X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niestety nie doczołgałam się jeszcze do sklepu po sodę. Jak nie zapomne to jutro kupię.

Nawet w Żabce jest - podpowiadam jak coś :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska kupila mi w lumpku nowy dwupak pajacow z h&m jeszcze z firmowymi metkami nawet z wieszakami, rozmiar 50 jak zobaczylam jakie to wielkie to w szoku bylam niektore na 62 mam takie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:17

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - na allegro są rzeczy z Ikei. Kiedyś, jak mi się nie chciało jechać, a bratowa zażyczyła sobie właśnie ikeowski moździerz to zamawiałam przez internet. Np. wanienka: http://allegro.pl/wanienka-wanna-ikea-lattsam-antyposlizgowa-tanio-i4991232833.html

A są w Ikei wanienki z odpływem czy tylko te zwykłe?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma w Ikei z odplywem wanienek

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie ma w Ikei z odplywem wanienek

Szkoda. Dzięki.

Lys - takie coś znalazłam: http://www.neutralizatory-zapachow.pl/ tylko nie wiem gdzie to można kupić (w sensie w sklepie stacjonarnym).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was uffffffffffffff

Przenoszę się do sypialni, bo nogi mam w mózgu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale wiadomo,allegro to nie to samo co samemu dotknąć, obejrzec..niestety na podlasiu i mazurach sie nie zanosi na ikee :(

Ciuszki poprane :) Tzn.jedne sie suszą,drugie jeszcze sie piorą :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Ja od 6 dni na relanium, praktycznie większość dnia i nocy przesypiam, szkoda, ze się na zapas nie można wyspać bo bym mogła śmigać potem przy dziecku jak po 8h snu:)

Leki mi mojej macicy do końca nie wyciszają, wczoraj akcja skurczowa, wizyta u lekarza, ktg, pomiary i lekarz uspokoił tekstem, dobrze, ze to już prawie 33 tydzień...
    Ale te dni leżenia plackiem swoje zrobiły bo szyjka wydłuzyła się o całe 2mm:)

pisałyście ostatnio o pakowaniu torby, ja na pewno kupię wodę termalną, bo to mega ulga się nią spryskać w jakieś upały i wysiłki.
    Miru, Rybka mam nadzieje, że dotrwamy jak najdłużej!
    A Euforia coś pisała? bo nadrobiłam, ale troche po łebkach.

Paula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tą wanienkę w Ikei, dla mnie jest super bo jest nie duża, ma dziurę żeby powiesić i taka zgrabniutka jest :) kupię też tummy tuba żeby zobaczyć w czym chętniej Maja będzie chciała się kąpać. Kupiłam jeszcze jakieś popierdułki:ręczniki, poduszeczka jasiek, kuchenne ale najlepszy był torcik szwedzki z migdałami :) aa i kupiłam taki spryskiwacz za 3,99zł jak do kwiatków, do szybkiego podmywania po porodzie- rozpuszczę tam tantum rosa.

No i leginsy w Decathlonie za 19 zł, są zwyczajne ale super. Te co zamawiałam na alegro ciążowe z kieszonkami to jakaś porażka zamawiałam od dwóch różnych producentów a nie wytrzymały nawet TYGODNIA, dziury w kroku sie robią :/ a te z decathlona to mam takie alladynki z tej samej firmy i uwielbiam w nich hasać mimo że nie ciążowe to bardzo wygodne, te leginsy też na takie wyglądają.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie trochę mniej capią te szuflady, co prawda mam zatkanego nosa ale smród na ulicy czuję więc skoro przestało mi capić z szuflad fabryką to coś w tym jest, nie wiem czy to efekt że dobrze wymyłam te szuflady czy soda ale może to i to coś dało

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Szkoda. Dzięki.

Lys - takie coś znalazłam: http://www.neutralizatory-zapachow.pl/ tylko nie wiem gdzie to można kupić (w sensie w sklepie stacjonarnym).

Też to widziałam w necie, ale trochę drogie tak żeby w ciemno kupować.Nie wiadomo czy to działa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisalam post i mi sie zmazal wrr...

ja kupilam waniene taka jak chyba Lys ? anatomiczna z allegro z odplywem. Wydaje sie ok , zobaczymy po narodzinach jak sie bedzie sprawowac.

Ja juz po wizycie, szyjka 36 mm jest ok. Zoska nadal glowka w dol , wyniki badan tez nie najgorzej - jedynie jakas infekcja mi sie przyplatala i dostalam globulki dopochwowe nystatyna ? jakos tak..Podobno jak na ciezarna i to z cukrzyca to i tak dlugo sie uchowalam .

Co do klucia w boku i twardnienia co jakis czas podobno to normalne na tym etapie , jedynym zaleceniem jest duzo odpoczynku.

Co do Ikei to ja mam do niej ok 3 km .. ale jakos nie moge sie przemoc do tego sklepu , wiecznie zapchany parking , duzo ludzi i ogromna powierzchnia jakos mnie odstrasza - wstyd sie przyznac , ale bylam tylko jeden raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 19:23

lys, Ewa123, magda sz, niecierpliwa, psioszka11, Paula_071, gianna88, Weridiana, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka, nick nieaktualny, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam jeszcze lampkę ledową za całe 15,99zł na próbę zobaczyć jak się sprawdza, działa na zasadzie babka stańka i tak się buja. Kupię jeszcze białą wstążeczkę i przywiąże kokardkę żeby taka słitaśna była.
    http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/30/74/87/5430748731

Jutro USG :) tylko kuzwa porąbały mi się nazwy ulic i myślałam że to blisko tymczasem to na drugim końcu wawy :/ mam nadzieje że trafię na klimatyzowane autobusy...

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula , a Ty chcesz ta drozdowka zmienic zapach w szafce? Oczywiscie zarcik ;)
    W kwestii wywabienia zapachu z szafek nieoddzownie najlepsze jest przemycie woda z octem. I zostawic pootwierane, zeby dobrze wyschlo. Nie ma sie co bac, ze zostanie zapach octu. W pomieszczeniu wystarczy zapalic zapalke i zapach octu znika - takie czary mary :) A jezeli zpach nadal nas nie zadowala, to wlozyc ladnie pachnace mydelko w kostce lub saszetki lawendowe. Soda chyba lepiej pochlania zapach w lodowce, bo tam jednak jest lekko wilgotno, w szafce bedzie dzialac slabiej.
    Mialam dzisiaj zamowic posciel i oczywiscie zapomnialam, na ktora zdecydowalismy sie z G., efekty niewyspania, mozg mi sie wylaczyl.
    Moj dzidzius dzisiaj sie wypina i rozciaga w brzuchu. W sumie od kilku dni malo kopie, a czesciej czuje jak sie przemieszcza , wypina i wygina, chyba zrobilo mu sie tam zdecydowanie ciasniej.

0na88, Paula_071, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, moja Pola też teraz malo kopie, tylko czuje ją po prostu jak sie przemieszcza, rozciąga,wypina a kopniaki są bardzo rzadko, ale jak są to oczywiscie w żebra :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jutro USG :) tylko kuzwa porąbały mi się nazwy ulic i myślałam że to blisko tymczasem to na drugim końcu wawy :/ mam nadzieje że trafię na klimatyzowane autobusy...

To jutro obie podgladamy nasze corcie ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mozecie mi doradzic co z firmy BabyOno jest fajne i warto kupic?
    Jak juz mówiłam moja tesciowa ma sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci no i współpracuje z ta firma,wiec ja mam pozaznaczac w katalogu co chce i bede miała po cenach hurtowych,ale nie wiem co z tej firmy warto kupic..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczęta, mozecie mi doradzic co z firmy BabyOno jest fajne i warto kupic?
    Jak juz mówiłam moja tesciowa ma sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci no i współpracuje z ta firma,wiec ja mam pozaznaczac w katalogu co chce i bede miała po cenach hurtowych,ale nie wiem co z tej firmy warto kupic..

Ja kupiłam majtki poporodowe i pas poporodowy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Babyono mam 1 butelke, szczotke do czyszczenia butelek i lancuszek do smoczka. Zdecydowanie wieksza czesc wyprawki mam z Canpolbabies

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A majtki poporodowe jak wypadają rozmiarem ? przed ciążą nosiłam rozm.L i dupa mi sie nie zmieniła, to brac L czy lepiej z zapasem i wziac XL ? wielorazowe czy jednorazowe?

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ