SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Witam się i ja.
Griszanka, mi również miło było Ciebie poznać, jak będziesz we Wro jeszcze to się odezwij, to skoczymy na jakąś kawkę
Tak,jak pisałam odczucia podobne. A te obawy to wieczorem przerodziły się w jakąś paranoję. Dostałam ataku strachu, najbardziej obawiam się nocy z maluszkiem -sama w szpitalu z nim, on zdany na mnie, a ja zielona. Nie mam pojęcia nawet jak zmienić pieluchę, ubrać, bo przecież w życiu tego nie robiłam, nie mówiąc o karmieniu! Mega się boję tego, a jak go podnieść, jak złapać,żeby krzywdy nie zrobić?A skąd będę wiedzieć czy jego płacz oznacza głód, ból czy może zmianę pieluchy albo co innego?!
Czy tylko ja wpadłam w taką paranoję?!
Tak czy owak- miłego czwartku!
nic się nie bójcie, bo akurat w szpitalu to same nie będziecie, będą położne pielęgniarki. Jak mi Blana tylko jęknęła to przybiegały szybciutko żeby sprawdzić, czy sobie radzę i czy coś pomóc. Będą pokazywać, tłumaczyć i trzeba pytać jak macie jakieś wątpliwości. Pobyt w szpitalu traktujcie jak wczasy i czas dla Was i dla dziecka. Bo nie ma jeszcze prania, gotowania i innych obowiązków. A poza tym natura sama wszystko zdziała,jakoś automatycznie wszytko przychodzi. Nic się nie martwcie.
ps ja w mojej szkole rodzenia jak zobaczyłam porodówkę to sraki dostałam, i latałam kibla szukać
ja też jakoś od tygodnia mam nos zawalony, az z rana ciężko się oddycha. Czyszczę go często i psikam solą morska, bo nie wyróbka .
Chcebycmama - karolina ma racje, wszystko będzie dobrze, wyniki i badania dobre. Więc postaraj się myśleć pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 08:51
magda sz, małaMyszka, chcebycmama, psioszka11, Weridiana, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam...
Od rana power!
Mam cichą nadzieję, że zadzwonią z gabinetu stomatologicznego i odwołają moją wizytę o 12, jakoś mi nie na rękę dzisiaj...
No tak. Ja od wczoraj dostałam za przeproszeniem jakiegoś pier*olca... Muszę mieć wszystko wyprane, wyprasowane!, umyte, ogarnięte... Myślała, że wicie gniazda przez ciężarną to mit, a tu nagle okazało się, że dopadło i mnie!!!
Wczoraj, oczywiście zamiast pisać rozdział pracy hehehehe, siedziałam w necie i szukałam wózka i niani, bo w przyszłym tyg. muszę już zamówić.
Pranie już jedno wywiesiłam, ale oczywiście w międzyczasie umyłam umywalkę i kibelek, normalnie wszystko na raz...
Teraz biorę się za prasowanie tych wygotowanych wczoraj ręczników hhehehehe w ogóle, na metce ręcznika BabyOno jest żeby prać w 30 stopniach i prasować na I stopniu... hmmmm jakiś żarcik chyba... Wyprałam go w 95 i wyprasuję na III.
Wieczorem byliśmy w kauflandzie na zakupach, było już późno, więc tylko spożywkę kupiliśmy. Dzisiaj idę do lumpka - dokładnie za jakieś 30 min jak poprasuję, do pepco, bo Miru chyba pisała o koszulach do porodu, no i do biedry, bo wymyśliłam sobie sałatkę gyrosa na dzisiaj i jutro, tyle, że piersi brak heeheheheh
Na zakupy muszę sobie kupić torbę z napisem: Boże spraw, bym kupiła tylko to, po co przyszłamainer85, magda sz, niecierpliwa, gianna88, Maniuś, lys, Weridiana, Y, bosa, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my
Ja od 6:40 nie śpię, wczoraj prosiłam Maję żeby mi dała pospać do 6:30 przynajmniej a nie jak ma w zwyczaju 4:30 no i grzeczna się posłuchała
Jak mówiłam jej co będziemy jadły na śniadanie to tak mnie kopała a jak powiedziałam o obiedzie to ooooo szaleństwomój głodomorek :*:*:*
Ainer ja też dostaje sraki jak mnie coś zestresuje
Chcebycmama musisz znalezc sobie zajęcie, całkowicie się oddaj wyprawce, rób plany, listy zakupowe itp. zajmij sobie głowę to nie będziesz miała czasu się zamartwiać. USG i inne badania przecież masz dobre więc nie szukaj dziury w całym. Dzidzia będzie zdrowa i się wścieknie jak urodzi się a mama zapomni dla niej kupić pięknych ciuszków!
Coś jest w tym zatkanym nosem, ja się cieszyłam wczoraj że nie czuję już wózka, mebli itp. ale zdałam sobie sprawę przecież ja mam ciągle zatkany nos.. dlatego nic nie czuję.
Mąż dziś na UŻ..wczoraj wrócił podchmielony po spotkaniu z kumplem, zachowywał się w nocy jak rasowy żul! Śmierdział tanim browarem, chrapał, wierzgał nogami, mamrotał coś pod nosem i puszczał mega śmierdzące podkołderniki! no a dziś co? KAC i leży...ale zaraz go zagonie do odkurzaniana kaca najlepsza praca a pozniej do Ikea po wanienke.
niecierpliwa, chcebycmama, Maniuś, ainer85, lys, Weridiana, Y, bosa, małaMyszka, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:dzięki Magda
właśnie, kolorystyka fajniejsza jest z tych co Wy kupiłyście z Niecierpliwą
ale może coś wybiorę jednak.
dziś wizyta kontrolna szyjki... stresuję się
i dziś będziemy miec łóżeczko! w końcu!
miłego dnia Wam życzę
Ja nawet nie mam w planie prasowac tych poduszek, nie sa pogniecioneJa tylko wypiore recznie rozwiesze na sznurku i kapiaca woda wyprasuje
Witam sie w 32 tc i lece na zakupy
Milego dnia u nas upalMartucha86, Weridiana, kasiuleek, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja jadę do Ikei w środę za tydzień. Tez kupuje ta wanienke no i musze pomyśleć, co jeszcze z tej Ikei mi się przyda dla maluszka, chyba prześcieradelko białe, bo kolorowe juz mam.
A Wy dziewczyny co kupowalyscie jeszcze z Ikei dla Waszych maluszków?magda sz, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:Ja nawet nie mam w planie prasowac tych poduszek, nie sa pogniecione
Ja tylko wypiore recznie rozwiesze na sznurku i kapiaca woda wyprasuje
Witam sie w 32 tc i lece na zakupy
Milego dnia u nas upal
ale nie o teraz mi chodzi, tylko o później, jak się zakurzą/zabrudzą czy coś to myślałam, żeby wsadzic do pralki a później wyobrażam sobie jakie będą pogięte - jak ta supermami. No ale mam nadzieję, że się mylęja mam trochę fisia na punkcie pogiętych rzeczy więc proszę o zrozumienie
edit: pewnie mi przejdzie jak się Mały urodzi i nie będę miała aż tyle czasu na prasowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:20
Paula_071, niecierpliwa, magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama - moim zdaniem laboratorium nawaliło i jesteś zdrowa. Skoro nawet lekarz podważył wiarygodność badań, powinnaś być dobrej myśli. Maluch się dobrze rozwija, Ty czujesz się dobrze. Nie doszukuj się złego:*
Nastawiłam pieluchy na 90'C. Na opakowaniu było napisane, żeby prać w 95'C ale moja pralka nie ma takiej opcji. A ile trwa pranie? 3:56! Zaczęłam się zastanawiać czy szybciej nie będzie jak nastawię je w garnku na płycie indukcyjnej;)magda sz, Weridiana, Y, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ainer85 wrote:nic się nie bójcie, bo akurat w szpitalu to same nie będziecie, będą położne pielęgniarki. Jak mi Blana tylko jęknęła to przybiegały szybciutko żeby sprawdzić, czy sobie radzę i czy coś pomóc. Będą pokazywać, tłumaczyć i trzeba pytać jak macie jakieś wątpliwości. Pobyt w szpitalu traktujcie jak wczasy i czas dla Was i dla dziecka. Bo nie ma jeszcze prania, gotowania i innych obowiązków. A poza tym natura sama wszystko zdziała,jakoś automatycznie wszytko przychodzi. Nic się nie martwcie.
ps ja w mojej szkole rodzenia jak zobaczyłam porodówkę to sraki dostałam, i latałam kibla szukać
ja też jakoś od tygodnia mam nos zawalony, az z rana ciężko się oddycha. Czyszczę go często i psikam solą morska, bo nie wyróbka .
Chcebycmama - karolina ma racje, wszystko będzie dobrze, wyniki i badania dobre. Więc postaraj się myśleć pozytywnie
Pewnie masz rację, o ile trafisz na dobry personel. Bo ciągle słyszę o tej opiece we wrocławskich szpitalach,że robią wszystko za karę.Strasznie się nakręciłam tym wszystkim, zupełnie nie potrzebnie. Właśnie z mamą gadałam i to chodzi o to,że dużo wiemy, za bardzo jesteśmy świadome- kiedyś tego nie było. Moja mama mówiła,że nawet usg nie miała, poszła, urodziła i po wszystkim. Wiem,że będzie dobrze, ale na samą myśl mam gęsią skórkę. Wchodzę do sypialni, a tam łóżeczko,wózek,wanienka, szafa,komoda z rzeczami- nie naszymi-Leonowymi, i tak mnie to dziwi i przeraża,że aż dziwnie się czuję. No ale nic, trzeba podjąć wyzwanie
Lecę z Fado na spacerek.Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej sierpnioweczki
Ja tez czesto mam zatkany nas a co gorsza to przez to uszy mi sie zatykaja... masakra jakas
Magda sz moja mala tez codziennie budzi sie o 4 nad ranem I szalejewyczytalam gdzie, moze I nawet na bbf, ze na tym etapie moz a sprawdzac w jakich godzinach dziecie jest aktywne I sprawdzic po porodzie bo jest duze prawdopodobienstwo, ze bedzie aktywne w tych samych godzinach
Ja mam dzia tez jaki humor kiepski a raczej jakas rozdrazniona jestem, wszyatko mnie wkurza I frustruje... a najgorsze jest to, ze nie wiem czemu... mam dzis wizyte u kosmetyczki ma paznokcie I brwi. Zapisalam sie na henne ale sama nie wiem czy ja zrobie bo nie wiem czy nie ma przeciwwskazan... co o tym myslicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:39
magda sz, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Hej sierpnioweczki
Ja tez czesto mam zatkany nas a co gorsza to przez to uszy mi sie zatykaja... masakra jakas
Magda sz moja mala tez codziennie budzi sie o 4 nad ranem I szalejewyczytalam gdzie, moze I nawet na bbf, ze na tym etapie moz a sprawdzac w jakich godzinach dziecie jest aktywne I sprawdzic po porodzie bo jest duze prawdopodobienstwo, ze bedzie aktywne w tych samych godzinach
Ja mam dzia tez jaki humor kiepski a raczej jakas rozdrazniona jestem, wszyatko mnie wkurza I frustruje... a najgorsze jest to, ze nie wiem czemu... mam dzis wizyte u kosmetyczki ma paznokcie I brwi. Zapisalam sie na henne ale sama nie wiem czy ja zrobie bo nie wiem czy nie ma przeciwwskazan... co o tym myslicie?
Ja robie henna id 3 miesiąca ciaxy i jest ok. Tylko nastaw się ze może skóra w tym miejscu inaczej zareagować lub kolor być innyale to podobno normalne że w ciąży cuda wychodzą :p
Pati Belgia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane trzymajcie kciuki jade na wizyte
. Boje sie jak cholera bo w nocy wyleciala mi taka mala galaretka lekko brazowo mleczna
psioszka11, lys, Weridiana, bosa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Ja robie henna id 3 miesiąca ciaxy i jest ok. Tylko nastaw się ze może skóra w tym miejscu inaczej zareagować lub kolor być inny
ale to podobno normalne że w ciąży cuda wychodzą :p
ja od początku ciąży sobie robię, sama. Jakoś mi nawet nie przyszło do głowy, że może coś szkodzić... Normalna mi wychodzi, nie mam zielonych brwiPati Belgia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Witajcie!
Ja mam straszna chandrę,
wiem, że mój maluszek jest zdrowy, bo na usg wychodzi wszystko wporzadku, jednak ciągle siedzi mi w głowie ta nieszczęsna toksoplazmoza, że jednak mogę być chora i go zarazic.
Nie potrafię się cieszyć przygotowaniami do narodzin maluszka, myślę tylko o tym, żeby był zdrowy.
Przepraszam, że to pisze, ale może doradzicie jak wyłączyć ten mój mózg i cieszyć się tym co jest, a jest czym się cieszyć, bo synek jest wolny od wad genetycznych i dobrze się rozwija, wg usg wszystko w najlepszym porządku.
Ehh.
Kochana tak jak powiedział Ci lekarz, być może to jest pomyłka w laboratorium. A nawet jeśli nie to wszystko będzie dobrze. Osobiście znam dwójkę dzieci, których mamy w trakcie ciąży zachorowały na toksoplazmozę. Dzewczynka ma 12 lat, chłopiec ma 4 lata. Obydwoje urodzili się zdrowi i prawidłowo się rozwijają. Ważne jest to że nie zachorowałaś w I trymestrze i że masz wdrożone leczenie. Żeby odpędzić te czarne myśli powinnaś w pełni poświęcić się organizowaniu wyprawkiZobaczysz wszysttko będzie dobrze
chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek moje drogie
my dzis zaczynamy
T
R
Z
Y
D
Z
I
E
S
T
Y tydzien!!!
Nie wierze,normalnie nie wierze ze to sie dzieje naprawdeBoze dziekuje za nasz dlugo wyczekiwany CUDZIK
A Maly bardziej
aktywny od wczoraj...wypycha chyba nozke,ja dotykam brzuch w tym miejscu a on mocniej i mocniejMoje serduszko kochane
Nie moge sie doczekac poniedzialku bo wtedy mam wizyte...ciekawa jestem ile wazy moja kruszynka i ktory pomiar byl bledny...mam nadzieje ze wszystko jest ok i przybiera prawidlowo...
Kochane widze ze u kazdej pomalutku rozpoczyna sie syndrom wicia gniazdkato juz ostatnia prosta
Pozdrawiamy z Alexiem kochane ciocieainer85, witaminkab, chcebycmama, magda sz, Martucha86, Pati Belgia, lys, Weridiana, bosa, Y, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Kochane trzymajcie kciuki jade na wizyte
. Boje sie jak cholera bo w nocy wyleciala mi taka mala galaretka lekko brazowo mleczna
czop???? kurde..... ale w sumie czasami dużo wcześnie odchodzi. powodzonka!!!bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Kochane trzymajcie kciuki jade na wizyte
Rybka trzymamy mocno kciuki!!!bosa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Ja robie henna id 3 miesiąca ciaxy i jest ok. Tylko nastaw się ze może skóra w tym miejscu inaczej zareagować lub kolor być inny
ale to podobno normalne że w ciąży cuda wychodzą :p
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość