X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa niestety ja nie pomogę nie znam się na żurawinie,

Dziewczyny jakie macie pomysły na obiad dziś ?
    ja mam dzień dzić bardzo ospały i leniwy. napadła mnie straszna ochota na pierogi z kapustą i grzyami, przeszłam wszystkie sklepy i niestety nigdzie ich nie było. W zamian do domu wróciłam z mrożonymi wiśniami i puszką coli :D

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta! Usg dopiero w czwartek a ja już się doczekać nie mogę! Dręczą mnie koszmary od kilku nocy.dzis śniło mi się, że mi wypadł ząb, a to podobno źle wróży. Jakaś taka zestrsowana jestem. Mam nadzieję, że na Usg wszystko będzie dobrze. Piersi juz coraz mniej tkliwe, mdłości jeszcze od czasu do czasu. W czwartek najpierw usg na 15 a na 18.30 na kontrolę do hepatologa bo mam wirusa hcv i musze być pod stałą kontrolą. No i musze się wreszcie zmusić aby rozwiesic pranie a tak dobrze się leży pod kocykiem; )

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Maluch ma 4 cm. Usg zrobione przez brzuch.
    pani dr powiedziała ze jest duży i silny dzidziuś zastrzyki niepotrzebne.
    ale...patrzę na monitor i mowie- a czemu się nie rusza....?
    Pani doktor mówi ze jeszcze ma czas...smutno mi było. .nagle mały zaczął kręcić nogami jakby jechał na rowerku. Drapak się po głowie i łapał za nogi. Ma tak długie nogi ze albo jak Łukasz mówi piłkarz albo jak ja twierdzę modelka 
    Jest starszy o 2 dni. Mamy 10d5w. Łukasz widział i aż łezki się kręcily mu w oku.
    pani doktor powiedziała ze mamy przestać się martwić i zacząć się cieszyć ciaza. To od dziś cieszymy się na maxa♥

magda sz, lys, Cassie, euforia, KasiaeN., Aska87, niecierpliwa, Aga89, Y, Maniuś, bosa, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super ale suwaczek sobie popraw ;)

Ja bez sil. Strasznie slaba jestem...

• olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do snów to mi się dzisiaj śniło że rodziłam. i zajeło mi to dosłownie kilka sekudn i zero bólu.. szok.. jakiś niepokuj spowodował u mnie ten sen

bosa lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z prenatalnych, mega stres czy wszystko ok. Nasz dzidziuś ma już 6,5 cm ,wszystko prawidłowo się rozwija, wszystko w normie, macha rączkami i nogami,pokazał nam pan dr wszystkie narządy,mózg, kręgosłup, no i powiedział,że prawdopodobnie to chłopak! Wielkie szczęście!

euforia, KasiaeN., lys, Aska87, magda sz, Aga89, Cassie, Zetka, Paula_071, Maniuś, bosa, gosia.b, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z prenatalnych, mega stres czy wszystko ok. Nasz dzidziuś ma już 6,5 cm ,wszystko prawidłowo się rozwija, wszystko w normie, macha rączkami i nogami,pokazał nam pan dr wszystkie narządy,mózg, kręgosłup, no i powiedział,że prawdopodobnie to chłopak! Wielkie szczęście!

Ale Ci zazdroszczę że tak dokładnie obejrzałaś swojego Maluszka, no i gratuluje chłopczyka :)

psioszka11 lubi tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! :) super, że wszystko w porządku! :)

psioszka11 lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane! To był bardzo ciężki weekend... Aż mi się pisać nie chce... Miałam 6 egzaminów. Jeden mi zupełnie nie poszedł i dostałam śliczną lufę... Na tle 4 i 5 wygląda marnie... Jestem bez szans na poprawę materiału jest Full chęci brak nastawienie marne... Nie ma się co dziwić to był ostatni egzamin w tym semestrze po tylu egzaminach... Eeeee
    Nie wiem...
    Poza tym przed zajęciami zasnęłam w kąciku studenckim...
    Te ostatnie zajęcia były koszmarem... Brzuch boli mnie do dzisiaj. Niewygodne krzesła pozycja niby siedząca niby leżącą... Wykończona jestem...
    U Was widzę super wizytki... Maluszki fikają
    Nadrobiłam Was troszkę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:31

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka super :)

• amysia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wieczorem dużo większy brzuch. tatuś maluszka cały czas się zachwyca tym,że już widać, że rośnie :)
    co do budzenia w nocy, budzę się codziennie o różnych porach ale chyba jest to uzależnione od tego o której pójdę spać i ile wcześniej wypiję. przez to, że jestem bardziej wyczulona na słone smaki to potem mnie suszy do wieczora i nic dziwnego, że wstaję siku w nocy.
    mam pytanie do Was, czy którejś zdarzyło się, żeby tak wcześnie (mam na myśli ok.12-13tc) lekarz podał płeć i była to dziewczynka? pytam po prostu,czy to jest tak, że chłopca łatwiej rozpoznać?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na wizycie. Uspokoiłam się, widząc moje śliczne maleństwo. Ma 2,33 cm

małaMyszka, Aga89, Paula_071, Maniuś, bosa, magda sz, Cassie, lys, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) gratuluje wszystkim dobrych wieści na wizytach :) u mnie dziś dzień lenia pod kocykiem :D Kochane natknęłam się w Internecie na taki program profilaktyczny, gdyby któraś z Was była zainteresowana to niżej zamieszczam link http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Poza tym tydzień temu byłam na USG a jak czytam wasze relacje z wizyt to z chęcią już jutro bym popędziła na kolejne USG :) Niestety jeszcze 23 dni do spotkania z moim bąbelkiem, nie wiem jak ja to wytrzymam przeciez to cała wieczność :D

bosa lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje cudownych wizyt :)

bosa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A wiecie moze w jakich ilosciach wcinac ta zurawine??

Żurawit 1x3 razy dziennie + witaminę C.
    A jeśli mówisz o suchej żurawinie to w dowolnych ilościach (tzn nie da się tego dużo zjeść, więc pewnie na 2-3 łyżkach skończysz). Polecam zalanie żurawiny gorącą wodą (tak jak rodzynki), wtedy pozbędziesz się niepotrzebnego oleju.

Ja idę w piątek do gina, który ma oficjalnie już prowadzić moją ciążę i przyjąć poród. To będzie mój pierwszy raz z tym ginem, ale ponoć jest dobry, teść zrobił rozeznanie i casting i został wybrany wśród wszystkich lekarzy robiących cc we wrocławskich szpitalach;) Mam tylko nadzieję, że mi przypadnie do gustu.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 , kogo wybrałaś? bo ja też we Wro chodzę do gina, jak jestem w PL.

bl9ci09kql96ri27.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do żurawiny, to ja kupiłam 100% sok w aptece bez cukru i piję jeden kieliszek dziennie. Miałam jakiś stan zapalny tam na dole, do tego mydło glicerynowe i przeszło po 3 dniach.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:06

gosia.b lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne wiesci z wizyt, oby tylko tak dobre wiesci rozswietlaly nasze forum :D
    Mala myszko, to 5 egzaminow na 6, bez specjalnego uczenia sie, to bardzo dobry wynik. Jedna poprawka, zdasz w drugim terminie celujaco :) Malenstwo bedzie geniuszem po mamusi ;)
    Paula, to moze zdrac jakiego lekarza wybralas? USG genetyczne tez bedziesz robila u niego?
    Niecierpliwa, z zorawiny korzystaj tak jak podala Paula, ja oprocz tego polecam wode i herbatki z duza iloscia cytryny.
    Ja dzisiaj robilam wyniki na kolejna wizyte: morfologia, mocz, CRP i przeciwciala rozyczki.
    Nie mam jeszcze wynikow CRP, ale pozostale sa super :) Zaniepokoilo mnie, ze leukocyty mam lekko podwyzszone - norma do 10, a ja mam 10,2. Pozniej jednak doczytalam, ze w ciazy norma jest 10-15 i juz mi jest zdecydowanie lepiej ;) CRP co prawda jeszcze nie mam, ale tez moze byc podwyzszone, wiec w razie czego wynik nie powinien mnie specjalnie zmartwic.
    Moze na przyszlosc oszczedzi komus, to nieco stresu ;)
    Dzisiaj wstalam dosc wczesnie, a teraz oczy mi sie kleja i chyba musze sie zdrzemnac ;)
    Milego wieczoru :*

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę przeokrutnie ;) ja mam wizytę dopiero za 17 dni ehh niech ten czas szybciej leci...

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ