SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff
Trzy pralki prania wywieszonne, posciele pozmieniane, obiad ugotowany i polowicznie zjedzony, odkurzone, wszystke apteczne rzeczy poukladane w szufladze...zasiadlam na lezaku na balkonie trocheodsapnac.
Musze jeszcze podlogi umyc.
Maz wrocu za 2-3godz, Julcia z kolezanka na rowerze, zatem mam chwilke dla siebie
Magda sz, niecierpliwa,lys - nawet przeczesalam te misiowate ciuszki i roztarlam w rekach, ale wciaz to nie to-kupie lenor sensitivei jeszcze w nim wyplucze.zobacze czy to cos da
Niecierpliwa- ja tez mam duzo zyl na brzuchu, modle sie tylko zeby rozstepow niebylo (poki co nie mam).
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Magda sz, niecierpliwa,lys - nawet przeczesalam te misiowate ciuszki i roztarlam w rekach, ale wciaz to nie to-kupie lenor sensitivei jeszcze w nim wyplucze.zobacze czy to cos da
Ja prałam w Loveli i też nie są mięciutkie te rzeczy:/
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dawno mnie nie bylo ale czytalam co tam skrobiecie. Pol godziny temu moj tata zabral do siebie mojego synka, powiedzial ze najwczesniej za tydzien mi go odda. Juz tesknie ale wiem ze to dla naszego dobra. Olinka jedz na IP! Ja ostatnio bylam z praktycznie identycznymi bolami i dostalam sterydy, magnez i nospe. Teraz musze lezec bo to jest ten moment kiedy musimy zadbac zeby nasze dzidzie byly jak najdluzej w nas. Kazdy dzien jest wazny. Kazdy skurcz powoduje ze nasze dzidzie sa pchane w dol, to naturalny sygnal do porodu. Jestem spokojniejsza i wiem, ze nie bede sobie mogla nic zarzucic bo bylam i skontrolowalam. Jezeli Ciebie cos niepokoi i to bardzo to znak ze cos sie tam moze jednak dzieje.
-
Zabka11 ja piore w plynie ariel sensitive i plucze w lenor sensitive tym bialym. Delikatnie pachna ciuszki, ladnie sie prasuja i nie sa twarde. Mi po loveli wydawalo sie jakby tam krochmalu dodali. Ale moze to tez od wody zalezy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 15:44
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja jak byłam 3 tygodnie temu u mojego lekarza z tymi bólami i skórczami to wysyłał mnie do szpitala bo właśnie mówił że podadzą mi sterydy itp. ale powiedział też że jeśli nie chcę iść na noc do szpitala to mogę zażyć jeszcze magnez i nospe i że może to się wyciszyć w nocy a jeśli nie to zaraz rano mam pojechać.
I wyciszyło się właśnie w nocy, ale u mnie te bóle trwały może z pół tora dnia a nie pięć.
Ja też radzę Olinka abyś pojechała na IP.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja prałam w Loveli i też nie są mięciutkie te rzeczy:/
Ide podlogi umyc w chalupie
Ps. Jakie nakladki na brodawki do karmienia kupowalyscie???z tego co patrzylam w gemini to sa rozne romiary, jak dobrac rozmiar???????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:No wkasnie, szkoda ze nie ma takiedo dzidziusiowego plynu do rzeczy welnianych
Ps. Jakie nakladki na brodawki do karmienia kupowalyscie???z tego co patrzylam w gemini to sa rozne romiary, jak dobrac rozmiar???????
Do rzeczy welnianych kupuje silan sensitive i w tym wyplukam.
Odnosnie nakladek ja kupilam gemini, ale wzielam jakies uniwersalne bo tez nie wiedzialam jaki rozmiarmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja wzielam aventu nakladki rozmiar to ten najmniejszy, kiedys mialam male sutki, to bylo kiedys hehe ale te aventu pasuja.
Zabka to moze lanoline kup? Moja mama kupila w jakims sklepie z proszkami- czysta lanolina i w tym pierze welne, koce z mikrofibry itp. I tak polecam prac te misiowate rzeczy recznie, nastawic tylko odciaganie wody w pralce bez wirowania. Wg mnie to moze byc wina wirowaniania, zauwazylam to po swojej bluzie z takiego materialu jak pajacyki, zrobila sie szorstka po wirowaniu.
Paula oststnio zaczelam grzebac przy tej pracy, jak po masle nie idzie ale nie poddam siedo sierpnia chcialabym miec wstepna wersje, poki co jest 15 stron
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy wy jak macie skurcze to czy wasze maleństwa w tym samym czasie też się wiergają ?
-
zabka11 wrote:No wkasnie, szkoda ze nie ma takiedo dzidziusiowego plynu do rzeczy welnianych
Ps. Jakie nakladki na brodawki do karmienia kupowalyscie???z tego co patrzylam w gemini to sa rozne romiary, jak dobrac rozmiar???????
Ja kupiłam osłonki z Canpola i wzięłam rozmiar uniwersalny. Jak przyszły to się okazało, że wg nich rozmiar uniwersalny to jest L i są strasznie wielkie, dużo za duże, więc kupiłam jeszcze raz ale "małe" czyli rozmiar S i też są za duże, przynajmniej na razie.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ja kupiłam osłonki z Canpola i wzięłam rozmiar uniwersalny. Jak przyszły to się okazało, że wg nich rozmiar uniwersalny to jest L i są strasznie wielkie, dużo za duże, więc kupiłam jeszcze raz ale "małe" czyli rozmiar S i też są za duże, przynajmniej na razie.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Ps. Jakie nakladki na brodawki do karmienia kupowalyscie???z tego co patrzylam w gemini to sa rozne romiary, jak dobrac rozmiar???????
Medela ma miarę/próbnik można włożyć sutki do dziurek i pomierzyć
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Laura wrote:Rybka a twoja maleńka wygląda jakby miała opaskę na głowie w kształcie kwiatka
moj syn powiedzial ze siostra ma dziure w glowie;-)
Laura, małaMyszka, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość