X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam niby toxo. Wynik lekko zawyżony bo wyszedł juz w 3tc. Ale cały czas brałam rovamycyne.

Jakież było moje zdziwienie kiedy chcieliśmy zacząć się starać o drugie dziecko i wyszła znowu lekko zawyżony toxo IGM. I awidnosc taka ze niby świeże zarażenie. I to po ponad 5 latach! Wzięłam antybiotyk i spadło. Na początku ciąży zrobiłam igm znów i było ok. Potem już nie robiłam i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. A niby można się zarazić tylko raz.
    Tez się leczylam u zakaźnego.
    IgM cały czas mam ujemne podczas ciąży. Ciężki temat z ta toxo. Jedno jest pewne, że nie ma co oszczędzać na laboratoriach. Ja chodzę do gin tylko prywatnie i za wszystkie badania place.

Pierwsze laboratorium, w którym robiłam IgG i IgM i awidnosc okazało się, że przewoziło próbkę z Tychów do Jastrzębia Zdroju, a z Jastrzębia jeszcze do podwykonawcy, bo oni awidnosci nie robią, a w przypadku awidnosci czas od momentu pobrania krwi do oznaczenia jest bardzo ważny.
    I potem wychodzą błędy.

Aaa ktoś pytał, co ile robimy badanie moczu i krwi to gdzieś tam napisałam, że co 4 wizytę, ale jednak przestudiowalam kartę ciąży na co 3 wizytę robie badania, tak raz na 2 miesiące mam wpisane wyniki. U mnie z wynikami moczu i krwi wszystko ok. Gin sie dziwi, że nawet nie mam najmniejszej infekcji po przyjmowaniu rovamycyny. A tu u mnie wszystko super. :-)

(Ale upał......)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 15:29

małaMyszka, Zetka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Czytałam o tym żelu do cc, ale nie będę kupować. Mi i tak już nic nie pomoże. Cieszę się,że ivf za drugim razem się udało ,więc druga ciąża byłaby na prawdę jakimś cudem :)

Psioszka mi szans nie dawano, 2 ivf sie nie powiodly, a w ciazy jestem wiec cuda sie zdarzaja :)

małaMyszka, małaMyszka, Neyla, aaaaga, Weridiana, Paula_071, Hermiona lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Mi się dziś strasznie nie chce gotować.. Ogólnie nic mi się nie chce ;-) a już na pewno nie pójdę do sklepu po obiadowe zakupy! Wczoraj robiłam pstrąga, a dzisiaj zrobię placki bananowe i już :)

Muszę zamówić pieluchy tetrowe, chciałabym dobrej jakości :) Możecie coś polecić?
    Hmmmmm te placki brzmią smakowicie... Jak je robisz?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez znam przypadek, że po ivf druga ciąża trafiła się po roku, zupełnie nie planowana, gdzie znajomi teoretycznie nie mieli szans na naturalne poczęcie, także nigdy nie mów nigdy :)

chcebycmama, małaMyszka, Neyla, Weridiana, Paula_071, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Ty jesteś niepoważne :) ze szpitala w taki skwar busem do G. Jakbym była Twoim mężem to bym Ci tylek przetrzepala :)

Aga89, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka za 8 razem in vitro dopiero zaszła a ciążę. Urodziła zdrowego synka. Po roku zaczęli się starać i w ósmym cyklu udało się naturalnie i teraz mają drugiego synka :)

Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Neyla, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomy mojego meza to dopiero historia
    nie mieli szans zbierali kasę na in vitro i bach ciaza syn lekarz przecieral oczy po 2 latach naturalnie bez starania bo przecie nie moga a pierwszy syn to cud bach drugi syn a po roku totalna wpadka corka wiec wszystko sie moze zdarzyc

niecierpliwa, Weridiana, Aga89, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Neyla, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa Ty jesteś niepoważne :) ze szpitala w taki skwar busem do G. Jakbym była Twoim mężem to bym Ci tylek przetrzepala :)

Maz kazal mi brac taxi, ale byl wsciekly, ze jade busem, ale po cichu Wam powiem, ze to nie byl najlepszy pomysl

Aga89, małaMyszka, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    My wczeniej mieli Honde CB500 malutki motorek ale fajny :) a teraz była honda varadero 1000, rewelacja..ale do niej musi byc wysoki kierowca, bo to duzy motocykl, my jezdzilismy na dalekie wyprawy typu rumunia,szwecja,norwegia,estonia, mąż był nawet w anglii. Jak Piotrek wszedł do domu jak odejchali naszym wiaderkiem kupcy to biedak miał az oczy zaczerwienione, duzy nim przejechalismy i mielismy sentyment :)
    Jezeli twój mąż jest wysoki to varadero wypas moto :) Nasz znajomy tez ma i mówi ze chyba nigdy tego moto nie zmieni :)

dzieki Kkarolinaa
    maz ma 185cm wzrostu to chyba dosc wysoki
    podam mu temat i niech przeglada
    motocykl to zawsze bylo jego marzenie, a dla mnie strasznie niebezpieczny pojazd ;-)
    teraz moze polaczyc przyjemne z pozytecznym :-)

a my po wizycie
    z dzidzia wszystko dobrze :-)
    moja polozna za tydzien idzie na 3tyg urlopu :-( no nic w razie czego jest zastepstwo , a i tak bede dzwonic do szpitala :-)

lece teraz po corke i do ortodonty

niecierpliwa, Martucha86, Laura, Paula_071, małaMyszka, Maniuś, lys, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to honda varadero nie bedzie za duza :) mój mąż ma 188cm i na tym moto wygląda tak:
    48aa5db79a6f7a65med.jpg

Kolega 175cm juz nie dal rady go utrzymać.
    Naprawde warto nim sie zainteresować :)

Wiesz..moze i jest to mniej bezpieczne niz samochod, nie bede wmawiać że nie, ale my przejechaliśmy tyle tysięcy km, mąz calusieńką europe nim objezdził i dzieki Boku upadliśmy tylko raz przy prędkosci 10km/h na piachu :D haha :P

Motocykl nie jest dla idiotów tylko dla rozsądnych ludzi :) Wiec jeżeli twój mąż nie jest szaleńcem to spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:08

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Hmmmmm te placki brzmią smakowicie... Jak je robisz?
    Wrzuciłam do miski 2 jajka, ok 10 czubatych łyżek mąki, 2 rozgniecione banany, troszkę cukru waniliowego, cynamon i mleko tak na oko żeby wyszła konsystencja jak na placki :) jak smażyłam to na każdego placuszka wrzucałam jeszcze plasterki banana. Podałam z bitą śmietaną i malinami, a teraz leżę i nie mogę się ruszyć ;-)

Martucha86, małaMyszka, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Maz kazal mi brac taxi, ale byl wsciekly, ze jade busem, ale po cichu Wam powiem, ze to nie byl najlepszy pomysl
    Bez wyobraźni a jakby Ci ciśnienie znowu skoczylo. ..? Gdybyś Ty wróciła dzisiaj do szpitala z tego samego powodu przez ta jazdę busem to na miejscu ordynatora bym Cię do porodu nie wypuściła :)
    Szalona mamuśka :)

Paula_071, małaMyszka, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, lodówka mi zaczęła głośno chodzić. Jasiek ciągle ja otwiera. Ona ma 6 lat to taka side by side. Mam nadzieję że się nie skiepsci :/
    Wyjmowalam zamarynowane mięso w misce i wypadło mi, miska się rozbiła. Masakra, wszystko mi z rąk leci.
    Dziś mam nerwa strasznego.

Malagosia, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Bez wyobraźni a jakby Ci ciśnienie znowu skoczylo. ..? Gdybyś Ty wróciła dzisiaj do szpitala z tego samego powodu przez ta jazdę busem to na miejscu ordynatora bym Cię do porodu nie wypuściła :)
    Szalona mamuśka :)

Zrozum, ze ja chcialam jak najszybciej opuscic ten szpital, dla mnie to mega trauma :/ Ale bije sie w piers, za ta glupote

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:22

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zrozum, ze ja chcialam jak najszybciej opuscic ten szpital, dla mnie to mega trauma :/
    Znam to :)
    Ale przynajmniej miałaś okazję trochę poznać personel i jak tam jest będzie Ci łatwiej tam rodzic ;)
    Pokoje po porodzie są ładniejsze :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Znam to :)
    Ale przynajmniej miałaś okazję trochę poznać personel i jak tam jest będzie Ci łatwiej tam rodzic ;)
    Pokoje po porodzie są ładniejsze :)

To fakt, mniej wiecej juz wiem jak to wszystko tam wyglada i na szczescie sie mylilam, myslalam ze bedzie gorzej, ale fakt pokoje na ginekologii prosza sie o malowanie ;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dostałam od gina globulki takie robione w aptece. Z antybiotykiem. Pisał im skład powiedział ze bezpieczne. No i jutro będą po południu. Można to sobie zapodać pod wieczór? Bo to jedna dziennie. A ja sto lat już takich rzeczy nie miałam i nie wiem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczynki, dostałam od gina globulki takie robione w aptece. Z antybiotykiem. Pisał im skład powiedział ze bezpieczne. No i jutro będą po południu. Można to sobie zapodać pod wieczór? Bo to jedna dziennie. A ja sto lat już takich rzeczy nie miałam i nie wiem.

Mi się wydaje, że najlepiej na noc przed snem, żeby tak szybko nie spłynęły, będą miały szansę lepiej się wchłonąć.

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kochane kto pytal o upadlosc? Mi z tel. Ciezko znalezc a wczoraj ktos pisal o tym....

Ja ja ja pytalam :)
    Jak nie jestes w stanie odszukac mojego posta to go zaraz jesCcze raz wrzuce..

Magda sz- wow ale orientalne danie, nigdy nie jadlam, musze sprobowac kiedys przyrzadzic.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja uważam tak samo jak Agaata.

Jak miałam infekcje to zawsze bezpośrednio przed snem aplikowalam, tak kolo 23.00, żeby już potem z tym nie chodzić bo lubiło wypływać.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ