X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się popłakałam na faktach

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha to też mam widoczne żyły i naczynka. Zastanawiam się czy to zniknie. W ogóle poki co jestem bez rozstępów i bardzo bym chciała żeby tak zostało. Ale jak znam życie to w dniu porodu mi wyskocza.. Niestety mam tendencje do takich rzeczy

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_Sz ja podobnie :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka podejrzewa ze to dziecko :)

Ale powiem Wam ze ja całą ciążę coś z nerkami i pecherzem zresztą przed tez. No i byłam u tej gin specyficznej babci na nfz i ona mówi "żadne leki zioła i pierdoly niech sobie Pani kupi carmi z żurawina i wypije"
    Ja nie jestem zwolennikiem picia alkoholu bo tam odrobina jest w ciąży ale kupiłam i wypilam.
    Ah jak mi smakowało :) całą noc ból nerek...jeżu myślałam że umrę. Latał am przez 2 dni siusiu co pięć minut. Myślałam że umrę. I nagle jak ręką odjal. Badania super. Nic żadnych bakterii i innych dziadostwo.
    Ja mam piasek na nerce i niestety często zapalenie pęcherza itd ale teraz tylko carmi :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przed ciążą zapalenie pęcherza. A w ciazy to chyba że 2-3razy tak właśnie nie wiadomo co. Wyniki dobre ale taki dyskomfort na dole.
    W ogóle to mam bardzo nabrzmiale narządy na dole. To chyba z braku <3 bo mamy zakaz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:27

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru to lepiej sobie sok z żurawiny kupić, suszoną żurawinę albo żuravit :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz fisiuje żeby jakieś infekcje nie doprowadziły do wcześniejszego porodu :/ Ale to chyba tak szybko się nie dzieje. W sensie ze jeśli jest infekcja to się jest tego pewnym bo objawy są spore, a nie tak ze nie wiem czy mnie boli czy nie :) to chyba raczej z głową problem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Ja biorę uromaxin od początku ciąży.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kochana na mnie nic nie działa. W szpitalu w lutym byłam antybiotyk brałam i nic. Dalej infekcja. A ten zuravit żurawina to zero reakcji ze strony organizmu.

Zetka ja też mam tak opuchnięte ale to dlatego że więcej krwi jest w organizmie.
    My też od samego zapłodnienia zero sexu. Ja to nie wiem jak to będzie po porodzie :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Kochana na mnie nic nie działa. W szpitalu w lutym byłam antybiotyk brałam i nic. Dalej infekcja. A ten zuravit żurawina to zero reakcji ze strony organizmu.

Zetka ja też mam tak opuchnięte ale to dlatego że więcej krwi jest w organizmie.
    My też od samego zapłodnienia zero sexu. Ja to nie wiem jak to będzie po porodzie :)

To nie rozumiem jak to karmi Ci pomogło?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te żurawiny to wiadomo wspomagająco, ale jak już coś się dzieje to kiszka.
    My od 4mca mamy zakaz seksu. Teraz juz niby lepiej, wiec spróbowalismy raz ale źle się czułam potem. A to jakaś masakra bo mi się co noc jakiś sex śni :]

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To nie rozumiem jak to karmi Ci pomogło?
    Piwo ma właściwości oczyszczające. Często pomaga na drogi moczowe.

Żurawina to na coś lekkiego niestety.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może sobie zapodam warkę radlera, ma 0% ale to pewnie nie podziala :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Piwo ma właściwości oczyszczające. Często pomaga na drogi moczowe.

Żurawina to na coś lekkiego niestety.

Niestety, ale to jest nieprawda. Wszelki alkohol szkodzi na nerki i osoby z problemami z nerkami w ogóle nie powinny pić alkoholu. Z tym piwem to jest stary mit, a jedyny składnik piwa, który może pomóc to chmiel. Z tym, że nie każde piwo ma chmiel w składzie. Wiele jest robionych na zbożach. Np. to karmi nie ma chmielu, ale słód jęczmienny.

Zetka, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :) chociaż może to nie o alkohol chodzi co o drożdże i chmiel...nie mam pojęcia :p

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszła karuzelka i odkąd mąż jest w domku czyli od 17 to cały czas nam gra ;)
    Najbardziej podobają mi się odgłosy natury te kumkania żabki :D
    Jak będą literki to zrobię focie :)

niecierpliwa, Zetka, lys, Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niestety, ale to jest nieprawda. Wszelki alkohol szkodzi na nerki i osoby z problemami z nerkami w ogóle nie powinny pić alkoholu. Z tym piwem to jest stary mit, a jedyny składnik piwa, który może pomóc to chmiel. Z tym, że nie każde piwo ma chmiel w składzie. Wiele jest robionych na zbożach. Np. to karmi nie ma chmielu, ale słód jęczmienny.
    Ja to w ogóle alkoholu nie pije i nie znam się na tym. Jedyny kontakt jaki miałam to jak pracowałam w pubie :)
    Pomogło. Nic innego od 3 miesięcy na nerki nie brałam i nic innego do tej pory tez ni brałam. Z resztą nie ważne ;) spokój mam i mam nadzieje ze problem nie wróci.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Nie wiem :) chociaż może to nie o alkohol chodzi co o drożdże i chmiel...nie mam pojęcia :p

Ja jestem pewna w tym temacie :) ktoś kiedyś po prostu nadinterpretował fakt, że piwo kiedyś było na chmielu i to że jest moczopędne i wysnuł teorię, że działa korzystnie na nerki, a tu guzik prawda.
    Jednym słowem chmiel tak, alkohol nie.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja to w ogóle alkoholu nie pije i nie znam się na tym. Jedyny kontakt jaki miałam to jak pracowałam w pubie :)
    Pomogło. Nic innego od 3 miesięcy na nerki nie brałam i nic innego do tej pory tez ni brałam. Z resztą nie ważne ;) spokój mam i mam nadzieje ze problem nie wróci.

Może "psychologicznie" pomogło, to połowa sukcesu. Z resztą nie ważne jak, ważne że było lepiej.

Bavaria bezalkoholowa ma 0,0% alkoholu i ma chmiel. To następnym razem może to spróbować :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może piwko Bavaria 0% ? tam jest chmielik. Ja na Karmi pozwalam sobie od czasu do czasu, zdecydowanie wole Bavarie o smaku piwa, bo Karmi za słodkie, nigdy nie wypije całego, zwykle pije na pół z mężem albo z mamą. No i na laktacje tez działa- tego to jestem pewna bo co trochę wypije to moje cycki szaleją

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ