X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było a tu tak się rozpisałyście :)
    a ja od kilku dni "umieram" dopiero teraz zaczęłam mieć mega mdłości chociaż nie moge nic "oddać" i to takie głupie tylko powzdychać moge nad porcelaną i nic z tego :) plus mega zawroty głowy i osłabienie ... mam nadzieje że to znaczy że z fasolką wszystko ok :)
    byłam dziś na tym badaniu obciążeniem glukozą to ledwo wytrzymałam tam 2,5 godziny tragedia dobrze że juz mam za soba, teraz się modle żeby wyniki jednak były dobre :)

ja też chętnie dołączę do gruby na fb :)

Cassie lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie dziś gościły na obiad placki ziemniaczane z śmietaną i z cukrem. i wkońcu udało mi się przełknąć obiad :)

Cassie lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła teściowa :D haha uśmiałam się. Moja dziś mnie zszokowała bo zadzwoniła sama z siebie, że spotkała córkę znajomej z córeczką 8 miesięcy i opowiadała że miała podobnie w ciąży jak ja że plamienia, duphaston, krwiaka ale wszystko super się ułożyło. Wzięła małą na ręce i chyba w końcu doszło do niej że będzie babcią :) no i dzwoniła mnie uspokoić. A ja wybrałam się z mamą do centrum handlowego po ciuchy ciążowe i kupiłam torebkę... nic mnie nie urzekło ale tak mnie pachwiny zaczęły boleć że musiałam uciekać do domu, dawno tak się nie nachodziłam.

Cassie, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no to widocznie muszę jeszcze trochę poczekac, skoro u Ciebie po kilku dniach dopiero się poprawiło... ale dziś to mnie wyjątkowo boli... co chwilę takie ćmiące bóle albo takie jakby szarpnięcia...

a dziś mnie dopadł taki ból głowy, że ho ho ... kolejny urok ciąży[?] :)

co do obiadu to od rana chodziło za mną spaghetti, tak więc zrobiłam, i co? i 10 min to zjedzeniu oddałam je porcelanie... eh jednak dzidzi nie podpasowało :)

a mi dziś wskoczyło, że 25% ciąży za mną ! i od jutra 11 tydzień... aż niewiarygodne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:21

Cassie lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam pospac, odpoczac poki meza nie ma w domu ale dzieci sa tak glosne ze gliwa mi eksploduje...

Zjadlam lody na ktore dlugo mialam smaka i jakos mi nie podpasowaly, ciagle mi sie nimi odbija.

Szkoda ze nikt nie wymyslij jakiejs cudownej lupy a'la USG zeby miec podglad co malenstwo robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:25

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie tez dopiero zjadlam lody i teraz ciagle mi kwaśno :/

Cassie lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, może głupie, może nie: biorę Luteinę 2 x dziennie 100. Skończyła mi się i w aptece nie mieli, dopiero na jutro, mam w domu luteinę 50, jak sobie zaaplikuję po prostu 2 tabletki 50 na wieczór, to chyba będzie to samo?

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to bedzie to samo:-)

• gagat82 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Tak to bedzie to samo:-)
    Dzięki ;)

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no wlasnie mi tez. Mam teraz dziwny posmak w ustach i nie wiem czym go zneutralizowac...

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad zrobiłam pomidorówkę... wrzuciłam do niej tylko marchewkę i małą pietruszkę... teraz się męczę, bo ręce pachną mi warzywami i mnie mdli... ale pomidorówka wyszła jak zawsze pyszna!!Jutro mama w planach spaghetti, ale zanim wrócę z zajęć to chyba mi się odechce. Poza tym po wykładach jadę jeszcze do teścia na urodzinową kolacyjkę...
    Ale zrobiłyście mi smaka plackami ziemniaczanymi, więc zrobię w poniedziałek!!!
    Zamiast uczyć się na jutrzejsze egzaminy muszę się zdrzemnąć... nie dam rady inaczej...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat tak, to samo.

Gianna, jak mocno boli to możesz nospe.

Karolina również mam takie bóle. Dostałam na nie duphaston. Nie wiem czy po nim ale boli mniej. Mam nadzieje ze po nim.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 myślałam, że badania na obciążenie glukozą robi się później. To można już?

Olinka no to dziś jadłyśmy to samo :)

Małamyszka ja z kolei wczoraj miałam pomidorówkę, a wszystko przez koleżankę, która właśnie podczas rozmowy tel. powiedziała, że gotuje i tak mi naroniła smaka, że nie mogłam się oprzeć :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a odczuwacie może w brzuchu takie nie wiem jak to określić łaskotanie? bo ja mam od jakiegoś czasu takie smyranie delikatne w różnych miejscach, nie cały czas ale chwilami. Nie wiem co myśleć, chyba nie możliwe żebym czuła ruchy bo za maleńkie jeszcze dziecko. Zaraz muszę pokopać w necie od kiedy czuć ruchy :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer niezła ta Twoja teściowa hehe moja przywiozła mi dzisiaj pól reklamówki świeżutkiej kiełbaski ze wsi, kiedyś bym się ucieszyła a teraz tylko powąchałam i bleeee przynajmniej mąż się naje :)

Ale mi narobiłyście ochoty na placki ziemniaczane ehh chyba jutro sobie na śniadanko zrobię ;)

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 to mogą być pierwsze ruchy maleństwa :D

ainer85, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w kalendarzu belly dzisiaj pisze, że mija okres największego ryzyka. Pamiętam, jak w grudnia zerkałam na tą datę i tak myślałam, ile to jeszcze dni :)
    Ja mam od wczoraj szał na żelki, wstyd się przyznać, ale przed chwilą byłam w sklepie po 2 paczki śmiej żelków :)

Cassie, bosa lubią tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMyszka- ja od tygodnia co 3 dzień gotuje Pomidorówkę i tak przez 3 dni ją jem, mąż juz patrzeć nie może.

u mnie największy ryzyko mija 22.01 także niebawem.

Dziewczyny czy wy też macie kucia pod prawą piersią ? Zastanawiam się co to może być czy od serca czy z nerów. raz na jakiś czas kuje ale jak za kuje to boli.

hm.. naczytałam się że jecie Lody aż ochoty na nie nabrałam :)

małaMyszka, bosa, ainer85 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ainer85 to mogą być pierwsze ruchy maleństwa :D

powiem Ci że sama nie wiem co myśleć, bo to chyba za wcześnie ,ale autentycznie czuje takie bąbelki np teraz jak zjadłam 3 kostki czekolady :P wcześnie jak się ganiałyśmy po domu z córą.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer wszystko jest mozliwe.

No i chcialam cos napisac i ulecialo....

bosa, ainer85 lubią tę wiadomość

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ