X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Głupie pytania ginekologów w końcówce ciąży sa jak pytania dentystów. Zawsze pytają o ważne rzeczy jak napchają tego wszystkiego do buzi i choćbyś chciała to i tak nie dasz rady odpowiedzieć ;)

Upały przyszły i coraz ciężej no ale już ostatnia prosta.

Katarka to cudowne wieści :) Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się, już niedługo!

Ostatnio zaszalałam i kupiłam kilo jagód, dziś zrobię pyszny koktajl z nich :D Wczoraj teściowa przyniosła jeszcze maliny, połowę dorzucę, połowę już zjadłam ;)

Idę ugotować jakiś obiad, mam w planach makaron z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami, w taki upał to nic innego się nie chce.

A po południu na KTG. Mam nadzieję, ze wyturlam się jakoś ;)

Miłego dnia !!! :)

niecierpliwa, Cassie_DE, chcebycmama, Paula_071, zabka11, Laura, Katarka, małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam obiadek, na ktory dlugo czekalam ziemniaczki, fasolka szparagowa i jajeczko :) Juz sie nie moge doczekac!

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze jak pingwin, tez sapie jak lokomotywa a na lozku przekrecam sie jak wieloryb :/
    Podcierajac sie mam sluz wodnisto galaretowaty i nie wiem jaki jeszcze budyniowaty? Raz zolty, raz bialy, raz zielonkawy. Infekcji brak.

Jutro mam KTG i pewnie i tak nic nie wykarze bo mnie skurcze lapia w nocy i nad ranem a nie o 17.

Gratuluje udanych wizyt.

Pati dacie rade, trzymajcie sie jakos.

magda sz, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam w 2 sklepach dzieciecych i pozniej w markecie budowalnym to mąż juz patrzył na mnie z politowaniem i zabrał do domu, nogi oczywiscie masakra, stopy spuchniete jak nie wiem, boję sie tych upałów buu :(

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady -moze to czop odchodzi?????

Katarka-wspaniale wiesci :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię chłodnik w te upały obiady tylko na zimno :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze dzis przyjemna pogoda, ale od jutra coraz gorecej, a w weeeknd ponad 30° ....
    Ja nie wiem jak to wytrzymam.....

Kolezanka zpracy wpadnie do mnie po poludniu na kawke i buleczki tesciowej ;)
    Troche sie rozerwe, bo mozna zwariowac... Julcia calymi dniami na polu, maz ciagle w pracy jak nie w jednej to drugiej, i tak ciagle sama w tym domu jestem....

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja dzis mam obiadek, na ktory dlugo czekalam ziemniaczki, fasolka szparagowa i jajeczko :) Juz sie nie moge doczekac!

Tak zauważyłam, że Ty i inne dziewczyny często robicie bezmięsne obiady. I Wy nie jesteście głodne? Ja bym po takim obiedzie musiała zagryźć kabanosem albo czymś innym dopchać. Tak bez mięsa to dla mnie może być przystawka :P

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja osobiscie na mieso patrzec od poczatku ciazy nie moge...
    Jak juz mieso szykuje to dla meza i dzieci ja osobiscie czasem szkubne.

Zakupy? Boze... dla mnie to masakra zeby isc chociaz po chleb.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    U mnie jeszcze dzis przyjemna pogoda, ale od jutra coraz gorecej, a w weeeknd ponad 30° ....
    Ja nie wiem jak to wytrzymam.....

Kolezanka zpracy wpadnie do mnie po poludniu na kawke i buleczki tesciowej ;)
    Troche sie rozerwe, bo mozna zwariowac... Julcia calymi dniami na polu, maz ciagle w pracy jak nie w jednej to drugiej, i tak ciagle sama w tym domu jestem....

Jak to ciągle sama? Przecież w piątek było zakończenie roku, dopiero kilka dni są wakacje:) Ciesz się, że masz spokój, niedługo zakłóci go wdzięczne "młe, młe" średnio co 2 godziny;)

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga ja na początek mam body kopertowe i półśpiochy ale też myslę co dokupić jeszcze??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jak to ciągle sama? Przecież w piątek było zakończenie roku, dopiero kilka dni są wakacje:) Ciesz się, że masz spokój, niedługo zakłóci go wdzięczne "młe, młe" średnio co 2 godziny;)

Hehehe po tych ciaglych maratonach nie moge sie przestawic ze mam tyyyyle wolnego i juz nie musze nigdzie jezdzic ;)

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

A ja jeszcze nie miałam ktg. Może jeszcze nie czas. :-)

Dziewczyny jak mnie to cieszy - plytkarz działa w LAZIENCE! :-D

Piękna będę mieć łazienkę (skromnisia ze mnie ;-) )

Jak ja przeżyje te nsjblizsze upaly..., chyba też zrobię galaretkę Psioszka :-)

A powiedzcie mi jak to jest z L4 jak idziemy do szpitala? W sensie np. Kończy mi się L4 jutro, dzisiaj idę do szpitala rodzic to szpital mi wystawia L4 tak? Przepraszam, ale ja nigdy w szpitalu nie bylam... a nie mam kogo zapytać.
    Nie chciałabym iść wcześniej na macierzyński, tzn. przed terminem porodu.

Miłego dnia dla Wszystkich przyszłych mam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:13

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Paula ale te "młe, młe" będzie taaaakie słodkie ;) heh

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka a miałam napisać że ja też wyregulowałam sobie dietę, czasami ale bardzo rzadko mam 122, 124 ale naprawdę rzadko i co ważne 3 razy dziennie jem owoce :D

apaczka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

A powiedzcie mi jak to jest z L4 jak idziemy do szpitala? W sensie np. Kończy mi się L4 jutro, dzisiaj idę do szpitala rodzic to szpital mi wystawia L4 tak? Przepraszam, ale ja nigdy w szpitalu nie bylam... a nie mam kogo zapytać.
    Nie chciałabym iść wcześniej na macierzyński, tzn. przed terminem porodu.

Macierzyński jest od dnia urodzin dziecka, więc jak urodzisz szpital już nie wystawia l-4. Jeśli np. L-4 masz do 20 lipca, a urodzisz 10 lipca to L-4 się skraca i od 10 lipca jesteś już na macierzyńskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 12:01

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a gdzie załatwiamy i jak macierzyński??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś światowy dzień piesków :) szkoda że nie mogę dziś wyprzytulać mojej pocieszki. To zdjęcie z piątku -tydzień po operacji, Suńka już w humorze :)

5cx1kl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 12:15

Zetka, niecierpliwa, Pati Belgia, Laura, KasiaeN., mamasia, małaMyszka, Katarka, psioszka11, zabka11, Maniuś, 5ylwia, aaaaga, lys, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak zauważyłam, że Ty i inne dziewczyny często robicie bezmięsne obiady. I Wy nie jesteście głodne? Ja bym po takim obiedzie musiała zagryźć kabanosem albo czymś innym dopchać. Tak bez mięsa to dla mnie może być przystawka :P

Haha moze akurat tak sie sklada, ze jak mam te bezmiesne to o nich pisze :P Wczoraj spaghetti, przedwczoraj mielone 2 dni z rzeu, w sobote udka z piekarnika ;) Powiem Ci, ze to moj maz jest fanatykiem bezmiesnych obiadow, a mi to tez nie przeszkadza ;)

Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś ziemniaczki z kalafiorkiem:) mąż ma mieso, a jutro nachodzi mnie na gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonymmmm

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ