SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Wiecie, gdybym wiedziała że tak na być to przecierpie
Na refluks nic nie biorę, zgagi nigdy nie miałam bo mnie to nie pali tylko takie uczucie jakby od mostka do gardła coś tam ciągle było. A ten gaviscon to bez recepty?
A czy wtedy też macie wrażenie ze ciężej jeszcze bardziej się oddycha?
Dziwie się, bo dziś po jednej kanapce juz mi średnio. Ostatnio piłam ba gardło ten prenalen i on taki słodki i po nim mi źle było.
Dziękuję Wam dziewczyny. Zapisałam się do internisty na jutro.
Gaviscon jest bez recepty. Mi pomaga, ale tylko ten w płynie. Niektórzy biorą Rennie, ale np. na mnie Rennie w ogóle nie działa. Niektórzy pija mleko, mi po mleku tylko gorzej. Tak, więc musiałabyś sama sprawdzić co podziała na Ciebie.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda jesteś najlepsza!
ale się uśmiałam... ja bym tego smsa wysłała jednak, żeby oczyścic sumienie
Mój mały od wczoraj taki leniwy, że chodzę zestresowana... wczoraj lekko się ruszał, dziś prawie w ogóle... już chciałam jechac na ktg ale zjadłam 3 batoniki i się obudził chyba, parę kopniaków mi sprzedał... eh 52 dni do porodu - oszaleje do tego czasu jak będzie mi tak robił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:59
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja wzięłam lodzika
i idę zajadać na ogródek bo dzisiaj piękna pogoda
Iys wczoraj oglądałam tę komedię Za jakie grzechy dobry Boże - jakże prawdziwa, z przymrużeniem oka ale prawdziwa, tez się uśmiałam
polecam również Marigold hotel (pierwsza część super, drugą też można obejrzeć)
lys, magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Weridiana dziekuje
Mamasia-odpisali że dziekują za uczciwość i zebym wpłaciła 120zł a nie 129. Szczerze mówiąc liczyłam na wiekszy rabat, dlatego że 129zł to bylo z przesyłką pobraniową która kosztowała 20zł, a oni wysłali bez pobrania ktora kosztowała 15zł, wiec tak naprawde rabatu bylo 4zł ... Myslalam ze chociaz całą przesyłkę opuszczą, ale grom tam, zapłaciłam tyle ile powiedzieli..
Wiecie ze ja nie mam zgagi ? Baaaardzo rzadko sie zdarza:P
Byłam z mamą na miescie po zakupy, połaziłysmy troszkeza godzinke na wizyte, juhu
Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Magda jesteś najlepsza!
ale się uśmiałam... ja bym tego smsa wysłała jednak, żeby oczyścic sumienie
Mój mały od wczoraj taki leniwy, że chodzę zestresowana... wczoraj lekko się ruszał, dziś prawie w ogóle... już chciałam jechac na ktg ale zjadłam 3 batoniki i się obudził chyba, parę kopniaków mi sprzedał... eh 52 dni do porodu - oszaleje do tego czasu jak będzie mi tak robił
U mnie to samo, dzis pare kopniakow co jakis czas, a jak na nia to bardzo malo. Ja tez chyba osiwieje zanim to dziecko sie urodzimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam się pięknie dziś
Ja tylko na chwilkę bo dopiero co wrocilam do domku, z rana poszłam do lumpka, fajne rzeczy kupiłam małemu już takie 9-12 miesiecy za grosze:)
Obkupiłam sie w czeresnie i truskawki o mniam wlasnie zjadlam z pół kilo:)
Z tego co pamietam to duzo dzis wizytuje, trzymam kciuki:)niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:U mnie to samo, dzis pare kopniakow co jakis czas, a jak na nia to bardzo malo. Ja tez chyba osiwieje zanim to dziecko sie urodzi
w ciąży osiwiejemy, a jak się urodzą to sobie powyrywamy włosy ze stresu... ot co nas czeka
ja śmiałam sie właśnie do męża, że ostatnio w ogóle słodyczy nie jem i może mały cwaniak taką strategię na mnie obrał żeby batonika dostac
zresztą dziwnie mnie kopie bo tak bardzo po bokach brzucha, w ogóle nie czuję ruchów wyżej, np. nie pcha się nóżkami pod żebra... ostatnio leżał główkowo, mam nadzieję, że nadal tak jest (jutro wizyta uff! to się dowiem)...
A gdzie Wy czujecie kopniaki jeśli macie ułożenie główkowe??magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja z lewej strony brzucha czuje na wysoknsci pepka i mysle, ze to ramionami, pleckami sie wypina, a z prawej strony pod zebrami, ale nie jakos bardzo wysoko wiec mysle, ze to nozki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:32
gianna88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój maluszek jest ułożony glowkowo i ruchy czuje nisko, gdy rusza lekko główką, czasem czuje takie jakby pulsowanie to wiem, że to czkawka. Czasami rączkami coś majstruje w pachwinach. Jeżeli chodzi o nóżki to nie rozpycha mi żeber, chyba, że się garbie to od razu daje znak,że mam się prostować.
Nóżki raczej czuje w okolicach pępka, troszkę wyżej.
W ostatnich tygodniach wyraźnie i ładnie czuje ruchy, a Wy dziewczyny może macie już mało miejsca dla maluszków i teraz ruchy są juz osłabione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:53
Lady Savage, Weridiana, Laura, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ja czuje ruchy po bokach lub koło pępka choc w pęcherz tez dostaję czasami ale to raczej rączką.
Czekam do 17.30 i jadę na wizytę a potem moze zakupy:)
Weridiana, niecierpliwa, Laura, gianna88, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa - konkretnie nie usłyszałam, kiedy mnie wypuszcza. Mam nadzieję że w piątek wyjde, albo w sobotę, jeśli w weekend wypisuja. W piątek mamy pierwsza rocznicę ślubu
I Mąż ma też w piątek urodziny, w niedzielę planowaliśmy iść na rocznicowy obiad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:08
Weridiana, niecierpliwa, psioszka11, Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabieram się za sprzątanie chatki..jeju też macie takie wrażenie że ciągle jest bałagan? chodzę i sprzątam i mąż mnie irytuje że bałagan robi.. a pedantką nie jestem ale lubię mieć jakiś w miarę ład w domu.. chyba jak pracowałam to byłam zmęczona i mniej rzeczy mi przeszkadzało..
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:w ciąży osiwiejemy, a jak się urodzą to sobie powyrywamy włosy ze stresu... ot co nas czeka
ja śmiałam sie właśnie do męża, że ostatnio w ogóle słodyczy nie jem i może mały cwaniak taką strategię na mnie obrał żeby batonika dostac
zresztą dziwnie mnie kopie bo tak bardzo po bokach brzucha, w ogóle nie czuję ruchów wyżej, np. nie pcha się nóżkami pod żebra... ostatnio leżał główkowo, mam nadzieję, że nadal tak jest (jutro wizyta uff! to się dowiem)...
A gdzie Wy czujecie kopniaki jeśli macie ułożenie główkowe??
U mnie też glowkowe i czuję tak po przekątnej tzn. Pod prawym żebrem (to chyba pięta) i z lewego boku tak niżej (pewnie rączki) ale też się często wypina i kręci, czasem naciska na pępekniecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:U mnie też glowkowe i czuję tak po przekątnej tzn. Pod prawym żebrem (to chyba pięta) i z lewego boku tak niżej (pewnie rączki) ale też się często wypina i kręci, czasem naciska na pępek
!
-
Weridiana przepis na zupke, nie chce mi sie przepisywac :http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31da97790c15.jpg
Jeszczcze do gory nogami sie skubany obrocilWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:13
-
Ja ruchy czuje różnie. Rozpycha się na boki, rączki wkłada w pachwiny. Nóżki gdzieś u góry
Zjadłam druga kanapkę nawet kawy nie piłam zobaczymy co będzie.
Zaraz jadę do Jasia na zakończenie rokuA potem do apteki.
Dziewczyny, moja torba jest za mała! A pamiętam jak mi wtedy położna powiedziała ze szkoda ze walizki nie wzięłam. Podkładów poporodowych wzięłam tylko 1op. A ręcznik dla dziecka bierzecie normalny czy ten z kapturkiem? Ja wolałabym do szpitala tych rzeczy dziecięcych hak najmniej żeby zarazków nie przynosić. Rożek tez bierzecie?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Weridiana dziekuje
Mamasia-odpisali że dziekują za uczciwość i zebym wpłaciła 120zł a nie 129. Szczerze mówiąc liczyłam na wiekszy rabat, dlatego że 129zł to bylo z przesyłką pobraniową która kosztowała 20zł, a oni wysłali bez pobrania ktora kosztowała 15zł, wiec tak naprawde rabatu bylo 4zł ... Myslalam ze chociaz całą przesyłkę opuszczą, ale grom tam, zapłaciłam tyle ile powiedzieli..
Wiecie ze ja nie mam zgagi ? Baaaardzo rzadko sie zdarza:P
Byłam z mamą na miescie po zakupy, połaziłysmy troszkeza godzinke na wizyte, juhu
teraz już pewnie siedzisz w gabinecie, wiec czekamy na wieści po wizycie
małaMyszka lubi tę wiadomość