SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Dziewczyny, czy po urosepcie badanie moczu może wyjść fałszywe? Wiem że po furaginie tak. W ogóle w III trymestrze można urosept? Coś często do łazienki zaczęłam chodzić i nie wiem czy sobie nie zapodać. Dziewczyny z Trójmiasta czy wiecie czy w można gdzieś w sobotę oddać mocz do badań? Chyba invicta?
Może to dziecko inaczej leży i uciska pecherz. Ja latam co 30 min a mocz mam idealny.
Magda sz. Uważam że jeśli lekarz o tym nic nie mówi to ja bym i tak się uparła. Jeśli prywatnie to i tak place a jak na nfz tak mi się należy w ciaxy.
to tak samo jak hiv hcv i toxo i różyczka. Na nfz lekarka mi mówi ze za jej czasów tego się nie robiło i nie jest to konieczne.
Ale ja powiedziałam ze chce takie badania bo ciaxy mam co nich prawo i dostałam skierowanie.
moja gin prywatnie czasem jest tak zamieszania ze nie wypisz czegoś ale po to mamy język aby się upomnieć
Każda powinna mieć takie badanie
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru pewnie lepiej zapobiegać niż leczyć, zdziwiłam się że koleżanka ani razu nie miała. Mój mi nie zlecił morfo i moczu w tym miesiącu (pewnie żebym nie panikowała jak zobaczę że leukocyty poszły do góry i żebym znowu skurczy ze stresu nie dostała) ale ja wolałam wiedzieć jak to wygląda i wbrew niemu dziś sobie zrobiłam morfo i mocz i się cieszę bo jest lepiej
jakby było gorzej to też bym wolała wiedzieć, przecież tu chodzi nie tylko o moje zdrowie.
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Hejka
Dzis kolejny dzien- maraton
Zaliczylam szkole julii, zakupy,pranie, wizyte ze zwolnieniem w pracy i w zusie, wizyte u kolezanki ktora szyje mi posciel dla klary, goitowanie obiadu, czesciowa segregacja ciuszkow klary.....-padam na pysk.
Jutro czeka mnie odkurzanie i myciue podlog, bo maz montowal hamak dla julii na balkoniue i nonstop lazil mi w butach po mieszkaniu grrrrr
Powiem wam ze wypralam ciuszki w Dzisiusiu i niby jest ok, ale te misiowate pajacyki sa twardenie sa takie milusie, tylko tak jakbym je w samym proszku prala.
Magda sz- czy ty tez tak masz, bo chyba tez mam do prania i plukania Dzidziusia?
Zastanawiam sie csy niue kupic lenor albo silan senitive i nie wyplukac wlasnie tych misiowych rzeczy w tymplynie. Moze je bardziej zmiekczy....?????czy ktoras z was uzywala i moze polecic?????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabka jak Ty tak dajesz radę, jakby mój plan dnia do Twojego porównać to jakbym nic nie robiła i jestem tym zmęczona
Mam dzidziusia, kupiłam też koncentrat do płukania z dzidziusia i w tym płukałam. Sensitive też mam- swoje ciuchy w tym póki co płuczę ale myślę że po miesiącu zacznę go wprowadzać bo na takich płynach do płukania strikte dla niemowlaków można zbankrutować
aa misiowate pajacyki- aksamitne to ja prałam ręcznie i dodatkowo czesałam je szczotką- http://ninoshop.pl/files/babyono-szczotka-i-grzebien-naturalne-wlosie.jpg ma tak twarde sztuczne włosie że idealnie się do tego nadaje, w przeciwieństwie do czesania głowy dziecka. Dostałam tą szczotkę w spadku po szwagierce więc się przydała. Spróbuj je przeczesać, u mnie dało radę, są dużo przyjemniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:37
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Hejka
Dzis kolejny dzien- maraton
Zaliczylam szkole julii, zakupy,pranie, wizyte ze zwolnieniem w pracy i w zusie, wizyte u kolezanki ktora szyje mi posciel dla klary, goitowanie obiadu, czesciowa segregacja ciuszkow klary.....-padam na pysk.
Jutro czeka mnie odkurzanie i myciue podlog, bo maz montowal hamak dla julii na balkoniue i nonstop lazil mi w butach po mieszkaniu grrrrr
Powiem wam ze wypralam ciuszki w Dzisiusiu i niby jest ok, ale te misiowate pajacyki sa twardenie sa takie milusie, tylko tak jakbym je w samym proszku prala.
Magda sz- czy ty tez tak masz, bo chyba tez mam do prania i plukania Dzidziusia?
Zastanawiam sie csy niue kupic lenor albo silan senitive i nie wyplukac wlasnie tych misiowych rzeczy w tymplynie. Moze je bardziej zmiekczy....?????czy ktoras z was uzywala i moze polecic?????
Ja mam silana sensitiv i pachnie mega małym dzieckiem zwłaszcza po wybraniu. Wyplukalam wszystko w nim i jest mieciusio-milusio
Magda sz ja też czasami musze się o morfo przypomnieć krew mam świetna od początku mimo że nie biorę żadnych witamin. Ale z moczem mam problem i tez póki się nie upomnieć. ..tak jak mówisz tu chodzi głównie o zdrowie naszych pociech. W życiu bym sobie nie wybacze la gdyby przez mnie musiał leżeć dłużej w szpitalu lub brać jakieś leki bo ki się pyska nie chciało otworzyć u lekarza mając tego świadomość.
Tym bardziej mnie przeraża ze u takiego maluch większość leków podają w kroplowce i to do główki podlaczonejnie zniosła bym tego widoku.
-
Migotkaa wrote:Witamy sie po wizycie, moja kluseczka waży 2200:)
co do moczu, obecna glukoza, mam powtórzyc badanie, lekarz mówił ze to musi być błąd bo test obciązenia glukoza miałam bardzo dobry
Szyjka twarda, mocna, zamknięta, ogólnie wszystko w porządku:)
A gbs robi sie po 35 tyg ciązy
Hbs ma być ważny 9 miesięcy, przynjamniej u nas w szpitalu, tak mi dziś mówił gin:) ja mam ze stycznia i powiedział ze jest ok:)lys, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Miru nie będzie żadnych kroplówek w głowę! urodzimy zdrowiutkie dzidzie
Nawet nie chcę sobie tego widoku wyobrażać, samo pobranie krwi z palca maluszka mnie przeraża.
Jezu jak ja przeżyje szczepienia dziecka...juz mi słabo. Będę płakać razem z nimgorzej jak on nie będzie a ja będę płakać
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wrazenie, ze moj brzuch jest od wczoraj siny...czy Wasze tez???
Nie wiem czy po prostu zyly mi mega wywalilo i stad takie wrazenie.
Nawet spytalam meza zeby spojrzal na brzuch i co widzi i powiedzial, ze jego zdaniem jest lekko sinyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:53
-
Lady Savage wrote:Pytanko która z mam sierpniowych jest z Poznania i planuje rodzić na Raszei?
Lady ja zamierzam rodzić na Raszei, ale dopiero po 37 tyg:) Jeśli nie daj Boże coś zacznie się wcześniej to jadę na Polną.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pisalyscie o kremach na sutki- ja mam maltan
Magda sz-super podziekowania i fajny wyluzowany pierwszy taniec
Malkamyszka-a z jakiej aptekizamawialas te rzeczy,ze twoje zamowienie przepadlo?????
Co do majtek to kupilam z babyono wieloreazowe M i sa super, a jednorazowetez M ledwo wchodzei sa takie twarde nieprzyjemne....
-
Niecierpliwa postmaruj czymś i lekko rozgrzej skórę. Mi tak się robi jak zimno mi w niego
aż centki mam.
Magda sz my to będziemy jak faceci na poródowce. Ale Magdy tak mają - bo ja też magda
Jak czekałam na badanie w dniu wypisu to przyjęli babeczke założyli wenflon a ta im zemdlala. Ja aż sobie usiadłam ho mi słabo się zrobiło. A lekarz wyszedł i mówi pani taka blada zastanawiam się czy panią wypisac. Ale jak powiedzialam o co chodzi to zaczął się śmiaćmagda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
ja dziś miałam hardcorowy dzień - zakupy, pieczenie 2 ciast, gotowanie obiadu, sprzątanie mieszkania, szorowanie lodówki, pranie i jeszcze byłam zawieźć l4. Jestem nieprzytomna ze zmęczenia.. Dawno tyle nie zrobiłam jednego dnia
mieliśmy iść z mężem do kina wieczorem, ale po tym wszystkim wymiekam.. Jutro się wybierzemy
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Ewa123