X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kto pytal o upadlosc? Mi z tel. Ciezko znalezc a wczoraj ktos pisal o tym....

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    No widze ze to wszyscy polecaja ja mam kolejne dwie czesci, pierwszy rok to podzial na kazdy miesiac zycia dziecka, pielegnacja rozwoj, co powinno umiec...wszystko. Tak jak mowie moge sprzedac, sa bez sladow uzywania, maja tylko dedykacje bo dostalismy na slub zamiast kwiatow.

Pomyślę nad tym :) jak nie znajdę lepszej pozycji.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No właśnie jak się okaże że się obróciła to poszukam innego szpitala bo z tego co mówili na SR w moim to tak: tata nie może być przy CC (to ok, jestem w stanie zrozumieć), po porodzie przewożą mamę do sali pooperacyjnej i tata nie może tam wejść, to czy tata będzie mógł zobaczyć dziecko wcześniej to zależy od pielęgniarki...dziecko zabierają na 12 godz, czasem pielęgniarka może przystawić do piersi o ile mama będzie miała pokarm jak nie to mleko modyfikowane. No chore to, wiem że po CC zwykle jest się pół przytomnym ale fakt że obok mnie jest i dziecko i mąż daje poczucie spokoju, bezpieczeństwa, no taka ulga.
    Aaaaaa przejebane. Nie wyobrazam sobie zeby mezowi nie dali malego do kangurowania. Mysle ze bedzie na sali pierwszy zanim mnie pozszywaja...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Dzisiaj znowu ciężka noc - aby do czwartku, upały mają odpuścić. Jutro mam wizytę u mojej Pani doktor i już się trochę stresuję, czy wszystko ok.

psioszka11 wrote:
    Magda- w PL jeszcze nie ma w standardzie,żeby ojciec dziecka był przy CC- jedynie w jakimś prywatnym szpitalu w Wawie, gdzieś czytałam.

Psioszka, w Warszawie w dwóch szpitalach państwowych ojciec dziecka może być przy CC - w św. Rodziny na Madalińskiego i w św. Zofii na Żelaznej. Pobierana jest opłata 200 zł - jako opłata za ubranie ochronne.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniach bo dzis wizyta. Od dzis za cztery tygodnie 4 sierpnia urodzi sie nasz syn.... dowiem sie szczegolow cesarki i pakuje jutro torbe. W drodze do domu z labo przegielam, polazlam do biedronki i myslalam ze poloze sie na wozku. Otworzyli kase i ludzie tak sie rzucili jak opetani, nie zdarzylam mrugnac. Za to ekspedientka na glos powiedziala ze mnie prosi bez kolejki...sluchajcie a od ktorego dnia mozna pas poporodowy po cesarce...

Pati Belgia, lys, Neyla, Laura, Martucha86, małaMyszka, Weridiana, mamasia, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pati z samochodow proponuje honda civic, jak porownasz bagazniki to można sie zdziwic, bo jest bardzo pojemny (duzy wozek z kolami wejdzie), ja przewozilam meble , lozko pietrowe, rowery.
    klapa podnosi sie wysoko, można przewiezc zmywarke ;-) smieje sie bo kolega kupil sobie audi (chyba a6) , duze auto ale klapa nie otwiera sie wysoko, a chcial nim przewiezc zmywarke i to moze byc problem.
    Francuskie auta uwazam za bardzo ladne pod wzgledem linii i wyposazenia ale mi sie zawsze psuly (chociaz fakt ze to byly stare auta :-)
    Kia nigdy nie jeździłam ale podoba mi się
    Kochana ja teraz nastawilam sie na auto SUV 4x4. Teraz mam kombi I nie chce juz :-) maz sie smieje, ze co raz wieksze wymagania mam co do aut :-) czytalam w necie opinie o tym peugocie 4007 I ma bardzo dobre. Pytalam rowniez o niego mojego zaprzyjaznionego mechanika I powoedzial, ze auto warto kupic. Widzial go juz, jazde probna ten mialam I auto mi sie bardzo podoba. Bagaznik ma bardzo duzu I wogole auto duze, przestronne I wygodne. Jesli nie znajde Kia sportage do piatku to wezme tego peugota.

Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto chce pierogi z jagodami bo mnie brzydza..

Pati Belgia, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    My po ktg...w normie :).

Wczoraj kupiliśmy wózek BD Lupo. Czekamy na przesyłkę :)! Wyprawka chyba skończona! Jupi :)!

Mamy książki Dzieciozmagania i Pierwszy rok życia dziecka.

Tez mam problem z obiadem...może zrobię jakaś sałatę, na mięso nie mam ochoty.

Zaczynam powoli wchodzić na normalne obroty, koniec z lezeniem! Mamy początek 37 tygodnia i trzeba się rozruszać żeby szybko i sprawnie urodzić ;). Za 7 dni ciąża donoszona :) :) :)!

Kobietki trzymajcie się dzielnie w te upalne dni. Ja tyłka z domu nie ruszam :)!

Weridiana, magda sz, lys, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, witaminkab, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati polecam Peugeota. My co prawda jeździmy 407, ale ja jestem bardzo zadowolona. Duże, komfortowe auto, baaardzo wygodne i miękkie zawieszenie (nie podskakujesz pod sufit, czego nie lubię). My mamy rocznik 2009 i jak na razie nic się nie psuło i nie psuje.

Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd mamy toyote rav4 stwierdziłam ze nie chce juz innego samochodu niz SUV :P Mąz sie smieje bo na początku sie krzywiłam ze za duzy,ze ja nie chce, jak ja bede jezdzic takim, upierałam się na honde accord, ale mąz chcial suva i przekonał mnie tym ze jak bedziemy mieli dziecko to bedzie wygodniej bo duzy bagaznik, no i mamy skuter wodny z którym jezdzimy nad jezioro, to wiadomo takim samochodem łątwiej ciagnąc niz osobówką, noi teraz się ciesze ze mnie przekonał :)

Weridiana, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- To Żabka pisała o upadłości firmy.

To przepis, z tym że ja tego kurczaka duszę żeby był mieciusi, przyprawę garam masala można zastąpić: kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa.
    No i najlepiej podawać z ryżem basamati. Mam w domu mango w syropie więc zrobie jeszcze do tego mango lassi.
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/kurczak_tikka_masala/przepis.html

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Kto chce pierogi z jagodami bo mnie brzydza..

ja chce :-) uwielbiam

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy SUV ale ja jestem kiepskim kierowcą :) i dopóki nie przestanę zarysowywac zderzaków to nie ma mowy o nowym samochodzie ;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu ! Piotrek napisał ze właśnie piszą umowe, moto sprzedane !

Pati Belgia, małaMyszka, Weridiana, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo pierogi, zjadłabym, w tamtym tyg teściowa serwowała to się najadłam jak świnia :D

zrobilam białe pranie małego, tylko jak tu wyjśc na balkon i wieszać jak słońce tak pali, wywiesze na suszarce, ew, co sie nie zmiesci to na balkon bo padam

na obiad dziś mam sznycelki z wczoraj, do tego zimna mizeriaaaaaa o mniam

Aaaa wiecie co, wczoraj przyszedł wózek, i napewno był to ten sam kurier o którym pisałam, poznałam po głosie a jaki był miły, mało mi do dupy nie chciał wejśc haha, co nie zmienia faktu że skarga została złożona:)

a to bryka mojego Szymka:) super sie prowadzi, fajna amortyzacja , aaaa juz sie nie mogę doczekać spacerków:)

928de9d850ad6e79med.jpg

psioszka11, Laura, Martucha86, magda sz, lys, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, Aga89, Y, niecierpliwa, Neyla, mamasia, witaminkab, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Fado- patelnia. Ale Fado zrobił co potrzeba, więc się cieszę, bo jak widzę te umordowane psy, to żal mi bardzo.
    Teraz chwila relaxu, a potem biorę się za pizzę.
    Jutro wpadnie do nas siostra męża z synem, bo przyjechała z Sycylii- już nie mogę się doczekać:) Ma mi przywieźć parmezan i oliwę- uwielbiam od niej spożywcze prezenty :)

małaMyszka, Weridiana, Y, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- tez lubie takie prezenty :) Moi rodzice zawsze z tych różnych krajów przywożą przeróżne przyprawy,różne dodatki do gotowania, sery itp. wypas :)

małaMyszka, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy do czego jest potrzebny samochód. My jeden mamy duży (tzn będzie do 2 tygodni), właśnie taki na wakacje, a drugi mniejszy, dzięki czemu można bez problemu parkować w rynku czy centrach handlowych. Ja np. dziękuję wjeżdżać do Renomy (CH) Suvem, chyba 90% samochodów zostało porysowanych na zakrętach ślimaka;)

Osobiście jestem zachwycona Fordem B-Max, super jeśli chodzi o montowanie fotelika z dzieckiem. Rewelacja, że nie ma panela wzmacniającego między drzwiami. Niestety na drugi nowy samochód nas nie stać. http://motofilm.pl/wp-content/gallery/nowy-ford-b-max-luty-2012/nowy-ford-b-max_02.jpg
    https://www.youtube.com/watch?v=nU5Dmq-DrfI

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czkawki ja czuje ja na dole przy pachwine a mala ma gkowe pod zebrami wiec to sienie zgadza

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    oo pierogi, zjadłabym, w tamtym tyg teściowa serwowała to się najadłam jak świnia :D

zrobilam białe pranie małego, tylko jak tu wyjśc na balkon i wieszać jak słońce tak pali, wywiesze na suszarce, ew, co sie nie zmiesci to na balkon bo padam

na obiad dziś mam sznycelki z wczoraj, do tego zimna mizeriaaaaaa o mniam

Aaaa wiecie co, wczoraj przyszedł wózek, i napewno był to ten sam kurier o którym pisałam, poznałam po głosie a jaki był miły, mało mi do dupy nie chciał wejśc haha, co nie zmienia faktu że skarga została złożona:)

a to bryka mojego Szymka:) super sie prowadzi, fajna amortyzacja , aaaa juz sie nie mogę doczekać spacerków:)

928de9d850ad6e79med.jpg

Ale masz kolekcję alko;)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ