X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj spojrzałam na mój wykres na belly i uświadomiłam sobie, że za 10 dni, będzie u mnie ostatni dzień pierwszego trymestru. A już za 9 dni, zobaczymy się z naszym maleństwem :D
    A w ogóle wczoraj odkryłam, że jak położę rękę na łonie, to jestem w stanie dokładnie zlokalizować gdzie jest nasz okruszek ;) Dokładnie czuję rozprężony pęcherzyk ciążowy, jest ciut mniejszy od mojej dłoni. A jak tak sobie leżę spokojnie, w ciszy, z przyłożoną ręką, to jestem w stanie poczuć coś na kształt piknięcia. To jest niesamowite, tylko muszę się dobrze skoncentrować.
    Udanego dnia Wam życzę.

gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała myszko, trzymam kciuki za dzisiejsze egzaminy :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, Maniuś, ja też mieszkam w DE, ja z kolei mam do granicy Holenderskiej 6km :)))

Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

malaMyszka powodzenia na egzaminach!!!

psioszka jak milo :) czyli bedziemy mogly sie powymieniac informacjami jak to na Niemieciej ziemi ciaza i porod przebiega ;)

Griszanka cudowne uczucie :)

Ja dzisiaj prawie nie spalam, z boku na bok z boku na bok, raz mi bylo cieplo raz zimno... o 4 maz wstawal do pracy do do rana oka juz nie zmruzylam :( polezalam, probowalam zasnac ale sie nie dalo. Jestem wykonczona...
    Chcialam pojechac do kolezanki na kawe ale w tym stanie to sobie odpuszcze.

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry w niedzielny poranek!:)
    nawet się wyspałam, specjalnie pozwoliliśmy Blanie tłuc bajki do późna, żeby za wcześnie nie wstała w niedziele :P ehhhh ten egoizm :P
    ja coraz bardziej jestem przekonana że te bąbelki w brzuchu to dzidzia, teraz po śniadaniu czuje bombardowanie :)

mała myszka- powodzenia, też to zawsze przerabiałam ( mam na myśli zero przygotowania :P)

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja siedzę do 18 na zajęciach... Mam 3 egzaminy i zero wiedzy... Samopoczucie na razie dobre, chociaż wczoraj było kiepsko, bo siedziałam prawie 10 godzin

Powodzenia na egzaminach:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jedna piąteczka wpadła, więc jest dobrze... Kolejna z wczorajszego egzaminu... Jest spoko...

Cassie, Paula_071, gosia.b, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku mam taki kaszel, który nie chce przejść... Dziecko przechodzi szkołę życia z takimi "trzęsieniami" co chwilę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    dobry w niedzielny poranek!:)
    nawet się wyspałam, specjalnie pozwoliliśmy Blanie tłuc bajki do późna, żeby za wcześnie nie wstała w niedziele :P ehhhh ten egoizm :P
    ja coraz bardziej jestem przekonana że te bąbelki w brzuchu to dzidzia, teraz po śniadaniu czuje bombardowanie :)

mała myszka- powodzenia, też to zawsze przerabiałam ( mam na myśli zero przygotowania :P)

Moja koleżanka mówiła mi ostatnio, że w drugiej ciąży czuła pierwsze ruchy właśnie w 13 tc :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej w 20tc a w drugiej w 15tc.

• Miru Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja niestety od wczoraj mam mega mdlosci. Cała noc nie spałam, prawie nic nie jem. A jak zjem to boli żołądek :(
    Do wizyty jeszcze 2 tyg czasami się zastanawiam czy wszystko ok bo między jedną a druga wizyta miesiąc różnicy. Ale mam nadzieje ze mi los takich niespodzianeknie zrobi.
    Co do dziwnych laskotan tez czasami czuje. Zwłaszcza jak leżę i przykładał rękę. Jakby trzepotanie skrzydelek motylka.
    dziś spojrzałam w kalendarz 07.2 zaczynam 2 trymestr - :o

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    dawno mnie nie było a i dzisiaj wpadam tylko aby poprosić o usuniecie z listy.
    Niestety nie było mi dane tym razem pozytywne zakończenie.
    Powodzenia dziewczyny.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, strasznie mi przykro :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, bardzo mi przykro :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie niedzielnie :)

Bosa fajna kiecka :)

Magda SZ i dobrze robisz z tym l4, dzieciątko najważniejsze :)!

Sana to drogą dedukcji u Ciebie powinny bnyć odczuwalne ruchy od 4.II :) to już za chwilę normalnie :)

Amberla fajna przygoda nad tym zalewem, się uśmiałam :)

Cassie co kupowałaś, że Cię tak zmęczyło? coś dla Maluszka?

Paula_071 też się zastanawiałam o co chodzi z tymi płaskimi butami na tym etapie ciąży, bo ja też mykam albo w obcasach albo koturnach i jest ok :)

MalaMyszka jak pozostałe egzaminy? TY to zdolniacha jesteś, że tyle piątek bez większego przygotowania, brawo :) ale co dwie głowy... :P

Griszanka zaintrygowałaś mnie tymi ruchami. Oj będę musiała się też wymacać :P

Lusia_BB tak bardzo mi przykro :( tulę mocno

Amberla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamia, ja wpadlam na jeszcze bardziej genialny pomysl. Mam stary stetoskop od cisnieniomierza starego typu i przed chwila podsluchiwalam malucha :) Wyszukalam gdzie jest i przylozylam sluchawke. Slabo slychac, ale jednak slychac ;) Z m rozroznilismy juz odglos serduszka, a teraz kiedy zjadlam kolacje, to chyba sie obudzilo i co jakis czas slychac takie pukniecia, chyba sie okruszek wierci ;)
    Jestem zachwycona podsluchiwaniem babelka :D

magda sz, bosa, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem stetoskopu :)

Od wczoraj wróciły mi mdłości :/ tylko raz wymiotowałam ale ciągle mi nie dobrze. Ten gorzki smak w ustach- próbowałam cytryny, cukru już nie wiem co może pomóc.

Lusia BB- strasznie mi przykro :( oby udało się przy następnej owulacji.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie też ciągle mdłości męczą. Myślałam, że już przeszły ale nic z tego:/
    A dzisiaj z mężem zrobiliśmy sobie spacer na 4 km to dobrze zrobiło nam;)

iv09gu1r9swezozr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia :( przytulam...

mamasia robilam standardowe zakupy w kauflandzie.

Dobranoc

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już myślałam,że pod koniec 3 msca to mdłości przejdą, a ja mam wrażenie,że jest coraz gorzej. Kto nazwał je porannymi?:) skoro mnie potrafią o 22:00 z łóżka zerwać :) Pomagają mi jak na razie landrynki.

bosa lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ