X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny a jakie podkłady kupujecie ? canpol czy bella ?

Ja mam z belli, mega wielkie materace ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam, że czerwcówki mają problemy, to się zastanawiam, czy może nie są zbyt nerwowe?

Wszystko da się przeżyć. Nie tylko my będziemy miały dzieci, tyle tysięcy lat kobiety rodziły, wychowywały, dbały i żyły...

Ja osobiście nie mogę się doczekać nieprzespanych nocy, płaczu, karmienia, problemów... wiem, że to może chore podejście, ale tak długo czekaliśmy na naszego maluszka, że teraz mnie to wsio równo co kto mówi... musi być na początku trochę źle, żeby później było cudownie...

Pomyślę o spacerach brzegiem morza, polegiwaniu na trawce w parku, spacerkach po lesie... no bajka :D

W planach dzisiaj mam spacerek po parku, ale idę już teraz, bo ukrop się robi. Później dopiero po 15 wyjdę.

Obiadzik już przygotowany, mizeria gotowa, ziemniaczki obrane, w drodze powrotnej kupię bób, bo tak mnie ciśnie na niego, że nie dam rady...

gianna88, zabka11, Laura, Weridiana, Cassie_DE lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bezsenności, to ja nie mam najmniejszych problemów...

Wczoraj poszliśmy spać po 20, pobudka na siusiu przed północą i spałam jak nigdy do 6:12

Po 1 w nocy mąż wstał, bo koniecznie chciał oglądać mecz, miałam wstać z nim, ale odwróciłam się na drugi boczek, zrobiło mi się tak dobrze, stwierdziłam, że mam go gdzieś i relaks...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Myszka ja tez nie moge doczekac sie nieprzespanych nocy, spacerkow, pierwszych Swiat :) Ja niestety jestem straszny nerwus i wiem, ze bedzie ryk z mojej strony, ale maz to ostoja spokoju i mysle, ze jakos damy rade :)

małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moj tez wariuje stwierdzil ze mamy za malo ubranek dla takiego malego i zadnych takich stylowych cokolwiek to oznacza i w sobotę jedziemy do sklepow żeby dokupić jakies spodenki i bluzeczki
    Mamy w szafie 3 kosze ubranek ale faktycznie najmniej spodenek i bluzek a wiadomo na body cos trzeba jeszcze zalozyc
    Mój mąż ma odwrotnie ;-) jak mówię, że muszę jeszcze coś dokupić to twierdzi, że jestem szalona bo cała szafka ubranek.. Nie może pojąć, że mamy dużo ubranek ale od 62 do 74.. Zaraz się dziecko rodzi, a ten mi przynosi gazetki i pokazuję telewizory za 3 tyś i PS4! Mam wrażenie, że już jedno dziecko mam w domu ;-) Mam nadzieję, że jak się mały urodzi to tatuś się ogarnie :) nie żebym narzekała bo jest dla mnie czuły, troskliwy, zawsze mogę na niego liczyć i bardzo mnie wspiera tylko mam wrażenie, że do niego nie dociera, że to już! On myśli, że mamy jeszcze duuużo czasu ;-)

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, gianna88, Weridiana, magda sz, Cassie_DE, bosa lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Wami mamusie,
    ja nie czytam czerwcowych mam, :) jestem tutaj i na wrześniówkach i starczy :3 Wolę przechodzić i pytać o te sprawy które teraz wspólnie mamy, a nie które może będę mieć :P tym będę się martwić później :) U mnie dziś piękne słońce, no nareszcie, mogę pootwierać okna, wpuścić świeże powietrze to nowego mieszkania :) ogarnąć pranie małej, które powinno mi w mig wyschnąć w ogrodzie na tym słoneczku, torbę mam spakowaną :) oprócz rzeczy małej :) które czekają na wypranie i wyprasowanie :) piękny dzień się zapowiada.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia u mnie jak M. widzi suwaczek, to widzę w oczach przerażenie i jak główka mu od razu pracuje...

Z tym, że on też nie może się już doczekać... co drugi dzień mi mówi, że kupi mi karnet na siłownie, fitness, zumbę i tak przez min. 2 godziny będę poza domem, bo... on chce mieć małego tylko dla siebie! Także już co najmniej 3 dni w tyg. mam zajęte, a przy okazji 2 godz. mega wysiłku, ale takiego pozytywnego... a że nigdy nie korzystałam z takich dobrodziejstw, to będzie też osobisty trener, żebym sobie krzywdy nie zrobiła...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mój mąż ma odwrotnie ;-) jak mówię, że muszę jeszcze coś dokupić to twierdzi, że jestem szalona bo cała szafka ubranek.. Nie może pojąć, że mamy dużo ubranek ale od 62 do 74.. Zaraz się dziecko rodzi, a ten mi przynosi gazetki i pokazuję telewizory za 3 tyś i PS4! Mam wrażenie, że już jedno dziecko mam w domu ;-) Mam nadzieję, że jak się mały urodzi to tatuś się ogarnie :) nie żebym narzekała bo jest dla mnie czuły, troskliwy, zawsze mogę na niego liczyć i bardzo mnie wspiera tylko mam wrażenie, że do niego nie dociera, że to już! On myśli, że mamy jeszcze duuużo czasu ;-)

Haha brzmi znajomo :D
    Wczoraj pod wieczor nagle dostalam takiego skurczu, oblal mnie zimny pot, jelita zaczely sie skrecac niejeden facet juz by zawalu dostal, ze zona zaczyna rodzic, a ten trzymajcie sie, spojrzal na mnie, ja sie zwijam, a maz do mnie spoko, pewnie kuupe ci sie chce :D
    W naszej sypialni, w miejscu gdzie bedzie kolyska stoi stolik z laptopem. Stolik laduje w piwnicy, a komputer w komodzie, myslalam ze jakis strajk bedzie, ale nie bylo, a po paru dniach mi mowi, ze skoro laptop laduje w szafie to moze bysmy tableta kupili, bo jest mniejszy i potem Julce bedziemy na nim bajki puszczczac :P

zabka11, małaMyszka, gianna88, Laura, magda sz, Weridiana, 5ylwia, Amberla, Lady Savage, Maniuś, mamasia, Cassie_DE, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia- moj maz tez buja w oblokach i wydaje mu sie ze jeszcze tyyyyyyle czasu do porodu.....od 18 lipca zaczyna 3 tyg.urlop i wczoraj mi mowil,ze chce zebysmy pojechali na conajmniej tydzien do dziadkow na wies.....
    Ja czuje sie coraz ciezej, zle sypiam, nie chce sie nigdzie ruszac z miasta, chce byc blisko mojego lekarza i mojego szpitala i ogolnie chce byc w domu...tu mi najlepiej...
    Powiedzialam ze ja na pewno nie pojade, bo bylabym ciagle niespokojna, ze cos sie moze wydarzyc a na jestem 2 godziny jazdy od szpitala....
    Wkurzyl mnie tym pomyslem, bo wydaje mu sie ze jak robie wszytsko w domu i glosno nie narzekam ze cos mnie boli i mi ciezko, to czuje sie rewelacyjnie i mozemy wszedzie jezdzic....:0

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, rzadko się udzielam ale Was czytam :)
    Ciekawe sprawy czasem poruszacie, dużo tematów się przewija ;)
    Ja czkawkę odczuwam kilka razy dziennie tuż przy spojeniu - tam gdzie główka. Około 30 tc miałam bardzo silne bóle w tej okolicy, dosłownie nie mogłam chodzić, leżeć, wstawać - poszłam na wizytę do ginekologa i okazało się, że moja córeczka wstawiła sobie główkę w kanał i stąd te dolegliwości. Ginekolog jak to zobaczył na usg to aż się przeraził bo w ogóle nie było widać szyjki ;) Na szczęście jest (a przynajmniej była) długa i zamknięta. Mimo wszystko kazał mi się oszczędzać, z resztą przy takich objawach trudno było o coś innego ;) Mam wrażenie, że trochę sama byłam sobie winna bo sforsowałam się. Po kilku dniach się poprawiło choć na kolejnej wizycie okazało się, że główka nadal napiera na szyjkę ale to już się raczej nie zmieni. Następną wizytę mam 10.07 i sama jestem ciekawa co tam słychać :)

Podobnie jak u Was też już mam twardnienia macicy, dosyć nieprzyjemne ale to też z czasem będzie coraz bardziej intensywne i nie ma co liczyć na poprawę. Jak czytam o Waszej bezsenności to myślę, że jestem jakimś wyjątkiem - śpi mi się rewelacyjnie, nawet 2 pobudki w nocy do wc nie są mi straszne (uruchamiam autopilota). Nie wiem z czego to wynika, pod brzuch i między nogi podkładam sobie taką podłużną poduchę z Ikei i jest super :)

Z kondycją u mnie tak samo - nawet nie planuję dłuższych dystansów , ograniczam się do najbliższych sklepów. W weekend wybraliśmy się na zakupy do centrum handlowego i myślałam, że zejdę.

Czerwcówki czytam, podobnie jak kiedyś kwietniówki i majówki ;) ale nie biorę sobie tego do tzw "pały". Wydaje mi się, że dziewczyny trochę się nakręcają wzajemnie i tak jak piszecie, niektóre mają duże oczekiwania wobec noworodka. Ja nastawiam się na to, że może być ciężko chociaż jak każda mama myślę sobie "moje takie nie będzie" hehe, no ale zobaczymy. Na pewno będą lepsze i gorsze chwile. Pierwsze 2 tygodnie będzie z nami mąż więc wierzę, że damy sobie radę :) Też nastawiona jestem na karmienie piersią i wiem, że jak się bardzo chce to można :)

Wyprawkę mamy już na ukończeniu, wczoraj zamówiłam materac, przescieradełka, 2 koszule do karmienia i jeszcze jakieś drobiazgi. Aktualnie oczekuję 3 kurierów ;) Torba sukcesywnie się zapełnia, na sam koniec planuję do niej dołożyć ubranka dla córci. Podkłady mam z Baby Ono i Canpola, jakoś te Bella do mnie nie przemawiają ;) Jeszcze pozostała nam wanienka, przewijak i już koniec :)

Pisałyście ostatnio o podróżach - ja szczerze mówiąc sobie tego w tym momencie nie wyobrażam. Rodzinę i jedną i drugą mamy daleko (250 i 550 km) i ostatni raz byliśmy u jednych na weekend majowy a innych na święta wielkanocne. Teraz jedynie krótka wycieczka do brata, który mieszka 50 km od Warszawy wchodzi w grę. Niestety jestem zdania, że nie ma co ryzykować, tym bardziej, że nasze polskie drogi są niebezpieczne i byle kolizja w ciąży jest może się źle skończyć...takie jest moje zdanie ale ja mam trochę schizę na punkcie wypadków więc to może przez to ;) Do tego mamy samochód, który ma sportowe, twarde zawieszenie i czuć w nim każdą dziurę, koleinę itp. Także ja dalekim podróżom mówię "nie" i do rodzinki wybierzemy się jesienią w komplecie :)

Z cukrzycą się zaprzyjaźniłam i nie narzekam :) wyniki wychodzą mi bardzo dobre, praktycznie nie przekraczam norm a jem sporo, także owoców, czasem nawet ciasto no i lody :) Po miesiącu diety schudłam 1.5 kg a córeczka ślicznie rośnie i 2 tyg temu ważyła 1750 g czyli w okolicach 50 centyla :) Najważniejsze, że nie chodzę głodna no i do słodyczy przestało mnie ciągnąć ;)

Czas leci niesamowicie i nie mogę uwierzyć, że już tak mało go zostało! Pamiętam jeszcze zimę, wiosnę a tu już lipiec! Widziałam, że parę dziewczyn w szpitalach, trzymam kciuki za krótkie pobyty i zdrowe maluszki :)

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, aaaaga, Paula_071, Laura, Weridiana, Amberla, zabka11, Aga89, bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w pytaniu na sniadaniu bylo o tym jak kobiety w ciazy maja sobie radzic w upaly i tam lekarz zalecal ochlodzenia w basenie, jeziorach, morzach i moj maz pyta sie mnie dlaczego w takim razie do Chorwacji teraz nie jedziemy :D

małaMyszka, aaaaga, gianna88, Laura, Weridiana, Amberla, 0na88, zabka11, Cassie_DE, Aga89, bosa lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upadł we Wrocławiu masakryczny. Okna pozamykane, rolety spuszczone, będzie trzeba dzisiaj chyba klimę uruchomić.

Karolina - ja mam podkłady canpola i belli takie ala podpaski urologiczne, bo te klasyczne to dla mnie rozwalająca się wata.
    Pamiętam, że miałaś przepis na skrzydełka. Mogłabyś przypomnieć?:)

Na 2 śniadanie wyciągnęłam z lodówki zimnego arbuza. Pychaaaaaa:)

małaMyszka, Weridiana, Cassie_DE lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj jak mnie wieczorem znowu bóle złapały, to pomasował mi plecy- zdziwiłam się, bo nic nie mówiłam, a on idealny masaż wykonał jak na szkole rodzenia pokazywali,żeby bóle były lżejsze.
    A mam takie pytanie: chcę zrobić galaretkę owocową- czy arbuz stężeje z galaretką czy nie?

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia nigdy arbuza do galaretki nie pakowalam, wiem tylko ze z kiwi nie stezeje o innych owocach nie slyszalam

• futuremama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny a jakie podkłady kupujecie ? canpol czy bella ?
    Ja po jednej paczce jednych i drugich ;)

U mnie po remontach, ale jestem wściekła jak osa bo mi syf w pokoju zrobili, wszystko zakurzone - a przecież pokój robiliśmy miesiąc temu i wszystko gruntownie sprzaątalam (wyciagałam z szafek, myłam i prałam). Pokój miał byc zamknięty i nie tykany, a wyszło jak wyszło;/
    Wczoraj spakowałam rzeczy małego (niegdyś wyprane i wyprasowane) i teraz leci już druga pralka, wszystko od nowa.

Noc tez tragiczna. Niestety ale męcza mnie mdłosci i zgaga. Budziłam się co chwilę, kombinowanie z kolejnymi poduszkami a przekręcać się czy wstawać już ciężko. W końcu wzięłam rennie i dospałam do rana.

O arbuzie tez niestety nie wiem. Wiem że właśnie kiwi i świeży ananas się nie nadaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:59

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ja własnie tez wciągnełam arbuza z lodówki, pyszotka:)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo mdlosci dzis rano czulam sie jak w 1 trymestrze, myslalam ze bede calowac sie z toaleta, ale jakos rozeszlo sie po kosciach...mam nadzieje, ze na stale ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze polecam dwa blogi o karmieniu piersią i macierzyństwie - http://www.hafija.pl/
    http://mataja.pl/

małaMyszka, niecierpliwa, gianna88 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy taką mieszankę studencką można szamać?

Tak mnie ciśnie od lutego chyba, że normalnie jak sobie pomyślę, że jednak może można, to wariuję. Wiem, że orzechy są alergenami, do tego tłuste i kaloryczne, ale jestem w stanie odstąpić od drugiego śniadania i wczesnej kolacji dla takiej mieszanki...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie można, orzechy są zdrowe chociaż to pewnie zależy od ilości jaką chcesz skonsumować :P

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ