SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:No widze ze to wszyscy polecaja ja mam kolejne dwie czesci, pierwszy rok to podzial na kazdy miesiac zycia dziecka, pielegnacja rozwoj, co powinno umiec...wszystko. Tak jak mowie moge sprzedac, sa bez sladow uzywania, maja tylko dedykacje bo dostalismy na slub zamiast kwiatow.
Pomyślę nad tymjak nie znajdę lepszej pozycji.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:No właśnie jak się okaże że się obróciła to poszukam innego szpitala bo z tego co mówili na SR w moim to tak: tata nie może być przy CC (to ok, jestem w stanie zrozumieć), po porodzie przewożą mamę do sali pooperacyjnej i tata nie może tam wejść, to czy tata będzie mógł zobaczyć dziecko wcześniej to zależy od pielęgniarki...dziecko zabierają na 12 godz, czasem pielęgniarka może przystawić do piersi o ile mama będzie miała pokarm jak nie to mleko modyfikowane. No chore to, wiem że po CC zwykle jest się pół przytomnym ale fakt że obok mnie jest i dziecko i mąż daje poczucie spokoju, bezpieczeństwa, no taka ulga.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!!!
Dzisiaj znowu ciężka noc - aby do czwartku, upały mają odpuścić. Jutro mam wizytę u mojej Pani doktor i już się trochę stresuję, czy wszystko ok.
psioszka11 wrote:Magda- w PL jeszcze nie ma w standardzie,żeby ojciec dziecka był przy CC- jedynie w jakimś prywatnym szpitalu w Wawie, gdzieś czytałam.
Psioszka, w Warszawie w dwóch szpitalach państwowych ojciec dziecka może być przy CC - w św. Rodziny na Madalińskiego i w św. Zofii na Żelaznej. Pobierana jest opłata 200 zł - jako opłata za ubranie ochronne.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja juz po badaniach bo dzis wizyta. Od dzis za cztery tygodnie 4 sierpnia urodzi sie nasz syn.... dowiem sie szczegolow cesarki i pakuje jutro torbe. W drodze do domu z labo przegielam, polazlam do biedronki i myslalam ze poloze sie na wozku. Otworzyli kase i ludzie tak sie rzucili jak opetani, nie zdarzylam mrugnac. Za to ekspedientka na glos powiedziala ze mnie prosi bez kolejki...sluchajcie a od ktorego dnia mozna pas poporodowy po cesarce...
Pati Belgia, lys, Neyla, Laura, Martucha86, małaMyszka, Weridiana, mamasia, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Pati z samochodow proponuje honda civic, jak porownasz bagazniki to można sie zdziwic, bo jest bardzo pojemny (duzy wozek z kolami wejdzie), ja przewozilam meble , lozko pietrowe, rowery.
klapa podnosi sie wysoko, można przewiezc zmywarkesmieje sie bo kolega kupil sobie audi (chyba a6) , duze auto ale klapa nie otwiera sie wysoko, a chcial nim przewiezc zmywarke i to moze byc problem.
Francuskie auta uwazam za bardzo ladne pod wzgledem linii i wyposazenia ale mi sie zawsze psuly (chociaz fakt ze to byly stare auta
Kia nigdy nie jeździłam ale podoba mi sięmaz sie smieje, ze co raz wieksze wymagania mam co do aut
czytalam w necie opinie o tym peugocie 4007 I ma bardzo dobre. Pytalam rowniez o niego mojego zaprzyjaznionego mechanika I powoedzial, ze auto warto kupic. Widzial go juz, jazde probna ten mialam I auto mi sie bardzo podoba. Bagaznik ma bardzo duzu I wogole auto duze, przestronne I wygodne. Jesli nie znajde Kia sportage do piatku to wezme tego peugota.
Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
My po ktg...w normie.
Wczoraj kupiliśmy wózek BD Lupo. Czekamy na przesyłkę! Wyprawka chyba skończona! Jupi
!
Mamy książki Dzieciozmagania i Pierwszy rok życia dziecka.
Tez mam problem z obiadem...może zrobię jakaś sałatę, na mięso nie mam ochoty.
Zaczynam powoli wchodzić na normalne obroty, koniec z lezeniem! Mamy początek 37 tygodnia i trzeba się rozruszać żeby szybko i sprawnie urodzić. Za 7 dni ciąża donoszona
!
Kobietki trzymajcie się dzielnie w te upalne dni. Ja tyłka z domu nie ruszam!
Weridiana, magda sz, lys, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, witaminkab, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pati polecam Peugeota. My co prawda jeździmy 407, ale ja jestem bardzo zadowolona. Duże, komfortowe auto, baaardzo wygodne i miękkie zawieszenie (nie podskakujesz pod sufit, czego nie lubię). My mamy rocznik 2009 i jak na razie nic się nie psuło i nie psuje.
Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja odkąd mamy toyote rav4 stwierdziłam ze nie chce juz innego samochodu niz SUV
Mąz sie smieje bo na początku sie krzywiłam ze za duzy,ze ja nie chce, jak ja bede jezdzic takim, upierałam się na honde accord, ale mąz chcial suva i przekonał mnie tym ze jak bedziemy mieli dziecko to bedzie wygodniej bo duzy bagaznik, no i mamy skuter wodny z którym jezdzimy nad jezioro, to wiadomo takim samochodem łątwiej ciagnąc niz osobówką, noi teraz się ciesze ze mnie przekonał
Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka- To Żabka pisała o upadłości firmy.
To przepis, z tym że ja tego kurczaka duszę żeby był mieciusi, przyprawę garam masala można zastąpić: kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa.
No i najlepiej podawać z ryżem basamati. Mam w domu mango w syropie więc zrobie jeszcze do tego mango lassi.
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/kurczak_tikka_masala/przepis.html
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
oo pierogi, zjadłabym, w tamtym tyg teściowa serwowała to się najadłam jak świnia
zrobilam białe pranie małego, tylko jak tu wyjśc na balkon i wieszać jak słońce tak pali, wywiesze na suszarce, ew, co sie nie zmiesci to na balkon bo padam
na obiad dziś mam sznycelki z wczoraj, do tego zimna mizeriaaaaaa o mniam
Aaaa wiecie co, wczoraj przyszedł wózek, i napewno był to ten sam kurier o którym pisałam, poznałam po głosie a jaki był miły, mało mi do dupy nie chciał wejśc haha, co nie zmienia faktu że skarga została złożona:)
a to bryka mojego Szymka:) super sie prowadzi, fajna amortyzacja , aaaa juz sie nie mogę doczekać spacerków:)
psioszka11, Laura, Martucha86, magda sz, lys, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, Aga89, Y, niecierpliwa, Neyla, mamasia, witaminkab, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z Fado- patelnia. Ale Fado zrobił co potrzeba, więc się cieszę, bo jak widzę te umordowane psy, to żal mi bardzo.
Teraz chwila relaxu, a potem biorę się za pizzę.
Jutro wpadnie do nas siostra męża z synem, bo przyjechała z Sycylii- już nie mogę się doczekaćMa mi przywieźć parmezan i oliwę- uwielbiam od niej spożywcze prezenty
małaMyszka, Weridiana, Y, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
To wszystko zależy do czego jest potrzebny samochód. My jeden mamy duży (tzn będzie do 2 tygodni), właśnie taki na wakacje, a drugi mniejszy, dzięki czemu można bez problemu parkować w rynku czy centrach handlowych. Ja np. dziękuję wjeżdżać do Renomy (CH) Suvem, chyba 90% samochodów zostało porysowanych na zakrętach ślimaka;)
Osobiście jestem zachwycona Fordem B-Max, super jeśli chodzi o montowanie fotelika z dzieckiem. Rewelacja, że nie ma panela wzmacniającego między drzwiami. Niestety na drugi nowy samochód nas nie stać. http://motofilm.pl/wp-content/gallery/nowy-ford-b-max-luty-2012/nowy-ford-b-max_02.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=nU5Dmq-DrfI
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Migotkaa wrote:oo pierogi, zjadłabym, w tamtym tyg teściowa serwowała to się najadłam jak świnia
zrobilam białe pranie małego, tylko jak tu wyjśc na balkon i wieszać jak słońce tak pali, wywiesze na suszarce, ew, co sie nie zmiesci to na balkon bo padam
na obiad dziś mam sznycelki z wczoraj, do tego zimna mizeriaaaaaa o mniam
Aaaa wiecie co, wczoraj przyszedł wózek, i napewno był to ten sam kurier o którym pisałam, poznałam po głosie a jaki był miły, mało mi do dupy nie chciał wejśc haha, co nie zmienia faktu że skarga została złożona:)
a to bryka mojego Szymka:) super sie prowadzi, fajna amortyzacja , aaaa juz sie nie mogę doczekać spacerków:)
Ale masz kolekcję alko;)małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.