X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plusem że rodzimy w lato są właśnie ubrania, zwiewna sukieneczka i alleluja, a zima? Trzeba nową kurtke, nieśliskie buty..ale za to bedziemy bardziej puchnąć od upałów, coś za coś:)

bosa, gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Plusem że rodzimy w lato są właśnie ubrania, zwiewna sukieneczka i alleluja, a zima? Trzeba nową kurtke, nieśliskie buty..ale za to bedziemy bardziej puchnąć od upałów, coś za coś:)

No i spacerki z wózkami jakie będą przyjemne na jesień :)

Dziewczyny na pewno nikt nie widzi tych postów na Facebooku? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:03

bosa lubi tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• bosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Magda Sz super sukienka:) Ja mam na początku sierpnia 2 wesela i w połowie września jedno. Bardzo bliska rodzina. Oczywiście weselicha odpadają ale może jak się będę czuła w miarę wybierzemy się na kościelny. Już teraz oglądam sukienki i ta mi sie najbardziej podoba:

http://domodi.pl/odziez/odziez-damska/sukienki/dluga-sukienka-na-jedno-ramie_9193433

magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wracam już do tej firmy :) mają za swoje, pierwsze l4 z wieelką satysfakcją zaniosłam.

Jak przyjdzie sukienka to wstawię zdjęcie. A co do ubrań to myślę że mamy chyba najlepszy termin porodów bo taki spory brzuszek to będziemy miały w kwietniu jak już kurtki zimowe idą w odstawkę, albo przynajmniej chodzi się w rozpiętych, łatwiej jest znalezć ciążowe ubrania letnie, długie sukienki "podfruwajki", tuniki letnie niż zimowe. Ja podświadomie kupiłam kurtkę zimową 38 a normalnie noszę 36 i mam trochę miejsca na kokonik. A buty... no to fakt tu jest problem, obcasy schowałam głęboko do szafy i chodzę w emu.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba będzie się chłodzić w jeziorkach i basenach w lecie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wpisy w naszej grupie na fb widzą tylko członkowie tej grupy, a członków mogę tylko ja dodać, nikt sam z siebie nie może do grupy dołączyć jeśli nie otrzyma zaproszenia. Nikt też poza członkami grupy nie może jej zobaczyć, znaleźć. Wszystko super tajne :)

Dziewczyny, żeby na belly zobaczyć, kiedy można się spodziewać pierwszych ruchów dziecka, trzeba mieć wykupiony pakiet premium, tak?

gosia.b lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kalendarzu ciąży masz serduszka, kliknij na nie i wtedy pojawiają sie rózne informacje dotyczące ciąży w tym okresie :)

Ja tez obcasy schowałam :D chodze w emu i plaskich kozakach :) Kurtke wiosenną na szczęscie mam oversize wiec luz :)

No moj tato sie smiał ostatnio ze kupi mi wielki basen na lato, zebym mogla sie chłodzic:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja jestem dwa dni za tobą a mam zaznaczone na 6 lutego pierwsze ruchy

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sukienka świetna, też taką chcę! :)

Plusów zaawansowanej ciąży latem jest sporo zgadzam się, ale ja i tak martwię się trochę tymi upałami, które największe w Pl są właśnie w sierpniu... już widzę siebie jak siedzę prawie nago obstawiona wiatrakami cały dzień w domu, czekając na wieczór i wynurzę się z domu koło 22 :D

ale spacerki jesienne to jest to, super będzie :)))

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyłąnczam sie i ja do rozmowy, teraz bede miec duzo czasu bo jestem juz na zwolnieniu l4, ja w przeciwienstwie do WAs obawiam sie upałówi lata, niespecjalnie czuje sie w lecie, nie za bardzo lubie upały i całe życie powtarzałam, że będe rodzić w zimie a tu prosze termin na 8 sierpnia:) mam takie pytanko czy zażywacie jakieś witaminy? ja do tej pory brałam pregna plus ale właśnie skończyłam opakowanie a mój lkearz nie faforyzuje jakiś swoich ulubionych kazał sobie sam wybrać, moż ejakies polecicie?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa- Ja przyjmuje Febibion 1 i jestem z niego zadowolona. tylko minusem jest cena 30 tabletek płace 45 zł

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    przyłąnczam sie i ja do rozmowy, teraz bede miec duzo czasu bo jestem juz na zwolnieniu l4, ja w przeciwienstwie do WAs obawiam sie upałówi lata, niespecjalnie czuje sie w lecie, nie za bardzo lubie upały i całe życie powtarzałam, że będe rodzić w zimie a tu prosze termin na 8 sierpnia:) mam takie pytanko czy zażywacie jakieś witaminy? ja do tej pory brałam pregna plus ale właśnie skończyłam opakowanie a mój lkearz nie faforyzuje jakiś swoich ulubionych kazał sobie sam wybrać, moż ejakies polecicie?

Ja nie biorę żadnych witamin oprócz kwasu foliowego. Piję wodę z jodem, używam oleju lnianego, jem dużo warzyw i owoców. I tyle :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 12:45

v40cu9h.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    dobry! :)
    Ofka jak można to mam pytanie do Ciebie. Z góry sorki za to że jestem młotem w tych sprawach i zadaje głupie pytania :) Mianowicie podpisuje umowę o prace ( z wiadomych względów) i napisali mi na czas określony do 15.07 .Bo jak się orientuje umowa przedłuży się do dnia porodu i będę miała prawo do zasiłku macierzyńskiego. Ale tak sobie myślę czy by nie lepiej dla mnie było jak by podpisać umowę pierwszą na czas określony powiedzmy miesiąc - dwa, a następna na powiedzmy 5 lat, lub na czas nieokreślony, tak żebym mogła później dostawać też wychowawcze. Z drugiej strony nie chce żeby te umowy były ewidentnie podejrzane. Jakie umowy lepiej podpisać żeby był wilk syty i owca cała?

Ainer, ja nie jestem prawnikiem, ale druga opcja wydaje mi się lepsza. Bo przy pierwszej masz tylko zasiłek a przy drugiej zasiłek z urlopem ( czyli liczą Ci się lata pracy) - po roku zawsze możesz przejść na wychowawczy za który nie płacą, ale jeśli np. podczas bycia na wychowawczym zajdziesz znów w ciążę możesz iść na L4 i znów mieć po porodzie macierzyński....

• Amberla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upałów dziewczyny. Pierwszą córkę też urodziłam w sierpniu - 21. Będzie różnica około 23 msc. Upały mi nie doskwierały jakoś strasznie. Bardziej niż zwykle, ale np. nie puchłam w ogóle. Tylko jak leżałam w szpitalu 4 dni na początku sierpnia ze skróconą szyjką i przyjmując zastrzyki na wzrost płuc- to wtedy troszkę puchlam - np. palce. Ale tak to nic. Pamiętam do tej pory zabawną sytuację jak byłam nad zalewem. Leżałam sobie w cieniu na leżaczku pod drzewami. Nagle idzie mama na oko z takim 3 latkiem i ten chłopczyk stanął jak wryty patrzy na mnie i mówi do mamy " Patrz mamo jaka gruuuba Pani"... ale się uśmiałam :) Szczególnie gdy bardzo speszona mama tłumaczyła synkowi, że nie gruba a ma dzidziusia w środku ;P

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie czy usg genetyczne w 13 tygodniu jest robione przez brzuch?

• Sana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie żeby wyświetliła się informacja w serduszku to niestety trzeba mieć premium :(

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam termin na 21sierpnia jak tam z waszymi dolegliwościami? kurcze cos mnie dziś od rana boli brzuch i zaczynam się niepokoić;/

Beata.k
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata może się po prostu wszystko rozciąga i stąd ten ból?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    No właśnie żeby wyświetliła się informacja w serduszku to niestety trzeba mieć premium :(
    ja nie mam premium i jak wejdziesz w kalendarz to i tak jest napisane co przy serduszkach się znajduje, jak najedziesz na nie to wyskakuje info ze trzeba mieć konto premium, ale jak nie najeżdżasz to widać co tam jest

v40cu9h.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ