X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a ja mam taką ochotę na łososia, chyba jutro zrobię z frytkami

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rozumiem, myslalam ze wagowo. Jakie jeru postepowanie w takiej sytuacji?
    No wlasnie nic, obserwacja rozwoju plodu co 2 tyg, dieta,Lezenie na lewym boku. U mnie na szczescie to bedzie genetycznie przez lozysko ale i tak sie stresuje. Mam brac kwas foliowy, acard i wit C jak najwiecej naturalnie.

niecierpliwa, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    No wlasnie nic, obserwacja rozwoju plodu co 2 tyg, dieta,Lezenie na lewym boku. U mnie na szczescie to bedzie genetycznie przez lozysko ale i tak sie stresuje. Mam brac kwas foliowy, acard i wit C jak najwiecej naturalnie.

Nie stresu się. Moje dwie koleżanki kaja dziewczynki z ta choroba. Jedna urodziła tydzień temu. 37 tc waga 2100 45 cm.
    druga ma termin na 2 sierpień i mała ważyła tydzień temu 1250 gr. A ten sam tydzień co Ty.
    będzie dobrze. A po urodzeniu szybko nabierze ciałka.
    Z tym czopem masakra. Mi dzisiaj na bieliźnie został taki budyń. Mam się obserwować wieczorem może badanie szyjki czy to nie to. Mam jeszcze 2 tyg wytrzymać. Mówiłam ze lipiec zaczniemy my się wypakowywac :)

psioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko, dobrze że maluch zdrowy, ale może w takiej sytuacji lepiej by było gdybyś jednak dostała sterydy? Jak to jest, sterydy wpływają na płuca tylko, czy na wzrost malucha jakoś tez? A przepływy wszystkie masz w normie? Na pozostałych wcześniejszych badaniach tez dzieciątko było mniejsze niż powinno czy teraz wyhamowala dopiero? Może skokowo rośnie i nadgoni jeszcze? Trzymam kciuki!

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru proszę się uspokoić jeszcze z tym rodzeniem:) czekamy wszystkie do sierpnia i koniec!

chcebycmama, bosa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko 3majcie się, tez mam koleżankę która urodziła dziewczynkę, która miała hipotrofie i fakt urodzila się mała, ale zdrowiutka, jest śliczna 4-latka obecnie. :-)

Będzie dobrze!

Wiecie co mój synek nie lubi jak się garbie, bo co się zgarbie to mnie w cyca kopie. :-)

A jak u Was z obwodem brzuszka? Ja mam 106 cm, wszyscy mim mówią, że mam taki mały brzuszek. (Wkurza mnie jak ktoś gada, że mam mały brzuszek, wtedy zawsze człowiek zaczyna myśleć, czemu taki mały.)
    A maluszek ważył dwa dni temu 1300 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:33

Weridiana, bosa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, chwilę mnie nie było,a tu jakieś odchodzące czopy, porodówki!!!
    Baby spokojnie, do sierpnia prosze czekać.
    A tak poważnie, to wczoraj mi koleżanka powiedziała, że mam nisko brzuch i tak się nakręciłam, ze ciągle mnie gdzieś kłuje albo boli teraz. Dobrze, że w poniedziałek wizyta, może dotrwam i dowiem się, ze to tylko z moją psychika nie jest za dobrze.

Weridiana, bosa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba ty sie trzymaj kobito prosze sluchac zalecen nie latac nigdzie i nic tylko lezec i pachniec i trzymac nogi razem jeszcze duzo czasu przed Tobą no !

Weridiana, bosa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch ma 94 cm wydawało mi się ze mały, w ogóle mi nie rośnie od kilku tyg, mam ciągle taki sam obwód. Ale wszyscy mi ostatnio mówią ze spory wiec juz sama nie wiem. Czekam na wizytę i zobaczymy, mam nadzieje, ze to ze brzuch nie rośnie nie jest równoznaczne z tym, że bobas nie rośnie. Tak źle, tak niedobrze. Jak ktoś mówi, że mam mały brzuch to się martwię, jak słyszę, że jestem okraglutka to też się wściekam :P nie dogodzisz babie w ciąży :P

Weridiana, bosa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa może to zależy od ułożenia dziecka. Kiedy masz wizytę?

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tu jak mierzą brzuszek to nie obwód ale od spojenia lonowego do gory pod mostkiem, ten przyrost się liczy.

Ewa123, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 czerwca, zobaczymy co powie lekarz.. Ostatnio (2 tyg temu) mała ważyła dokładnie tyle ile powinna więc póki co nie panikuje :)

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już niedługo, skoro 2tyg temu było ok to nie widzę powodu aby i teraz nie miałoby być wszystko w porządku :-) nie zamartwiaj się

bosa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,

Nie odzywałam się jakiś czas bo mój laptop padł ale jestem na bieżąco :)

Rybko trzymaj się kochana, będzie dobrze :)

Jak przystało na ostatnią sierpnióweczkę wczoraj miałam test obciążenia glukozą. Na szczęście zgodnie z Waszymi radami wcisnęłam połóweczkę cytryny i dałam radę :) Wyniki ok. a już w środę wizyta :D

Miłego dnia :)

0na88, niecierpliwa, lys, Weridiana, małaMyszka, Martucha86, ainer85, kasiuleek lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ruszam na wizyte , pewnie nie dowiem sie nic konkretnego bo ta moja lekarka prowadzaca mimo ze jest bardzo mila- to ma niestety kiepski sprzet..ale chociaz szyjke sprawdzi , moze sie uda zwazyc Zoske i uciekam na L4.

Powiem jej tez o tym twardniejacym brzuchu i kluciu co mialam wczoraj ,i o coraz wiekszej ilosc uplawow... mam nadzieje ze szyjka twarda dluga i zamknieta bo chcialabym w sobote wyjechac z Krakowa nad wode - bo zapowiadaja 34 stopnie w cieniu a w bloku sie chyba udusze.

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - zadziałała ta soda w komodzie? Bo moje meble dalej śmierdzą, w życiu nie włożę tam wypranych i wyprasowanych ubranek juniora. Muszę jakoś zniwelować ten zapach.

Mam zamiar jutro zrobić drożdżówkę z truskawkami :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na pewno wszystko ok. :-*

Po prostu brzuszki mamy różne, ja zawsze byłam płaska jeżeli chodzi o brzuch, ale za to tyłek to mialam okraglutki ;-)
    Moja koleżanka miała mega zgrabne nogi i do tego długie, ale za to na brzuchu 3 oponki, no ciężko zawsze było jej się tego pozbyć. No i w ciazy miała bardzo duży brzuch, a teraz kilka miesięcy po porodzie ma brzuch jakby była w 6 miesiącu niestety, ale ćwiczy i walczy! Niestety nie karmi piersią.
    Niestety taka prawda, że te kobitki które ćwiczyły i były aktywne przed ciążą szybciej wrócą do "siebie".

0na88, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam zawsze taka budowe jablka.. duzy brzuch , duze piersi plus plaskodupie totalne . Moj tylek to wlasciwie przedluzenie kregoslupa ;-)

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 103 cm i od 3 tygodni tez nic nie urosl wg miarki, a pepek coraz wyzej tak ze juz go calego widze jak leze :P Jutro usg to zobaczymy ile mala podrosla w 2 tyg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:46

0na88, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys - zadziałała ta soda w komodzie? Bo moje meble dalej śmierdzą, w życiu nie włożę tam wypranych i wyprasowanych ubranek juniora. Muszę jakoś zniwelować ten zapach.

Mam zamiar jutro zrobić drożdżówkę z truskawkami :)

Niestety nie doczołgałam się jeszcze do sklepu po sodę. Jak nie zapomne to jutro kupię.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ