X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Więc znowu złapało mnie na spacerze. Czekam na wyniki posiewu, które mam przesłać gin, jak będą to w mailu napiszę jej o tym,może karze przyjść wcześniej.
    Dziewczyny ,a jak Wy odczuwacie skurcze? W którym miejscu dokładnie, co czujecie?

Ja czuję jak ide i stoję. Nagle jakby Mały się rozpychal ale się nie rozpycha. Brzuch twardy, nieprzyjemnie.
    Te brzuszne mnie nie martwią tak mocno, bardziej się stresuje tymi bolami krzyza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:10

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja moją zaadaptowałam jak miała 4 miesiące, dzikus z buszu! siedziała pod stołem i nie chciała wyjść przez tydzień, jedzenie na siłę w nią wpychałam na spacerze bo jakoś lepiej się czuła na dworze. Co dziwne ani razu nie załatwiła się w domu a wcześniej 4 miesiące mieszkała w lesie.. Po tygodniu zaczęła podchodzić do mnie sama, po 2 tyg lizała mi stopy a po miesiącu można z nią było wszystko i ona sama pozwalała sobie na wszystko. Latała od pokoju do pokoju i skakała po łóżkach :) testowała na którym będzie spać. Nigdy nic nie zniszczyła, roznosiła buty na początku i spała z 1 ciapem męża albo z moim japonkiem, ale nigdy nie pogryzła. Dobrze ją tam wychowali w lesie :)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to trzymaj sie przynajmniej do niedzieli. My ci wszystkie dobrze zyczymy, wiec kochana przejmuj od nas te sugestie i wyciszaj te skurcze jeszcze sila autosugestii.

Chcebycmama, masz jakis projekcik tej swojej lazienki, jakie kolorki? Mnie jeszcze czeka projektowanie mojej duzej lazienki na poddaszu i nie moge sie na nic zdecydowac. Oczywiscie rozklad juz dawno zaplanowany, od poczatku budowy, ale oplytkowanie to dla mnie jakis kosmos, zero koncepcji. Dolna zaprojektowalam raz, dwa, w paintcie przygotowalam trzy projekty, potem wydrukowalam i pozaginalam tak jak wychodzily sciany, komin - wyszlo idealnie. A na gorze, to chyba nie wiem czego chce.
    Wlasnie moze dziewczyny, ktore posiadaja juz wykonczona lazieneczke na poddaszu, tez pochwalilyby sie swoimi lazieneczkami i zainspirowalyby nieco kolezanke ;)

małaMyszka, Pati Belgia, bosa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja dziś robię chłodnik w te upały obiady tylko na zimno :)
    nigdy chyba nie jadłam, jakoś nie przekonują mnie obiady na zimno o.O

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, z tym poceniem mam to samo. I też się patrze czy mi wody po nogach nie lecą.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za Was ! :)

musi byc dobrze , jestesmy juz na koncowkach - skoro lekarz nie chce malej zatrzymywac za wszelke cene widocznie bedzie bezpieczna juz po drugiej stronie brzuszka.

Ja jako cukrzyk masochistka robie mezowi na obiad nalesniki z nutella , malinami , borowkami i bita smietana.... sobie zrobie podobne ale bez nutelli i bitej zamiast tego dowale jogurt naturalny i bedzie.

Nie chce mi sie w ogole dzis gotowac wiec nalesniki beda ok.

cholera pralka skonczyla prac .. a mi sie nawet prania nie chce wywiesic , aaa dam 3 raz na wirowanie :D

niecierpliwa, małaMyszka, Pati Belgia, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    no tak myślałam o garści raz na dwa trzy dni, nie wiem tylko co na to moja waga... ostatnio robi mi takie psikusy, że po weekendzie chodziłam jak poparzona.

Łaskawie pokazała mi 3 kg więcej... po stresie i nerwach w poniedziałek tak zaczęło mnie czyścić, że 4 razy byłam na rozmowie z prezesem...
    Potem wmówiłam sobie, że to przez ten cholerny rozdział wszystko, bo znowu się mało ruszałam.

Na szczęście od wczoraj waga jest w normie, tzn. na plusie 800-900 g, czyli przyzwolona ilość... jeszcze 8 dni do wizyty i postaram się ją utrzymać...
    ale takie orzeszki za mną chodzą... szczególnie z nerkowca... muszę zobaczyć ile to kcal

Jako, ze w piatek wizyta weszlam dzis na wage i jakie bylo moje zdziwienie jak po 3,5 tygodniach pokazala, ze stoi w miejscu!! Zeszlam, przetarlam oczy i wlazlam jeszcze raz, a tam zas max 0,5-1 kg do przodu. Wreszcie, do tej pory w miesiac mialal 3,4 kg wiec moze wreszcie wystopuje i uda sie nie przekroczyc 20 kg :P

małaMyszka, Paula_071, zabka11, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziś światowy dzień piesków :) szkoda że nie mogę dziś wyprzytulać mojej pocieszki. To zdjęcie z piątku -tydzień po operacji, Suńka już w humorze :)

5cx1kl.jpg
    to dlatego moja myszka tak dziczeje dzisiaj!!!

jej święto hehehehe

wydaje mi się, że ma urojoną niestety, chociaż sutki nie są powiększone. Z zachowania wywnioskowałam, że coś jest na rzeczy. Zaczęła gniazdować... układa sobie pościel, koce, dużo śpi, mało je...

Boję się trochę, bo chcieliśmy ją wysterylizować teraz w lipcu, żebym jeszcze mogła coś przy niej porobić, a nie w sierpniu jak będzie mały, bo mogę sobie nie poradzić... a teraz to nie wiem czy to dobry czas, żeby jej nie odwaliło całkiem...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przyszła paczka z gemini- są skarpety- założyłabym je od razu,ale w piątek idziemy na występ do kumpeli i nie chciałabym gubić tej skóry- czy do piątku nie zejdzie jeszcze?

A co do wagi, to ja w ostatnie 3 tyg tylko kilo, ale podobno w ostatnim mscu już się nie przybiera w kg, choć dziecko rośnie, gdzieś to ostatnio wyczytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:18

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka do piatku nic Ci sie nie zacznie dziac, mi dopiero po tygodniu zaczela schodzic. Zakladaj bo jak to zrobisz po weekendzie to na porodowce bedziesz sie luszczyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:21

psioszka11, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie na obiad placek po wegiersku...Madzia sz. Ja tak jem codziennie i plus 25 kg, zycie jest niesprawiedliwe...;)
    Katarka swietna wiadomosc, Pati trzymaj sie...

Kochane, maz kazal mi sie zapytac czy jeszcze na forum sa kolezanki ktore sie bzykaja, bo jak tak to on tez nie bedzie sie czail i bal i po powrocie do domu mnie dorwie;) no jak myslicie? Mozna jeszcze? My ostatni raz z poltora tygodnia temu..

małaMyszka, 0na88, Pati Belgia, Zetka, Katarka, zabka11, Amberla, Weridiana, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka jak będzie gotowa lazienka to wrzucę zdjęcie, ale to może będzie w przyszłym tygodniu. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka moja sutki miała delikatnie powiększone ale gruczoły mlekowe obrzęknięte od klatki piersiowej do dołu. Może gorąco i dlatego tak się zachowuje. Ale wiecie co wyczytałam że często gęsto suki mają urojoną jak ich panie są w ciąży.. gdzieś na stronach behawiorystów były takie artykuły. Może wet by to zdiagnozował. Moja Sunia doszła do siebie w 5 dni po operacji, najgorsze były pierwsze 2, chodziła sama ale u rodziców żeby na dwór wyjść są 3 schodki.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka my dzisiaj planujemy ♡. ;-)

małaMyszka, 0na88, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A przyszła paczka z gemini- są skarpety- założyłabym je od razu,ale w piątek idziemy na występ do kumpeli i nie chciałabym gubić tej skóry- czy do piątku nie zejdzie jeszcze?

A co do wagi, to ja w ostatnie 3 tyg tylko kilo, ale podobno w ostatnim mscu już się nie przybiera w kg, choć dziecko rośnie, gdzieś to ostatnio wyczytałam.
    a ja właśnie słyszałam, że w ostatnim czasie największy przyrost wagi jest i to nagły, ale może to ściema - oby...

magda sz, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gdyby moj chcial to bym korzystala :)

ja juz chyba kuzwa zaroslam i dziewica znow jestem .

małaMyszka, psioszka11, Zetka, lys, ekropka, zabka11, Amberla, Weridiana, gianna88, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a ja właśnie słyszałam, że w ostatnim czasie największy przyrost wagi jest i to nagły, ale może to ściema - oby...

o tu wyczytałam, ale czy prawda to nie wiem:

http://babyonline.pl/tydzien-36,ciaza-kalendarz,r6.html

Ona- mam to samo, gdyby tylko chciał to jezuuuu....! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:28

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ofka gdyby moj chcial to bym korzystala :)

ja juz chyba kuzwa zaroslam i dziewica znow jestem .
    aaaaaaaaaa hahahaahahahahah mi też się marzy małe co nie co, ale się kurde boję, bo te skurcze mnie martwią, a nie chcę żeby mały wychodził o tyle wcześniej...

jak po KTG będzie spoko, to chyba będzie bzykanko, bo też mam wrażenie, że zarosłam...

0na88, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    nigdy chyba nie jadłam, jakoś nie przekonują mnie obiady na zimno o.O
    Myszko nie wiesz co tracisz. My w zeszlylym roku w gorace dni zamawialismy chlodnik co raz w pracy. Super chlodzi, syta, pozywna i a do tego czesto ze swiezymi chrupiacymi warzywkami. W domu przewaznie robilam tylko z botwinki, ale sa pyszne z ogorkow i rzodkiewki z koperkiem, z cukinii, z pomidorow hmmmm. Pychota. Chyba wiem co bedzie na obiad na weekend. No i robi sie szybko, botwinke trzeba tylko chwile obgotowac. Jak nigdy nie jadlas, to mozna zrobic mala porcje i na wszelki wypadek zrobic cieple drugie danie.
    U mnie juz sa male ogoreczki, to moze i bedzie na chlodniczek ogorkowy :D
    Ja to jeszcze chetnie zjadlabym zupe owocowa, nigdy sama nie robilam, ostatnio jadlam jak mialam jakies 5 lat - babcia robila. Pamietam, ze przepadalam za nia, a ze mnie byl taki "Tadek niejadek", wiec musialo byc pyszne. Tylko skad wziac przepis, babcia juz dawno nie zyje, a mama tez nie pamieta. Nawet do komca nie pamietam z czego to bylo, w kazdym razie nie byl to kompot z makaronem ;)

magda sz, małaMyszka, Weridiana, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś zdałam sprawę że może taka nabuzowana chodzę ostatnio bo seksu mi mało? ledwo się ruszam ale chyba potrzebuje zaspokojenia, tylko no złość mam na męża i nie będę go seksem nagradzać za jego zachowanie więc muszę być cierpliwa.

Lys- wczoraj był temat czkawki, zgrałam filmik z telefonu, coś tam widać
    https://www.youtube.com/watch?v=OeUtJ1_NMaE&feature=youtu.be

Aga89, małaMyszka, lys, zabka11, Weridiana, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ