SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebycmama wrote:WITAJCIE!
Nie mam siły teraz Was nadrabiać, chciałam się tylko podzielić świetna WIADOMOŚCIĄ!
Dziś miałam kolejna wizytę w poradni chorób zakaźnych.
Obecnie nie jestem zarazona toksoplazmoza))
Najprawdopodobniej któryś z poprzednich wyników jest błędny, obecnie robiłam badania w laboratorium przy poradni chorób zakaźnych bardzo dokładnymi metodami.
Lekarz chorob zakaznych proponuje żeby jednak cały czas przyjmować antybiotyk, ale w mniejszej dawce.
Moj maluszek jest całkiem zdrowy
Ehh jak ja się cieszę.
Miłego DNIA!
Poczytam Wad zaraz, bo mam do nadrobienia 10 stron...
Ja w pierwszej ciąży miałam niby toxo. Wynik lekko zawyżony bo wyszedł juz w 3tc. Ale cały czas brałam rovamycyne.
Jakież było moje zdziwienie kiedy chcieliśmy zacząć się starać o drugie dziecko i wyszła znowu lekko zawyżony toxo IGM. I awidnosc taka ze niby świeże zarażenie. I to po ponad 5 latach! Wzięłam antybiotyk i spadło. Na początku ciąży zrobiłam igm znów i było ok. Potem już nie robiłam i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. A niby można się zarazić tylko raz.
Tez się leczylam u zakaźnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:07
chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej, podczytuję Was ale weny brak ostatnio... ta pogoda mnie wykańcza po prostu, nie mam siły na nic, stopy i dłonie mi spuchły jak baloniki...
Mam już nowe żelazko więc wzięłam się za prasowanie wczoraj i dziś troszkę... i tak jak nie mogłam się tego etapu doczekac to nie mogę się doczekac teraz kiedy skończę ;P nie tak łatwo prasowac te małe ubranka jednak ;P
Co do aut to ja kocham SUVy - niestety nie stac mnie jeszcze ;P Ale rodzice moi mają i uwielbiam ten samochód, co prawda parkuje się mi ciężko, ale wszystko kwestia wprawy.
A jeszcze bardziej niż SUVy to kocham automatyzresztą od 8 lat jezdzę tylko automatami i mega ciężko mi manualem... łatwo się do wygody przyzwyczaic
Pieluchy Motherhood faktycznie bardzo fajne jakościowo - zakupiłam jedną pakę 3 tetry + 2 flanele ale drogie jak cholera i to jest ich minus. Resztę zamówiłam z gemini firmy Weber te LUX - mam nadzieję, że będą ok :]
magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Kochane dziekuje za kciuki!! Jestesmy juz w domu, mialam tak dosc tego szpitala, pomimo ze personel bardzo mily i opieka lekarzy i poloznych bardzo dobra, ze nie chcialam czekac na mez do 16 i wrocilam autobusem. Ledwo sie dokulalam, masakra, zar tropikow.
Dziewczyny mam pytanie mam zalecona nystantyne, a w czwartek mam miec pobierany gbs, czy moge go zaczac juz brac czy dopiero po pobraniu???
Ide odpoczac i Was nadrobic, bo nie jestem na biezacoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:19
Paula_071, Martucha86, psioszka11, Y, Laura, witaminkab, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochane dziekuje za kciuki!! Jestesmy juz w domu, mialam tak dosc tego szpitala, pomimo ze personel bardzo mily i opieka lekarzy i poloznych bardzo dobra, ze nie chcialam czekac na mez do 16 i wrocilam autobusem. Ledwo sie dokulalam, masakra, zar tropikow.
Dziewczyny mam pytanie mam zalecona nystantyne, a w czwartek mam miec pobierany gbs, czy moge go zaczac juz brac czy dopiero po pobraniu???
Rzeczywście Twój nick pasuje do Twojego charakteruMi by w życiu się nie chciało w taki skwar tłuc autobusem
Ciesze się że u Was wszystko w porządku i już Was wypuścili ze szpitala
Ja mialam najierw pobierany gbs a pozniej zaczęłam przyjmować nystantyne.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana ja mogę polecić Hondę Horneta 600- na nim się uczyłam, Yamaha Fazer to moja miłość no i Ducati Multistrada ale droooga i nie wiem czy kiedyś w ogóle kupimy bo dobry samochód za to można, znajomi polecają też Triumphy. Twój mąż jezdził kiedyś motocyklem? Na początek lepsze mniejsze pojemności (250) bo jednak łatwiej ogarnąć. Ale pozniej można się na litra przenieść.
Chcebycmama świetna wiadomośćtak myślałam że to błędny wynik.
Ja właśnie poprasowałam, ogarnęłam trochę mieszkanko, zamarynowałam kurczaka, lepię się cała. Teraz biorę się za pompony tiulowechcebycmama, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Rzeczywście Twój nick pasuje do Twojego charakteru
Mi by w życiu się nie chciało w taki skwar tłuc autobusem
Ciesze się że u Was wszystko w porządku i już Was wypuścili ze szpitala
Ja mialam najierw pobierany gbs a pozniej zaczęłam przyjmować nystantyne.
Ot cala ja40 minut w busie, ale nie chcialam tam siedziec 4 h i czekac na korytarzu, bo lozko mi juz zabrali. Torbe zostawilam, maz podjedzie po nia wieczorem
Aga89, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
My mamy Alfę Romeo 159 - samochód bardzo ładny ale niezbyt praktyczny na polskich dziurawych drogach
Do tego bagażnik średniej pojemności. Ale co zrobić, ten samochód to było marzenie mojego męża, ukochana marka i włoski design no a marzenia są do spełniania
Szukał go pół roku aż w końcu znalazł taki egzemplarz jaki chciał. Na dodatek tapicerka jest wykonana z beżowego weluru - trochę niepraktyczni jesteśmy ale co zrobić
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Te hormony sa jakies popieprzone z byle powodu placze potem mega sie wkurzam na caly swiat
Leze sobie i placze czemu nie wiem juz nawet z mozgu mam wate o ja pierdziu
Musze mojemu dac poczytac o bejbi blues zeby mnie odrazu w kaftan nie zakulmałaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Te hormony sa jakies popieprzone z byle powodu placze potem mega sie wkurzam na caly swiat
Leze sobie i placze czemu nie wiem juz nawet z mozgu mam wate o ja pierdziu
Musze mojemu dac poczytac o bejbi blues zeby mnie odrazu w kaftan nie zakul
Mam to samood euforii do mega wnerwa po płacz, mój mąż chyba już się przyzwyczaił bo tylko dzielnie mnie pociesza jak ryczę ot tak
Jeszcze ostatnio na SR położna mówiła o hormonach w ciąży i baby blues więc całkiem się uspokoił, że ze mną wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:35
aaaaga, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Pytanie do dziewczyn, ktore maja planowe cc - czy bedziecie stosowac podczas operacji zel na zrosty??? Ja mialam go podanego do laparoskopi, co prawda tani nie jest bo 600 zl, ale po cc zrosty moga byc i to duze, a wiadomo, ze utrudniaja zajscie w ciaze
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Ja dostałam na 8 dni jakieś globulki które w aptece mi zrobią. Powiedział lekarz ze chce żebym sie podłączyłem i potem gbs za 2tyg.
Ja nie moge pozniej, bo lekarka idzie na urlop. Poczekam do czwartkowej wizyty i zobacze co powiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:to prawda z autem jak ze wszystkim zalezy do czego potrzebujemy, ile mozemy wydac itd.
na pewno duze auto jest bezpieczniejsze w razie wypadku
jednak jak mieszkamy w miescie gdzie walczy sie o kazdy kawalek przestrzeni to male najlepsze haha
Karola i inne posiadaczki motocykla jaki polecacie ?
maz powoli sie przymierza do kupna, chodzi o dojazd do pracy, tani parking i omijanie korkow. nie moze to byc scooter bo musi sie tez poruszac po autostradzie
My wczeniej mieli Honde CB500 malutki motorek ale fajnya teraz była honda varadero 1000, rewelacja..ale do niej musi byc wysoki kierowca, bo to duzy motocykl, my jezdzilismy na dalekie wyprawy typu rumunia,szwecja,norwegia,estonia, mąż był nawet w anglii. Jak Piotrek wszedł do domu jak odejchali naszym wiaderkiem kupcy to biedak miał az oczy zaczerwienione, duzy nim przejechalismy i mielismy sentyment
Jezeli twój mąż jest wysoki to varadero wypas motoNasz znajomy tez ma i mówi ze chyba nigdy tego moto nie zmieni
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Weridiana ja mogę polecić Hondę Horneta 600- na nim się uczyłam, Yamaha Fazer to moja miłość no i Ducati Murada ale droooga i nie wiem czy kiedyś w ogóle kupimy bo dobry samochód za to można, znajomi polecają też Triumphy. Twój mąż jezdził kiedyś motocyklem? Na początek lepsze mniejsze pojemności (250) bo jednak łatwiej ogarnąć. Ale pozniej można się na litra przenieść.
Chcebycmama świetna wiadomośćtak myślałam że to błędny wynik.
Ja właśnie poprasowałam, ogarnęłam trochę mieszkanko, zamarynowałam kurczaka, lepię się cała. Teraz biorę się za pompony tiulowe
Dzieki Magda,
Maz nigdy nie jezdzil motocyklem , no nie liczac motorynki za malolata
Musi to byc motocykl wlasnie z uwagi na pojemnosc, dokladnie sie nie orientuje ale wedlug prawa nie wjedzie na autostrade jesli pojemnosc będzie zbyt mala
a ja czekam na wizytemałaMyszka lubi tę wiadomość