X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukałam w necie tego arbuza i robią dziewczyny,ale wolę nie ryzykować. Mam brzoskwinie w puszce,więc to pewniak. Mmmm...popołudniu będzie jak znalazł na zimny deser :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na skraju żeby do szpitala rano jechać. Strasznie krzyż mnie bolał ale tak falami, jak leżałam. Do tego nie mogłam się załatwić wiec pewnie wszystko naciskało. Póki co jest lepiej choć ciągle czuje tępy ból krzyża. Wystraszyłam się. Wczoraj przegielam z robota. Jak Wasz krzyż, tez tak daje popalić? Ta część lędźwiowa.

Podkłady mam belli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:10

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do galaretki na pewno kiwi nie można.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lędźwie bolą i to częstooo... dłużej pochodzę czy postoję i czuję jakby mi ktoś dupę skopał. Aż ciężko krok zrobic. To są właśnie takie falowe bóle, niby cały czas lekko cmi a co jakiś czas przywali z mega siłą.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Malagosiu, główka na dole, a czkawke czuje obecnie nad spojeniem a z reguły troszkę w lewo lub prawo nad spojeniem.

U mnie noc ciężka. Zasnąć nie mogłam, głowa bolała, ciśnienie 136/88.
    Te rozpieranie w kroku ciężkie, jakbym wszystko miała na dole dwa razy bardziej nabrzmiale i jakby mnie ktoś nadzial na gruby pal. Po odpoczynku trochę lepiej ale boję się co będzie jak wstanę. Martwi mnie to bardzo. Wizyta dopiero w poniedziałek :/ No i teraz spać nie mogę.

Zadzwoń do ginekologa i zapytaj może przyjmie cię wcześniej z tymi objawami ?
    Pozdrawiam

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    A i na usg potwierdzono przyrost wagi malenstwa:-) wazymy okolo 1800g:-) takze jest dobrze. Lekarz obstawia, ze przy lekach moze bedzie miala 2,5 kg. I z tego sie ciesze:-)

Rybka szykuj się na ubranka rozmiar 50 :-)
    Super że już taka waga, moja Laura urodziła się 2700 i rzeczywiście trochę plywala w tych ubraniach ale przez krótki okres, szybko narobiła sumitka haha

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zadzwoń do ginekologa i zapytaj może przyjmie cię wcześniej z tymi objawami ?
    Pozdrawiam

Właśnie mój gin przyjmuje w czwartki i w poniedziałki.
    Jak będzie gorzej to podjadę na IP jak mąż z pracy wróci. To nie chodzi o ten ból, tylko nie chce czegoś przegapić ze np jak się cos zaczyna dziać to na tym etapie mogą jeszcze sterydy podać i powstrzymać trochę.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moj tez wariuje stwierdzil ze mamy za malo ubranek dla takiego malego i zadnych takich stylowych cokolwiek to oznacza i w sobotę jedziemy do sklepow żeby dokupić jakies spodenki i bluzeczki
    Mamy w szafie 3 kosze ubranek ale faktycznie najmniej spodenek i bluzek a wiadomo na body cos trzeba jeszcze zalozyc

Takie fajne spodenki i bluzeczki, sukienki prawdopodobnie nie założysz w pierwszych tygodniach, na prawdę tu się sprawdzają body, pajacyki, kombinezon. Oczywiście fajnie jest mieć coś na wyjście ale nie kupuj za dużo bo po 3tyg.odlozysz do kartonów :-) jak już to troszkę większe rozmiary. W tym pierwszym okresie (czytaj połogu) będziesz chciała aby dziecko czuło się wygodnie :-)
    Wiem te ubranka wyglądają przeuroczo...ale jak nie trzeba ich nakładać na noworodka :-)

W każdym bądź razie życzę udanych zakupów i pięknych ubranek :-)

Laura, aaaaga, Amberla, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana a takie pol spiochy tzn spodenki ze stopkami bardziej o takie cos mi chodzilo naciagam na body
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/375eeb2d8fc4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:47

Weridiana, zabka11, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja też jestem takiego zdania co do ubranek. Na początek pajace, kaftaniki, śpioszki, polspioszki. Ja nawet bodziaka bałam się zakładać. Jeansy pamiętam ze na święta ubrała miał wtedy półtora miesiąca. Teraz też mam trochę niewygodnych ubranek, miałam nie kupować ale też nie mogłam się powstrzymać.
    Takie polspioszki miałam i się sprawdzily jak juz pępek był zagojony.

O mam takie mięciutkie z lidla ale bez stopek, kupiłam chyba że 3 rozmiary bo he lubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:47

aaaaga, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i takie bluzeczki
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5095162562
    Cos w tym stylu mam nadzieje ze sie sprawdza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowczki....
    Ja niestety skurcze nadal mam. Rano mialam 140 co 2 minuty. Dostalam tabletke I troche ucichly ale nadal jeszcze czuje... oby calkowicie sie uspokoily.... jestem wymeczona. Sprobuje sie zdrzemnac...
    Milego dnia kochane :-)

psioszka11, Cassie_DE, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Weridiana a takie pol spiochy tzn spodenki ze stopkami bardziej o takie cos mi chodzilo naciagam na body
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/375eeb2d8fc4.jpg

Tez mam takich kilka ;-) ale ja się stresowalam że ta gumka może uciskac brzuszek dlatego teraz szukałam takie luzniejsze, a i tak nie wiem czy założę, zobaczymy ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w lipcu :)
    Noc tragiczna, pierwszy raz taka nieprzespana od początku ciąży, duchota, nie mogłam się ułożyć, zmieniałam bok co kilka min, jak już się uwaliłam i było mi wygodnie to niestety córci nie nie było i nawalała mnie gdzie popadnie. Całą noc mnie kopała...Pózniej na siusiu musiałam wstać, poznej zgaga i jak nigdy nikt do mnie nie dzwoni o 8 to 4 telefony. Brzuszek co raz bardziej utrudnia spanie, ale już zaczynam odliczać dni :)

Wiecie co ja myślę że czerwcówki czytały kwietniówki i też pisały że przesadzają, że nie ma co się nakręcać itp.. Ja nigdy wcześniej ich nie czytałam, ale jak pisałyście jakie one mają problemy to musiałam sama się przekonać. Ja myślę że może być różnie, położna mówiła że znalezienie wspólnego języka z noworodkiem troszkę trwa. Bardzo bym chciała żeby Maja była od początku spokojna, bez żadnych kolek, problemów ze ssaniem czy z kupą. Przykre to po prostu że matki piszą niecałe 2 tyg po porodzie że od porodu się nie uśmiechnęły bo ciągle płaczą :( mam nadzieje że nie będzie nam dane tego doświadczyć, mi się wydaje że banan nie będzie zejść mi z twarzy przez długi czas po porodzie. Choć jak sobie ostatnio wyobraziłam że trzymam małą przy piersi to się tak rozpłakałam :D ale to były łzy szczęścia.

Amberla, zabka11, Cassie_DE, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej dziewczyny, rzadko się udzielam ale Was czytam :)
    Ciekawe sprawy czasem poruszacie, dużo tematów się przewija ;)
    Ja czkawkę odczuwam kilka razy dziennie tuż przy spojeniu - tam gdzie główka. Około 30 tc miałam bardzo silne bóle w tej okolicy, dosłownie nie mogłam chodzić, leżeć, wstawać - poszłam na wizytę do ginekologa i okazało się, że moja córeczka wstawiła sobie główkę w kanał i stąd te dolegliwości. Ginekolog

Moja to samo główkę wsadziła w kanał, i na to ginekolog wczoraj zdziwiona, i wygodnie Pani się chodzi? A ja na to: a mam jakiś inny wybór XD Czasami ginekolodzy mnie rozwalają tymi pytaniami.

futuremama, Zetka, zabka11, Cassie_DE, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, przestraszyłam się lekko teraz jak siknęłam, podtarłam się a tu taki przepraszam za dosłowność glut żółty i gęsty na papierze, bardzo dużo, któraś też tak ma? Bo ja od początku ciąży, zadnych śluzów, nic, od 6 miesiąca zaczęłam się podsikiwać bo mi tak dziecko na pęcherz mocno naciska, a tu teraz taka niespodzianka, czop to chyba nie jest.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bry w lipcu :)
    Noc tragiczna, pierwszy raz taka nieprzespana od początku ciąży, duchota, nie mogłam się ułożyć, zmieniałam bok co kilka min, jak już się uwaliłam i było mi wygodnie to niestety córci nie nie było i nawalała mnie gdzie popadnie. Całą noc mnie kopała...Pózniej na siusiu musiałam wstać, poznej zgaga i jak nigdy nikt do mnie nie dzwoni o 8 to 4 telefony. Brzuszek co raz bardziej utrudnia spanie, ale już zaczynam odliczać dni :)

Wiecie co ja myślę że czerwcówki czytały kwietniówki i też pisały że przesadzają, że nie ma co się nakręcać itp.. Ja nigdy wcześniej ich nie czytałam, ale jak pisałyście jakie one mają problemy to musiałam sama się przekonać. Ja myślę że może być różnie, położna mówiła że znalezienie wspólnego języka z noworodkiem troszkę trwa. Bardzo bym chciała żeby Maja była od początku spokojna, bez żadnych kolek, problemów ze ssaniem czy z kupą. Przykre to po prostu że matki piszą niecałe 2 tyg po porodzie że od porodu się nie uśmiechnęły bo ciągle płaczą :( mam nadzieje że nie będzie nam dane tego doświadczyć, mi się wydaje że banan nie będzie zejść mi z twarzy przez długi czas po porodzie. Choć jak sobie ostatnio wyobraziłam że trzymam małą przy piersi to się tak rozpłakałam :D ale to były łzy szczęścia.

Gwarantuję CI, że banan będzie. Ale spadek nastroju i płacz też ;) Pytanie ile trwać będzie spadek nastroju ;)
    Mi Pani doktor mówiła jak to przychodzi na oddział i widzi laskę płaczącą i wie że to TEN dzień. Pyta się czy w czymś pomóc, mama mówi " nie" i ryk. Ale czy na pewno wszystko w porządku - odpowiedź " tak" i jeszcze większy ryk ;P mówiła że zazwyczaj na 2-3 dzień - to jest właśnie ten dzień płaczu ;) Ja ryczałam jak mi córkę zabrali żeby zbadać cukier i jak widziałam jak ją igłą kłują w paluszek to ryk, że nie mogłam przestać płakać ;P A jakieś 2 msc później jak przetykali kanalik córce - dziadek musiał całą trzyamać - położyć się na klatce żeby nie drgnęła i babka wbiła w kanalik igłę czy cholera wie co żeby przetkać to tylko odwróciłam się żeby nie patrzyć ale już nie płakałam... tak więc hormony dziewczynki ;)

magda sz, Paula_071, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wygodnie się Pani chodzi?" Nie wiem jak Wam ale w tym momencie to chyba nic mi się wygodnie nie robi :D Nawet leżenie jest trudne :D

Amberla, niecierpliwa, Zetka, zabka11, Cassie_DE, małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to jakby czopek odłaził, ale trochę za wcześnie na to. Może się wydzielina uzbierała? Moja ostatnio też żółta

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    "Wygodnie się Pani chodzi?" Nie wiem jak Wam ale w tym momencie to chyba nic mi się wygodnie nie robi :D Nawet leżenie jest trudne :D
    Buhaha - dokładnie ;) Nie chodzi mi się wygodnie, nie siedzi, nie leży ;) Jest cholernie niewygodnie i wszystko mnie wkurwia ;P Tak bym powiedziała jakby mnie zapytał :P

niecierpliwa, Zetka, futuremama, gianna88, zabka11, chcebycmama, Laura, małaMyszka, Weridiana, Y lubią tę wiadomość

‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ