X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zeby sprawdzac sluz, bo duzo dziewczyn na koncowce ma strasznie duzo wodnistego sluzu i wiele ma dylemat czy to nie wody i czytalam, ze jesli to wodxm to papierek zabarwi sie na kolor niebieski lub jego rozne odcienie od turkusu do granatu

O to by było fajne, taki uspokajacz. A gdzie się kupuje te papierki?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w aptece, ale nie kazde maja albo sklepy z odczynnikami chemicznymi. Ja jako nadrzedna panikara zamierzam zakupic :D

Eidit na allegro ok 12 zl/80szt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:49

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba poszukać :) bo ja też z chęcią zakupię. Miałam ostatnio taki moment, że przeszło mi przez myśl, czy to nie wody płodowe mi uciekają i niedługo pewnie co rusz będą takie sytuacje, tak więc taki papierek może być mega przydatny.
    W książce na temat ciąży było napisane, żeby wąchać płyn, bo np. mocz ma inny zapach, a wody płodowe inne, no ale bez jaj jakoś nie wydaje mi się to skuteczna metodą...

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu takie papierki, w końcu jestem magistrem chemii :P
    Mąż je kupił na allegro do sprawdzania pH wody w basenie :)

lys, psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dospałam do 10:00.
    Zjedliśmy śniadanko, mąż poszedł z psem, a ja się krzątam po domu.Po obiedzie jedziemy do znajomych.
    Lys przykro mi z powodu pieska, nawet sobie nie wyobrażam, jak kiedyś mojego zabraknie...
    Co do pogody, to ja też już odczułam upały i mam nadzieję,że do 21 lipca już ich nie będzie:)
    A z wagą to przyjdzie do nas położna na patronaż, ma 4-6 wizyt i nosi ją ze sobą na każdą, a później pewnie u pediatry.
    Co do śluzu to u mnie też wyciek, nawet się wcz zastanawiałam czy to czop nie pękł albo wody mi nie odeszły, bo mokro niesamowicie miewam ostatnio.
    A i wieczorem oglądaliśmy fajną komedię- polecam "Focus".

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierki kupione :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys strasznie mi przykro z powodu pieska, miał piękny wiek jak na psa. W tym wieku padają już wszystkie narządy niestety, szkoda że pieski nie żyją dłużej :(

Wydzielina to jest taka lepka, zasycha i robi się skorupa a z wodami płodowymi to raczej nie. Ja też mam jej dużo więcej i pewnie będzie jeszcze więcej jak ten czop zacznie się wydobywać. Wody to albo będą się sączyć nawet jak się położymy to będą się sączyć- to można na wkładce zaobserwować że jest mega mokra albo chlupną w dużej ilości na podłogę. Ja myślę że jak to będzie to będziemy wiedziały o co chodzi.

małaMyszka, lys, psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka też jakiś czas temu oglądaliśmy focus he he he dobra lekka komedia

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po długiej przerwie :) od kilka dni mamy przeprowadzę do naszego gniazdka :) dziś spędziliśmy pierwszą noc w nowym naszym mieszkaniu. Mury jeszcze nie nagrzane, noc zimna ale nasza :3

psioszka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wydzielina to jest taka lepka, zasycha i robi się skorupa a z wodami płodowymi to raczej nie. Ja też mam jej dużo więcej i pewnie będzie jeszcze więcej jak ten czop zacznie się wydobywać. Wody to albo będą się sączyć nawet jak się położymy to będą się sączyć- to można na wkładce zaobserwować że jest mega mokra albo chlupną w dużej ilości na podłogę. Ja myślę że jak to będzie to będziemy wiedziały o co chodzi.

Ja też myślę, że jak odejdą wody to będziemy wiedziały że to to:) Nie znam kobiety, która miała wątpliwości, że wody jej odeszły. Btw. położna mówiła, żeby po 36 tygodniu nosić ze sobą pieluchę, bo nigdy nie wiadomo kiedy nas złapie, a tak się będziemy miały czym powycierać albo wsadzić w spodnie;)

psioszka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 32 tc
    Iys współczuje z powodu pieska
    Dzisiaj moj rekord od chyba początku ciąży spałam do 9 !!! Mega oczywiscie było wstawianie na psi psi ale i tak się wyspalam :-)
    Milego dzionka
    W gdansku deszczowo ale ciepło

lys, psioszka11, Martucha86, kasiuleek, małaMyszka, Laura, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja też myślę, że jak odejdą wody to będziemy wiedziały że to to:) Nie znam kobiety, która miała wątpliwości, że wody jej odeszły. Btw. położna mówiła, żeby po 36 tygodniu nosić ze sobą pieluchę, bo nigdy nie wiadomo kiedy nas złapie, a tak się będziemy miały czym powycierać albo wsadzić w spodnie;)

:P niektóre mają wątpliwości, jak byłam ostatnio w szpitalu, to laska obok mnie wstała z łóżka poszła do toalety i wychodzi z niej i mówi, że zrobiła swoje a i tak z niej leci. Obok laska mówi to chyba wody Ci odeszły, i stała tak w drzwiach i krzyczy: Pani Mario chyba mi wody odeszły XD położyła się na łóżku i mówi że nie leci, wstaje i leci XD i to faktycznie jej w to wody odeszły, ale kobitka (świeża mama) nie wiedziała. Ja słyszałam że jak wody lecą to na stojąco nie bo główka blokuje a właśnie jak się leży to lecą.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P niektóre mają wątpliwości, jak byłam ostatnio w szpitalu, to laska obok mnie wstała z łóżka poszła do toalety i wychodzi z niej i mówi, że zrobiła swoje a i tak z niej leci. Obok laska mówi to chyba wody Ci odeszły, i stała tak w drzwiach i krzyczy: Pani Mario chyba mi wody odeszły XD położyła się na łóżku i mówi że nie leci, wstaje i leci XD i to faktycznie jej w to wody odeszły, ale kobitka (świeża mama) nie wiedziała. Ja słyszałam że jak wody lecą to na stojąco nie bo główka blokuje a właśnie jak się leży to lecą.

Niektóre kobiety nie wiedzą, że są w ciąży przez kilka miesięcy - nie mówię o ekstremalnie nieświadomych kobietach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 14:11

psioszka11, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest nie wtedy, gdy wody odejdą, bo to jest raczej oczywiste. Problem jest wtedy jak wody trochę się sączą, a do tego jest np. popuszczanie moczu (tzw. wysiłkowe nietrzymanie moczu), które jest bardzo częste pod koniec ciąży i tu można mieć wątpliwości, czy to mocz czy wody, chociaż podobno różnicę widać gołym okiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 14:16

niecierpliwa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Problem jest nie wtedy, gdy wody odejdą, bo to jest raczej oczywiste. Problem jest wtedy jak wody trochę się sączą, a do tego jest np. popuszczanie moczu (tzw. wysiłkowe nietrzymanie moczu), które jest bardzo częste pod koniec ciąży i tu można mieć wątpliwości, czy to mocz czy wody, chociaż podobno różnicę widać gołym okiem.

Otoz to, odchodzace wody nie zawsze musza chlusnac jak na filmach, tylko nawet saczyc sie pare dni, a wtedy o zakazenie nietrudno, wystarczy poczytac majowki tak bodajze wiele dziewczyn mialo problem wiec dla swietego spokoju zakupilam ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zapachu to po odejściu / sączeniu się wód: Jest bardzo charakterystyczny. Ma się wrażenie, że w pomieszczeniu jest co najmniej 30 stopni. Zapach jest podobny hmmmm jakby to Wam opisać... Takie ciepłe powietrze o zapachu hmmmm jakbyście gotowały żelatynę ale nie miałaby tego ostrego octowego zapachu...

Nie... Może to nie żelatyna... Może jak rozpuścicie kawałek szarego mydła i zapach jest taki nijaki taki niby bezwonny, ale jednak czuć taki delikatny zapach...

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu... M. po wyrwaniu znowu źle się czuje. Jak te wszystkie bakterie z niego wylezą to chyba padnę ze szczęścia! Teraz śpi... Za chwilę mu zaaplikuję mu gripex. Mam nadzieję, że obejdzie się bez jazdy do szpitala...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drogie, pomocy! Od 3 dni cholernie mnie boli lewe ucho. Poza tym nie mam żadnych objawów, czasem może migdał (też lewy) pobolewa. Chyba przeziebilam się trochę, bo ostatnio non stop pije "zimne napoje z lodówki. Znacie jakieś sposoby na to ucho?

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak od trzech dni boli to do lekarza, bo ucha nie wolno lekceważyć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

ja mam taki problem właśnie, jestem dość duża, kiedyś ważyłam 130 kg, kiedy postanowiliśmy się starać, poszłam do dietetyka -> rok odchudzana i zeszłam na 96 kg, ale w 6 miesiącu przekroczyłam 107 kg i zaczęło mi coś po nogach cieknąć, poszłam do ginekologa, Pani dr zbadała i mówi że to nie wody płodowe, tylko właśnie mocz, ale byłam zaskoczona że nie czuje że mi leci. I właśnie :P chyba w moim przypadku tak będzie że będę miała trudno się zorientować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ