X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie martw się, w mojej pierwszej ciąży z synem, do piątego miesiąca byłam płaska jak decha:) a teraz jestem już 3 kg do przodu, a to dopiero początek.Jak tak dalej pójdzie to w 9 miechu chyba podobizną będę przypominała słonia:)

Bosa, ale masz fajną teściową:) Moja niestety 100km od nas, mama tak samo, więc relaksować to się mogę tylko wtedy, gdy odbieram później niż zwykle syna z przedszkola:P

bosa, Zetka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja też jestem za FB :)
    Dziś obudziłam się z burczeniem brzucha o 4.30 i tak do 7 rano nie mogłam zasnąć, o 7 ze zmęczenia przysnęłam do 10 więc jestem nawet wyspania. Póki co mdłości nie ma więc może będzie kolejny dobry dzień, chociaż kurczę trochę się martwię że już drugi dzień taki lajtowy..chociaż piersi tak mnie bolą że czasem łezka mi się uroni.

Zetka moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 22 tyg. podejrzewała że może być w 2 bo okresu nie miała a wcześniej plamiła i myślała że to okres. Była płaska jak deska :) Dopiero w 6 miesiącu wyskoczył jej z dnia na dzień. Historia nadaje się do programu "Ciąża z zaskoczenia" :)

bosa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy na dziąsła i afty można brać elugel? Ewentualnie możecie coś polecić? Dzięki :)

jak mi wylazła afta to psikałam tamtum verde, gdzieś wyczytałam, że działa na afty, a lekarz rodzinny powiedziała mi że można zażywać tamtum w ciąży. I w sumie nawet szybko zeszła :)

Zetka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka mam identyczny brzuszek :D

Wstalam z mega zawrotami glowy, siedze na kanapie i sie nie ruszam.
    Za oknem nieciekawie i pewnie to warunki pogodowe na mnie maja taki wplyw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam tez sie sex w ciazy wydaje tak zajebisty???
    Kurcze na dole wszystko jest tak wrazliwe, tak cudownie wrazliwe ze doslownie odlatuje po kilka razy :) zawsze mielismy cudowne przezycia ale to co sie dzieje teraz w ciazy to jakis kosmos :D

• futuremama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z ciekawości weszłam na wagę, w brzuszku mi przybyło, więc ze strachem patrzę na te cyferki a tam? Bez zmian od ostatniego ważenia. A od początków, kiedy dowiedziałam się o ciąży prawie -2kg. Także zaczynam mysleć czy wga dobrze działa.
    Ale i tak wiem że to się w końcu zemści i te wszystkie zachcianki i jedzenie przed snem (żebym jak najmniej głodna się przebudzała) wrócą do mnie z podwójna siłą i wtedy będę płakać.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, to ja zakładam grupę na fb, podsyłajcie mi na priv linki do Waszych profili na fb, to powysyłam zaproszenia :)

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wyslalam zaproszenie do przyjaciolek.

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana ;)

ekropka śliczny brzuszek :) mam podobny hehe

ja nie mam fb więc odpadam mam tylko nadzieję, że nie zapomnicie zupełnie o forum... :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha bede tutaj i tutaj ;)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja na fb tez odpadam :( Cassie, ja zazdroszcze, poki co do nastepnej wizyty mamy zakaz na sex :( Czego nie robi sie dla dziecka ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zakaz seksu, a potem brałam antybiotyk to tez nie.Mąż stwierdził że już poczekamy do kolejnego USG i jak bedzie dobrze to wtedy zaczniemy korzystac :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowałam zaproszenia :)

Ja mam fb w komórce włączonego praktycznie cały czas więc na fb mogę być częściej niż tu, ale tutaj też oczywiście będę zaglądać :)

Ale mam dzisiaj lenia... wciąż leżę w łóżku. Trzeba się zebrać, porobić coś, a tak mi się nie chce... :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fb, więc też odpadam ale tutaj będę :) tak więc nie opuszczajcie nas na rzecz fb ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia ale to w sumie dobrze, od rana mam zawroty glowy i lepiej gdy poleze niz np. sprzatam ;) jutro tez jest dzien.

• lys Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wstałam z wielkim bólem głowy i się nie mogę ogarnąć :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj organizujemy sobie leniwy piątek :) a co :)

Cassie lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam cos ugotowac, to jedno dzisiaj zrobic musze.
    Milego popoludnia

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie nam lekarz pozwolił delikatnie po ostatniej wizycie, jeżeli poczuje ból, albo plamienie się pojawi to mamy zaprzestać ale póki co wszystko super. Sex podczas ciąży jest super, przynajmniej dla mnie :) kiedyś potrzebowałam dużo więcej uwagi a teraz chwila i już odpływam :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę iść na długi spacer :) dawno tyłka nigdzie porządnie nie ruszyłam i już zaczynam tęsknić za aktywnością..

cassie ja niestety mam zakaz sexu do odwołania... trwa to już 2 miesiące i jest mi już strasznie ciężko tym bardziej że wcześniej byliśmy bardzo aktywni ;) ale czego się nie robi dla tego małego człowieka :)

i chyba przez ten post mam strasznie dziwne sny, po dzisiejszym jeszcze nie mogę się otrząsnąć... śniło mi się że zastałam mojego męża w łóżku razem z moim najlepszym przyjacielem.. gejem.. i to było takie realistyczne ahhhh... Wcześniej kilkukrotnie śniło mi się że przyłapywałam mojego męża z kobietą ale dzisiaj po raz pierwszy z mężczyzną...

Wam też się śnią takie głupaty??

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ