X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy znad morza:-)

Awansowaliśmy z "inkubatorka" na "kamperka" 33 tc :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/441ffe868980.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 22:52

Paula_071, Zetka, lys, Maniuś, Hermiona, Weridiana, mamasia, zabka11, psioszka11, niecierpliwa, Amberla, Laura, Miru, magda sz, Katarka, Martucha86, aaaaga, kasiuleek, witaminkab, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie :)

A macie takie bóle pęcherza (chyba) chwilowe mocne pieczenie kilkanaście razy w ciągu kilku minut. Jak dziecko tam majstra rączkami?
    Bo ja już czasami nie wiem co mnie boli.
    W chwili obecnej krzyż i właśnie ten pęcherz szczypie, wręcz ma samym dole blisko cewki.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mały mnie czasem trąci w pęcherz to ból i jakby pieczenie potem ustaje...

Zetka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś takiego, że nagle czuję okropne mocne, jakieś uczucie w pęcherzu i wtedy też muszę iść do toalety, ale to nie pieczenie, sama nie wiem co.
    Jak rączkami się rozpycha to czuję jej "majstrowanie" i kłucie w szyjce.
    Dzisiaj to chyba już wszystko było skurcze podbrzusza, z krzyża, kłucia w szyjce, ból okresowy brzucha, twardnienie brzucha, a z tych wrażeń to głowa zaczęła mnie boleć.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez. Poszłam wziąć prysznic i jak wyszłam to się zaczęło i do tej pory. Ostatnio noce są okropne.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :-)

Życzę wam aby jednak wszystkie dolegliwości chociaż do 37tyg.sie wyciszyly.
    ja tez mam skurcze ale nie tak bolesne, czuję tez ruchy, mam wrażenie że ona się turla z boku na bok, lubi też wystawiać nozke (to chyba stopa,) czasem dostanę kopa ;-)

Co do nakładek to nie stosowałam i teraz też nie będę (chyba że zaistnieje taka konieczność).
    Któraś z was napisała ze duże znaczenie ma sposób przykladania dziecka do piersi. Być może tak jest. Mi zostało to wyjaśnione na przykładzie naleśnika:-) scisnij brodawke z otoczka jak naleśnik i włóż cała do buźki dziecka. W pierwszej chwili pomyślałam że to niewykonalne , że dziecko się zadlawi ale właśnie tak należy zrobić i maluszek może dobrze zassac pierś. Poczujecie kiedy :-)
    Nie wiem jak to jest z nakładkami.

Co do gryzienia, ja nigdy nie zostałam pogryziona a karmiłam ponad 2 lata. Nie wiem od czego to zależy

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą brodawke czytaj wraz z otoczka włóż do buźki maleństwa :-)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie jeszcze o terminach. Myślę że jednak jest trochę łatwiej jak się go zna. Na pewno każda kobieta się denerwuje ale jednak jak jest cc to zna datę i wie ze nadszedł ten czas. Z naturalnym porodem to można urodzić za tydzień lub za trzy i tak siedzisz jak na bombie ;-)
    Koleżanka urodziła tydzień po terminie i biedna codziennie przeżywała.

Masa do wafli hmmm nie wiem czy sobie przypominacie ale było takie mleko zagęszczone w puszce slodzone (powinno nadal być). Ja taką puszkę zalewalam wodą i gotowalam na małym ogniu przez 3godz.caly czas dolewajac wody aby puszka była zakryta.
    Z mleka robił się pyszny karmel i tym przekladalam wafle :-)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ja mowilam o tym przykladaniu do piersi. Mam juz 5 letniego syna i pokarm mi zanikl po 2 tyg. Na szkole rodzenia teraz przy drugim dziecku wytlumaczono na podstawie balona jak to wyglada:-) jak jest mocno nadmuchany a jak powietrze troche upuszczone i pytanie ktory lepiej wziac do ust. :-) a ja na tym spotkaniu poczulam sie totalnie zielona w tym temacie. ;-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym kebabie musialam sie polozyc i tak drzemalam z boku na bok do 22.
    Wstalam, poogladalam z mezem kabaret, wykapalam sie i teraz wszytscy spia a ja nie moge....:/
    Jutro ostatmi turniej tanca mojej corci przed wakacjami. Pol niedzieli mamy zatem zajete.
    Potem tylko 4dniszkoly i wakacje .
    W koncu i ja odetchne, bo nie bede musiala codziennie kilka kursow robic szkola-dom.

Slodkich snow!:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię. Mama zadzwoniła, że jej psu coś się dzieje. To jest taki staruszek prawie 18 letni i od kilku dni codziennie chodził do weta w związku z wątrobą i nerkami, jakieś zastrzyki mu dawali, a dziś koło północy upadł i już się nie podniósł i chyba kona. Oczywiście w mieścinie gdzie mieszka mama, ani dyżuru nocnego u weta, ani telefonów w nagłych wypadkach nie odbierają, ani nic :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja też mam wrażenie że tyle rzeczy nie wiem, nie wiedziałam. Fajnie ze jest to forum, ze jest większy dostęp do informacji, szkoły rodzenia. W UK jest osobne stanowisko w szpitalu tzn . osoba która zajmuje się problematyką laktacji, karmieniem itp.rozmawia z każdą rodząca, pomaga. Fajnie, myślę że tak powinno być. Różne są przypadki

żabka to dobrze ze odpoczniesz, moja córka ma jeszcze miesiąc szkoły :-( dzisiaj pakowalysmy się na wycieczkę tzn . córka się pakowala. Jedzie w poniedziałek z klasą a wracają w piątek :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iys to współczuję. 18 lat to rzeczywiście dużo jak na pieska

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie, najgorsze że nie wiadomo czy kona ze starości, czy np. te zastrzyki i leki mu zaszkodziły, bo jak mi mama opisywała jak wygląda i co się dzieje z pieskiem to cholera wie. Co innego gdyby po prostu odszedł, a co innego jak się patrzy na zwierzę, które wygląda jakby cierpiało i nie można nic zrobić, bo nikt telefonów nie odbiera. Po co podają numery do nagłych wypadków, skoro nikt nie odbiera.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, pamiętam jak jeszcze byłam w liceum i widziałam przez okno jak kierowca potrącił psa. Pies strasznie płakał i leżał na poboczu. Kierowca uciekł. Było wcześnie rano . Obdzwonilam pół gdańska. Lecznice zamknięte, nawet nie miałam jak pomóc. Mama w pracy. Dopiero około 8-9 po moim ntym telefonie przyjechali ludzie ze schroniska i wzięli psiaka.

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, trochę chory klimat.
    A swoją drogą to widzę, że Ty "nocny marek" jesteś. Nie możesz spać?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Fado obudził mnie o 5, bo chciał wyjść na dwór i jakoś już nie mogę zasnąć.
    Poza tym od wcz wszystko mnie boli, przeholowałam z tym sprzątaniem.
    Wieczorem pojechaliśmy na miasto i coś zjeść, to chodzić nie mogłam ,bo tak mnie w kościach łamało,a brzuch się napinał masakrycznie.
    Dziś już jest o niebo lepiej.
    Pisałyście wcześniej o nerwach i terminach porodu. Powiem Wam,że od kiedy wiem,że cc mam 21 lipca, to już przeżywam.Nie ma dnia,żebym o tym nie myślała. Nie wiem czy to dobrze, jak się zna termin...Oczywiście Leon zawsze może sprawić nam niespodziankę i zechcieć ujrzeć ten świat wcześniej,ale oby nie.
    Dziś z planów to jedziemy do znajomych oglądnąć działkę,bo kupili pod budowę domu. Obiad w sumie mam z wczoraj. Chata wysprzątana na błysk- na prawdę jestem dumna z mojego męża,że wczoraj tak ogarnął wszystko, bez marudzenia i komentarzy:)
    Miłej niedzieli brzuchatki!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem...

Nocka dosyć męcząca... Wstalam przed 2 na siusiu. Później wzięłam euthyrox, pospałam chwilę i tak mnie zaczął boleć żołądek, jelita i wątroba, że myślałam - już po mnie...
    Teraz wstałam. Teściowie i M. śpią w najlepsze. A ja co?! Nawet śniadanko wciągnęłam.

Chyba pójdę jeszcze do góry przytulę się do męża i pośpię jeszcze do 8-9.

Lys to straszne co piszesz. Współczuję twojej mamie, bezradność jest okropna...

Jutro mają przyjechać kurierzy. Z gemini i z wózkiem... Będę miała co robić hehehehee

A pogoda dzisiaj znowu sobie kpi, znowu zanosi się na piękną pogodę i nic nie napiszę. Chociaż z drugiej strony jak jutro poskładam wózek to będę miała powera ba resztę dnia i szybko mi pójdzie pisanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 09:50

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobię to samo. Wrócę do sypialni, do męża...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 5 wstalam na siusiu maz myslal, ze jest 6 i tez zaczal wstawac :/ Potem walal sie po lozku jak waz i oka juz nie zmruzylam. Teraz smazy pieczarki i robi zapiekanki. Chyba pierwszy raz w ciazy ktos mi zrobi sniadanie, a glodma jestem jak diabli bo od 16.30 nic nie jadlam ;)

małaMyszka, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ