X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niestety nie doczołgałam się jeszcze do sklepu po sodę. Jak nie zapomne to jutro kupię.

Nawet w Żabce jest - podpowiadam jak coś :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska kupila mi w lumpku nowy dwupak pajacow z h&m jeszcze z firmowymi metkami nawet z wieszakami, rozmiar 50 jak zobaczylam jakie to wielkie to w szoku bylam niektore na 62 mam takie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:17

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - na allegro są rzeczy z Ikei. Kiedyś, jak mi się nie chciało jechać, a bratowa zażyczyła sobie właśnie ikeowski moździerz to zamawiałam przez internet. Np. wanienka: http://allegro.pl/wanienka-wanna-ikea-lattsam-antyposlizgowa-tanio-i4991232833.html

A są w Ikei wanienki z odpływem czy tylko te zwykłe?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma w Ikei z odplywem wanienek

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie ma w Ikei z odplywem wanienek

Szkoda. Dzięki.

Lys - takie coś znalazłam: http://www.neutralizatory-zapachow.pl/ tylko nie wiem gdzie to można kupić (w sensie w sklepie stacjonarnym).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was uffffffffffffff

Przenoszę się do sypialni, bo nogi mam w mózgu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale wiadomo,allegro to nie to samo co samemu dotknąć, obejrzec..niestety na podlasiu i mazurach sie nie zanosi na ikee :(

Ciuszki poprane :) Tzn.jedne sie suszą,drugie jeszcze sie piorą :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Ja od 6 dni na relanium, praktycznie większość dnia i nocy przesypiam, szkoda, ze się na zapas nie można wyspać bo bym mogła śmigać potem przy dziecku jak po 8h snu:)

Leki mi mojej macicy do końca nie wyciszają, wczoraj akcja skurczowa, wizyta u lekarza, ktg, pomiary i lekarz uspokoił tekstem, dobrze, ze to już prawie 33 tydzień...
    Ale te dni leżenia plackiem swoje zrobiły bo szyjka wydłuzyła się o całe 2mm:)

pisałyście ostatnio o pakowaniu torby, ja na pewno kupię wodę termalną, bo to mega ulga się nią spryskać w jakieś upały i wysiłki.
    Miru, Rybka mam nadzieje, że dotrwamy jak najdłużej!
    A Euforia coś pisała? bo nadrobiłam, ale troche po łebkach.

Paula_071, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tą wanienkę w Ikei, dla mnie jest super bo jest nie duża, ma dziurę żeby powiesić i taka zgrabniutka jest :) kupię też tummy tuba żeby zobaczyć w czym chętniej Maja będzie chciała się kąpać. Kupiłam jeszcze jakieś popierdułki:ręczniki, poduszeczka jasiek, kuchenne ale najlepszy był torcik szwedzki z migdałami :) aa i kupiłam taki spryskiwacz za 3,99zł jak do kwiatków, do szybkiego podmywania po porodzie- rozpuszczę tam tantum rosa.

No i leginsy w Decathlonie za 19 zł, są zwyczajne ale super. Te co zamawiałam na alegro ciążowe z kieszonkami to jakaś porażka zamawiałam od dwóch różnych producentów a nie wytrzymały nawet TYGODNIA, dziury w kroku sie robią :/ a te z decathlona to mam takie alladynki z tej samej firmy i uwielbiam w nich hasać mimo że nie ciążowe to bardzo wygodne, te leginsy też na takie wyglądają.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie trochę mniej capią te szuflady, co prawda mam zatkanego nosa ale smród na ulicy czuję więc skoro przestało mi capić z szuflad fabryką to coś w tym jest, nie wiem czy to efekt że dobrze wymyłam te szuflady czy soda ale może to i to coś dało

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Szkoda. Dzięki.

Lys - takie coś znalazłam: http://www.neutralizatory-zapachow.pl/ tylko nie wiem gdzie to można kupić (w sensie w sklepie stacjonarnym).

Też to widziałam w necie, ale trochę drogie tak żeby w ciemno kupować.Nie wiadomo czy to działa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisalam post i mi sie zmazal wrr...

ja kupilam waniene taka jak chyba Lys ? anatomiczna z allegro z odplywem. Wydaje sie ok , zobaczymy po narodzinach jak sie bedzie sprawowac.

Ja juz po wizycie, szyjka 36 mm jest ok. Zoska nadal glowka w dol , wyniki badan tez nie najgorzej - jedynie jakas infekcja mi sie przyplatala i dostalam globulki dopochwowe nystatyna ? jakos tak..Podobno jak na ciezarna i to z cukrzyca to i tak dlugo sie uchowalam .

Co do klucia w boku i twardnienia co jakis czas podobno to normalne na tym etapie , jedynym zaleceniem jest duzo odpoczynku.

Co do Ikei to ja mam do niej ok 3 km .. ale jakos nie moge sie przemoc do tego sklepu , wiecznie zapchany parking , duzo ludzi i ogromna powierzchnia jakos mnie odstrasza - wstyd sie przyznac , ale bylam tylko jeden raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 19:23

lys, Ewa123, magda sz, niecierpliwa, psioszka11, Paula_071, gianna88, Weridiana, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam jeszcze lampkę ledową za całe 15,99zł na próbę zobaczyć jak się sprawdza, działa na zasadzie babka stańka i tak się buja. Kupię jeszcze białą wstążeczkę i przywiąże kokardkę żeby taka słitaśna była.
    http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/30/74/87/5430748731

Jutro USG :) tylko kuzwa porąbały mi się nazwy ulic i myślałam że to blisko tymczasem to na drugim końcu wawy :/ mam nadzieje że trafię na klimatyzowane autobusy...

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula , a Ty chcesz ta drozdowka zmienic zapach w szafce? Oczywiscie zarcik ;)
    W kwestii wywabienia zapachu z szafek nieoddzownie najlepsze jest przemycie woda z octem. I zostawic pootwierane, zeby dobrze wyschlo. Nie ma sie co bac, ze zostanie zapach octu. W pomieszczeniu wystarczy zapalic zapalke i zapach octu znika - takie czary mary :) A jezeli zpach nadal nas nie zadowala, to wlozyc ladnie pachnace mydelko w kostce lub saszetki lawendowe. Soda chyba lepiej pochlania zapach w lodowce, bo tam jednak jest lekko wilgotno, w szafce bedzie dzialac slabiej.
    Mialam dzisiaj zamowic posciel i oczywiscie zapomnialam, na ktora zdecydowalismy sie z G., efekty niewyspania, mozg mi sie wylaczyl.
    Moj dzidzius dzisiaj sie wypina i rozciaga w brzuchu. W sumie od kilku dni malo kopie, a czesciej czuje jak sie przemieszcza , wypina i wygina, chyba zrobilo mu sie tam zdecydowanie ciasniej.

0na88, Paula_071, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, moja Pola też teraz malo kopie, tylko czuje ją po prostu jak sie przemieszcza, rozciąga,wypina a kopniaki są bardzo rzadko, ale jak są to oczywiscie w żebra :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Jutro USG :) tylko kuzwa porąbały mi się nazwy ulic i myślałam że to blisko tymczasem to na drugim końcu wawy :/ mam nadzieje że trafię na klimatyzowane autobusy...

To jutro obie podgladamy nasze corcie ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mozecie mi doradzic co z firmy BabyOno jest fajne i warto kupic?
    Jak juz mówiłam moja tesciowa ma sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci no i współpracuje z ta firma,wiec ja mam pozaznaczac w katalogu co chce i bede miała po cenach hurtowych,ale nie wiem co z tej firmy warto kupic..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczęta, mozecie mi doradzic co z firmy BabyOno jest fajne i warto kupic?
    Jak juz mówiłam moja tesciowa ma sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci no i współpracuje z ta firma,wiec ja mam pozaznaczac w katalogu co chce i bede miała po cenach hurtowych,ale nie wiem co z tej firmy warto kupic..

Ja kupiłam majtki poporodowe i pas poporodowy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Babyono mam 1 butelke, szczotke do czyszczenia butelek i lancuszek do smoczka. Zdecydowanie wieksza czesc wyprawki mam z Canpolbabies

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A majtki poporodowe jak wypadają rozmiarem ? przed ciążą nosiłam rozm.L i dupa mi sie nie zmieniła, to brac L czy lepiej z zapasem i wziac XL ? wielorazowe czy jednorazowe?

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ