SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My po ktg, polozna obrocila mi ekran i zabronila patrzec, bo stwierdzila, ze tym sie denerwuje, ale maz byl ze mna i mi mowil. Poplakalam sie, bo alarm zawyl 4-5 razy miala tetno powyzej 180 i to dokladnie w momentach, w ktorych kopala mnie w brzuchol. Ogolnie tetno na poziomie 150-160, skurczy brak. Potem konsultacja z lekarka, namalowala mi na ktg linie i powiedziala, ze wszystko ok, ze lekarzy bardziej martwi jak sa nagle spadki ponizej 120, a jak te skoki sa w momentach, gdy ona robi akrobacje, to nie ma powodu do niepokoju. Nastepna wizyta 22.06 i tez zaczniemy od ktg. Oczywiscie w piatek mam wizyte na nfz i nie zaznam spokoju poki nie skonsultuje tego z druga lekarka.
5ylwia, jak mi lekarz na prenatalnych powiedzial, ze ma blisko pepowine tez bylam przerazona, ale dwoch lekarzy powiedzialo, ze to ma znaczenie przy porodzie sn, zeby o tym trabic na porodowce, ale jak mam cc to nie ma sie czym martwic.lys, gianna88, magda sz, Weridiana, kasiuleek, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
My mamy zdjęcie na którym widac jak maly ma pępowinę kolo szyjki i lekarz powiedzial ze się może jeszcze odwinąć choc drugi syn byl tak owinięty ze mój mąż nie mógł przeciąć pępowiny była za krótka.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:
5ylwia, jak mi lekarz na prenatalnych powiedzial, ze ma blisko pepowine tez bylam przerazona, ale dwoch lekarzy powiedzialo, ze to ma znaczenie przy porodzie sn, zeby o tym trabic na porodowce, ale jak mam cc to nie ma sie czym martwic.
Na weselu ze 100 razy usłyszałam pytania: co będzie, kiedy rozwiązanie, jak się czuję, czy boję się porodu.. za każdym razem odpowiadałam, że się nie boję jestem pozytywnie nastawionaa najlepsze były teksty: nie boisz się bo nie wiesz co cię czeka! No cholera, a ktokolwiek wie co mnie czeka???? Może pójdę na porodówkę stękne 2 razy i urodze!
Denerwują mnie takie mądre osoby! Ja wierzę w potęgę podświadomości i wiem, że dam radę i Oli będzie silnym i zdrowym chłopcem
Paula_071, niecierpliwa, gianna88, magda sz, Weridiana, lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
O włąsnie ! Jak byłam dzisiaj u Lusi (ona i moi rodzice mieszkają na jednym osiedlu) to powiedziała ze taka Ula z osiedla dzisiaj urodziła, przyszła do szpitala juz z 7cm rozwarciem i po 1,5h trzymała córeczke na rękach:)
Dodam ze dziewczyna bardzo drobna,wąziutkie bioderka ma i szybko poszlo
Tak wiec 5ylwia dobrze mówisz, trzeba dobrze sie nastawiac i się nad sobą nie uzalac, wiadomo są takie i takie porody,wiec dlaczego mamy sie nastawiać na rzeźnie ? Moze kazda nas szybko urodziWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 19:23
Paula_071, magda sz, 5ylwia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Ja mam w planach poród naturalny.. Ta pępowina jest dla mnie dosyć ważna po sytuacji mojej przyjaciółki gdzie mały tak się okrecił, że odkleił łożysko.. Ale takie przypadki są bardzo rzadko więc nie będę się nakręcać! Znam dziewczyny, których dzieci były okręcone ale wszystko dobrze się skończyło.. U mnie też będzie dobrze
Na weselu ze 100 razy usłyszałam pytania: co będzie, kiedy rozwiązanie, jak się czuję, czy boję się porodu.. za każdym razem odpowiadałam, że się nie boję jestem pozytywnie nastawionaa najlepsze były teksty: nie boisz się bo nie wiesz co cię czeka! No cholera, a ktokolwiek wie co mnie czeka???? Może pójdę na porodówkę stękne 2 razy i urodze!
Denerwują mnie takie mądre osoby! Ja wierzę w potęgę podświadomości i wiem, że dam radę i Oli będzie silnym i zdrowym chłopcem
Jasne, ze tak! Wazne zeby miec to na wzgledzie i powiedziec poloznej, chociaz do porodu to moze sie zmienic z 10 razy jeszcze5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No ja mam dobrą wiadomość. Szyjka o dziwo 29 mm. Zamknięta. Może trochę mieksza ale dziecko jeszcze nie w kanale... Mam nakaz wytrzymać min. 3 tygodnie. Powiedziała ze dobrze ze przyszłam. Ze te bóle jak okresowe często poprzedzają poród i ze przed porodem są większe. Ale myślę że mogę Urodzić Wcześniej za 3 tyg. Bo z Paula byłam w szpitalu na sterydy 1 sierpnia i szyjka była podobna do tej co mam Teraz a brzuch się obniżył jak teraz. I 21 Urodziłam. Poprostu szyjka się zgladzila i czop Odszedł jednego dnia i zrobiło się rozwarcie. Wiec to ze teraz jest Oki nie znaczy ze niż Przyjdzie jeden Dzień po wysiłku i pójdzie....
mamasia, niecierpliwa, 0na88, Paula_071, psioszka11, magda sz, Weridiana, lys, Martucha86, Miru, Y, gianna88, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Amberla - dasz radę, wytrzymasz 3 tygodnie, tylko dużo leż i się nie przemęczaj
Wczoraj był bób na kolację, tak nam posmakował, że dzisiaj znowuJak dobrze, że jeszcze nie karmię piersią, bo pewnie bym nie mogła tak się objadać
Amberla, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dobra to wszystko mam poprasowane
ufff jaka ulga i że udało się to uprasować jak upałów nie było.
Prasowałam też tą pościel i nie jest zle, wiadomo temp. na maxa i do tego pryskałam ciągle wodą ale uprasowała się ładnie.
Gianna chyba Ty się martwiłaś że materiał jak z poduchy supermami, no to powiem Ci że bardzo podobny ale jeszcze grubsza gramatura, prasuje się spoko bo to regularny kształt. Jak chcesz mięciutką bawełnę to polecam firmę Feretti mam Sleepy Bears i Jungle i są świetne tyle że to na zmianę bo mało dziewczęce
http://feretti.pl/
Ambrela można trochę odetchnąćoby na koniec dnia były same dobre wiadomości
Miru a Ty w szpitalu masz leżeć do urodzenia czy Cię wypuścili?Amberla, Weridiana, mamasia, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No zamierzam się nie przemeczac
całe szczęście jest lepiej niż myślałam :)ale żeby było miło przyszły bóle okresowe jak ostatnio codziennie wieczorem :)29 czerwca P ma imieniny... Wiec kto wie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:35
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, nie było mnie prawie dobę a tu takie emocje!!!
Ale miałam ciśnienie jak czytałam!!
Babki trzymajcie się!!! Najważniejsze ze jesteście pod opieką lekarzy! Bedzie OK:)!
Dziś miałam wizytę w poradni diabetologicznej i wszystko OK!! Cukry w normie!
Bardzo się ciesze, bo gdybym dostała insulinę musiałabym rodzić w szpitalu oddalonym od mojego miasta o 100 km...na szczęście jest dobrze!
Dalej muszę utrzymywać dietę i robić pomiary:)!
Oglądaliśmy dziś wózki...kurde decyzja nie będzie łatwa... a niektóre z Was mają już swoje zaparkowane w domach...trzeba się decydować! Czas biegnie chyba coraz szybciej...
.
Idę odpoczywać po intensywnym dniu:)!!
Miłego wieczoru....i spokojnego:)!
lys, Weridiana, Maniuś, kasiuleek, psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie zostaje w szpitalu. Może w pt pójdę do domu. Skurcze rozladowane, magnezu tez juz nie dostaje.
wyniki morfologia mocz i crp super. Żelazo dostane bo lekko spadło ale yo przez wymioty i biegunki.
lekarze powiedzieli ze mały rozwojowo jest na etapie 33/34 tydzień po sterydach. Dają mu 3 tygodnie i może się rodzić. Nie będą powstrzymywać porodu bo to czasami gorsze niż poród po 35 tc.
Obowiązek ma przytyć po min 200 gr tygodniowo tak aby był blisko bądź równo 2500 gr.
tak więc odliczam i czekamy z niecierpliwościąlys, Y, magda sz, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Weridiana, psioszka11, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Aga89, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Gianna chyba Ty się martwiłaś że materiał jak z poduchy supermami, no to powiem Ci że bardzo podobny ale jeszcze grubsza gramatura, prasuje się spoko bo to regularny kształt. Jak chcesz mięciutką bawełnę to polecam firmę Feretti mam Sleepy Bears i Jungle i są świetne tyle że to na zmianę bo mało dziewczęce
http://feretti.pl/
tak to ja się martwię materiałem... te poduchy mega mi się podobają ale jak są z takiego materiału jak poszewka supermami to się zamęczę, bo jak to będzie po praniu wyglądało... jeszcze jak ktoś ma żelazko parowe to spoko. Eh nie wiem co zrobic już sama... a inne ochraniacze mi się nie podobają
w każdym bądź razie dzięki za informację
-
Może któraś wrzuci linki, ja z telefonu to napiszę Ci tylko jakie to były rodzaje: Italian Fashion, Muzzy, są takie tańsze rozpinane z serduchem na wierzchu po 21 zł. Polacam na lato na ramiączkach, jest taka z italian fashion i jeszcze ze sklepu - brzuchatki mieli dosyć fajne.
-
AgaSad wrote:Dziewczyny czy możecie wrzucić jeszcze raz linka do koszul nocnych i do karmienia które kupiłyście? Nie mogę odgrzebać tego a pamiętam że któraś z Was wrzucała info
Dzięki:)
Tą kupiłam do porodu:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-50-wzorow-roz-s-i4996895391.html
Te na potem - do karmienia:
http://allegro.pl/kopertowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-m-ciazowa-i5044027398.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-polski-produkt-i4807349016.html
Dziewczyny kupowały też te:
http://allegro.pl/koszula-nocna-muzzy-na-okres-ciazy-i-karmienia-s-i5429426013.html
http://allegro.pl/uniwersalna-koszula-ciazowa-do-karmienia-m-gratis-i5326857043.html
http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Letnia-koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-ramiaczkach-M/202Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:33