SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:No to Lady może te papierki lakmusowe, o których dziś tu była mowa będą dla Ciebie pomocne.
a gdzie takie papierki można zakupić, słyszałam o takich podpaskach co wykrywają czy to wody czy mocz, ale obleciałam tamtego dnia wszystkie apteki i nie mieli takich podpasek, po czym w ost. kobieta powiedziała że zostały wycofane w zeszłym roku.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W ogóle mamusie mam pytanie, już wiecie że to moja pierwsza ciąża, i teraz w środę jadę do Mielna na 4 dni. Na Belle pisze że od 8 miesiąca ograniczać wyjazdy. I teraz moje pytanie brzmi, iść jutro do ginekologa, co by sprawdził czy wsio ok i jechać, czy jechać bez sprawdzenia, bo co doświadczone mamy wiedzą że jak ciąża jest prawidłowa to mogę jechać.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:a gdzie takie papierki można zakupić, słyszałam o takich podpaskach co wykrywają czy to wody czy mocz, ale obleciałam tamtego dnia wszystkie apteki i nie mieli takich podpasek, po czym w ost. kobieta powiedziała że zostały wycofane w zeszłym roku.
na allegromałaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Ja myślę że jak ktoś widzi że coś się zmieniło na majtkach, że coś leci więcej czy coś i nie jest pewny co to jest to paski jak najbardziej, u mnie póki co dużo wydzieliny ale zasycha jak skorupka więc jestem pewna że to wydzielina, siuśków też nie popuszczam.
Niecierpliwa dziś godzinę w parku ściągałam skórę ze stópekpłaty kilku cm schodzą, jeszcze trochę zostało ale są taaakie miękkie
myślę że za parę dni całkiem zejdzie, dziś mija tydzień od aplikacji tych skarpet. Także to faktycznie działa.
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Ja też nienawidzę wkładek od miesiąca muszę je nosić bo mi przebija przez leginsy.. lekarz mówił że będzie więcej tej wydzieliny przed porodem, ostatnio stosowałam Pimafucin więc to nie żadna infekcja tylko tak ma być
-
Te papierki mogą się przydać też do sprawdzania PH moczu oraz PH w pochwie w ogóle.
Na ostatnich 2 wizytach gin sprawdzała moje PH pochwy właśnie za pomocą papierków, oczywiście ja nie skojarzyłam że to pewnie ten papierek lakmusowy.
No chyba, że oni mają jakieś 'specjalne' papierki do tego celu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:23
-
A jak macie wydzielinę biała i jak jest jej trochę na wkładce i jest zaschnięta to dalej jest biała, czy żółtawa? U mnie lekko żółta. W ogóle od tyg jakoś jej mniej.
Ja juz się boje dalej jeździć. Mąż ma w połowie lipca urlop i myślę o jednodniowych wyjazdach w promieniu 150km. Mam nadzieję że damy rade to będzie 35-36tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:28
-
Wyprasowałam chyba z 10 koszul i z 15 podkoszulek męża, moje koszule do karmienia i do porodu oraz szlafrok. Jestem z siebie dumna
Myślę, że jutro mogę się zabierać za prasowanie rzeczy dzieciaczka, tylko tym razem jakieś miejsce siedzące muszę sobie przygotować, bo nogi bolą.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Położna na szkole rodzenia mówiła, że z tym pH wód to bywa różnie, więc nie zawsze papierki się sprawdzają. Mówiła właśnie o zapachu, że nie sposób pomylić zapach moczu z zapachem wód i że jak odchodzą nagle, to się nie ma nad tym kontroli, a nad moczem się ma.
Co do wyjazdów, to ja za tydzień (teraz jestem w 31 t.) planuję na tydzień lub dwa wyskoczyć na wieś do dziadków, 200 km. M. mnie zawiezie i odbierze, bo mówi, że nie może teraz wziąć urlopuNo ale spoko. Chyba jak ciąża niezagrożona i mama zdrowa, to nie ma przeciwwskazań, tylko dobrze jest się zatrzymać po drodze i poruszać, ale to oczywiste. Zawsze można zapytać lekarza. M. trochę się bał, że co jakbym zaczęła rodzić, ale chyba szkoła rodzenia go uspokoiła, że taki poród to trochę trwa, że nawet gdybym zaczęła, to zdąży po mnie przyjechać i mnie przywieźć, choć z drugiej strony wolałabym nie jechać 3h rodząc, bo podobno pozycja siedząca jest najgorsza w czasie skurczów i że nawet droga do szpitala w samochodzie bywa męką. No, najwyżej urodzę w Lublinie, w sumie co za różnica.
A przed nami kupowanie i wykańczanie mieszkania. Kurde, o tej porze roku mieliśmy już być po przeprowadzceTo nowe będzie miało 2 poziomy i balkon i ogródek i jest w dwurodzinnym domku za miastem (ale tramwaj niedaleko), więc jesteśmy podekscytowani. Teraz wybieramy materiały na wykończenie i planujemy. Trochę mnie to przeraża, ale jakoś damy radę. Tymczasem wszystkie rzeczy dla dziecka siedzą w kartonach
Nasze nowe łóżko też, a my od września śpimy na podłodze, bo stwierdziliśmy wtedy, że nie opłaca się skręcać łóżka na parę miesięcy i rozkręcać go na przeprowadzkę...
magda sz, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hermiona fajne mieszkanko
Mój mąż dziś wyhaczył fajny dom, jest jak z naszyc marzeń ale 2 lata musimy czekać bo wkład własny zamroziliśmy...
Psioszka- skarpetki złuszczające Regenerum albo L'biotica. 10 zł kosztują zakładasz na ok 2 godz i po tygodniu skóra się złuszcza, idealne na twardą skórę stóp, żadne pilingi, pumeksy tyle nie dadzą co to. Jestem pod wrażeniem swoich stóp, ciągle je głaskam hehehepsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Madzia.
Ja dziś uciekam już, idę się ogarnąć, bo rano do labo trzeba wstać. W środę wizyta. Dziś kogokolwiek nie spotkałam każdy mówił,że brzuch mi spadł...Trochę mnie to przestraszyło, no ale dokładnie za miesiąc o tej porze będę już tuliła Leona jak wszystko dobrze pójdzie
Spokojnej nocy, do jutra Siostry!magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:To zalezy ile km masz do Mielna, my jezdzimy co weekend nad sniardwy 120km i mam zamiar jezdzic tam jeszcze ok 4 weekendy, do 36tc, potem juz przestaniemy.
nie wiem ile jest z Poznania do Mielna.małaMyszka lubi tę wiadomość