X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko trzymam kciuki....

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mam dokładnie takie same obawy. Co zrobię z mala i skąd będę wiedziała o co w danym momencie jej chodzi. Wiadomo, że z czasem przyjdzie ale zanim zdążę tego się nauczyć? Liczę na instynkt, ale nie ukrywam, że mnie to niepokoi.
    PatiBelgia wczoraj miałam taki dzień, że absolutnie wszystko mnie draznilo i ostatnio coraz częściej mi się to zdaza niestety.
    Łucja dziś bardzo mało się rusza i oczywiście już się stresuje. Eh musze się uczyć spokoju i cierpliwości, a nie jest łatwo

psioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko to pewnie czop, ale znam dziewczyny którym czop odszedł na sporo czasu przed porodem :) Moze nie odszedł cały tylko jego część :)

Trzymamy kciuki !

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Psioszka mam dokładnie takie same obawy. Co zrobię z mala i skąd będę wiedziała o co w danym momencie jej chodzi. Wiadomo, że z czasem przyjdzie ale zanim zdążę tego się nauczyć? Liczę na instynkt, ale nie ukrywam, że mnie to niepokoi.
    PatiBelgia wczoraj miałam taki dzień, że absolutnie wszystko mnie draznilo i ostatnio coraz częściej mi się to zdaza niestety.
    Łucja dziś bardzo mało się rusza i oczywiście już się stresuje. Eh musze się uczyć spokoju i cierpliwości, a nie jest łatwo
    No wlasnie ja mam tak, ze juz sama nie wiem o co mi chodzi... szkoda mi meza bo wiem ze jakas wredna jestem... mam nadzieje, ze to minie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie przespac 1,5 godziny jeszcze. Jestem nie do zycia. Musze zaczac obiad szykowac, bo dzisiaj lece do poloznej i jeszcze mialam skoczyc do rodzicow. Chyba pozawijam golabki, mloda kapusta szybko sie zaparza, wiec powinno pojsc szybko.
    Psioszka wczoraj odgapilam od Ciebie obiad, tez kupilam kluchy i zajadalismy z truskawkami, smialam sie do meza, ze zatankowalam do pelna i jak sie polozylam, to od razu mnie pionizowalo, inaczej mogloby sie ulac ;) W sklepie sie zdziwilam, bo zlapalam pierwsze lepsze kluski, a w drodze doczytalam, ze byly z czekolada? - to bylaby lekka przesada ;)
    Ja w ikea bede kupowac kinkiet nad lozeczko, maja tam takie bardzo ladne w roznych ksztaltach, gwiazdka, ksiezyc, kwiatek itp. za cale 29,90 zl - wedlug mnie warto, przyda sie nocami i ladnie sie prezentuje :)
    Pati Belgia ja robie sobie henne dosc regularnie i nikt mi nie powiedzial, ze sa jakoes przeciwwskazania. Za to z miesiac przymierzam sie do farbowania, na glowie mam trzy kolory, braz, kasztan i naturalny odrost. Patrzec na siebie nie moge, a co jestem w sklepie, to farba najmniej mi w glowie ;)
    Uciekam pichcic. Moze do 11 sie wyrobie z przygotowaniem golabkow i uprzatnieciem kuchni.

psioszka11, chcebycmama, magda sz, Pati Belgia, Weridiana, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka trzymamy kciuki. Może tylko jakaś jego część.
    Mi raz wyszły dużo jaśniejsze brwi i szybko zszedł kolor. A raz uczulenie. Ale robie nadal :) zielonych tez nie miałam :D

Pati Belgia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja tez juz nie mowie nic o moim kolorze wlosow... one az nlagaja o koloryzacje ;-) ale boje sie zrobic bo od paru tygodni bardzo mi wypadaja... boke sie, ze lysa zostane po farbowaniu :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Udalo mi sie przespac 1,5 godziny jeszcze. Jestem nie do zycia. Musze zaczac obiad szykowac, bo dzisiaj lece do poloznej i jeszcze mialam skoczyc do rodzicow. Chyba pozawijam golabki, mloda kapusta szybko sie zaparza, wiec powinno pojsc szybko.
    Psioszka wczoraj odgapilam od Ciebie obiad, tez kupilam kluchy i zajadalismy z truskawkami, smialam sie do meza, ze zatankowalam do pelna i jak sie polozylam, to od razu mnie pionizowalo, inaczej mogloby sie ulac ;) W sklepie sie zdziwilam, bo zlapalam pierwsze lepsze kluski, a w drodze doczytalam, ze byly z czekolada? - to bylaby lekka przesada ;)
    Ja w ikea bede kupowac kinkiet nad lozeczko, maja tam takie bardzo ladne w roznych ksztaltach, gwiazdka, ksiezyc, kwiatek itp. za cale 29,90 zl - wedlug mnie warto, przyda sie nocami i ladnie sie prezentuje :)
    Pati Belgia ja robie sobie henne dosc regularnie i nikt mi nie powiedzial, ze sa jakoes przeciwwskazania. Za to z miesiac przymierzam sie do farbowania, na glowie mam trzy kolory, braz, kasztan i naturalny odrost. Patrzec na siebie nie moge, a co jestem w sklepie, to farba najmniej mi w glowie ;)
    Uciekam pichcic. Moze do 11 sie wyrobie z przygotowaniem golabkow i uprzatnieciem kuchni.

To miałaś szczęście, bo ani w Lidlu ani w Biedronce bułek nie znalazłam. Wzięłam za to pierogi na słodko z serem i polałam koktajlem- też było dobre:)
    Właśnie do mnie doszło,że w tym tyg w ogóle nie jedliśmy mięsa hehe, dlatego wyciągnęłam karczek:)
    A co do tych zabiegów- za mną chodzą rzęsy. Przed ciążą często robiłam,a teraz nie wiem czy można,czy nie za późno?!
    Mąż po raz enty wysłał mi wiadomość co z torbą?!czy spakowałam albo chociaż przygotowałam rzeczy...ehhh.Chyba nie da mi żyć. Muszę się zmobilizować. Pójdę zaraz posegregować ciuszki do prania.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- tez ostatnio myslałąm o rzęsach, całkiem super by bylo mieć rzesy zrobione w momencie porodu, chociaz troche ładniej by sie wygladało :P
    Moze to glupie i w trakcie porodu zrobi mi sie to obojętne, ale jednak czułabym się bardziej pewna siebie,a tu nie dosc ze bez makijazu,rozczochrana zapewne,z rozwalonym krokiem, zmeczona..to chociaz takie rzesy by dodały troszke uroku :P ale pewnie ich nie zrobie bo wez lez na plecach ok 2h.. i troche sie boje o alergie,wczesniej robiłam i bylo ok,ale ciaża ma swoje prawa :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, mocno 3mam kciuki, i nie chcę straszyć, ale jak dziewczyny pisały, to pewnie czop. Mi odszedł jak szyjka się zgładziła i miałam rozwarcie. Tak to włąśnie wyglądało. Ale spokojnie z rozwarciem chodziłam jeszcze 4 dni. A znam dziewczyny co nawet tygodnie chodziły. Pewnie bym i dłużej wytrzymała nawet z rozwarciem ale stwierdzili, że robią cesarkę bo na ktg były spadki tętna dziecka i nie wiedzieli z czego to, czy nie jest owinięta pępowiną. Ale koniec końców okazało się, że widocznie miała tam ciasno i dociskała czymś tą pępowinę, stąd chwilowe spadki. Podobno umęczyli się podczas mojej cesarki. Lekarka cała spocona byłą ;)
    Co do strachu - to normalne, to samo miałam z Paulą ;) Ale jak to któraś dziewczyna powiedziała. Po pierwsze macie tam pomoc - położne, pielęgniarki, lekarzy. A po drugie to naprawdę automat. Gdzieś u człowieka to jest zaprogramowane - jak zajmować się dzieckiem, krzywdy nie zrobić itp. ;) Przychodzi samo. A pobyt w szpitalu to super sprawa bo w domu już wszysto same musimy ogarnąć ;)

psioszka11, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam linki do porad laktacyjnych od położnej z SR. Druga strona jest kiepsko skserowana, ale mam nadzieję, że się doczytacie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abd078cd6dd0.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ce4574f9d6.jpg

Macie sprawdzone sposoby na czyszczenie grzejników? Nie jestem w stanie szmatką dosięgnąć do środka a chciałam na picuś glancuś wyczyścić mieszkanie.

Ten sok z żelazem co polecała Cassie jest przepyszny. Szkoda, że pije się go tylko pół szklanki dziennie, bo chętnie cała butlę bym pochłonęła:)

0na88, Pati Belgia, Weridiana, bosa, Y, małaMyszka, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ja jadę do Ikei w środę za tydzień. Tez kupuje ta wanienke no i musze pomyśleć, co jeszcze z tej Ikei mi się przyda dla maluszka, chyba prześcieradelko białe, bo kolorowe juz mam.

A Wy dziewczyny co kupowalyscie jeszcze z Ikei dla Waszych maluszków?
    my kupilismy jeszcze taki dmuchany materacyk na przewijak, kubelki plastikowe do powieszenia z boku przewijaka, jeden jest z przykrywka na btudne pieluchy oraz maskotk. Glowa kroliczka ze szmatka, mozna nosic za pazucha i dac malemu, przesiaka zapachem Ciala.

Paula_071, chcebycmama, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko tez myślę, że to czop, daj znać po wizycie!

3 maj się.

Ja tez juz przygotowuje torbę, wczoraj kupiłam tantum Rossa, 3 koszule do karmienia i szlafrok. Powoli będę kompletowac zawartość torby. :')

Dziękuję Wam za słowa otuchy. Na prawdę mi to pomogło. :-) racjonalnie myślę tak jak wy jednak w duszy jest niepokój. Ale już tylko pozytywne myślenie i wyprawka. :-)

Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wrzucam linki do porad laktacyjnych od położnej z SR. Druga strona jest kiepsko skserowana, ale mam nadzieję, że się doczytacie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abd078cd6dd0.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ce4574f9d6.jpg

Macie sprawdzone sposoby na czyszczenie grzejników? Nie jestem w stanie szmatką dosięgnąć do środka a chciałam na picuś glancuś wyczyścić mieszkanie.

Ten sok z żelazem co polecała Cassie jest przepyszny. Szkoda, że pije się go tylko pół szklanki dziennie, bo chętnie cała butlę bym pochłonęła:)
    a jaki to sok i gdzie mozna go kupic? Bo przegapilam. ...ja drugi dzien na diecie slodkich mam. Narazie waga ani drgnie.

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, moja kosmetyczka robi to max 40 min i super mi się trzymają ok miesiąca.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula do czyszczenia kaloryferow dobrze sprawdza sie dlugi pedzelek

Odnosnie ikei ja jestem bardzo zadowolona z kolorowych malych wieszakow do szafy dzieciecej i tak jak Ofka wspomniala fajna jest ta szmatka z glowa krolika za 5 zl ;) Kupilam tam tez lampke do pokoju Julki. Duzo jest fajnych rzeczy glowa chodzila mi raz na prawo, raz na lewo i myslalam, ze oczoplasow dostane ;) Wanienke tez mamy z Ikei.

Rybka daj znac jak po wizycie! Trzymam kciuki!

Zachaczylam o osiedlowy lumpek i pokupowalam duzo ciuszkow za 50 gr/sztuka.

Obiad gotowy dzis zupa meksykanska juz tak dawno jej nie robilam a maz tak sie upominal, wiec nagotowalam wielki gar bedziemy jesc 3 dni :D

Weridiana, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Karolina, moja kosmetyczka robi to max 40 min i super mi się trzymają ok miesiąca.

Powaznie 40min ? o mamuśku, to jakas torpeda :P
    Skoro robi to tak krótko i sie trzymają poszlabym na twoim miejscu zeby dokleila najpierw po np.4rzęsy na kazde oko zeby sprawdzic czy nie dostaniesz uczulenia i jak wszystko byłoby ok to bym zrobiła :)

Ja wszystkie które znam to robią po ok 2h wiec temu slabo mi się to widzi..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie z boku brzucha,tak jakby jakis mięsień się naciągał hm..

0na88, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj przepis na zupe :-) ja mialam robic na urodzinowy obiad dla mojego pierozki w bulionie azjatyckim ale nie zasluzyl tylko ze ja sie tez na nie napalilam i smaka sobie narobilam wiec chyba jednak upichce tylko dupe do sklepu trzeba ruszyc

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka moja koleżanka chodziła 4 tyg po tym jak jej czop wyleciał do porodu także spokojnie. Daj znać co lekarz powiedział.

Mam pytanie do tych co robią rzęsy doczepiane, trochę się cykam że po tym doczepiańsku zaczną mi wypadać moje prawdziwe, tak jak to jest z paznokciami że płytka się pogarsza jak się robi akryle itp. ? jak to jest? Przez 2 lata stosowałam odżywkę Latisse- koleżanka z Kanady mi wysyłała i miałam cudowne rzęsy, ludzie nie chcieli wierzyć że to moje naturalne no ale przed ciążą ostawiłam no i rzęsy wróciły do siebie po kilku miesiącach.

Mąż jezdzi na szmacie, jak ja uwielbiam ten widok. Pati to hormony, ja też mam ostatnio chamskie jazdy w stosunku do niego, no trudno musi jeszcze trochę wytrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:41

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ