SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Dziewczyny, a jak podają sterydy to trzeba zostać w szpitalu?
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ja kupiłam osłonki z Canpola i wzięłam rozmiar uniwersalny. Jak przyszły to się okazało, że wg nich rozmiar uniwersalny to jest L i są strasznie wielkie, dużo za duże, więc kupiłam jeszcze raz ale "małe" czyli rozmiar S i też są za duże, przynajmniej na razie.
Wlasnie wyszperalam moje nakladki uniwersalne, tez z canpolu, tez rozmiar L i tez za duze
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:A ten próbnik nie jest do laktatorów?
Wydawało mi się, że położna mówiła, że to jest jedne próbnik, ale głowy nie daję. http://www.poradnikmedela.pl/laktatory/dopasowywanie-lejka-laktatoramałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ale pospałam...
Byliśmy na dwugodzinnym spacerku nad morzem, potem obiadzik, drzemka... Teraz chyba czas na kawcie zbożową i jakaś przekąskę przed kolacja - rybka z grilla mniam mniam...
Nakładek nie kupuję. Nadal wychodzę z założenia, że jak będzie potrzeba to dokupię. Mam lekką dysplazję sutków, ale myślę że mały mi je ładnie wyciągnie. Teraz już delikatnie mówiąc mam wentyle.magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam wentyle, ale mam tak straszny uraz z poprzedniej ciazy.....
Julia mnie tak mocno pogryzla, ze mialam cale brodawki pokaleczxone,nie moglam normalniesie dotkac, wziassc prysznica. Kazdy dotyk sutkow bolal cholernie.
Przez te nakladki tez nie potrafila pic, wkurzala sie...i ostatecznie skonczylo sie tak, ze sciagaslam mleko laktatorem i podawalam julci butelka.
Nie wiem jak bedzie tym razem....
Od kiedy mozna smarowac sutki mascia zeby je przygotowac do karmienia i zahartowac????
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72c0db6310f8.jpg moja wielka sunia kontra polowka jablka. Reakcja szok!
Laura, niecierpliwa, lys, magda sz, zabka11, Y, mamasia, Lady Savage, małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wzięłam prysznic i dostałam takich skurczy, że szok, aż mnie ciągnie na wymioty. Łyknęłam no spę, ale nie wiem jak ma mi to pomóc jak na okres nie pomagało
Ja sobie to jakoś inaczej wyobrażałam, a nie że będę się czuła 1,5 miesiąca jak bym miała okres.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Magda.sz wczoraj pisalas, ze poplakalas sie na faktach, nie ogladalam sie i nie wiedzialam o co chodzi, ale dzis pokazali tego psiaka, ktorego wczork uratowali policjancji i jak zaczely mi lzy leciec to sie zorientowalam, ze chyba o to chodzilo
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ten piesek odratowany to też, ale mój płacz zaczął się od newsów o Ksawerym:
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/najmniejszy-uratowany-wczesniak-w-polsce-jedzie-do-domu-gdy-sie-urodzil-wazyl-390-gramow,553059.html
Wczorajsze fakty to wyciskacz łez był
Sunia zaczęła jeśćale obrażona nadal...jej mam nadzieje że jej ta obraza przejdzie. Mama mówi że jest inna, zawsze taka radosna a teraz nadąsana,obojętna- tego się najbardziej bałam po sterylce, że wpłynie na jej charakter.
Ja kupiłam te nakładki bo wydawało mi się w połowie ciąży że mam za małe sutki i położna doradziła żeby je wyciągać. No ale urosły same, tak czy siak spakowałam do torby do szpitala bo i bez ssania dziecka bolą mnie.
Paula ciesz się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 19:46
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula, ja mam dwoje dzieci i na dobrą sprawę nie wiem jak wyglądają skurcze. przed okresem nigdy nic mnie nie bolalo, w ogóle mam wysoki prog bólu i w czasie ostatniej cesarki lekarz mówił, ze musialam mieć skurcze, ale ja nic nie czułam
teraz czuje niby od czasu do czasu twardnienie brzucha na dole, ale bólu prxy tym nie czuje. Raczej dyskomfort.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja pamietam ten bol sutkow jak po cc kazali przystawiac mimo braku pokarmu. Tragedia jedna rana a nie sutek. Teraz zastanawiam sie nad nakladkami i dodatkowo polozna na sr poradzila nam masc i muszle laktacyjne na gojenie. Ponoc wszystko zalezy od tego czy prawidlowo wkladamy sutek z otoczka do buzki malenstwa
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Magda.sz wczoraj pisalas, ze poplakalas sie na faktach, nie ogladalam sie i nie wiedzialam o co chodzi, ale dzis pokazali tego psiaka, ktorego wczork uratowali policjancji i jak zaczely mi lzy leciec to sie zorientowalam, ze chyba o to chodzilo
ja też się rozpłakałam jak to zobaczyłam, nie jestem w stanie "udźwignąć" takich rzeczy, łamie mnie to masakryczniemagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez z krzyża. Boli mnie właśnie teraz nawet bardziej krzyż niż podbrzusze. Z tym ze mój mały też teraz fika. Tylko ze mnie nie boli tak falami tylko cały czas od kilkunastu minut.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 21:39
małaMyszka lubi tę wiadomość