SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Manisiu a jakie masz wyniki zachwiania?
Mi się zdarzy czasami przekroczyć 120 po godzinie, mam tak 124, 126
Nie masz insuliny??
EDIT: Trzymam kciukaski za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 10:11
Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Jaką książkę/poradnik możecie polecić dla "zielonej" mamy. Chodzi mi najbardziej o pierwszy rok życia dziecka, począwszy od pielęgnacji, poprzez choroby, szczepienia, karmienie itd
Najlepiej coś takiego, gdzie jest zebrane wszystko w jednej pozycji i podzielone tematycznie.zabka11, magda sz, lys, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, co na obiad robicie na tak upał ? Nie mam checi na zadne mięso..cos takiego lżejszego się chce.
Nalesniki robiłam wczoraj, wiec cos innego trzeba.
Za godzine mają przyjechac kupcy na nasz motor, oby kupili...
Sprzedajemy bo teraz nigdzie nie bedziemy jezdzic moto, tylko samochodem z Poleczka, wiec szkoda zeby latka mu leciały i placic ubezpieczenie tez trzeba..płakać nam sie chcialo jak podejmowalismy decyzje ale tak bedzie najrozsądniej..Weridiana, małaMyszka, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry bardzo,
Wstaly my, ostatnio czas mi sie przestawil ze spie od 24 do 5 i pozniej 7-10.
Paula u mnie w klace byla impreza na poziomie piwnicy, dudnilo na cala klatke, za pozno zadzwonilam na policje bo jak soe rano okazalo to byly wlamy do kilku piwnic takze no dziwny zbieg okolicznosci...
Fajnie ze piszecie o tej ksiazce, wczoraj sie zastanawialam nad tym:)
Wczoraj jak pisalam o tych blokersach Maja strasznie bolesnie sie ruszala, pozniej dostala czkwaki i czulam ja nad pepkiem...kuzwa odwrocila by sie??? Zawsze czulam czkwawke w pachwiniach. No kurde SN w moim szpitalu jest ok ale po CC zabieraja dziecko na 12 godz, nie tak sobie to wyobrazalam. Jak sie okaze ze jednak zrobila psikusa to poszukam innego szpitala na cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 10:58
Weridiana, Zetka, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hwj dziewczyny, u mnie juz tez robi sie gorąco. A ja wstałam o piatej, mialam ogarnąć mieszkanie, s nic mi sie nie chce. Wczoraj z okazji urodzin zabralam corcie do Wrocławia, ona z kuzynka do kina, a ja po sklepach. To juz nie ns mohe siły. Masakra. Po poludniu myślałam ze nogami nie rusze... a w czwartek jeszcze mnie czeka impreza urodzinowa dla jej kolezanek. Za miesiąc malutka powinna być juz ba świecie, nie mogę uwierzyć. A moja łazienka nadal w czarnej d.... ani poprac ani poprasowac, a dodatkowo dookola bajzel na kółkach. Nie wiem jak my to ogarniemy.
Weridiana, Zetka, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
Laura zdarzylo mi sie raz 134 a tak to raczej troszke ponad 120 tylko ze ja mierze po 1,5 h po jedzeniu...insuliny nie mam...
U mnie dzis na obiad makaron z tunczykiem,cebula,pomidorami i mozzarella...makaron gotuje przelewam zimna woda,reszte kroje i zalewam tunczykiem razem z olejem...mieszam wszystko,doprawiam sola i pieprzem...idealne danie jak dla mnie na taki skwar
Ok spadam do gin odezwe sie popoludniumałaMyszka, Paula_071, Laura lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
u mnie znow zapowiada sie upalburzy nie bylo , deszczu nie bylo - masakra.
Bylam zrobic te badania do porodu OWA , HBsAg , a teraz jade na pobranie tego GBS'a.
Niecierpliwa trzymam kciuki za KTG i zebyscie wyszly dzis !
Milego dnia !
Ja też dziś na GBSy idę... Pogoda tragiczna. Dalej upał. Ani deszczu ani nic... Normalnie bym się cieszyła ale w ciaży to ledwie żyję. P. rano wstał tak jak wczoraj i przed wyjściem do rpacy napełnił jeszcze basen małej
Któraś pytała o farbę Powder Pink. Ja malowałam nią i moi rodzice u siebie w pokoju który będzie służył dla dziewczynek. Kolor superIdealnie do mebl pasuje. Delikatny bardzo. Z Beckersa polecam jeszcze kolor Salvia. Mam w sypialni. Genialny. Tak mnie uspokaja i tak przyjemnie się człowiek czuje.
Aż moi rodzice wczoraj też nim w salonie pomalowali
Miłego dnia dziewczynki - już od czwartku ochłodzenie!!! Dmay radę
Weridiana, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
Magda, po cc i tak na samym początku nie jesteś w stanie sie mala sama zająć. Nie wstaniesz do niej, bo musisz lezec. zazwyczaj na troche zabierają, moze nie na 12godz ale do czasu az masz sile i możesz wstawac do niej. To jest wlasnie ta gorsza strona cc
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
wytrzymajcie do srody z upalami, od czwartku chłodniej
U nas temp. spadla do 21st i od razu lepiej sie spi
Ainer85 ja tez w czwartek zaczynam 38tydz
Rybka tez dzisiaj jade z córka na wizyte do orthodonty
Na tym forum działa telepatia
Paula i jak pasuja sexi majtki
Iys tez slyszalam dobre opinie o tej ksiazce choc sama nie czytałam
Ktos chyba tez wspominal o tytule w oczekiwaniu na dziecko.
warto tez w empiku wyszukac jakie ksiazki sa najbardziej polecane.
Ja kiedys miałam pozyczona , nie pamietam tytulu , teraz nie wiem czy kupie
w necie tyle info no I mamy forummałaMyszka, ainer85, Laura, lys lubią tę wiadomość
-
Witam się. Noc masakra.
Magda - u mnie wczoraj podobnie do Ciebie, Michaś po południu strasznie się wiercił, rozpychal, bardzo bolało. Potem lekko się uspokoił. A wieczorem znów masakra, rozpychal się, ani na jednym boku nie mogłam bo wirga, ani na drugim. Chyba dopiero po 1 w nocy położyłam się na pół siedząco na plecach. To się powirgal i znalazł sobie miejsce. Ale co chwilę słabo nie spałam albo się budziłam. A on co mój ruch to tez się ruszał. Nigdy w nocy tak nie miałam. Może ta główka u góry jak mu się jakoś pod zebra wbija to mu nie pasuje.
Ja cały czas czuje czkawke pod pepkiem nad pachwina a jest główka do góry wiec juz nie wiem jak to jest. Przed pół godziny tez miał czkawke w tym miejscu.
Ja to zaraz sie boje i panikuje ze takie mocne ruchy to coś złegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 10:59
Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Ja mam ta:http://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-mazel-sharon-murkoff-heidi,p1043881395,ksiazka-p
Mam tez kolejna: http://www.empik.com/drugi-i-trzeci-rok-zycia-dziecka-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1044236547,ksiazka-p
Obie u mnie zdaly egzamin.
Pati- mialas sie oszczedzac, a ty widze na pelnych obrotach!!!
Niecerpliwa- kciukasy zacisniete, oby cie puscili do domku.tak na pol gwizdka
koniecznie musze auto teraz kupic dla siebie bo te moje juz troche za male bedzie dla dwojki dzieci a po porodzie to napewno nie dam rady jezdzic I szukac
ale staram sie oszczedzac I powolutku
Weridiana, zabka11, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa to fakt nie jest delikatny jak na faceta który spłodzić 8 dzieci
Wtorek i wszystkie na gbs poszły - ja też
Wczoraj miałam skurcze co 10-15 minut po 1 min nawet do 2 minut trzymały. ..jutro okaże się co dalejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Witam się. Noc masakra.
Magda - u mnie wczoraj podobnie do Ciebie, Michaś po południu strasznie się wiercił, rozpychal, bardzo bolało. Potem lekko się uspokoił. A wieczorem znów masakra, rozpychal się, ani na jednym boku nie mogłam bo wirga, ani na drugim. Chyba dopiero po 1 w nocy położyłam się na pół siedząco na plecach. To się powirgal i znalazł sobie miejsce. Ale co chwilę słabo nie spałam albo się budziłam. A on co mój ruch to tez się ruszał. Nigdy w nocy tak nie miałam. Może ta główka u góry jak mu się jakoś pod zebra wbija to mu nie pasuje.
Ja cały czas czuje czkawke pod pepkiem nad pachwina a jest główka do góry wiec juz nie wiem jak to jest. Przed pół godziny tez miał czkawke w tym miejscu.
Ja to zaraz sie boje i panikę ze takie mocne ruchy to coś złegowiec glowka do gory. Wszystko jest ok
magda sz, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Magda z tego co sie orientuje to polityka szpitali dotyczaca cc jest bardzo rozna. Dziewczyny pewnie moga sie wypowiedziec w tej sprawie.
tutaj np cc nie jest przeciwwskazaniem aby dziecko zaraz polozyc przy piersi matki aby zaczelo ssac I sie ogrzewalo. Jesli jest wszystko ok to dzidzius tak sobie lezy z mama.
Slyszalam tez ze sa szpitale w PL które stosuja te same zasady wiec warto popytac.
ale nie zakladaj od razu ze będzie zle, będzie dobrzemysl pozytywnie
Twoja akrobatka jeszcze moze zmienic pozycje nie razmagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz. - Policja albo straż miejska i tyle. U nas na straż nawet nie trzeba dzwonić, wystarczy wysłać maila. Mają obowiązek przyjechać (i przyjeżdżają), a nawet odpisać na maila
Moja babcia w podobnej sytuacji wpadła na pomysł, żeby z balkonu rzucać kupą na stoliki, przy których siedzi dresownia, ale moja babcia jest delikatnie mówiąc ekscentryczna...
Co do cesarki, to zobacz, jak to wygląda w różnych szpitalach - w 'naszym' ojciec dziecka może przejąć i kangurować dziecko w czasie, kiedy mama dochodzi do siebie, w Warszawie też pewnie w którymś szpitalu tak można.
lys - ja mam 'Odkrywam macierzyństwo' dr Preeti Agrawal, polecała położna w szkole rodzenia, ale jeszcze nie czytałam, czytam o porodznie na razie. M. ma jeszcze taką kolorową książkę napisaną przez jakiegoś pana, który chyba jest znany z telewizji, ale ona jest dosyć łopatologiczna, dużo słów, a mało informacji.
Laura - morery są bardzo silne i mają dużą wolę przetrwania, nie dziw się. Mnie kiedyś jedna niemal stratowała w kolejce do pobrania krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:06
zabka11, magda sz, małaMyszka, Paula_071, lys, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka mi się wydaje że tak boli bo się rozpychają, miejsca nie mają już. A jak miałaś w ciąży z pierwszym synkiem? Z tym położeniem to sama nie wiem, zawsze nisko czułam czkawkę a nóżki wysoko przy żebrach a od wczoraj wieczorem jest na odwrót. Za tydzień mam wizytę, bez usg ale lekarz jest w stanie stwierdzić po tym gdzie serduszko bije jak dziecko jest położone. Porąbane to że nie ma już po 32 tg usg
pojadę zadowolona na poród w 39 tyg i co okazuje się że będzie zupełnie inaczej bo dziecko się obróciło. Powinni robić jeszcze takie usg w 36-37 tyg.
U mnie dziś Chicken Tikka Masala, wiem zwariowałam bo upał a to mega pikantne ale wczoraj na noc wyjęłam kurczaka żeby się odmroził więc jakoś muszę go zjeść
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Magda z tego co sie orientuje to polityka szpitali dotyczaca cc jest bardzo rozna. Dziewczyny pewnie moga sie wypowiedziec w tej sprawie.
tutaj np cc nie jest przeciwwskazaniem aby dziecko zaraz polozyc przy piersi matki aby zaczelo ssac I sie ogrzewalo. Jesli jest wszystko ok to dzidzius tak sobie lezy z mama.
Slyszalam tez ze sa szpitale w PL które stosuja te same zasady wiec warto popytac.
ale nie zakladaj od razu ze będzie zle, będzie dobrzemysl pozytywnie
Twoja akrobatka jeszcze moze zmienic pozycje nie raz
W niektórych szpitalach jest też tak ze jak mama jest po cc to na 2h do kangurowania dają dzidzie tatusiowi.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość