X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka sprawdz laboratorium Bruss na kartuskiej chyba w sobote tez sa czynni

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy po urosepcie badanie moczu może wyjść fałszywe? Wiem że po furaginie tak. W ogóle w III trymestrze można urosept? Coś często do łazienki zaczęłam chodzić i nie wiem czy sobie nie zapodać. Dziewczyny z Trójmiasta czy wiecie czy w można gdzieś w sobotę oddać mocz do badań? Chyba invicta?

Może to dziecko inaczej leży i uciska pecherz. Ja latam co 30 min a mocz mam idealny.

Magda sz. Uważam że jeśli lekarz o tym nic nie mówi to ja bym i tak się uparła. Jeśli prywatnie to i tak place a jak na nfz tak mi się należy w ciaxy.
    to tak samo jak hiv hcv i toxo i różyczka. Na nfz lekarka mi mówi ze za jej czasów tego się nie robiło i nie jest to konieczne.
    Ale ja powiedziałam ze chce takie badania bo ciaxy mam co nich prawo i dostałam skierowanie.
    moja gin prywatnie czasem jest tak zamieszania ze nie wypisz czegoś ale po to mamy język aby się upomnieć :)
    Każda powinna mieć takie badanie ;)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru pewnie lepiej zapobiegać niż leczyć, zdziwiłam się że koleżanka ani razu nie miała. Mój mi nie zlecił morfo i moczu w tym miesiącu (pewnie żebym nie panikowała jak zobaczę że leukocyty poszły do góry i żebym znowu skurczy ze stresu nie dostała) ale ja wolałam wiedzieć jak to wygląda i wbrew niemu dziś sobie zrobiłam morfo i mocz i się cieszę bo jest lepiej :) jakby było gorzej to też bym wolała wiedzieć, przecież tu chodzi nie tylko o moje zdrowie.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Dzis kolejny dzien- maraton :)
    Zaliczylam szkole julii, zakupy,pranie, wizyte ze zwolnieniem w pracy i w zusie, wizyte u kolezanki ktora szyje mi posciel dla klary, goitowanie obiadu, czesciowa segregacja ciuszkow klary.....-padam na pysk.
    Jutro czeka mnie odkurzanie i myciue podlog, bo maz montowal hamak dla julii na balkoniue i nonstop lazil mi w butach po mieszkaniu grrrrr

Powiem wam ze wypralam ciuszki w Dzisiusiu i niby jest ok, ale te misiowate pajacyki sa twarde :( nie sa takie milusie, tylko tak jakbym je w samym proszku prala.
    Magda sz- czy ty tez tak masz, bo chyba tez mam do prania i plukania Dzidziusia?
    Zastanawiam sie csy niue kupic lenor albo silan senitive i nie wyplukac wlasnie tych misiowych rzeczy w tymplynie. Moze je bardziej zmiekczy....?????czy ktoras z was uzywala i moze polecic?????

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jak Ty tak dajesz radę, jakby mój plan dnia do Twojego porównać to jakbym nic nie robiła i jestem tym zmęczona :D

Mam dzidziusia, kupiłam też koncentrat do płukania z dzidziusia i w tym płukałam. Sensitive też mam- swoje ciuchy w tym póki co płuczę ale myślę że po miesiącu zacznę go wprowadzać bo na takich płynach do płukania strikte dla niemowlaków można zbankrutować

aa misiowate pajacyki- aksamitne to ja prałam ręcznie i dodatkowo czesałam je szczotką- http://ninoshop.pl/files/babyono-szczotka-i-grzebien-naturalne-wlosie.jpg ma tak twarde sztuczne włosie że idealnie się do tego nadaje, w przeciwieństwie do czesania głowy dziecka. Dostałam tą szczotkę w spadku po szwagierce więc się przydała. Spróbuj je przeczesać, u mnie dało radę, są dużo przyjemniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:37

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka a jak weźmiesz takiego misiowego pajacyka w ręce i rozetrzesz o siebie materiał to nadal jest taki twardy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

Dzis kolejny dzien- maraton :)
    Zaliczylam szkole julii, zakupy,pranie, wizyte ze zwolnieniem w pracy i w zusie, wizyte u kolezanki ktora szyje mi posciel dla klary, goitowanie obiadu, czesciowa segregacja ciuszkow klary.....-padam na pysk.
    Jutro czeka mnie odkurzanie i myciue podlog, bo maz montowal hamak dla julii na balkoniue i nonstop lazil mi w butach po mieszkaniu grrrrr

Powiem wam ze wypralam ciuszki w Dzisiusiu i niby jest ok, ale te misiowate pajacyki sa twarde :( nie sa takie milusie, tylko tak jakbym je w samym proszku prala.
    Magda sz- czy ty tez tak masz, bo chyba tez mam do prania i plukania Dzidziusia?
    Zastanawiam sie csy niue kupic lenor albo silan senitive i nie wyplukac wlasnie tych misiowych rzeczy w tymplynie. Moze je bardziej zmiekczy....?????czy ktoras z was uzywala i moze polecic?????

Ja mam silana sensitiv i pachnie mega małym dzieckiem zwłaszcza po wybraniu. Wyplukalam wszystko w nim i jest mieciusio-milusio :)

Magda sz ja też czasami musze się o morfo przypomnieć krew mam świetna od początku mimo że nie biorę żadnych witamin. Ale z moczem mam problem i tez póki się nie upomnieć. ..tak jak mówisz tu chodzi głównie o zdrowie naszych pociech. W życiu bym sobie nie wybacze la gdyby przez mnie musiał leżeć dłużej w szpitalu lub brać jakieś leki bo ki się pyska nie chciało otworzyć u lekarza mając tego świadomość.

Tym bardziej mnie przeraża ze u takiego maluch większość leków podają w kroplowce i to do główki podlaczonej :( nie zniosła bym tego widoku.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru nie będzie żadnych kroplówek w głowę! urodzimy zdrowiutkie dzidzie :) Nawet nie chcę sobie tego widoku wyobrażać, samo pobranie krwi z palca maluszka mnie przeraża.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witamy sie po wizycie, moja kluseczka waży 2200:)

co do moczu, obecna glukoza, mam powtórzyc badanie, lekarz mówił ze to musi być błąd bo test obciązenia glukoza miałam bardzo dobry

Szyjka twarda, mocna, zamknięta, ogólnie wszystko w porządku:)

A gbs robi sie po 35 tyg ciązy
    Hbs ma być ważny 9 miesięcy, przynjamniej u nas w szpitalu, tak mi dziś mówił gin:) ja mam ze stycznia i powiedział ze jest ok:)
    Piękna waga. A pamiętacie jak każda pisała po pierwszych prenatalnych badaniach 120 g 90 gr 30 g a tu już 2200 g :)

lys, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Miru nie będzie żadnych kroplówek w głowę! urodzimy zdrowiutkie dzidzie :) Nawet nie chcę sobie tego widoku wyobrażać, samo pobranie krwi z palca maluszka mnie przeraża.
    Dlatego teraz musimy się pilnować i mieć cały komplet. :)

Jezu jak ja przeżyje szczepienia dziecka...juz mi słabo. Będę płakać razem z nim :( gorzej jak on nie będzie a ja będę płakać :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru hehe moja mama tak miała ze mną, jak mi robili szczepienie ja siedziałam u mamy na kolanach i ona mdlała :D podejrzewam że ze mną będzie podobnie.

Miru, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wrazenie, ze moj brzuch jest od wczoraj siny...czy Wasze tez???
    Nie wiem czy po prostu zyly mi mega wywalilo i stad takie wrazenie.
    Nawet spytalam meza zeby spojrzal na brzuch i co widzi i powiedzial, ze jego zdaniem jest lekko siny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:53

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wiecej zylek Ci wyskoczylo? ja mam caly brzuchol jak u zombie wszedzie widac naczynia i zylki

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pytanko która z mam sierpniowych jest z Poznania i planuje rodzić na Raszei?

Lady ja zamierzam rodzić na Raszei, ale dopiero po 37 tyg:) Jeśli nie daj Boże coś zacznie się wcześniej to jadę na Polną.

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest duzo niebieskich zyl i jak stoje to tak wyglada bo skora sie napina, jak siedze to tak tragicznie nie wyglada

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o kremach na sutki- ja mam maltan

Magda sz-super podziekowania i fajny wyluzowany pierwszy taniec ;)

Malkamyszka-a z jakiej aptekizamawialas te rzeczy,ze twoje zamowienie przepadlo?????

Co do majtek to kupilam z babyono wieloreazowe M i sa super, a jednorazowetez M ledwo wchodze :/ i sa takie twarde nieprzyjemne....:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa postmaruj czymś i lekko rozgrzej skórę. Mi tak się robi jak zimno mi w niego :) aż centki mam.

Magda sz my to będziemy jak faceci na poródowce. Ale Magdy tak mają - bo ja też magda :)

Jak czekałam na badanie w dniu wypisu to przyjęli babeczke założyli wenflon a ta im zemdlala. Ja aż sobie usiadłam ho mi słabo się zrobiło. A lekarz wyszedł i mówi pani taka blada zastanawiam się czy panią wypisac. Ale jak powiedzialam o co chodzi to zaczął się śmiać :)

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj mała daje popalić, tak się wierci, że żebra i mostek mega bolą, kłuje w szyjce, brzuch boli :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co z tym siusianiem. Mocz tydz temu był ok. Może to mały się wirga,bo nie czuje żadnego pieczenia.

Ja tez mam żyły na brzuchu, duuuuzo. Do tego na dekolcie i piersiach. Masakra.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) ja dziś miałam hardcorowy dzień - zakupy, pieczenie 2 ciast, gotowanie obiadu, sprzątanie mieszkania, szorowanie lodówki, pranie i jeszcze byłam zawieźć l4. Jestem nieprzytomna ze zmęczenia.. Dawno tyle nie zrobiłam jednego dnia :) mieliśmy iść z mężem do kina wieczorem, ale po tym wszystkim wymiekam.. Jutro się wybierzemy

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ