X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam do 11, nie mogłam się obudzić...

właśnie planuję się pozbierać i pójść na spacer z psem... Oczywiście będę robiła wszystko, żeby tylko nie uczyć się do egzaminów... a w ten weekend mam ich aż 5 :D

Też mamy zakaz na sex do odwołania... ale radzimy sobie :D

Jeśli chodzi o sny, to ja miałam mega erotyczne i jakby na jawie... budziłam się tak podniecona, że aż brzuch mnie bolał... miałam wrażenie, że macica mi wyskoczy z podniecenia.
    Też miałam sny, w których M. mnie zdradzał, zostawiał, uciekał itp. ale to podobno normalne.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka jaki śliczny brzusio! :)
    ja jestem ciągle płaska, ale na każdego przyjdzie pora i brzuszek wyskoczy ;)

Dołączam do Was dziewczyny :)
    Mam termin na 15 sierpnia :)

Na razie walczę z mdłościami i ciągłym zmęczeniem... do tego miewam spore bóle brzucha więc dostałam duphaston... plus dużo odpoczywania a także zakaz seksu do odwołania... ale to tam wszystko nic, wszystko zniosę, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i było jej w brzuszku dobrze :)
    Wczoraj miałam usg i maleństwo ma już 2,85cm :) każde następne usg to coś niesamowitego, i nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:29

lys, magda sz, Cassie, ekropka, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka jaki ładniusi brzusio :)

bzkxskf.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    też jestem na FB :)
    Dziewczyny czy wy też macie bóle żołądka i przełyku ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Amberla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny, że nie mam ostatnio czasu na forum... Szukam miejsca na wesele, bo będę brać ślub - wrzesień, październik. Drugie dziecko, to wypada nam już jakoś to sformalizować ;P
    Ale głowa mnie już od tego wszystkiego boli.... znaleźć coś naprawdę fajnego to masakra... Jeszcze nie będziemy mieć niewiadomo ile osób bo maks 70. ostatnio się sparzyliśmy jak robiliśmy chrzciny córki. P. był kilka lat temu na weselu w jednym miejscu - mówił, że super jedzenie i w ogóle. Ale właściciel się zmienił i to co nam podali to porażka była po prostu.... Więc teraz ostrożnie szukam.
    Jakby któraś miała do polecenia coś w Krakowie lub okolicach to chętnie sprawdzę :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ja dziś mam straszną zgagę i lekkie mdłości, przełyk mnie pali.

Gianna dopisałam Cię do listy, dopisz się do naszej tabelki :)

Grupa na fb już jest, jeśli chcecie dołączyć to proszę o link do Waszego fb na priv :)

Amberla lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • bosa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musiałam opuścić grupę na FB, bo moja ciąża to wielka tajemnica a cwane kuzynki-plotkary od razy wyczaiłyby o co chodzi. Wrócę w marcu :)

Sana jaka Ty jesteś młodziutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:26

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, witaj :)
    Ja też dostałam na bóle duphaston. Daj znać czy boli mniej, bo mnie raczej mniej i się zastanawiam czy to normalne :)

Ja też na fb dopiero od marca :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę, dziś rano drugą i na razie poprawy nie widzę, ale może za wcześnie żeby podziałało... A Ty jak długo bierzesz już, że czujesz różnice?

Ogólnie to ja się śmieje, że ta moja dzidzia to leniuszek mały jest, bo jak leżę to nie boli prawie albo lekko, a jak tylko się wybiorę na jakiś spacer dłuższy czy coś to od razu to czuje... tak samo z mdłościami, jak leżę lepiej a najgorsze apogeum to jazda autem, normalnie jakbym chorobę lokomocyjną miała :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek:) później wyślę wiadomość z linkiem do fc

Amberla lubi tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dopisałam się do tabelki i wysłałam Ci zaproszenie bo inaczej nie wiem jak wysłać do Ciebie wiadomość z linkiem :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Sana wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek:) później wyślę wiadomość z linkiem do fc

Ja też wysłałam :)

olinka lubi tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja też wysłałam :)

i ja

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Dziewczyny musiałam opuścić grupę na FB, bo moja ciąża to wielka tajemnica a cwane kuzynki-plotkary od razy wyczaiłyby o co chodzi. Wrócę w marcu :)

Sana jaka Ty jesteś młodziutka :)

Ta grupa jest tajna. Nikt oprocz nas nie wie ze taka grupa istnieje i nie ma wgladu co w niej piszemy. Posty nigdzie poza gruoa nie sa wyswietlane. Wiec bez obawy o kuzynki. Jesli sama im nie powoesz z grupy sie tego nie dowiedza.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Zetka wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę, dziś rano drugą i na razie poprawy nie widzę, ale może za wcześnie żeby podziałało... A Ty jak długo bierzesz już, że czujesz różnice?

Ogólnie to ja się śmieje, że ta moja dzidzia to leniuszek mały jest, bo jak leżę to nie boli prawie albo lekko, a jak tylko się wybiorę na jakiś spacer dłuższy czy coś to od razu to czuje... tak samo z mdłościami, jak leżę lepiej a najgorsze apogeum to jazda autem, normalnie jakbym chorobę lokomocyjną miała :)

Ja w sobotę wzięłam pierwsza a czułam lepiej od wtorku :) z tym ze ja pierwsze 3 dni po pół 2x dziennie (żeby mi do wizyty starczylo)
    a teraz już po całej 2x dziennie.

Ja miałam najgorzej jak stałam tak strasznie ciągnęło do dołu. Teraz juz lepiej. Trochę się boje bo i mdłości mi się zmniejszyła a to dopiero 9tc.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się grupa nazywa?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja juz wcale nie mam mdlosci ale pozostale objawy: sennosc, bol piersi, podbrzusza, mega zmeczenie i obrzydzenie co do niektorych potraw pozostal. Nie ma sensu panikowac. Mdlosci predzej czy pozniej ustepuja.

Zetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jak się grupa nazywa?

Sama jej nie znajdziesz bo jest tajna - Sana musi Cie do niej zaprosic.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana-czekam na akceptacje zaproszenia :)

Jej..juz jutro zaczyna sie 10tc :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, też chcę dołączyć do grupy, ale nie wiem jak? Jak wysłać do Sany wiadomość prywatną z moim linkiem? (chyba się cofam, ale nie umiem sobie poradzić)

xnw4pc0zxn34idh4.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ