X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pralke czyscilam soda oczyszczona i octem soda tam gdzie proszek ocet do bebna i nastawic trzeba na pranie
    Nie pamietam juz ktora kolezanka polecala ta metode potwierdzan jest skuteczna
    Ja stosune te sciereczki wylapujace kolor w rossmanie sa Domol za chyba 9 zl dzwadziescia pare sztuk tez sprawdzone polecam
    Dzięki :)
    Ja właśnie też stosuje te ściereczki ale nie wiem czy do niemowlęcych można.

A do bebna to normalnie ocet wlać? Nie śmierdzi potem? Na 90st?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:48

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w 60 z dodatkowym plukaniem pralo sie chyba ze 3 godziny i potem pralke wietrzylam cala noc i zero smrodku

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia, mi się idea generalnie podoba, ale ie wiem czy jakby dobrze poszukać to czy nie znajdziemy czegoś podobnego, albo i lepszego.
    Są te maskotki z bijącym sercem, albo np. takie coś znalazłam:

http://allegro.pl/prince-lionheart-mis-usypiacz-z-bijacym-sercem-roz-i5046017228.html

jest droższy, ale ma więcej funkcji

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15% zniżki na szumisia, cena standardowa 120 zł.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja wlozylam do pralki stara poszewke na poduszke ktora idzie na szmatke i zalalam litrem octu, nic nie smierdzi octem, pralka duzo czystsza.ocet ma rowniez dzialanie odkazajace.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanowie z tym szumisiem jak bedzie taka potrzeba, w sensie jak dzidzia bedzie marudzic niespokojna, bedziemy testowac rozne rzeczy, jak na zwykla zabawke to sporo, moze wystarcza zwykle przytulaki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak wtedy zrobię :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja sie zastanowie z tym szumisiem jak bedzie taka potrzeba, w sensie jak dzidzia bedzie marudzic niespokojna, bedziemy testowac rozne rzeczy, jak na zwykla zabawke to sporo, moze wystarcza zwykle przytulaki.
    Właśnie ja nie wiem, podoba mi się :) ale kurcze troszkę dużo kasy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie kupuje żadnych zabawek ani karuzeli. Na początku bobas i tak tego nie potrzebuje, a liczę, że goście będą do Córci przychodzić i pewnie będą ze sobą przynosić. Szumis wydaje się fajny, ale cena trochę przesadzona. Postanowiłam sobie, że wszelkie tego typu gadżety będę z umiarem kupować i dopiero jak już się nawzajem poznamy. Póki co stawiam na minimalizm :)

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi jakoś dziś od rana... Niby nic, a jednak...Wstałam rano, po śniadaniu wróciłam do łóżka popracować (uwielbiam pracę w domu), kot leżał cały czas obok. Skończyłam porcję roboty, teraz czekam, aż kolega wyśle mi kolejną, już ostatnią w tym projekcie. Zjadłam lancz i poszłam kupić truskawki i bób. Kupiłam też trochę czereśni, pierwsze w tym roku, nawet niezłe, ale nic w porównaniu z czereśniami u babci... No i na obiad miał być ryż z truskawkami, ale okazało się, że wszystkie te truskawki są do niczego: sfermentowane albo rozpaćkane, a nawet jak nie, to bez smaku. A były podpisane "B. SŁODKIE". Jak tak można kłamać? W każdym razie rozpłakałam się nad tymi truskawkami strasznie. M. wrócił z pracy i tak mnie zastał. Rozśmieszył mnie, pocieszył i utulił. Już mi lepiej, on poszedł spotkać się z kolegą. Ale nadal mi trochę smutno... Coś jest na rzeczy, ale nie wiem, co. Nie mam z kim pogadać o tej ciąży i o tym, jak się z tym wszystkim czuję. M. jest super wspierający, ale nie chcę go jakoś niepokoić, on się tak bardzo cieszy. A mnie martwi, że się jakoś specjalnie nie cieszę, podchodzę do tego tak rozumowo :/ I brakuje mi seksu, tzn. jest, ale za mało, w ciąży mam ochotę bardziej niż zwykle, czuję się jak jakaś samica w rui. O tym też z nikim nie gadam, jakoś nie rozmawiam z koleżankami o intymnych sprawach. Boję się, że po porodzie moje ciało będzie zdewastowane i nie będę mogła go nawet pokazać partnerowi i nasz związek seksualny się skończy, tylko będziemy rodzicami wspólnego dziecka. No i znowu ryczę :(

małaMyszka, Zetka, psioszka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak myślałam na allegro jest dużo różnych przytulanek z biciem serca, szumem morza, dźwiękami jak z brzuszka mamy itd
    Z firmy cloud b są pluszaki z 4 dźwiękami w cenie od 79 pln wzwyż w zależności od wielkości.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona idealny opis babeczki w ciąży, nic dodać nic ująć ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was...

Dobrze, że M miał wizytę u stomatologa, wyrwała mu dwa korzenie i dzięki temu nie wrzeszczał jak zobaczył meble na korytarzu... Chociaż wzrok mówił sam za siebie... O.o

Co do misia szumisia to nie kupuję i mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł, żeby go kupić, bo się wścieknę...

Karuzeli nie będzie, bo mamy kosz Mojżesza. W leżaczku bujaczku jest grająca i na początku ją zdemontuję... Dzieci głównie powinny widzieć bardzo kontrastowe barwy, czerń i biel... Ewentualnie czerwień, bo przypominają mu powłokę brzucha mamy...

Aaaa no i mam paramount channel hi hi hi

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ! jutro bedzie gorzej , nie smutaj :)

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermonia, tez dziś ryczałam :)

Z czarno-bialych zabawek to polecam dwustronna książeczkę Tiny love. Tylko ta starsza wersje. Jedna strona na początek czaeno-biala potem kolorowa druga. Wkladalismy ja nawet do kosza Mojżesza i się sprawdziła świetnie jako pierwsza zabawka.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - ja mocno sceptycznie podchodzę do tego co mówią lekarze - wiadomo, to też ludzie, mogą mieć swoje poglądy, a czasami mogą nie mieć też wiedzy;) Wierzę im bardziej niż przypadkowej osobie, ale wolę zawsze to skonsultować z fachowcem.

Ja chyba nie kupię szumisia, chociaż znajomi polecają (oprócz tego, że trzeba kupić zapas baterii bo się rozładowuje średnio co 2-3 tygodnie). Ja na początek nagram na telefon dźwięk odkurzacza albo suszarki, może to pomoże, a jak nie wtedy będę się ratować szumisiem.

Jestem bardzo mile zaskoczona. Jakieś 2 tygodnie temu dostałam dwa duże kremy Biodermy dla skóry atopowej (można stosować dla dzieci od 1 dni życia), a dzisiaj odebrałam paczkę z szamponem 3w1 oraz kremem Ollian. Zrobiłam jakiś czas temu ankietę w necie a teraz zasypują mnie kosmetykami :)

Moja mama zadzwoniła do mnie przerażona, że mój kuzyn, któremu 2 tygodnie temu urodziło się dziecko, w ogóle na nic nie szczepi małego. Każe mi dzwonić do niego i go naprostować. Obawiam się, że nic nie zdziałam w tym temacie. Tylko szkoda dziecka, oby się nie rozchorowało na żadną gruźlicę czy inne badziewie.

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula każdy robi to co uważa...
    Niestety masz rację - szkoda dziecka...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tu jest stronka, na której są różne dźwięki do odtworzenia dla dzieciaczka:

http://easysleep.info/

Co do szczepień, rozumiem mieć wątpliwość co do szczepienia jakiegoś jednego, czy tych nieobowiązkowych, ale nie jestem w stanie zrozumieć, że ktoś wcale nie chce szczepić dziecka. I ani kuzyn, ani jego żona nie chcą szczepić w ogóle? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 00:04

magda sz, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciliśmy z nocy kabaretowej :-) ależ mnie plecy bolą od tego siedzenia, nikt nie sprawdził, ze to trwa ponad godziny :-) ale było fajnie :-)

lys, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge spac, obudzilam sie o 5 i mysle jak tam moja sunia pierwsza dobe po operacji, wstrzymam sie z tel do rodzicow do 7 bo mnie zabija ze budze ich i nie potrzebnie sie zamartwiam. No ale taka juz jestem, od dawna mialam instynkt macierzynski i cala ta milosc przelewalam na Sunie, nie przestane sie martwic o nia chocbym miala 5 swoich dzieci.
    W brzuchu mi burczy tak glosno ze przysnac nie moge, Majeczka glodna ale jeszcze z pol godz po tyroksynie musi wytrzymac glodomorek :)

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ