X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to może poszukaj takich poduszek co da się prać same poszewki? Ja sobie z pościelą bez problemu poradziłam normalnym żelazkiem, ale te poduszki-ochraniacze to będę musiała generatorem pary trzasnąć bo nie chce mi się ich prać a wysterylizować od bakterii by się przydało.
    Z tego co pamiętam to sklep na alegro mamo-tato miał takie ochraniacze modułowe ze zdejmowanymi poszewkami ochraniaczy :)sama zastanawiałam się nad kupnem ale kolory nie pasowały.
    Tak w ogóle to się zastanawiam nad generatorem pary jak będę miała stosy do prasowania

edit: zaraz włączę kompa to wkleje linki bo miałam zapisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:39

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - dziękuję bardzo!

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4863825312.html

I jeszcze takie piżamki :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Gianna to może poszukaj takich poduszek co da się prać same poszewki? Ja sobie z pościelą bez problemu poradziłam normalnym żelazkiem, ale te poduszki-ochraniacze to będę musiała generatorem pary trzasnąć bo nie chce mi się ich prać a wysterylizować od bakterii by się przydało.
    Z tego co pamiętam to sklep na alegro mamo-tato miał takie ochraniacze modułowe ze zdejmowanymi poszewkami ochraniaczy :)sama zastanawiałam się nad kupnem ale kolory nie pasowały.
    Tak w ogóle to się zastanawiam nad generatorem pary jak będę miała stosy do prasowania

edit: zaraz włączę kompa to wkleje linki bo miałam zapisane :)

A może wsadzić do zamrażarki?:D

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5195358223.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=6643

http://allegro.pl/baby-love-10cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5391873817.html -tu to sama nie wiem czy jednak są ściągane czy nie.

http://allegro.pl/baby-raj-15-el-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5389054333.html

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że wiele z Was jest w temacie koszul więc wstawiłam wszystkie linki na 1 strone

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myślałam o tym :D ale mam mały zamrażalnik hehe

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) Na sie dopiero witam.
    Caly dzien przelazilam, nogi wchodza mi do tylka.
    Psioszka bardzo milo bylo Cie poznac, zdecydowanie umililas te wizytacje w szpitalu.
    Ewo, co do opinii, to rzeczywiscie dupy nie urywa. Polozna, ktora nas oprowadzala akurat dzis sie spieszyla, wiec chciala wszystko szybko opowiedziec. Dla mnie najbardziej istotne bylo, ze wiem gdzie sie mam zglosic, co by w tym motłochu sie nie zgubic. Najlepiej jest miec spakowane dwie torby, jedna z rzeczami dla siebie, druga dla malego i najlepiej, zeby te druga ktos przyniosl jak bedziemy jechaly na polozniczy, bo malo tam miejsca. No i tyle, ze moglysmy rzucic okiem na porodowke i obejrzalysmy jedna sale do rodzinnego porodu. W sumie nic specjalnego. I najlepiej przyjechac w takim stanie, zeby z braku lozek na oddziale nas nie odeslali do innego szpitala.

lys, magda sz, psioszka11, Ewa123, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Hejka ;) Na sie dopiero witam.
    Caly dzien przelazilam, nogi wchodza mi do tylka.
    Psioszka bardzo milo bylo Cie poznac, zdecydowanie umililas te wizytacje w szpitalu.
    Ewo, co do opinii, to rzeczywiscie dupy nie urywa. Polozna, ktora nas oprowadzala akurat dzis sie spieszyla, wiec chciala wszystko szybko opowiedziec. Dla mnie najbardziej istotne bylo, ze wiem gdzie sie mam zglosic, co by w tym motłochu sie nie zgubic. Najlepiej jest miec spakowane dwie torby, jedna z rzeczami dla siebie, druga dla malego i najlepiej, zeby te druga ktos przyniosl jak bedziemy jechaly na polozniczy, bo malo tam miejsca. No i tyle, ze moglysmy rzucic okiem na porodowke i obejrzalysmy jedna sale do rodzinnego porodu. W sumie nic specjalnego. I najlepiej przyjechac w takim stanie, zeby z braku lozek na oddziale nas nie odeslali do innego szpitala.

Jak się tam jedzie do porodu, to trzeba wejść głównym wejściem czy przez SOR?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys wchodzi sie glownym wejsciem. Trzeba sie zglosic w IP oddzialu ginekologiczno-polozniczego, miesci sie to w budynku A/F czy F/A dokladnie nie pamietam. Jednak latwo tam trafic, bo od wejscia glownego caly czas prosto, jak tylko wejdziesz w "strefe" oznaczona kolorem fioletowym, to za drzwiami kolejnego budynku jest IP, sa to pierwsze drzwi po prawej stronie, wygladaja jak do zwyklego gabinetu lekarskiego.
    Obudzilam sie o 3-ciej i zasnac nie moge. Jak mnie bola plecy po lewej stronie, a do tego cala noga - zdecydowanie przegielam wczoraj z lazeniem. Teraz nie wiem, czy nie spie, bo boli, czy zaczynam byc przerazona perspektywa porodu, a w zasadzie tego co po porodzie. Chyba przeraza mnie perspektywa, ze od pierwszych chwil bedziemy w szpitalu wciaz z maluszkiem. Chyba boje sie, ze bede padac na pysk ze zmeczenia, a tu trzeba bedzie sie nim zajmowac, karmic co godzine i w ogole. Teraz zastanawiam sie czy nie bede miala dla niego za malo ubranek (wczoraj w pepco dokupilam jeszczze trzy bodziaki i w takim malym sklepie znalazlam mala cieniutka czapecKe bez sznurkow). Zaczynam panikowac? Jeszcze zalapie od tego baby bluesa.
    Czas biegnie nieublaganie, dzisiaj startuje 33 tc, a ze wszystkim jestem w lesie.
    Hehehe to mi sie udzielilo, pewnie przez zwiedzanie tego szpitala. Sorki, ze tak marudze.
    Milego dnia dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 04:31

psioszka11, niecierpliwa, gianna88, Martucha86, małaMyszka, Weridiana, lys, Y lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Griszanka, mi również miło było Ciebie poznać, jak będziesz we Wro jeszcze to się odezwij, to skoczymy na jakąś kawkę:)
    Tak,jak pisałam odczucia podobne. A te obawy to wieczorem przerodziły się w jakąś paranoję. Dostałam ataku strachu, najbardziej obawiam się nocy z maluszkiem -sama w szpitalu z nim, on zdany na mnie, a ja zielona. Nie mam pojęcia nawet jak zmienić pieluchę, ubrać, bo przecież w życiu tego nie robiłam, nie mówiąc o karmieniu! Mega się boję tego, a jak go podnieść, jak złapać,żeby krzywdy nie zrobić?A skąd będę wiedzieć czy jego płacz oznacza głód, ból czy może zmianę pieluchy albo co innego?!
    Czy tylko ja wpadłam w taką paranoję?!
    Tak czy owak- miłego czwartku!

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!!!!

Od 5 już buszuję po chałupie. Mąż jechał dzisiaj w teren... trzeba było mu zrobić wypaś śniadanie na cały dzień.

Idę się wykąpać i ogarnąć, później Was poczytam :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć widzę, że więcej nas nie może spać...mój wychodził do pracy po 6 i też nie śpię od tamtego czasu. Od wczoraj budzę się na d ranem z zatkanym nosem, którego nie da się wydmuchać. w ciągu dnia przechodzi, ale rano jak już otworzę oko, to koniec spania :(
    Kurczę, tak Was czytam i chyba też będę musiała się wybrać na zwiedzanie szpitali. ja co prawda nietypowo chcę rodzić w innym mieście mimo, że u nas jest spory wybór, ale muszę mieć coś awaryjnego na miejscu...

EDIT: tak mnie jeszcze naszło, bo część z Was jest przede mną...już zaczęłyście ten masaż krocza?czym smarujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:22

małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ale lapy mi zdretwialy://

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ja nie spie od 7 maz wstawal do pracy i rabanu narobil po czym mruczal cos pod nosem i tak o 7:35 bylismy juz po klotni a ze ma dzisiaj urodziny to juz mu powiedzialam ze po takim wystepie niech zapomni o niespodziance i w ogole
    Jedyne co milego synek daje czadu :-)

małaMyszka, niecierpliwa, lys, Weridiana, Y, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)
    U nas też noc nie najlepsza. Wcześniej nie miałam z tym problemu wcale a od kilku dni budzę się ok 2 z mega zgaga:/
    Musze wstać, pochodzić, coś zjeść albo possać tabletkę. Dzisiaj prawie bym z wymiotowała na leżąco. otworze oczy i w ciągu 5 sekund muszę być w pionie.
    Całe szczęście szybko dość mija i w dzień nie wraca :)

My leżymy jeszcze w łóżku takiego lenia mamy;)
    Miłego dnia kochane.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Magda :) właśnie, kolorystyka fajniejsza jest z tych co Wy kupiłyście z Niecierpliwą :) ale może coś wybiorę jednak.

dziś wizyta kontrolna szyjki... stresuję się :/

i dziś będziemy miec łóżeczko! w końcu! :)

miłego dnia Wam życzę

małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, lys, Weridiana, Y, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja mam straszna chandrę,
    wiem, że mój maluszek jest zdrowy, bo na usg wychodzi wszystko wporzadku, jednak ciągle siedzi mi w głowie ta nieszczęsna toksoplazmoza, że jednak mogę być chora i go zarazic.

Nie potrafię się cieszyć przygotowaniami do narodzin maluszka, myślę tylko o tym, żeby był zdrowy.

Przepraszam, że to pisze, ale może doradzicie jak wyłączyć ten mój mózg i cieszyć się tym co jest, a jest czym się cieszyć, bo synek jest wolny od wad genetycznych i dobrze się rozwija, wg usg wszystko w najlepszym porządku.

Ehh.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - spokojnie, skoro badania wychodzą dobrze to tak jest ! :) Ostatnio rozmawiałam z koleżanką położną i mówiła że toxo jest najgorsza w 1 trymestrze a jak juz dzieciaczek jest rozwinięty to najczęsciej nic sie nie dzieje bo nasze maleństwa juz tylko rosną,wszystko jest rozwinięte :)

małaMyszka, chcebycmama, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolinka,
    ja musze się ogarnąć i myśleć tylko pozytywnie. Mąż powiedział, żebym przestała juz myśleć o tej toxo, bo biorę na wszelki wypadek antybiotyk i to redukuje ryzyko zarażenia dziecka do minimum.
    A ja tego mózgu nie umiem wyłączyć.

Chciałabym juz przytulic synka w ramionach. :-*

małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ