X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Wiecie, gdybym wiedziała że tak na być to przecierpie :)
    Na refluks nic nie biorę, zgagi nigdy nie miałam bo mnie to nie pali tylko takie uczucie jakby od mostka do gardła coś tam ciągle było. A ten gaviscon to bez recepty?

A czy wtedy też macie wrażenie ze ciężej jeszcze bardziej się oddycha?

Dziwie się, bo dziś po jednej kanapce juz mi średnio. Ostatnio piłam ba gardło ten prenalen i on taki słodki i po nim mi źle było.

Dziękuję Wam dziewczyny. Zapisałam się do internisty na jutro.

Gaviscon jest bez recepty. Mi pomaga, ale tylko ten w płynie. Niektórzy biorą Rennie, ale np. na mnie Rennie w ogóle nie działa. Niektórzy pija mleko, mi po mleku tylko gorzej. Tak, więc musiałabyś sama sprawdzić co podziała na Ciebie.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka tu w artykule opisują ten problem:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/zgaga-refluks-zoladkowo-przelykowy-w-ciazy_34932.html

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jesteś najlepsza! :) ale się uśmiałam... ja bym tego smsa wysłała jednak, żeby oczyścic sumienie ;)

Mój mały od wczoraj taki leniwy, że chodzę zestresowana... wczoraj lekko się ruszał, dziś prawie w ogóle... już chciałam jechac na ktg ale zjadłam 3 batoniki i się obudził chyba, parę kopniaków mi sprzedał... eh 52 dni do porodu - oszaleje do tego czasu jak będzie mi tak robił :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:59

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Już czytam. Pójdę dziś do apteki i cos kupie.
    A z torba do szpitala to chyba tych podkładów poporodowych to ja wezmę tylko paczkę, mąż może później chyba dowieźć. Moja torba tez mała.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzięłam lodzika ;-) i idę zajadać na ogródek bo dzisiaj piękna pogoda :-)

Iys wczoraj oglądałam tę komedię Za jakie grzechy dobry Boże - jakże prawdziwa, z przymrużeniem oka ale prawdziwa, tez się uśmiałam

polecam również Marigold hotel (pierwsza część super, drugą też można obejrzeć)

lys, magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana dziekuje :)

Mamasia-odpisali że dziekują za uczciwość i zebym wpłaciła 120zł a nie 129. Szczerze mówiąc liczyłam na wiekszy rabat, dlatego że 129zł to bylo z przesyłką pobraniową która kosztowała 20zł, a oni wysłali bez pobrania ktora kosztowała 15zł, wiec tak naprawde rabatu bylo 4zł ... Myslalam ze chociaz całą przesyłkę opuszczą, ale grom tam, zapłaciłam tyle ile powiedzieli..

Wiecie ze ja nie mam zgagi ? Baaaardzo rzadko sie zdarza:P

Byłam z mamą na miescie po zakupy, połaziłysmy troszke :) za godzinke na wizyte, juhu :D

Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Magda jesteś najlepsza! :) ale się uśmiałam... ja bym tego smsa wysłała jednak, żeby oczyścic sumienie ;)

Mój mały od wczoraj taki leniwy, że chodzę zestresowana... wczoraj lekko się ruszał, dziś prawie w ogóle... już chciałam jechac na ktg ale zjadłam 3 batoniki i się obudził chyba, parę kopniaków mi sprzedał... eh 52 dni do porodu - oszaleje do tego czasu jak będzie mi tak robił :(

U mnie to samo, dzis pare kopniakow co jakis czas, a jak na nia to bardzo malo. Ja tez chyba osiwieje zanim to dziecko sie urodzi :P

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pięknie dziś:)

Ja tylko na chwilkę bo dopiero co wrocilam do domku, z rana poszłam do lumpka, fajne rzeczy kupiłam małemu już takie 9-12 miesiecy za grosze:)

Obkupiłam sie w czeresnie i truskawki o mniam wlasnie zjadlam z pół kilo:)

Z tego co pamietam to duzo dzis wizytuje, trzymam kciuki:)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie to samo, dzis pare kopniakow co jakis czas, a jak na nia to bardzo malo. Ja tez chyba osiwieje zanim to dziecko sie urodzi :P

w ciąży osiwiejemy, a jak się urodzą to sobie powyrywamy włosy ze stresu... ot co nas czeka :D
    ja śmiałam sie właśnie do męża, że ostatnio w ogóle słodyczy nie jem i może mały cwaniak taką strategię na mnie obrał żeby batonika dostac :D

zresztą dziwnie mnie kopie bo tak bardzo po bokach brzucha, w ogóle nie czuję ruchów wyżej, np. nie pcha się nóżkami pod żebra... ostatnio leżał główkowo, mam nadzieję, że nadal tak jest (jutro wizyta uff! to się dowiem)...
    A gdzie Wy czujecie kopniaki jeśli macie ułożenie główkowe??

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lewej strony brzucha czuje na wysoknsci pepka i mysle, ze to ramionami, pleckami sie wypina, a z prawej strony pod zebrami, ale nie jakos bardzo wysoko wiec mysle, ze to nozki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:32

gianna88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja tak samo :) zdarzyła się tylko raz w całej ciąży. I mam nadzieje że tak zostanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek jest ułożony glowkowo i ruchy czuje nisko, gdy rusza lekko główką, czasem czuje takie jakby pulsowanie to wiem, że to czkawka. Czasami rączkami coś majstruje w pachwinach. Jeżeli chodzi o nóżki to nie rozpycha mi żeber, chyba, że się garbie to od razu daje znak,że mam się prostować.
    Nóżki raczej czuje w okolicach pępka, troszkę wyżej.

W ostatnich tygodniach wyraźnie i ładnie czuje ruchy, a Wy dziewczyny może macie już mało miejsca dla maluszków i teraz ruchy są juz osłabione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:53

Lady Savage, Weridiana, Laura, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy po bokach lub koło pępka choc w pęcherz tez dostaję czasami ale to raczej rączką.

Czekam do 17.30 i jadę na wizytę a potem moze zakupy:)

Weridiana, niecierpliwa, Laura, gianna88, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - konkretnie nie usłyszałam, kiedy mnie wypuszcza. Mam nadzieję że w piątek wyjde, albo w sobotę, jeśli w weekend wypisuja. W piątek mamy pierwsza rocznicę ślubu :) I Mąż ma też w piątek urodziny, w niedzielę planowaliśmy iść na rocznicowy obiad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:08

Weridiana, niecierpliwa, psioszka11, Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za sprzątanie chatki..jeju też macie takie wrażenie że ciągle jest bałagan? chodzę i sprzątam i mąż mnie irytuje że bałagan robi.. a pedantką nie jestem ale lubię mieć jakiś w miarę ład w domu.. chyba jak pracowałam to byłam zmęczona i mniej rzeczy mi przeszkadzało..

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    w ciąży osiwiejemy, a jak się urodzą to sobie powyrywamy włosy ze stresu... ot co nas czeka :D
    ja śmiałam sie właśnie do męża, że ostatnio w ogóle słodyczy nie jem i może mały cwaniak taką strategię na mnie obrał żeby batonika dostac :D

zresztą dziwnie mnie kopie bo tak bardzo po bokach brzucha, w ogóle nie czuję ruchów wyżej, np. nie pcha się nóżkami pod żebra... ostatnio leżał główkowo, mam nadzieję, że nadal tak jest (jutro wizyta uff! to się dowiem)...
    A gdzie Wy czujecie kopniaki jeśli macie ułożenie główkowe??

U mnie też glowkowe i czuję tak po przekątnej tzn. Pod prawym żebrem (to chyba pięta) i z lewego boku tak niżej (pewnie rączki) ale też się często wypina i kręci, czasem naciska na pępek :-)

niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    U mnie też glowkowe i czuję tak po przekątnej tzn. Pod prawym żebrem (to chyba pięta) i z lewego boku tak niżej (pewnie rączki) ale też się często wypina i kręci, czasem naciska na pępek :-)
    Ja czuję identycznie :)!

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana przepis na zupke, nie chce mi sie przepisywac :http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31da97790c15.jpg

Jeszczcze do gory nogami sie skubany obrocil :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:13

• Zetka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje różnie. Rozpycha się na boki, rączki wkłada w pachwiny. Nóżki gdzieś u góry :)

Zjadłam druga kanapkę nawet kawy nie piłam zobaczymy co będzie.
    Zaraz jadę do Jasia na zakończenie roku :) A potem do apteki.

Dziewczyny, moja torba jest za mała! A pamiętam jak mi wtedy położna powiedziała ze szkoda ze walizki nie wzięłam. Podkładów poporodowych wzięłam tylko 1op. A ręcznik dla dziecka bierzecie normalny czy ten z kapturkiem? Ja wolałabym do szpitala tych rzeczy dziecięcych hak najmniej żeby zarazków nie przynosić. Rożek tez bierzecie?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Weridiana dziekuje :)

Mamasia-odpisali że dziekują za uczciwość i zebym wpłaciła 120zł a nie 129. Szczerze mówiąc liczyłam na wiekszy rabat, dlatego że 129zł to bylo z przesyłką pobraniową która kosztowała 20zł, a oni wysłali bez pobrania ktora kosztowała 15zł, wiec tak naprawde rabatu bylo 4zł ... Myslalam ze chociaz całą przesyłkę opuszczą, ale grom tam, zapłaciłam tyle ile powiedzieli..

Byłam z mamą na miescie po zakupy, połaziłysmy troszke :) za godzinke na wizyte, juhu :D
    Leeee to się nie popisali :-/ teraz już pewnie siedzisz w gabinecie, wiec czekamy na wieści po wizycie :-)

bzkxskf.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ