SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Rozumiem, myslalam ze wagowo. Jakie jeru postepowanie w takiej sytuacji?
niecierpliwa, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:No wlasnie nic, obserwacja rozwoju plodu co 2 tyg, dieta,Lezenie na lewym boku. U mnie na szczescie to bedzie genetycznie przez lozysko ale i tak sie stresuje. Mam brac kwas foliowy, acard i wit C jak najwiecej naturalnie.
Nie stresu się. Moje dwie koleżanki kaja dziewczynki z ta choroba. Jedna urodziła tydzień temu. 37 tc waga 2100 45 cm.
druga ma termin na 2 sierpień i mała ważyła tydzień temu 1250 gr. A ten sam tydzień co Ty.
będzie dobrze. A po urodzeniu szybko nabierze ciałka.
Z tym czopem masakra. Mi dzisiaj na bieliźnie został taki budyń. Mam się obserwować wieczorem może badanie szyjki czy to nie to. Mam jeszcze 2 tyg wytrzymać. Mówiłam ze lipiec zaczniemy my się wypakowywacpsioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Rybko, dobrze że maluch zdrowy, ale może w takiej sytuacji lepiej by było gdybyś jednak dostała sterydy? Jak to jest, sterydy wpływają na płuca tylko, czy na wzrost malucha jakoś tez? A przepływy wszystkie masz w normie? Na pozostałych wcześniejszych badaniach tez dzieciątko było mniejsze niż powinno czy teraz wyhamowala dopiero? Może skokowo rośnie i nadgoni jeszcze? Trzymam kciuki!
Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Rybko 3majcie się, tez mam koleżankę która urodziła dziewczynkę, która miała hipotrofie i fakt urodzila się mała, ale zdrowiutka, jest śliczna 4-latka obecnie.
Będzie dobrze!
Wiecie co mój synek nie lubi jak się garbie, bo co się zgarbie to mnie w cyca kopie.
A jak u Was z obwodem brzuszka? Ja mam 106 cm, wszyscy mim mówią, że mam taki mały brzuszek. (Wkurza mnie jak ktoś gada, że mam mały brzuszek, wtedy zawsze człowiek zaczyna myśleć, czemu taki mały.)
A maluszek ważył dwa dni temu 1300 g.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:33
Weridiana, bosa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
hejka, chwilę mnie nie było,a tu jakieś odchodzące czopy, porodówki!!!
Baby spokojnie, do sierpnia prosze czekać.
A tak poważnie, to wczoraj mi koleżanka powiedziała, że mam nisko brzuch i tak się nakręciłam, ze ciągle mnie gdzieś kłuje albo boli teraz. Dobrze, że w poniedziałek wizyta, może dotrwam i dowiem się, ze to tylko z moją psychika nie jest za dobrze.Weridiana, bosa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ryba ty sie trzymaj kobito prosze sluchac zalecen nie latac nigdzie i nic tylko lezec i pachniec i trzymac nogi razem jeszcze duzo czasu przed Tobą no !
Weridiana, bosa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Mój brzuch ma 94 cm wydawało mi się ze mały, w ogóle mi nie rośnie od kilku tyg, mam ciągle taki sam obwód. Ale wszyscy mi ostatnio mówią ze spory wiec juz sama nie wiem. Czekam na wizytę i zobaczymy, mam nadzieje, ze to ze brzuch nie rośnie nie jest równoznaczne z tym, że bobas nie rośnie. Tak źle, tak niedobrze. Jak ktoś mówi, że mam mały brzuch to się martwię, jak słyszę, że jestem okraglutka to też się wściekam
nie dogodzisz babie w ciąży
Weridiana, bosa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Hej mamuśki,
Nie odzywałam się jakiś czas bo mój laptop padł ale jestem na bieżąco
Rybko trzymaj się kochana, będzie dobrze
Jak przystało na ostatnią sierpnióweczkę wczoraj miałam test obciążenia glukozą. Na szczęście zgodnie z Waszymi radami wcisnęłam połóweczkę cytryny i dałam radęWyniki ok. a już w środę wizyta
Miłego dnia0na88, niecierpliwa, lys, Weridiana, małaMyszka, Martucha86, ainer85, kasiuleek lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Ja zaraz ruszam na wizyte , pewnie nie dowiem sie nic konkretnego bo ta moja lekarka prowadzaca mimo ze jest bardzo mila- to ma niestety kiepski sprzet..ale chociaz szyjke sprawdzi , moze sie uda zwazyc Zoske i uciekam na L4.
Powiem jej tez o tym twardniejacym brzuchu i kluciu co mialam wczoraj ,i o coraz wiekszej ilosc uplawow... mam nadzieje ze szyjka twarda dluga i zamknieta bo chcialabym w sobote wyjechac z Krakowa nad wode - bo zapowiadaja 34 stopnie w cieniu a w bloku sie chyba udusze.chcebycmama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys - zadziałała ta soda w komodzie? Bo moje meble dalej śmierdzą, w życiu nie włożę tam wypranych i wyprasowanych ubranek juniora. Muszę jakoś zniwelować ten zapach.
Mam zamiar jutro zrobić drożdżówkę z truskawkamiWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ewa na pewno wszystko ok. :-*
Po prostu brzuszki mamy różne, ja zawsze byłam płaska jeżeli chodzi o brzuch, ale za to tyłek to mialam okraglutki
Moja koleżanka miała mega zgrabne nogi i do tego długie, ale za to na brzuchu 3 oponki, no ciężko zawsze było jej się tego pozbyć. No i w ciazy miała bardzo duży brzuch, a teraz kilka miesięcy po porodzie ma brzuch jakby była w 6 miesiącu niestety, ale ćwiczy i walczy! Niestety nie karmi piersią.
Niestety taka prawda, że te kobitki które ćwiczyły i były aktywne przed ciążą szybciej wrócą do "siebie".0na88, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ja mam 103 cm i od 3 tygodni tez nic nie urosl wg miarki, a pepek coraz wyzej tak ze juz go calego widze jak leze
Jutro usg to zobaczymy ile mala podrosla w 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:46
0na88, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Lys - zadziałała ta soda w komodzie? Bo moje meble dalej śmierdzą, w życiu nie włożę tam wypranych i wyprasowanych ubranek juniora. Muszę jakoś zniwelować ten zapach.
Mam zamiar jutro zrobić drożdżówkę z truskawkami
Niestety nie doczołgałam się jeszcze do sklepu po sodę. Jak nie zapomne to jutro kupię.małaMyszka lubi tę wiadomość