X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka dziekuje!!! Kupilam ten stanik do karmienia i nie dosc, ze trafilam z rozmiarem to wzielam ten drugiego gatunku za 10 zl i jestem mega zadowolona, zadnych uszkodzen nie ma :)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy dobieracie te rozmary cwaniary co ? :D Ja nie wiem jaki kupić, myślę że większy niż teraz mam ale ile większy, nie wiem jak pod biustem bo miałam przed ciążą 70-75 a teraz mam 80-85 przez to że wypchało mi żebra, ciekawe ile po porodzie będą wracać do siebie takie żebra

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam 75C na oko :D w sumie dzieki Myszcze bo napisala, ze 80 jest jej ciut luzny. Ja 75 zapielam najciasniej i jeszcze mam luz, ale nic nie wylatuje, a miseczke C wzielam dlatego, ze duzo mi cyce nie urosly, a pisalo na aukcji, ze jest prawie jak D no i nie czarujmy sie cena zrobila swoje i gdyby nie byl dobry nie byloby szkoda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:48

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    a jaki to sok i gdzie mozna go kupic? Bo przegapilam. ...ja drugi dzien na diecie slodkich mam. Narazie waga ani drgnie.

Taki sok: http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-rumiane-policzki-sok-classic-bio-750ml.html
    Widziałam też całą serię soków z tej firmy w sklepie EPI we Wrocławiu.

Niecierpliwa - ale długie pędzelki to chyba przepchną kurz dalej, a nie go wyciągną, mylę się?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja wzielam 75C na oko :D w sumie dzieki Myszcze bo napisala, ze 80 jest jej ciut luzny. Ja 75 zapielam najciasniej i jeszcze mam luz, ale nic nie wylatuje, a miseczke C wzielam dlatego, ze duzo mi cyce nie urosly, a pisalo na aukcji, ze jest prawie jak D no i nie czarujmy sie cena zrobila swoje i gdyby nie byl dobry nie byloby szkoda ;)

Nie wiem czy pisałam, ale położna odradzała biustonosze ze szwem na środk piersi - gniotą sutki, zwłaszcza jak są podrażnione.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie wiem czy pisałam, ale położna odradzała biustonosze ze szwem na środk piersi - gniotą sutki, zwłaszcza jak są podrażnione.

Nawet nie zauwazylam czy ma taki szew, jest tak mily i lekki, ze nawet nie czulam, ze go mam ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Taki sok: http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-rumiane-policzki-sok-classic-bio-750ml.html
    Widziałam też całą serię soków z tej firmy w sklepie EPI we Wrocławiu.

Niecierpliwa - ale długie pędzelki to chyba przepchną kurz dalej, a nie go wyciągną, mylę się?

Mokry pedzelek mi ten kurz zbiera, a to co spadnie na panele to chyba nie zaden problem wytrzec ;) Ja wypycham kurz do siebie, a potem odkurzam z paneli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:56

Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mokry pedzelek mi ten kurz zbiera, a to co spadnie na panele to chyba nie zaden problem wytrzec ;) Ja wypycham kurz do siebie, a potem odkurzam z paneli

aaaaa mokrym:) nie wpadłam na to. Super, dzięki :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u stomatologa nie odwołana... To siedzę i czekam... W sumie im szybciej tym lepiej... Zrobię to dzisiaj i będzie z głowy.

Później Was nadrobię...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pobolewa mnie z boku brzucha,tak jakby jakis mięsień się naciągał hm..

Karolina przez przypadek dałam lubie to , wczoraj miałam to samo - mi sie to wzielo chyba z chodzenia , bo cały dzien na nogach byłam albo dzieciatko sie tak ułożyło ;/

rybka 1988 daj koniecznie znac , ja tez obstawiam ze to pewno czop.

ja ide dzis na wizyte równiez na kontrole szyjki , zobaczymy czy jestem blizej czy dalej porodu :)

Paula_071 ooo , przyda sie :) dziex

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:11

Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- ja w sumie wczoraj troche się pomęczyłam z tym wózkiem zanim go rozłozyłam i 10 razy musiałam obejrzec jak wyglada ze spacerówka jak z gondola i zmieniałam non stop ;p to moze od tego..

Zalezy jak usiąde, teraz np.nic nie ciagnie.
    Ale oprócz tego nic wiecej sie nie dzieje,brzuch nie boli itp.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Iys wchodzi sie glownym wejsciem. Trzeba sie zglosic w IP oddzialu ginekologiczno-polozniczego, miesci sie to w budynku A/F czy F/A dokladnie nie pamietam. Jednak latwo tam trafic, bo od wejscia glownego caly czas prosto, jak tylko wejdziesz w "strefe" oznaczona kolorem fioletowym, to za drzwiami kolejnego budynku jest IP, sa to pierwsze drzwi po prawej stronie, wygladaja jak do zwyklego gabinetu lekarskiego.
    Obudzilam sie o 3-ciej i zasnac nie moge. Jak mnie bola plecy po lewej stronie, a do tego cala noga - zdecydowanie przegielam wczoraj z lazeniem. Teraz nie wiem, czy nie spie, bo boli, czy zaczynam byc przerazona perspektywa porodu, a w zasadzie tego co po porodzie. Chyba przeraza mnie perspektywa, ze od pierwszych chwil bedziemy w szpitalu wciaz z maluszkiem. Chyba boje sie, ze bede padac na pysk ze zmeczenia, a tu trzeba bedzie sie nim zajmowac, karmic co godzine i w ogole. Teraz zastanawiam sie czy nie bede miala dla niego za malo ubranek (wczoraj w pepco dokupilam jeszczze trzy bodziaki i w takim malym sklepie znalazlam mala cieniutka czapecKe bez sznurkow). Zaczynam panikowac? Jeszcze zalapie od tego baby bluesa.
    Czas biegnie nieublaganie, dzisiaj startuje 33 tc, a ze wszystkim jestem w lesie.
    Hehehe to mi sie udzielilo, pewnie przez zwiedzanie tego szpitala. Sorki, ze tak marudze.
    Milego dnia dziewczynki :)

Dzięki, to ja wiem gdzie. Byłam tam w nocy z kolką nerkową, tylko od strony wejścia głównego szpital był ogólnie pusty, światła pogaszone i pomyślałam że może do porodu jakoś inaczej przebiega przyjęcie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Rybka moja koleżanka chodziła 4 tyg po tym jak jej czop wyleciał do porodu także spokojnie. Daj znać co lekarz powiedział.

Mam pytanie do tych co robią rzęsy doczepiane, trochę się cykam że po tym doczepiańsku zaczną mi wypadać moje prawdziwe, tak jak to jest z paznokciami że płytka się pogarsza jak się robi akryle itp. ? jak to jest? Przez 2 lata stosowałam odżywkę Latisse- koleżanka z Kanady mi wysyłała i miałam cudowne rzęsy, ludzie nie chcieli wierzyć że to moje naturalne no ale przed ciążą ostawiłam no i rzęsy wróciły do siebie po kilku miesiącach.

Mąż jezdzi na szmacie, jak ja uwielbiam ten widok. Pati to hormony, ja też mam ostatnio chamskie jazdy w stosunku do niego, no trudno musi jeszcze trochę wytrzymac.

Magda, nigdy nie jest tak,że nasze na tym nie ucierpią. Kwestia doświadczenia kosmetyczki chyba i rodzaju rzęs. Ja kilka swoich straciłam, ale nie jest to jakaś drastycznie wyrwana dziura. W gęstości też nie zauważyłam różnicy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie proszę, czy warto kupować karuzelę do łóżeczka z bajerami typu muzyczka, projektor, czy lepiej kupić zwykłą?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys my mamy zwykla canpol dinozuary muzyczka i maskotki tyle moje koty na projektor szalu by dostaly i odrazu chcialy by lapac te swiatelka heheh
    Ale nie wiem czy gdyby nie te szalone siersciuchy zdecydowalabym sie na jakas wypasiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 13:05

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga własnie nad tym się zastanawiałam, moja kotka też cyrk odstawia jak widzi cienie na ścianach, więc projektor rzeczywiście może być problematyczny :/

aaaaga, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy od poczatku bedziecie uzywac karuzeli???

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

2 dni mnie nie było i zaległości nie do nadrobienia. Przejrzałam z grubsza. Trzymajcie się w jednym kawałku!

Byliśmy we wt. w szkole rodzenia pierwszy raz - było super. Dziś drugie zajęcia. Mają taki uspokajający sposób mówienia. Że od ruszania się ciąża nie ucierpi, żeby nie panikować i nie jechać do szpitala przy pierwszym skurczu, że damy radę urodzić te dzieci i że niemowlaka nie jest łatwo popsuć i po 12h będziemy specjalistami od pielęgnacji.

Dziś mam dzień wolny, więc spałam prawie 11h (na szczęście nadal przesypiam całe noce bez wstawania na sisi), teraz też leniuchuję. Muszę tylko przygotować zajęcia na jutro i zrobić coś na obiad. Może jeszcze wybiorę się po truskawki. O, a może na obiad ryż z truskawkami. Chyba tak.

I bardzo się cieszę, bo okazało się, że będziemy mogli rozwiązać umowę z deweloperem, który nie zbudował nam mieszkania na czas i wziąć inne, które już jest gotowe. Chciałabym do porodu postawić tam ścianki działowe, zrobić podłogę, kuchnię i jedną łazienkę. Resztę możemy urządzać potem.

Dla dziecka nadal nic nie mamy prawie, ale pocieszam się, że takie niemowlę tak dużo znowu nie potrzebuje, a wszystko da się dokupić w miarę potrzeby. Sprawdzę tylko w jakich rozmiarach mam ubranka, żeby mieć cos na 56 na pierwsze dni. Siostra mówi, żebym nie kupowała dużo, bo jak zrobi mi baby shower to dużo pewnie dostanę.

A teraz lecę. Zrobię jeszcze jakies pranie korzystając z pogody, bo mi się gacie kończą.

lys, niecierpliwa, Paula_071, bosa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karuzele planujemy kupić w 2 lub 3 miesiącu od narodzin :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czytałam, że najlepiej po skończonym 1 miesiącu.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ