X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa niestety ja nie pomogę nie znam się na żurawinie,

Dziewczyny jakie macie pomysły na obiad dziś ?
    ja mam dzień dzić bardzo ospały i leniwy. napadła mnie straszna ochota na pierogi z kapustą i grzyami, przeszłam wszystkie sklepy i niestety nigdzie ich nie było. W zamian do domu wróciłam z mrożonymi wiśniami i puszką coli :D

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta! Usg dopiero w czwartek a ja już się doczekać nie mogę! Dręczą mnie koszmary od kilku nocy.dzis śniło mi się, że mi wypadł ząb, a to podobno źle wróży. Jakaś taka zestrsowana jestem. Mam nadzieję, że na Usg wszystko będzie dobrze. Piersi juz coraz mniej tkliwe, mdłości jeszcze od czasu do czasu. W czwartek najpierw usg na 15 a na 18.30 na kontrolę do hepatologa bo mam wirusa hcv i musze być pod stałą kontrolą. No i musze się wreszcie zmusić aby rozwiesic pranie a tak dobrze się leży pod kocykiem; )

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Maluch ma 4 cm. Usg zrobione przez brzuch.
    pani dr powiedziała ze jest duży i silny dzidziuś zastrzyki niepotrzebne.
    ale...patrzę na monitor i mowie- a czemu się nie rusza....?
    Pani doktor mówi ze jeszcze ma czas...smutno mi było. .nagle mały zaczął kręcić nogami jakby jechał na rowerku. Drapak się po głowie i łapał za nogi. Ma tak długie nogi ze albo jak Łukasz mówi piłkarz albo jak ja twierdzę modelka 
    Jest starszy o 2 dni. Mamy 10d5w. Łukasz widział i aż łezki się kręcily mu w oku.
    pani doktor powiedziała ze mamy przestać się martwić i zacząć się cieszyć ciaza. To od dziś cieszymy się na maxa♥

magda sz, lys, Cassie, euforia, KasiaeN., Aska87, niecierpliwa, Aga89, Y, Maniuś, bosa, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super ale suwaczek sobie popraw ;)

Ja bez sil. Strasznie slaba jestem...

• olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do snów to mi się dzisiaj śniło że rodziłam. i zajeło mi to dosłownie kilka sekudn i zero bólu.. szok.. jakiś niepokuj spowodował u mnie ten sen

bosa lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z prenatalnych, mega stres czy wszystko ok. Nasz dzidziuś ma już 6,5 cm ,wszystko prawidłowo się rozwija, wszystko w normie, macha rączkami i nogami,pokazał nam pan dr wszystkie narządy,mózg, kręgosłup, no i powiedział,że prawdopodobnie to chłopak! Wielkie szczęście!

euforia, KasiaeN., lys, Aska87, magda sz, Aga89, Cassie, Zetka, Paula_071, Maniuś, bosa, gosia.b, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z prenatalnych, mega stres czy wszystko ok. Nasz dzidziuś ma już 6,5 cm ,wszystko prawidłowo się rozwija, wszystko w normie, macha rączkami i nogami,pokazał nam pan dr wszystkie narządy,mózg, kręgosłup, no i powiedział,że prawdopodobnie to chłopak! Wielkie szczęście!

Ale Ci zazdroszczę że tak dokładnie obejrzałaś swojego Maluszka, no i gratuluje chłopczyka :)

psioszka11 lubi tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! :) super, że wszystko w porządku! :)

psioszka11 lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane! To był bardzo ciężki weekend... Aż mi się pisać nie chce... Miałam 6 egzaminów. Jeden mi zupełnie nie poszedł i dostałam śliczną lufę... Na tle 4 i 5 wygląda marnie... Jestem bez szans na poprawę materiału jest Full chęci brak nastawienie marne... Nie ma się co dziwić to był ostatni egzamin w tym semestrze po tylu egzaminach... Eeeee
    Nie wiem...
    Poza tym przed zajęciami zasnęłam w kąciku studenckim...
    Te ostatnie zajęcia były koszmarem... Brzuch boli mnie do dzisiaj. Niewygodne krzesła pozycja niby siedząca niby leżącą... Wykończona jestem...
    U Was widzę super wizytki... Maluszki fikają
    Nadrobiłam Was troszkę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:31

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka super :)

• amysia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wieczorem dużo większy brzuch. tatuś maluszka cały czas się zachwyca tym,że już widać, że rośnie :)
    co do budzenia w nocy, budzę się codziennie o różnych porach ale chyba jest to uzależnione od tego o której pójdę spać i ile wcześniej wypiję. przez to, że jestem bardziej wyczulona na słone smaki to potem mnie suszy do wieczora i nic dziwnego, że wstaję siku w nocy.
    mam pytanie do Was, czy którejś zdarzyło się, żeby tak wcześnie (mam na myśli ok.12-13tc) lekarz podał płeć i była to dziewczynka? pytam po prostu,czy to jest tak, że chłopca łatwiej rozpoznać?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na wizycie. Uspokoiłam się, widząc moje śliczne maleństwo. Ma 2,33 cm

małaMyszka, Aga89, Paula_071, Maniuś, bosa, magda sz, Cassie, lys, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) gratuluje wszystkim dobrych wieści na wizytach :) u mnie dziś dzień lenia pod kocykiem :D Kochane natknęłam się w Internecie na taki program profilaktyczny, gdyby któraś z Was była zainteresowana to niżej zamieszczam link http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Poza tym tydzień temu byłam na USG a jak czytam wasze relacje z wizyt to z chęcią już jutro bym popędziła na kolejne USG :) Niestety jeszcze 23 dni do spotkania z moim bąbelkiem, nie wiem jak ja to wytrzymam przeciez to cała wieczność :D

bosa lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje cudownych wizyt :)

bosa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A wiecie moze w jakich ilosciach wcinac ta zurawine??

Żurawit 1x3 razy dziennie + witaminę C.
    A jeśli mówisz o suchej żurawinie to w dowolnych ilościach (tzn nie da się tego dużo zjeść, więc pewnie na 2-3 łyżkach skończysz). Polecam zalanie żurawiny gorącą wodą (tak jak rodzynki), wtedy pozbędziesz się niepotrzebnego oleju.

Ja idę w piątek do gina, który ma oficjalnie już prowadzić moją ciążę i przyjąć poród. To będzie mój pierwszy raz z tym ginem, ale ponoć jest dobry, teść zrobił rozeznanie i casting i został wybrany wśród wszystkich lekarzy robiących cc we wrocławskich szpitalach;) Mam tylko nadzieję, że mi przypadnie do gustu.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 , kogo wybrałaś? bo ja też we Wro chodzę do gina, jak jestem w PL.

bl9ci09kql96ri27.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do żurawiny, to ja kupiłam 100% sok w aptece bez cukru i piję jeden kieliszek dziennie. Miałam jakiś stan zapalny tam na dole, do tego mydło glicerynowe i przeszło po 3 dniach.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:06

gosia.b lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne wiesci z wizyt, oby tylko tak dobre wiesci rozswietlaly nasze forum :D
    Mala myszko, to 5 egzaminow na 6, bez specjalnego uczenia sie, to bardzo dobry wynik. Jedna poprawka, zdasz w drugim terminie celujaco :) Malenstwo bedzie geniuszem po mamusi ;)
    Paula, to moze zdrac jakiego lekarza wybralas? USG genetyczne tez bedziesz robila u niego?
    Niecierpliwa, z zorawiny korzystaj tak jak podala Paula, ja oprocz tego polecam wode i herbatki z duza iloscia cytryny.
    Ja dzisiaj robilam wyniki na kolejna wizyte: morfologia, mocz, CRP i przeciwciala rozyczki.
    Nie mam jeszcze wynikow CRP, ale pozostale sa super :) Zaniepokoilo mnie, ze leukocyty mam lekko podwyzszone - norma do 10, a ja mam 10,2. Pozniej jednak doczytalam, ze w ciazy norma jest 10-15 i juz mi jest zdecydowanie lepiej ;) CRP co prawda jeszcze nie mam, ale tez moze byc podwyzszone, wiec w razie czego wynik nie powinien mnie specjalnie zmartwic.
    Moze na przyszlosc oszczedzi komus, to nieco stresu ;)
    Dzisiaj wstalam dosc wczesnie, a teraz oczy mi sie kleja i chyba musze sie zdrzemnac ;)
    Milego wieczoru :*

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę przeokrutnie ;) ja mam wizytę dopiero za 17 dni ehh niech ten czas szybciej leci...

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ