X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście:) Widzę, że dzisiaj dzień comingouto termometrowego;) i dzień wizyt w laboratorium. Ja mam jakiś niebieski termometr, ale w laboratorium też byłam, tylko nie wiem dlaczego ta diagnostyka się tak obija i jeszcze nie ma wyników:/

Z tymi nakryciem na fotele chyba będę musiała zrobić tak jak piszesz Magda, jakiś materiał z gumką. Chyba, że te fotele wyślę do Ciebie Karolina, bo bardzo tanio jest na Podlasiu:) Moi rodzice za zmianę tapicerki na 6 krzesłach zapłacili 850zł, więc wątpię, żebym za 2 fotele zapłaciła mniej, bo zejdzie podobnie materiału.

Na pierwszej stronie powinna być lista wyprawkowa którą dostałam na SR. Do tego co napisała Lys dodałabym jeszcze pomadkę do ust - ponoć bardzo wysychają i dobrze mieć coś, czym można je posmarować. Ja kupiłam specjalnie nową Neutrogenę i trzymam z innymi rzeczami do szpitala, żeby nie zapomnieć. Zarówno do szpitala jak i do domu położna polecała wodę mineralną z takim dziubkiem jak płyn do mycia naczyń. Podobno podczas karmienia piersią jest duże pragnienie, a nie ma się dwóch wolnych rąk żeby odkręcić sobie butelkę, a tak można ustami podciągnąć ten korek, potem zamknąć i rzucić na kanapę czy gdzie będziemy siedzieć. Właśnie przyszło do mnie Tesco, zamówiłam już kilka butelek:)

Też zastanawiałam się nad posiłkami po porodzie. Ponoć na początku należy jest gotowe/pieczone/na parze, unikać smażonego. I tak myślę, co można jeść, co zrobi się szybko? Albo co zrobić, żeby pomrozić? Hmmm...

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie dziewczyny, tez bym chciała żeby mi czasem coś ugotowal. A to gamoń jakich mało jeśli chodzi o kuchnie :) Ale ma za to inne zalety i umiejętności wiec nie mogę na niego narzekać :P widziały ga ły co brały :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina skoro są leukocyty i bakterie to pewnie masz jakąś infekcje układu moczowego. Tak mi się przynajmniej wydaje

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest przesyłka!!!!!!!
    kobieta mi ją wniesie? o.O 20 kg?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nieeeeeeeeeeeee no ja jej nie tknę w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzwoniła kurde kobieta!!!!!!!!!!! jeny i co? jak ona to przytarga?

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jaka jest u Ciebie norma leukocytów?
    I pytanie standardowe: mocz prawidłowo oddany? W sensie umyłaś się najpierw i mocz ze środkowego strumienia? I nie przeleżał się za długo?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewuszki na chwile Was spuścic z oka i tyle do nadrabiania ;-) chyba musze to sobie rozbić na partię, bo inaczej rady nie dam :-) rano po śniadaniu wybrałam się do pracy zanieść zwolnienie, ale nie chcieli mnie za bardzo wypuścić i trochę się zeszło. Później trzeba było nastrugac ziemniorków na obiad, mizerne i szaszłyki, wstawić pranie i tak się zeszło, lecę podczytywac :-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie pisze..wiec nie mam pojecia jaka jest norma, mam tylko to co wam wstawiłam..
    Tak, oddałam mocz prosto do pojemniczka z apteki, umyłam się, najpierw siknełam do kibelka a dopiero potem do pojemniczka, u mnie w domu długo nie lezał a jak bylo w szpitalu to juz nie mam pojecia ;/
    Jak ostatnio miałam badany mocz wszystko bylo super :/

Boze boje sie no..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieee to małżeństwo jakieś chyba ... w każdym razie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w cholerę z pierwszym rozdziałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biorę się za składanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magda sz, Paula_071, Maniuś, Martucha86, zabka11, Weridiana, Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Boze dziewczyny, odebrałam wyniki, morf jest ok a mocz..
    Co robic? co to moze byc ?? Wizyte mam w środe..
    daf9d439ec76cb4amed.jpg

jakbym miała takie wyniki to zrobiłabym posiew moczu, bo wygląda jak infekcja
    no i tel do gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 16:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No właśnie nic nie pisze..wiec nie mam pojecia jaka jest norma, mam tylko to co wam wstawiłam..
    Tak, oddałam mocz prosto do pojemniczka z apteki, umyłam się, najpierw siknełam do kibelka a dopiero potem do pojemniczka, u mnie w domu długo nie lezał a jak bylo w szpitalu to juz nie mam pojecia ;/
    Jak ostatnio miałam badany mocz wszystko bylo super :/

Boze boje sie no..

w badaniu chemicznym masz leukocytów 70, obok jest napisane "ujemne" znaczy się, że nie powinno być w ogóle
    w osadzie moczu nie podali normy dla leukocytów, ale wydaje mi się, że 20-30 w polu widzenia też może być za dużo, u mnie w lab np. norma jest 0-5 wpw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 16:26

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wygląda na lekką infekcję skoro bakterie i leukocyty. Zadzwoń do swojej gin żeby powiedziała co masz wziąć. Nie ma tragedii z wynikami, w 3 trym podobno częste infekcje układu moczowego.

Mój mąż kaleka kulinarna- jak przez weekend prosiłam go- chodz razem pogotujemy- zobaczysz jakie to faaajne :) no i nauczę Cię podstawowych rzeczy bo będziesz musiał się nauczyć, pierwsze tyg po wyjściu ze szpitala to nie wiem czy coś ugotuję, zamawiać chińczyka ani pizzy nie będziemy bo będę karmić wiec musi być coś lekkie i domowe. Stwierdził że będzie mi gotował..że będzie się pytał co i jak i da sobie radę bez wcześniejszej nauki (grał wtedy w gre jak go prosiłam).. chyba pozamrażam trochę co będę mogła bo śmierć głodowa to podobno najgorsza śmierć..

Paula_071, Zetka, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Laura, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka czekam na foty :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Boze dziewczyny, odebrałam wyniki, morf jest ok a mocz..
    Co robic? co to moze byc ?? Wizyte mam w środe..
    daf9d439ec76cb4amed.jpg

Karola infekcja układu moczowego! mykaj do lekarza po antybiotyk, zanim rozwinie się coś gorszego.

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę,że dzisiaj te wyniki u każdej nie zbyt dobre.
    U mnie tak to się przedstawia:
    Leukocyty 10,4 tys/µl 3,8 -10,0 H
    Niedojrzałe granulocyty IG % 0,60 % 0,00 -0,40 H
    Niedojrzałe granulocyty IG il. 0,06 tys/µl 0,00 -0,03 H
    Kryształy szczawianu wapnia liczne

Reszta w normie.
    Nie chciałabym panikować, ale myślę,że może to przez to,że do piątku brałam antybiotyk i miałam ten stan zapalny tkanki łącznej, czy się mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 16:32

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin, przeczytałam jej wyniki, powiedziała ze to od układu moczowego, że w 3 trymestrze to bardzo czesto sie zdarza,zeby sie nie przejmować, brać żurawit a w środe przyjść tak jak byłam umówiona. Uff..

magda sz, zabka11, małaMyszka, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się kuchni również nie tyka, kiedyś mi to przeszkadzało, ale teraz wiem, że nie można być ekspertem we wszystkich dziedzinach:) Całe szczęście mam rodziców, teściów i rodzeństwo moje i męża we Wrocławiu, więc jak będą chcieli przyjechać po urodzeniu się małego i zapytają co przywieźć (pewnie będą mieli na myśli jakieś zabawki czy bodziaki) to wtedy powiem: rosół albo pieczeń :D

psioszka11, Ewa123, magda sz, lys, Maniuś, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Laura, Y lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula żeby moja mama mieszkała tu a nie 250 km dalej :(, nie wiem czy mogę w tej kwestii liczyć na teściową bo w 1trym jak byłam warzywem to nie doprosiłam się łyżki zupy, więc jestem tu zdana na siebie. Mama powiedziała że jak Maja się urodzi i uda się jej wziąć kilka dni urlopu to przyjedzie do Wawy i mi nagotuje i zamrozi jak ja będę w szpitalu.

małaMyszka, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo się przełożyć wizytę z piątku na środę wiec spokojnie juz śpię:)
    U mnie chyba tez będzie infekcja bo straszne mam upławy od wczoraj ...
    Czekam na zdjęcia wózka :)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowie u mamy gar rosolu bedzie na 2 dni a moze i 3 bo pomidorowke mozna tez wyczarowac
    Przewaznie mam zamrozone jakies piersi z indyka i mieszanki warzywne wiec tez z tego cos wyczaruje no i zawsze musze miec pomidory w puszcze ( nie wiem czemu ) a tak maz bedzie mial 2 tygodnie wolnego i zajmie sie zakupami na bieżąco wiec mysle ze nie bedzie tak zle
    Fajna żyrafa my mamy żółtą kaczuszke

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malym tempem posprzatalam lazienke i szafki kuchenne bo moj ślubny zapomina ze je tez trzeba od czasu do czasu przetrzec i padam plecy wysiadaja reszte kurzy z szafek zostawie na jutro a jak T wroci z pracy to chwyci za odkurzacz
    Chyba sie zdrzemne

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ