X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Paula a gdzie załatwiamy i jak macierzyński??

W pracy w kadrach wypełniasz wniosek o urlop macierzyński (musisz mieć oryginał aktu urodzenia dziecka lub jego odpis). Chyba, że prowadzisz działalność, wtedy pewnie w ZUSie.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu skurcze na 130... cholera... byl lekarz I tabletki mam dostawac co 8 godzin. Moze uda sie wytrwac do niedzieli. Powiedzial tez, ze po niedzieli czyli po skonczonym 34 tygodniu jesli nic sie nie uspokoi to pozwola malej przyjsc na swiat... bo co za duzo medykamentow to tez nie zdrowo....P.S u nas takie upaly, ze ho ho. Karetke ciagle slysze jak zajezdza pod szpital...

małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - wszystkie trzymamy kciuki, żebyś wytrzymała nawet dłużej niż do niedzieli. Jak tyle osób Ci dobrze życzy, to te życzenia muszą się spełnić. Tylko Ty też musisz w to wierzyć :)

KasiaeN., małaMyszka, Pati Belgia, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pamietaj, ze wszystkie te dziewczyny, ktorym grozil przedwczesny porod dalej ladnie siedza w dwupakach i pewnie urodza w terminach ;) Wierze, ze i z Toba tak bedzie!

małaMyszka, Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bądź dzielna, trzymaj się. A Ty czujesz te skurcze?

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati!Trzymaj się no!Porozmawiaj z małą, ze na zewnątrz upały i w brzuchu póki co będzie jej lepiej! ;)

małaMyszka, Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Zabko tak poczytalam, ze zajadasz drozdzowki i co? Wsiadlam w samochod, do piekarni i kupilam sobie - nieststy nie bylo z wisniami. Na trzecie sniadanie, czyt. posilek przedobiedni, zostala mi jeszcze buleczka maslana ;) Teraz siedze w salonie z pozamykanymi roletami i na szczescis nie jest zbyt goraco.
    Nie musze dzis nic, choc moze powinnam posprzatac, ale w nosie to mam. Obiadek mam z wczoraj - zapiekanka z makaronu, wystarczy podgrzac ;)
    Psioszka do zrobienia galaretki przymierzam sie juz od kilku dni. Jak kupowalam galaretke do ciasta, to moj mezus wypatrzyl niebieska i musial, po prostu musial ja wziac. Jak juz zrobie, to bedzie zolto, niebiesko, czerwona. Pamietam w dziecinstwie rodzice robili nam takie wypasione galaretki, z owocami lub bez, na to bita smietana, starta czekolada, rodzynki, orzechy, jakis wafelek, w sezonie owocki. Ostatecznie wychodzilo, ze galaretka byla dodatkiem - pychotka ;)
    Moj mezus jak wczoraj zobaczyl, ze wstepnie wpakowalam do torby czesc rzeczy i powiedzialam mu, ze musimy dokupic to i owo. Mowi do mnie wez nie przesadzaj, przeciez jeszcze mamy miesiac. Nie dociera do niego, ze 2-3 tygodnie wczesniej nasz syn moze zechciec sie urodzic, a wtedy nie bedziemy mieli glowy do pakowania. Przypomnialam mu, ze jak trafilam do szpitala, to zamiast podpasek przywiozl mi tampony, zamiast dezodorantu pianke do wlosow, zamiast koszuli pidzame, zamiast ciemnego recznika jasny, nie te kapcie itd, to juz przestal dyskutowac.
    Zastanawiam sie czy kapcie wpakowac do torby do porodu, czy tam wpakowac tylko te klapki pod prysznic.
    A podklady wzielam 2 paczki tych z Canpola, wydaje mi sie, ze beda bardziej komfortowe, bo jednak mniejsze prawdopodobienstwo wycieku. Tez nie znosze nosic podpasek, ale jak mus to mus. Mialam dwukrotnie robiona histeroskopie i po trzeba bylo korzystac niestety tylko z podpaski - tampon kategorycznie zabroniony. Jakos to przezylam, wiec po porodzie nie bedzie wiele gorzej. A bezposrednio po zabiegu budzilam sie z czyms na ksztalt grubej pieluchy z ligniny, to dopiero bylo okropne.
    A w ogole poce sie ostatnio jak swinia, nawet bez tego ukropu na zewnatrz. Po nocy musze wejsc pod prysznic bo sie cala lepie, oczywiscie wieczorem tez sie myje i co z tego. A gacie, to co chwile mam mokre w kroku od tego potu, czasami sie zastanawiam, czy to nie wody, na szczescie po obserwacjach stwierdzilam, ze to tylko poty. Na te najwieksze upaly, to sie zadekuje w jakims klimatyzowanym supermarkecie. Nie no zarcik, ale nie wyobrazam sobie tych 35 st.w weekend, bede pod prysznicem co 20 min. Nad wode nigdzie sie nie wybieram, nie widze sie z brzuchem na plazy :)
    Milego dnia dziewczynki.

KasiaeN., małaMyszka, Paula_071, psioszka11, Zetka, zabka11, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się dzielnie! Trzymamy kciuki mocno żeby mała została w brzuszku jeszcze z dwa tygodnie!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka z allegro.
    Podkłady, laktator, pieluszki tetrowe i flanelowe, wałeczki do łóżeczka itp.
    Jestem bardzo zadowolona :)

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj sie !

ja siebie tez nie wyobrażam nad wodą w takie upały, ledwo przy wiatraku wytrzymuje a co dopiero na takim gorącuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz moja sasiadka jesienia adoptowala sunie pol roczna, dokladnie taka lisica jak Twoja, ale to taka rozrabiara z adhd, ze na miejscu 5 minut nie usiedzi, lata, zaczepia kazdego, lize, nawet jak wparowala do mnie do sypialni to wskoczyla na parapet i korek do ucha mi zjadla :P

magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wytrzymasz! Silna kobietka z Ciebie, mało takich "znam" jak Ty.

Wiecie co do jedzenia to ja ostatnio bardzo mało jem, nie mam miejsca w żołądku to raz a dwa jak gorąco to się nie chce. Staram się dużo pić w to miejsce. Nie wyobrażam sobie zjeść obiadu- ziemniaki, kotlet, surówka- nie wejdzie mi to, chyba że na cały dzień bym to podzieliła. Wczoraj rano zjadłam płatki z mlekiem, jabłko pozniej po 17 zjadłam 2 krokiety po meksykańsku, wieczorem loda z maka i 2 kanapki z serem. No i to wszystko..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do mojej fryzjerki. Chciałam iść się podciąć i zafarbować, zwlekałam z tym, żeby iść jak najbliżej porodu, zeby potem wyglądać jak człowiek ;) No ale po wczorajszej info od pani doktor, ze mała się pcha na świat umówiłam się na piątek. Trzeba się wylaszczyć na poród ;P

psioszka11, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Laura, Paula_071, zabka11, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ogólnie można, orzechy są zdrowe chociaż to pewnie zależy od ilości jaką chcesz skonsumować :P
    no tak myślałam o garści raz na dwa trzy dni, nie wiem tylko co na to moja waga... ostatnio robi mi takie psikusy, że po weekendzie chodziłam jak poparzona.

Łaskawie pokazała mi 3 kg więcej... po stresie i nerwach w poniedziałek tak zaczęło mnie czyścić, że 4 razy byłam na rozmowie z prezesem...
    Potem wmówiłam sobie, że to przez ten cholerny rozdział wszystko, bo znowu się mało ruszałam.

Na szczęście od wczoraj waga jest w normie, tzn. na plusie 800-900 g, czyli przyzwolona ilość... jeszcze 8 dni do wizyty i postaram się ją utrzymać...
    ale takie orzeszki za mną chodzą... szczególnie z nerkowca... muszę zobaczyć ile to kcal

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc znowu złapało mnie na spacerze. Czekam na wyniki posiewu, które mam przesłać gin, jak będą to w mailu napiszę jej o tym,może karze przyjść wcześniej.
    Dziewczyny ,a jak Wy odczuwacie skurcze? W którym miejscu dokładnie, co czujecie?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A i takie bluzeczki
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5095162562
    Cos w tym stylu mam nadzieje ze sie sprawdza
    baaaaaaaaaaardzo mi się podobają, ale postanowiłam, że już koniec z ciuchowymi zakupami...

aaaaga, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek juz w domu :D
    Godzine zajelo mi odpakowanie wszystkiego... leje sie ze mnie jak z kaczki...

małaMyszka, Laura, KasiaeN., lys, Paula_071, zabka11, Weridiana, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pati trzymaj sie !

ja siebie tez nie wyobrażam nad wodą w takie upały, ledwo przy wiatraku wytrzymuje a co dopiero na takim gorącuuuu

My z mezem pojechalismy nad jezioro jak byly te upaly w czerwcowy dlugi weekend, nigdy wiecej! Nim z parkingu doturlalam sie w tym skwarze na plaze (po pelnym sloncu bo na drodze do jeziora ni kawalka cienia) zaleglam w cieniu na lezaku, maz duzo dalej w sloncu i kapal sie w jeziorze, posiedzialam pol godziny i juz mi bylo niewygodnie, maz zobaczyl jak sie wierce i zarzadzil powrot i zas ta droga na parking w sloncu. To zdecydowanie nie sport dla mnie

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się kobieto w dwupaku jak najdłużej!!!

Pati Belgia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny wychodzę dzisiaj! :D
    Kluseczka waży 2755 g :) Jest obrocona główką na dol :) I mam zamiar ja tam przetrzymać jeszcze co najmniej 3 tygodnie :)
    To super extra wieści!!!!!!

Katarka, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ