X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- endometrioza, brak owulacji i najważniejszy- czynnik anatomiczny- mam poskręcane jajowody- więc naturalnie żaden zarodek nie dotrze do macicy. Ivf omija tą drogę, a i tak raz nam się nie udało.
    Też znam wiele takich przypadków, nawet w rodzinie mam jeden. To książka właśnie mojej kuzynki opowiada o jej historii:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/209711/urodzilam-gdy-moj-syn-skonczyl-dwa-miesiace

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka zawsze mowila ze wszelkie dowcipne to na noc zeby nie wyplywalo tak szybko

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to witam sie popoludniowa pora.

Bylam z julcia u ortodonty, ma niewielka wade zgryzu, praktycznieniewidoczna, ale robimy aparacik do zakladania na noc.
    Potem zajrzalam do rossmana bobylobok, kupialm sobie lekki balsam garniera do ciala, top coat do paznokci, zajarzalam do dwoch pasmaterii z nadziejA ze kupie tam tiul i filc, ale niestety nie maja malych rolek...na koncu zakupy w biedrze i zgarnelam meza zpracy.
    Zrobilam obiad, lalo sie ze mnie normalnie, teraz odpoczywam z nogami wysoko,bo mnie bola i sa obrzmiale od palcow do kostki....:/

Psioszka- aaaaa zazdroszcze sycylijskich przypraw :)

5ylwia- podrzuc przepis na te placki bananowe :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy :)

Wszystko ok na ta chwile :) Maly wazy 2251g i glowka jest dalej troszke wieksza od reszty ale juz tylko o 2 tygodnie a nie o 4 jak jej wychodzilo ostatnio..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze <3

No i pozwolila mi bez problemu jechac do Polski :) stawac co 2 godz i duzo pic :D

Martucha86, psioszka11, małaMyszka, lys, Laura, chcebycmama, magda sz, zabka11, Miru, niecierpliwa, Y, Neyla, Weridiana, 0na88, Paula_071, Zetka, Amberla, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zrobiłam pierwszego pompona na próbę, że tak powiem hmm :D nie będzie to takie proste...

Magda jest jeszcze inna technika zwijaniatego tiulu:
    https://m.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-ow
    https://m.youtube.com/watch?v=cH8HVyb_sec

Niecierpliwa- no niezly pokaz swojej niecierpliwosci dzis dalas ;) lanie przez kolano ci sie nalezy!;)

5ylwia- mniamiiii brzmia pysznie te twoje placuszki, musze wyprobowac przepis.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Jestesmy :)

Wszystko ok na ta chwile :) Maly wazy 2251g i glowka jest dalej troszke wieksza od reszty ale juz tylko o 2 tygodnie a nie o 4 jak jej wychodzilo ostatnio..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze <3

No i pozwolila mi bez problemu jechac do Polski :) stawac co 2 godz i duzo pic :D
    Super Maniuś, to już duży chłopak :)
    Widzisz dajemy radę z dietą i wszystko jest dobrze :)
    My wizyte mamy za tydzień, ciekawa jestem ile będzie Dominiś ważył.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka właśnie mi napisała jak rok temu miała na Inflanckiej CC
    "Jak rodzisz w ciagu dnia to ci przywożą dziecko i podają do karmienia na sali pooperacyjnej, ojciec tam nie wchodzi. Ojciec może na korytarzu być z bobasem.
    Jak urodzisz w nocy to ci zabiorą dziecko od razu i oddadzą o 6.00 rano i bedzie z tobą już cały czas. Ojcu dadzą do obejrzenia na chwile na korytarzu pod salą operacyjną jak bedą cie zażywali w tym czasie. Z ojcem zobaczysz się po 12 godzinach od cesarki bo dopiero wtedy przenoszą z sali pooperacyjnej na poporodową" Także tak jak myślałam.

Żabka oglądam te filmiki i zaraz biorę się za inną metodę, nie poddam się :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczynki, dostałam od gina globulki takie robione w aptece. Z antybiotykiem. Pisał im skład powiedział ze bezpieczne. No i jutro będą po południu. Można to sobie zapodać pod wieczór? Bo to jedna dziennie. A ja sto lat już takich rzeczy nie miałam i nie wiem.

Zetka zwykle powinno sie na noc takie dowcipne leki aplikowac, wtedy dluzej sa w pochwie i sa skuteczniejsze.:)

Manius-wspaniale wiesci!!!! :)

małaMyszka, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- na oko wydaje mi sie ze ten sposob nawijania tiulu na podkladke jest latwiejszy- ale czekam na twoja recenzje ;)
    Moja Julcia mnie namowila i jutro rano jedziemy do hurtowni po tiul, tasiemki i filc, jak tam nie bedzie, to wtedy zamowie z allegro.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu cc: tata za szyba i wszystko widzi. Zaraz po urodzeniu idzie z lekarzem do pokoju obok mierzyć i ważyć dziecko. Kobieta jest przez 2 h na trakcie porodowym , facet może być z nią i dzieckiem. Po 2 h przenoszą na salę chyba ale nie pamiętam przystawiaja do cyca, dziecko możesz mieć na sali tylko w ciągu dnia (tuż po porodzie) tylko w obecności taty dziecka. Na noc zabierają. W drugiej dobie pozwalają wstać i zachęcają do tego. Dziecko możesz mieć przy sobie jeśli dajesz rade wstawać możesz mieć też na nic ale nie musisz
    Tak więc myślę że fajnie. Aha po cc to tata dziedziczy te 2 h kangurowania ale mamie tez kładą na chwile malucha na puersiach.

małaMyszka, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Karolina- endometrioza, brak owulacji i najważniejszy- czynnik anatomiczny- mam poskręcane jajowody- więc naturalnie żaden zarodek nie dotrze do macicy. Ivf omija tą drogę, a i tak raz nam się nie udało.
    Też znam wiele takich przypadków, nawet w rodzinie mam jeden. To książka właśnie mojej kuzynki opowiada o jej historii:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/209711/urodzilam-gdy-moj-syn-skonczyl-dwa-miesiace

Psioszka ja tez mam endometrioze i wlasnie po laparoskopii jak gin zobaczyl moje poskrecane jajowody powiedzial, ze ciazy z tego nie bedzie, tylko ivf a tu taka niespodzianka no i jeszcze ta wada macicy wiec nigdy naturalnej ciazy wykluczyc nie mozesz ;)

Miru, małaMyszka, psioszka11, Amberla, Weridiana, zabka11, Y lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam rąk strasznie nastawiona na poród SN ze jak usłyszałam ze może konieczna będzie cc to płakałam. Na to mój Ł. Ja to się nawet ciesze. Patrzę na niego ze złością i pytam a Ty co do tego masz?!

No bo będę przez 2 pierwsze godziny tulil go pierwszy a tak jakbyś normalnie rodziła to byś mi go nie dała. I śmiech.
    Sama zaczęłam się śmiać bo ten egoista pomyślał tylko o swoich korzyściach a nie o tym ze ja się tej igły boje :)

małaMyszka, Neyla, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja byłam rąk strasznie nastawiona na poród SN ze jak usłyszałam ze może konieczna będzie cc to płakałam. Na to mój Ł. Ja to się nawet ciesze. Patrzę na niego ze złością i pytam a Ty co do tego masz?!

No bo będę przez 2 pierwsze godziny tulil go pierwszy a tak jakbyś normalnie rodziła to byś mi go nie dała. I śmiech.
    Sama zaczęłam się śmiać bo ten egoista pomyślał tylko o swoich korzyściach a nie o tym ze ja się tej igły boje :)

Igly???

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    Ja witam sie tak pozno, ale ledwo zyje i dopieroWas nadrobilam. Nocka dzis koszmarna, co chwile sie budzilam, a pozniej problem z zasnieciem.
    Dzisiaj wizytowalam, pojechalam wczesniej, bo wiadomo polozna, KTG, to chwile trwa. Wyjechalismy z domu przed 10-ta. Ukrop byl juz straszny, w klinice masakra, klima im sie zepsula, a z nowa maja juz 3 tygodnie opoznienia, wiec duchota przeokrutna. No i w samej klinice spedzilam prawie trzy godziny, bo jeszcze u lekarza byl spory poslizg. Jejciu, jaka juz bylam "nieswieza". Juz nie wiedzialam jak tam siedziec. Wiedzialam, ze przy tej pogodzie lekko nie bedzie, ale dzisiaj przeszlo to moje najgorsze oczekiwania buuuu. W domu bylam dopiero po 14-tej i padlam bez sil, totalnie zdechla :(
    Ale najwazniejsze, dzis tez wpisalam sie w dzien pt. "Wymaz GBS", pobrane oddane do Lab, wynik ma byc za tydzien, ale jak nic sie nie bedzie dzialo, to odbierzemy za dwa tygodnie przed kolejna wizyta. No i wynik nie bedzie dostepny w Diagnostyce on-line, bo to mikrobiologia i do odbioru tylko osobiscie.
    Moj bubus wazy juz 2380g, przybral ok 600g w trzy tygodnie, wiec nadgania, do TP powinien dobic do 3300-3400, wiec calkiem spory chlopczyk :) Ja w 36 tygodniu jednak mialam usg i na pewno bedzie kolejne za dwa i jak dotrwam, to tez za cztery. Maluszek ulozony jest glowka w dol, ale nie pcha sie jeszcze do kanalu rodnego, wszystkie przeplywy ksiazkowe, wiec nie ma sie czym martwic. Grzeczne to moje dziecko, niech sobie spokojnie doczeka do terminu, to i ja bede o niego spokojna :)

Paula_071, psioszka11, Martucha86, lys, Laura, Zetka, niecierpliwa, Amberla, 0na88, Weridiana, zabka11, Maniuś, magda sz, małaMyszka, witaminkab, Y lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo :( tej igły w kręgosłup. Ja mam krzywy i boję się że źle trafia albo coś. Ja na pobieraniu krwi mało nie maleje a co dopiero taka ; (

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru...znam ten ból. Jak pomyślę o znieczuleniu to płakać się chce. Przed ciążą mdlałam przy pobieraniu krwi, a teraz jestem dosłownie niezniszczalna! Dla córci zniosę wszystko.

Moja mała strasznie się wierci...jest takim małym nerwusem. Ma czkawki średnio 3-4 razy dziennie i zawsze mnie kopie niemiłosiernie, jak już jej czkanie dokucza. A teraz sobie nową pozycję do wygibasów znalazła. Wypina dupkę z mojej prawej str, zapierając się nóżkami o tył macicy. I siedzę z takim twardym jajem. Z lewej miękko, a z prawej siedzi mały kloc.

Dziewczyny, czy któraś bierze dupka na napinający się brzuch? Trochę się boję tych twardnień, ale na szczęście z szyjką wszystko wzorowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:27

Zetka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ale najwazniejsze, dzis tez wpisalam sie w dzien pt. "Wymaz GBS", pobrane oddane do Lab, wynik ma byc za tydzien, ale jak nic sie nie bedzie dzialo, to odbierzemy za dwa tygodnie przed kolejna wizyta. No i wynik nie bedzie dostepny w Diagnostyce on-line, bo to mikrobiologia i do odbioru tylko osobiscie.

No to widzę co diagnostyka to inaczej. Ja dosłownie 3 minuty temu pobrałam z ich strony pdf z wynikiem wymazu na GBS.

małaMyszka, Griszanka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wiem co czujesz..moja robi to samo, tylko ze zapiera się nóżkami o żebra i wtedy się tak pręży jakby.. teraz te ruchy są naprawde juz bolesne, a co bedzie za miesiac? :o

Neyla, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Nooo :( tej igły w kręgosłup. Ja mam krzywy i boję się że źle trafia albo coś. Ja na pobieraniu krwi mało nie maleje a co dopiero taka ; (

:) ja mam skoliozę w 2 odcinkach i wczoraj w książce "W oczekiwaniu na dziecko" czytałam o skoliozie i właśnie znieczuleniu. Ostatnie zdanie brzmi cyt. "Ale doświadczony anestezjolog na pewno bez problemu umieści igłę, tam gdzie powinna się znaleźć."

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp :) Ja durna bym se rano zapadała :)

Neyla, ja od wczoraj znów biorę dupka na bóle krzyza. Mam brać przez 30 dni.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ