SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Psioszka mam dokładnie takie same obawy. Co zrobię z mala i skąd będę wiedziała o co w danym momencie jej chodzi. Wiadomo, że z czasem przyjdzie ale zanim zdążę tego się nauczyć? Liczę na instynkt, ale nie ukrywam, że mnie to niepokoi.
PatiBelgia wczoraj miałam taki dzień, że absolutnie wszystko mnie draznilo i ostatnio coraz częściej mi się to zdaza niestety.
Łucja dziś bardzo mało się rusza i oczywiście już się stresuje. Eh musze się uczyć spokoju i cierpliwości, a nie jest łatwopsioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Psioszka mam dokładnie takie same obawy. Co zrobię z mala i skąd będę wiedziała o co w danym momencie jej chodzi. Wiadomo, że z czasem przyjdzie ale zanim zdążę tego się nauczyć? Liczę na instynkt, ale nie ukrywam, że mnie to niepokoi.
PatiBelgia wczoraj miałam taki dzień, że absolutnie wszystko mnie draznilo i ostatnio coraz częściej mi się to zdaza niestety.
Łucja dziś bardzo mało się rusza i oczywiście już się stresuje. Eh musze się uczyć spokoju i cierpliwości, a nie jest łatwoWeridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Udalo mi sie przespac 1,5 godziny jeszcze. Jestem nie do zycia. Musze zaczac obiad szykowac, bo dzisiaj lece do poloznej i jeszcze mialam skoczyc do rodzicow. Chyba pozawijam golabki, mloda kapusta szybko sie zaparza, wiec powinno pojsc szybko.
Psioszka wczoraj odgapilam od Ciebie obiad, tez kupilam kluchy i zajadalismy z truskawkami, smialam sie do meza, ze zatankowalam do pelna i jak sie polozylam, to od razu mnie pionizowalo, inaczej mogloby sie ulacW sklepie sie zdziwilam, bo zlapalam pierwsze lepsze kluski, a w drodze doczytalam, ze byly z czekolada? - to bylaby lekka przesada
Ja w ikea bede kupowac kinkiet nad lozeczko, maja tam takie bardzo ladne w roznych ksztaltach, gwiazdka, ksiezyc, kwiatek itp. za cale 29,90 zl - wedlug mnie warto, przyda sie nocami i ladnie sie prezentuje
Pati Belgia ja robie sobie henne dosc regularnie i nikt mi nie powiedzial, ze sa jakoes przeciwwskazania. Za to z miesiac przymierzam sie do farbowania, na glowie mam trzy kolory, braz, kasztan i naturalny odrost. Patrzec na siebie nie moge, a co jestem w sklepie, to farba najmniej mi w glowie
Uciekam pichcic. Moze do 11 sie wyrobie z przygotowaniem golabkow i uprzatnieciem kuchni.psioszka11, chcebycmama, magda sz, Pati Belgia, Weridiana, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Rybka trzymamy kciuki. Może tylko jakaś jego część.
Mi raz wyszły dużo jaśniejsze brwi i szybko zszedł kolor. A raz uczulenie. Ale robie nadalzielonych tez nie miałam
Pati Belgia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka ja tez juz nie mowie nic o moim kolorze wlosow... one az nlagaja o koloryzacje
ale boje sie zrobic bo od paru tygodni bardzo mi wypadaja... boke sie, ze lysa zostane po farbowaniu
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Udalo mi sie przespac 1,5 godziny jeszcze. Jestem nie do zycia. Musze zaczac obiad szykowac, bo dzisiaj lece do poloznej i jeszcze mialam skoczyc do rodzicow. Chyba pozawijam golabki, mloda kapusta szybko sie zaparza, wiec powinno pojsc szybko.
Psioszka wczoraj odgapilam od Ciebie obiad, tez kupilam kluchy i zajadalismy z truskawkami, smialam sie do meza, ze zatankowalam do pelna i jak sie polozylam, to od razu mnie pionizowalo, inaczej mogloby sie ulacW sklepie sie zdziwilam, bo zlapalam pierwsze lepsze kluski, a w drodze doczytalam, ze byly z czekolada? - to bylaby lekka przesada
Ja w ikea bede kupowac kinkiet nad lozeczko, maja tam takie bardzo ladne w roznych ksztaltach, gwiazdka, ksiezyc, kwiatek itp. za cale 29,90 zl - wedlug mnie warto, przyda sie nocami i ladnie sie prezentuje
Pati Belgia ja robie sobie henne dosc regularnie i nikt mi nie powiedzial, ze sa jakoes przeciwwskazania. Za to z miesiac przymierzam sie do farbowania, na glowie mam trzy kolory, braz, kasztan i naturalny odrost. Patrzec na siebie nie moge, a co jestem w sklepie, to farba najmniej mi w glowie
Uciekam pichcic. Moze do 11 sie wyrobie z przygotowaniem golabkow i uprzatnieciem kuchni.
To miałaś szczęście, bo ani w Lidlu ani w Biedronce bułek nie znalazłam. Wzięłam za to pierogi na słodko z serem i polałam koktajlem- też było dobre:)
Właśnie do mnie doszło,że w tym tyg w ogóle nie jedliśmy mięsa hehe, dlatego wyciągnęłam karczek:)
A co do tych zabiegów- za mną chodzą rzęsy. Przed ciążą często robiłam,a teraz nie wiem czy można,czy nie za późno?!
Mąż po raz enty wysłał mi wiadomość co z torbą?!czy spakowałam albo chociaż przygotowałam rzeczy...ehhh.Chyba nie da mi żyć. Muszę się zmobilizować. Pójdę zaraz posegregować ciuszki do prania.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka- tez ostatnio myslałąm o rzęsach, całkiem super by bylo mieć rzesy zrobione w momencie porodu, chociaz troche ładniej by sie wygladało
Moze to glupie i w trakcie porodu zrobi mi sie to obojętne, ale jednak czułabym się bardziej pewna siebie,a tu nie dosc ze bez makijazu,rozczochrana zapewne,z rozwalonym krokiem, zmeczona..to chociaz takie rzesy by dodały troszke urokuale pewnie ich nie zrobie bo wez lez na plecach ok 2h.. i troche sie boje o alergie,wczesniej robiłam i bylo ok,ale ciaża ma swoje prawa
-
Rybka, mocno 3mam kciuki, i nie chcę straszyć, ale jak dziewczyny pisały, to pewnie czop. Mi odszedł jak szyjka się zgładziła i miałam rozwarcie. Tak to włąśnie wyglądało. Ale spokojnie z rozwarciem chodziłam jeszcze 4 dni. A znam dziewczyny co nawet tygodnie chodziły. Pewnie bym i dłużej wytrzymała nawet z rozwarciem ale stwierdzili, że robią cesarkę bo na ktg były spadki tętna dziecka i nie wiedzieli z czego to, czy nie jest owinięta pępowiną. Ale koniec końców okazało się, że widocznie miała tam ciasno i dociskała czymś tą pępowinę, stąd chwilowe spadki. Podobno umęczyli się podczas mojej cesarki. Lekarka cała spocona byłą
Co do strachu - to normalne, to samo miałam z PauląAle jak to któraś dziewczyna powiedziała. Po pierwsze macie tam pomoc - położne, pielęgniarki, lekarzy. A po drugie to naprawdę automat. Gdzieś u człowieka to jest zaprogramowane - jak zajmować się dzieckiem, krzywdy nie zrobić itp.
Przychodzi samo. A pobyt w szpitalu to super sprawa bo w domu już wszysto same musimy ogarnąć
psioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wrzucam linki do porad laktacyjnych od położnej z SR. Druga strona jest kiepsko skserowana, ale mam nadzieję, że się doczytacie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abd078cd6dd0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ce4574f9d6.jpg
Macie sprawdzone sposoby na czyszczenie grzejników? Nie jestem w stanie szmatką dosięgnąć do środka a chciałam na picuś glancuś wyczyścić mieszkanie.
Ten sok z żelazem co polecała Cassie jest przepyszny. Szkoda, że pije się go tylko pół szklanki dziennie, bo chętnie cała butlę bym pochłonęła:)0na88, Pati Belgia, Weridiana, bosa, Y, małaMyszka, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
chcebycmama wrote:Ja jadę do Ikei w środę za tydzień. Tez kupuje ta wanienke no i musze pomyśleć, co jeszcze z tej Ikei mi się przyda dla maluszka, chyba prześcieradelko białe, bo kolorowe juz mam.
A Wy dziewczyny co kupowalyscie jeszcze z Ikei dla Waszych maluszków?
Paula_071, chcebycmama, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Rybko tez myślę, że to czop, daj znać po wizycie!
3 maj się.
Ja tez juz przygotowuje torbę, wczoraj kupiłam tantum Rossa, 3 koszule do karmienia i szlafrok. Powoli będę kompletowac zawartość torby. :')
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Na prawdę mi to pomogło.racjonalnie myślę tak jak wy jednak w duszy jest niepokój. Ale już tylko pozytywne myślenie i wyprawka.
Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:Wrzucam linki do porad laktacyjnych od położnej z SR. Druga strona jest kiepsko skserowana, ale mam nadzieję, że się doczytacie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abd078cd6dd0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ce4574f9d6.jpg
Macie sprawdzone sposoby na czyszczenie grzejników? Nie jestem w stanie szmatką dosięgnąć do środka a chciałam na picuś glancuś wyczyścić mieszkanie.
Ten sok z żelazem co polecała Cassie jest przepyszny. Szkoda, że pije się go tylko pół szklanki dziennie, bo chętnie cała butlę bym pochłonęła:)
-
Paula do czyszczenia kaloryferow dobrze sprawdza sie dlugi pedzelek
Odnosnie ikei ja jestem bardzo zadowolona z kolorowych malych wieszakow do szafy dzieciecej i tak jak Ofka wspomniala fajna jest ta szmatka z glowa krolika za 5 zlKupilam tam tez lampke do pokoju Julki. Duzo jest fajnych rzeczy glowa chodzila mi raz na prawo, raz na lewo i myslalam, ze oczoplasow dostane
Wanienke tez mamy z Ikei.
Rybka daj znac jak po wizycie! Trzymam kciuki!
Zachaczylam o osiedlowy lumpek i pokupowalam duzo ciuszkow za 50 gr/sztuka.
Obiad gotowy dzis zupa meksykanska juz tak dawno jej nie robilam a maz tak sie upominal, wiec nagotowalam wielki gar bedziemy jesc 3 dniWeridiana, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Karolina, moja kosmetyczka robi to max 40 min i super mi się trzymają ok miesiąca.
Powaznie 40min ? o mamuśku, to jakas torpeda
Skoro robi to tak krótko i sie trzymają poszlabym na twoim miejscu zeby dokleila najpierw po np.4rzęsy na kazde oko zeby sprawdzic czy nie dostaniesz uczulenia i jak wszystko byłoby ok to bym zrobiła
Ja wszystkie które znam to robią po ok 2h wiec temu slabo mi się to widzi..bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa daj przepis na zupe
ja mialam robic na urodzinowy obiad dla mojego pierozki w bulionie azjatyckim ale nie zasluzyl tylko ze ja sie tez na nie napalilam i smaka sobie narobilam wiec chyba jednak upichce tylko dupe do sklepu trzeba ruszyc
-
Rybka moja koleżanka chodziła 4 tyg po tym jak jej czop wyleciał do porodu także spokojnie. Daj znać co lekarz powiedział.
Mam pytanie do tych co robią rzęsy doczepiane, trochę się cykam że po tym doczepiańsku zaczną mi wypadać moje prawdziwe, tak jak to jest z paznokciami że płytka się pogarsza jak się robi akryle itp. ? jak to jest? Przez 2 lata stosowałam odżywkę Latisse- koleżanka z Kanady mi wysyłała i miałam cudowne rzęsy, ludzie nie chcieli wierzyć że to moje naturalne no ale przed ciążą ostawiłam no i rzęsy wróciły do siebie po kilku miesiącach.
Mąż jezdzi na szmacie, jak ja uwielbiam ten widok. Pati to hormony, ja też mam ostatnio chamskie jazdy w stosunku do niego, no trudno musi jeszcze trochę wytrzymac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:41
Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość