X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezarnej nie dogodzisz jak Boga kocham. Od poniedzialku Julka jest mega aktywna, ale od wczoraj wieczora nie ma chwili przerwy, non stop kopie, przewala sie, wypycha no i oczywiscie mysle czy nic zlego sie nie dzieje. Jeszcze tak nie mialam, ze chce byc non stop w ruchu, bo jak sie poloze to nie jest to przyjemne

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 min. Kuźwa 3 min i już wqrw mnie bierze... Ooooooo fuck !!! No, ja cież pierdziele no!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:21

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ciezarnej nie dogodzisz jak Boga kocham. Od poniedzialku Julka jest mega aktywna, ale od wczoraj wieczora nie ma chwili przerwy, non stop kopie, przewala sie, wypycha no i oczywiscie mysle czy nic zlego sie nie dzieje. Jeszcze tak nie mialam, ze chce byc non stop w ruchu, bo jak sie poloze to nie jest to przyjemne
    Ja zauważyłam taka mega aktywność na 2 tyg przed obniżeniem brzucha. Jakby mu się mało miejsca robiło to zareagował nerwowo. Cały czas kopał wypinal się aż bolalo. Myślałam że coś złego się dzieje. Teraz od 3 dni jest mega spokojny lekko się wygina nie szaleje. Czasem musze go aż budzić czy tam jest. Wiec podejrzewam ze u mnie to cisza przed burza a u Ciebie przed obniżeniem dna macicy robi się jej ciasno i ostro protestuje :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej bym tego nie ujela, tak to wlasnie odbieraj, jakby mnie okladala piesciami w protescie. W poniedzialek wizyta, wiec chyba nie bede fisiowac...

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka Hermiona ja tez mam takie mysli ostatnio, czuje sie malo atrkacyjna, maz kiedys lubil sobie trzymac reke na roznygc czesciach mojego ciala teraz tylko na brzuchu i ja czasem sama przesuwam jego reke nizej badz wyzej to on wraca znow na brzuch..dziecko juz jest najwazniejsze
    .no coz taki lajf, marzy mi sie taki namietny wyuzdany seks.

Sunia jest obrazona na caly swiat, nie chce jesc, pic (dostaje wode strzykawka) na tate sie nawet nie patrzy bo on ja zawiozl na sterylke. Mam nadzieje ze jej przejdzie. Grunt ze lazi o wlasnych silach.
    moja dwa dni temumiala kamien pod narkoza usowany, jak wrocila do domu Boze jaki zal w oczach. A na lapce miala plaster po wenflonie, to jak lezala to sztywno ja trzymala na haj hitla prawie, taka byla biedna:))

małaMyszka, lys, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po sterylizacji moja kotka 10 dni chodzila w kaftaniku chodzila to za dużo powiedziane trzeba bylo ja przestawiac bo sama to co 50 cm siadala z mina jakby ktos ja torturowal przewracala sie jak przemieszczala sie gdzies dalej to tylko pod ścianą ale jak zdjelismy jej kaftanik to zupelnie inny kot w jeden dzien nadrobila te 10 straconych dni prawie po scianach biegała taka była szczęśliwa :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:05

lys, małaMyszka, magda sz, Hermiona lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrazona gwiazda http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abc72fae63d6.jpg

lys, Lady Savage, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kosztuje steryluzacja kotki

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No lepiej bym tego nie ujela, tak to wlasnie odbieraj, jakby mnie okladala piesciami w protescie. W poniedzialek wizyta, wiec chyba nie bede fisiowac...
    Ja tez po 2 dniach praktycznie 24 h na dobre rzucał się myślałam że coś jest nie Hallo ale później jak brzuch opadł i młody się uspokoił albo obraził ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jutro bede narzekac jaka to Julka leniwa ;)

Tak mnie nastraszylyscie z prasowaniem tych pieluch, a wcale zle nie bylo ;)
    Zdecydowanie gorzej flanelowe mi sie prasowalo niz tetrowe ;)

Haha dopiero zaczelam prasowac ta tone ubranek i juz mam odcisk na rece. Mowilam, ze prasowanie to nie dla mnie :P Jak przebije bombla i wyleci woda to bedzie pieklo, ale korci mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:03

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Gdańsku w marcu jest akcja ze sterylizuja za połowę ceny my odrazu kocura tez kastrowalismy i za dwa zaplacilismy ok 220 zl

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    sluchajcie ja juz wymiękam.. weście mnie uspokujcie od poniedziałku boli mnie brzch tak jak na okre. dzwoniliśmy do dr stwierdził ze to są skurcze przepowiadające.. i ze mam brać 3x2 nospe. minoł prawie tydzień bóle z dnia na dzień są mocniejsze. dr stwierdził ze puki nie ma krwaień lub jakiś niepojacych upławów to nie ma koniecznosci jechać na ip ani do niego0 na wizyte i moj mąż do podlapał i dzis w nocy tak bardzo mnie bolał brzuch nawet jak dotykała do bolał i mówi mu że się denrwuje i ze wolała bym pojechać na ip posiedziec 3 dni w szpitalu i być pewna ze wszystko jest dobrze a on do mnie że wymyślam że mam brać nospe że przeciesz dr mówił ze to normalne..
    już sama nie wiem co mam o tym myśleć czy wy też macie upławy bardzo dużo.. że tak powiem wkładka cała jak podcieram się to cały papier. myśląłam ze moze jakas infekcja ale zadnych objawów swędzenia pieczenia nic nie mam..

MałaMyszka ty tak samo jak ja masz też temin na 14.08 jak dobrze pamiętam czy ty też odczuwasz bóle miesiączkowe.. ( po nospie przechodzi i czuje się jak bym miała zaraz dostać taki ból ćmiacy) nie boli mnie caly czas takie napady.

a jeszcze jedno gdzie wy kupujecie linomag ( pomijając inernet ?)
    a jeszcze jedno macie jakis pomysl na mase aby przełożyć wafle ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ja mam bóle typowo miesiączkowe. Zdarzają się kilka razy w ciągu dnia. Bardziej jednak boli mnie kość łonowa. Jak wstaję rano z łóżka czy w nocy na siusiu, to ból jest nie do opisania... Póki jestem w ruchu to jest ok.

W czwartek miałam wizytę i nic się nie dzieję. Szyjka 33 mm nic niepokojącego. Mogę a wręcz muszę aktywnie spędzać dzień, czyli moje spacery po 1,5-2 h jak najbardziej mi nie zaszkodzą.

Codziennie rano biorę 2xmagnez 125mg, wracam ze spaceru to rozpuszczam magnez 2 g w wodzie i piję. Wieczorem staram się brać kojący prysznic - nie gorący! I nie za długi...

Nie biorę nospy bo gorzej się po niej czuję. Mam rozwolnienie, bóle żołądka i ogólnie źle się czuję. Być może to tylko podświadomość, bo jestem anty lekowa...

Linomag wdziałam chyba w Rossmanie albo gdzieś w dzieciowym sklepie.

Co do masy na wafle, to jak będą zjedzone w ciągu max 5 godz. to możesz zrobić pudding waniliowy albo czekoladowy Winiary. Tylko nie wiem czy go dostaniesz wszędzie, bo my szukaliśmy w każdym sklepie i był w Auchanie hehehehe wzięłam zapas 8 puddingów... Tylko na masę do ciast czy wafli mniej mleka dodaj to będzie bardziej budyniowa

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    witajcie
    sluchajcie ja juz wymiękam.. weście mnie uspokujcie od poniedziałku boli mnie brzch tak jak na okre. dzwoniliśmy do dr stwierdził ze to są skurcze przepowiadające.. i ze mam brać 3x2 nospe. minoł prawie tydzień bóle z dnia na dzień są mocniejsze. dr stwierdził ze puki nie ma krwaień lub jakiś niepojacych upławów to nie ma koniecznosci jechać na ip ani do niego0 na wizyte i moj mąż do podlapał i dzis w nocy tak bardzo mnie bolał brzuch nawet jak dotykała do bolał i mówi mu że się denrwuje i ze wolała bym pojechać na ip posiedziec 3 dni w szpitalu i być pewna ze wszystko jest dobrze a on do mnie że wymyślam że mam brać nospe że przeciesz dr mówił ze to normalne..
    już sama nie wiem co mam o tym myśleć czy wy też macie upławy bardzo dużo.. że tak powiem wkładka cała jak podcieram się to cały papier. myśląłam ze moze jakas infekcja ale zadnych objawów swędzenia pieczenia nic nie mam..

MałaMyszka ty tak samo jak ja masz też temin na 14.08 jak dobrze pamiętam czy ty też odczuwasz bóle miesiączkowe.. ( po nospie przechodzi i czuje się jak bym miała zaraz dostać taki ból ćmiacy) nie boli mnie caly czas takie napady.

a jeszcze jedno gdzie wy kupujecie linomag ( pomijając inernet ?)
    a jeszcze jedno macie jakis pomysl na mase aby przełożyć wafle ??

Ja tez sobie tak to tłumaczyłam ze tak musi być. .. ale jak po nospie nie przechodziło to poszłam do lekarza i skierowanie do szpitala.
    Skurcze o sile 50/60 % a nie bolały aż tak były to skurcze przepowiadajace. Dostałam leki i kroplowke na wyciszenie akcji skurczowej. Magnez w kroplowce przez dwie doby i badania porobiło. Mały dostał na plucka sterydy wiec jest bezpieczny. Też miałam dużo uplawow w ogóle miałam wrażenie ze ciągle mi coś leci.
    jedz na IP i nie słuchaj męża. Najwyżej dostaniesz tylko sterydy i magnez ale gdyby dziecko się urodziło jest juz zabezpieczone. A mąż to niech nie słucha tak lekarza bo oni często myślą że baba panikuje. Ból na okres tylko zwiastuje poród w Twoim przypadku przedwczesny. Będziesz spokojniejsza.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Pisalyscie o kremach na sutki- ja mam maltan

Magda sz-super podziekowania i fajny wyluzowany pierwszy taniec ;)

Malkamyszka-a z jakiej aptekizamawialas te rzeczy,ze twoje zamowienie przepadlo?????

Co do majtek to kupilam z babyono wieloreazowe M i sa super, a jednorazowetez M ledwo wchodze :/ i sa takie twarde nieprzyjemne....:/
    No właśnie to nie była apteka tylko mój osiedlowy sklep z art. Dziecięcymi... Nazywają się hurtownią, ale daleko im do hurtowni jak mają takie podejście...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ja też bym pojechała na IP, niech sprawdzą. Będziesz spokojniejsza i nie bedziesz sie faszerować lekami bo może trzeba coś innego zastosować.

Mnie też zwykle rano boli podbrzusze, to chyba związane z tym że jak leże to dzidzia mi tam ugniata wszystko. Wczoraj mega mnie bolały wiązadła ? niziutko tak jakby samo spojenie, wiecie co, im blizej porodu to mi jest ciężko opisać co mnie boli i gdzie. Nie wiem czy to wiązadła czy spojenie, czy mam skurcze jelit czy bardziej okresowe. Jak mnie boli na dole brzucha to wszędzie i nie jestem w stanie powiedzieć co to dokładnie.

Weterynarz mówił że będzie do siebie dochodzić kilka dni i z każdym lepiej, wczoraj wieczorem już sama poszła na dwór, pozniej weszła na piętro do domu, dziś nawet zaszczekała kilka razy także im więcej czasu od operacji tym lepiej. Ale obraza na cały świat jest :)

Spakowałam torby dla mnie i dla Mai. Będę trochę spokojniejsza ale niech posiedzi jeszcze miesiąc :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag to w aptece, w drogeriach spotkałam linomag ale nie ten zielony.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Spakowałam torby dla mnie i dla Mai. Będę trochę spokojniejsza ale niech posiedzi jeszcze miesiąc :)

Magda, mobilizuję Cię więc do pisania pracy :)))

magda sz, zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są, są już gotowe :) oto projekt http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50bd86219d6f.jpg
    Jeszcze do tego będą kolorowe kokardki :D
    We wtorek lub środę kurier przywiezie :)

psioszka11, zabka11, niecierpliwa, Pulpecja, lys, mamasia, małaMyszka, AgaSad, magda sz, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się rozpisałyście Siostry!
    Witam się w sobotę.
    Pospaliśmy dziś o dziwo do 10:00! może dlatego,że z mężem i u siebie w łóżeczku. Już po 15:00 ,a ja dopiero usiadłam.Zadecydowałam dziś,że robimy gruntowane sprzątanie. Umyłam okno w kuchni,ale jak mąż to zobaczył to wyrwał mi wszystko i sam umył wszystkie okna. Potem wypucował salon, ściągnął mi zasłony do prania, poodkurzał cały dom i umył podłogi. A ja szorowałam kuchnie i łazienkę, zrobiłam pranie,przebrałam pościel i ugotowałam pierwszy raz w życiu fasolówkę:)
    Ale i tak przegięłam chyba, bo Leon dzisiaj daje czadu. Nie mówiąc o tym,że przerw robiłam chyba z 10,bo tak się napinał. Ale cieszę się z tego dnia, bo M się bardzo zaangażował, wszystko robiliśmy razem i aż miło teraz leżeć w czystym mieszkanku.
    Później może skoczymy na miasto, a jutro jedziemy do znajomych.
    Miłej soboty!

Paula_071, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ