdrowa
jeszcze podrosnie!
Ile razy dziennie Wasze Maluchy mają czkawke?
Mój ma dziś juz 2 raz...brzuch mi drga..to chyba czkawka, nie?
Ja bardzo rzadko umiem ta czkawke wylapac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja kupie sobie w gemini sok z pokrzywy, pomaga na obrzeki, dretwienie konczyn ( karola tez sobie kup), przy anemii, dba o uklad moczowy, potem dobry na laktacje. Super na wlosy, skore i pazury. Co do rzes to ja przedluzalam ale u mnie to 1,5 h trwalo!!! I moje rzesy sa duzo krotsze... a ja robie taka zupe tylko bez fasoli, odaje zielona i czerwona papryke i podsmazona kielbase zamiast miesa i u mnie sie nazywa wegierska:))) u mnie pieprzony losos...cholerna dieta.
Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Rybka trzymaj się dzielnie
Od nas masz same pozytywne wibracje
Euforia co u ciebie, wiem że lezysz w szpitalu ale zaczelas juz kompletowac wyprawkę może przez internet ?już mniej niż dalej
z tą świadomością to macie rację dużo się doksztalcamy internet nawet forum. Porównując pierwszą ciążę to muszę powiedzieć że byłam zielona . Fakt ze mam to doświadczenie ale jednak czasami mam wrażenie jakby to była moja pierwsza
Nie mówię ze lepiej nie wiedzieć ale wiedza może przytłaczac zwłaszcza jak na coś nie mamy wpływubosa, małaMyszka lubią tę wiadomość