X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka pudło było spore no tak z metr na 70 cm i wysokość z 1m. Mi kurier wniósł na 2 piętro bez narzekania i postawił w przedpokoju. Pózniej przepchnęłam je do dużego pokoju i sama wszystko wypakowałam. Dasz radę przepchać je spokojnie, nie waż sie tylko podnosić ! :)

No ja w tą sportową torbę to rzeczy tylko dla siebie, niunię pakuje w drugą jeszcze mniejszą torbę- myślę że mężowi łatwiej będzie ogarnąć komendę- kochanie podaj mi to z mojej torby, kochanie podaj z torby dla dziecka czapeczkę :D

Szlafrok mam swój ukochany ale za gorąco mi w nim będzie, zamówię ten co pokazywałyście na allegro cieniuśki, ale to jak wypłata przyjdzie bo cienizna do końca miesiąca, uparłam się że nie użyje kredytówki.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak byłam w szpitalu robiła mi wywiad polozna i pytała czy byłam szczepiona na żółtaczke. Mówie ze pewnie w szkole tak...a ona do mnie mówi. Jest to szczepienie nieobowiązkowe które wykonuje się w dorosłym życiu. No to takiego nie miałam :) i z tego co kojarzę to nie jest na całe życie tylko na kilka lat. Bo mój tata pracuje w pogotowiu i co kilka lat muszą powtarzać szczepienie.

Zorientujcie się jakie dokumenty potrzebujecie do porodu. U mnie wymagają wynik badań Hbs i U.S.R./VAL nie starsze niż 6 miesięcy.
    Ja je robiłam prywatnie. Bo w przychodni nie dają skierowanie na nic prócz mocz i krew.
    wiec lepiej mieć to ze sobą.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe właśnie patrzę a wózek, który zamówiłam dzisiaj jest już droższy... o.O

Magda nie będę podnosić - absolutnie ...

Jestem jakaś nienormalna - spakowałam i przygotowałam do wywiezienia poza szafką, komputer stacjonarny... jestem zabita jak nic... ojojojojojo będzie bolało jak M. wróci...

Przed ugotowaniem zupy umyłam jeszcze brodzik i wc... jakoś mnie nosi dzisiaj chyba ...

znowu coś kombinuję ... zatrzymajcie mnie...

Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Ja pakuje sie na pewno do dwóch toreb, w jednej moje rzeczy, a w drugiej rzeczy syna. Tak mi poradzono w szpitalu, w którym będę rodzic. Często po porodzie położna prosi torbę z rzeczami dla noworodka i wtedy jak je mąż przeniesie? W reklamowce? :-) No chyba, że szpital zapewnia wszystko dla dziecka, to inna sprawa.
    U nas niby mają dla dzieci swoje rzeczy. Ale też mam małą torbę z rzeczami małego. A swoją ze swoimi. Są to małe torby takie jak bagaż podręczny. A osobno spakowane mam to co na poródowce bo później oni każą zostawić na trakcie porodowym i sami szukają co potrzebujesz. Wiec kZde ma osobna torbę a w sumie jedna średnia.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Zorientujcie się jakie dokumenty potrzebujecie do porodu. U mnie wymagają wynik badań Hbs i U.S.R./VAL nie starsze niż 6 miesięcy.
    Ja je robiłam prywatnie. Bo w przychodni nie dają skierowanie na nic prócz mocz i krew.
    yyyyyyyyyyyyyyy a co to jest?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U.S.R./ VDRL mój telefon sobie zmienił :) to jedno i to samo na kiłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:26

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    hehe właśnie patrzę a wózek, który zamówiłam dzisiaj jest już droższy... o.O

Magda nie będę podnosić - absolutnie ...

Jestem jakaś nienormalna - spakowałam i przygotowałam do wywiezienia poza szafką, komputer stacjonarny... jestem zabita jak nic... ojojojojojo będzie bolało jak M. wróci...

Przed ugotowaniem zupy umyłam jeszcze brodzik i wc... jakoś mnie nosi dzisiaj chyba ...

znowu coś kombinuję ... zatrzymajcie mnie...

Myszka... a ja mam kompletnie na odwrót... Jak zawsze mnie nosi to dziś nawet do sklepu mi się jechać nie chciało :/ Chciałam poszukać prezentu dla taty i dla Pawła ( niby od Pauli i imieninowy). Pooglądać ciuszki - bo dostawa nowa w lumpku.... ale stwierdziłam ze NIC mi się kompletnie nie chce. Muszę pomyć gary, zrobić naleśniki, przeprasować parę rzeczy, zrobić pranie.... a mi nawet nie chce się na allegro usiąść i kupić co planowałąm ;(

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru podpisuje sie pod pytaniem Myszki co to za badanie u nas wymagaja?? Pa te GBS nie??

• lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Teraz jak byłam w szpitalu robiła mi wywiad polozna i pytała czy byłam szczepiona na żółtaczke. Mówie ze pewnie w szkole tak...a ona do mnie mówi. Jest to szczepienie nieobowiązkowe które wykonuje się w dorosłym życiu. No to takiego nie miałam :) i z tego co kojarzę to nie jest na całe życie tylko na kilka lat. Bo mój tata pracuje w pogotowiu i co kilka lat muszą powtarzać szczepienie.

Ale która żółtaczka?
    WZW B jest obowiązkowe od wielu lat. Aktualnie jest też jednym z podstawowych szczepień noworodków. Wiadomo, jak się nie zgłosisz na obowiązkowe to wtedy musisz zapłacić.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ma na myśli badania antygen HBs (odnośnie wzw b) i WR czyli odnośnie kiły. Na początku ciąży też to robiłyśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:35

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typu C chyba :o . Powiedziała ttylko tyle że jak nie robiłam sama tzn nie wykupiłam tzn ze nie jestem szczepiona. Nie wynikałam. .

Niecierpliwa tak u nas to wymagają
    Hbs to już ktoś pisał o tym czy nie jesteś żółtaczka zarażona tak ?
    A ten usr/VDRL to na kiłe. I to nie może być starsze niż 6 m.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko niektóre to robiły przed 12 tc a w dniu porodu będą starsze niż 6 miesięcy i nie ważne :o

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach i KTG. Dostałam nakaz leżenia...nie siedzenia...leżenia. Doktor przepisał luteine i diphergan. Ten diphergan mnie odstrasza...ale Mama i moja położna w ciąży tez brały. Lek ma mnie wyciszyc.
    Szyjka tragiczna:/ i wczoraj to bez wątpienia były skurcze. Dziś na KTG cisza...
    Po badaniu lekko zaplamilam. Mam nadzieje ze zaraz minie.
    Jeszcze trochę...
    Czasami wyć mi się chce!
    Czekam jednak na nagrodę...jak zobaczę Stasia to o wszystkim zapomnę :):)!

lys, małaMyszka, magda sz, Laura, chcebycmama, Paula_071, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak na mam na poczatku ciazy ten hbs robiony i wpisany w karte to i tak musze powtarzac?? A gbrg w pyskowicach nie wymagaja?

Edit gbs to jest na czystosc pochwy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:47

• lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre szpitale oprócz aktualnych badań antygenu Hbs, GBS, WR/VDRL wymagają też aktualnych HIV i HCV (odnośnie wzw c).

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To jak na mam na poczatku ciazy ten hbs robiony i wpisany w karte to i tak musze powtarzac?? A gbrg w pyskowicach nie wymagaja?

Tak, trzeba powtórzyć. Na 100% wymagają GBS, bo to wszędzie wymagają.

http://polskietowarzystwoginekologiczne.com.pl/wizyty-viii-x-32-34-i-36-tydzien-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:48

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w sytuacji jesli kobieta zaczyna rodzic wczesniej i tych badan nie ma jeszcze porobionych??

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa GBS to są paciorkowce z grupy B, czystość pochwy to inne badanie

tu jest wspomniane co jeśli wcześniej zaczyna rodzić:

http://www.medfemina.pl/a1383047286pol-co-to-jest-gbs.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:51

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł leżaczek bujaczek tiny love 3w1, bo też się na niego skusiłam (teściowie zasponsorowali), rozpakowałam, zobaczyłam ilość elementów do montażu i konieczność użycia śrubokręta i porzuciłam :P a niech mąż ma zajęcie jak wróci :)

lys, niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka, Amberla, Laura, Paula_071, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: karta ciąży, dowód osobisty, dokument ubezpieczenia – karta NFZ, , wyniki badań krwi, HBS, VDRL i na czystość pochwy. Plan porodu jest załączany do dokumentacji.

To u nas w szpitalu slowa nie ma o GBS

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ