SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka, ja mam tak samo:) Rano lekko wypięty, ale wieczorem...bandzioch aż miło:P
Psioszka dobrze, ze chociaż landrynki Ci pomagają, bo na mnie nic nie działa:/ W pierwszej ciąży zbawieniem były dla mnie gumy orbit, ale w tej ciąży od nich wymiotuję
... mam nadzieję, ze to już długo nie potrwa:)
pozdrawiam poniedziałkowo!1Zetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Witam się po weekendowej nieobecności.
Oczywiście w sb zrobiłam gołąbki i jeszcze dziś będę je pożerać z wielką przyjemnością, straszną fazę na nie złapałam
Ogólnie odstawiłam już luteinę i jest ok, ale - oj głupia moja głowa - czuję się lepiej, mdłości się zmniejszyły zdecydowanie, nie wymagam aż takiej ilości snu więc co? Strach że coś jest nie tak.
Boli źle, jest dobrze tez źleZa 4 dni na szczęście mam wizytę.
Gorsza rzecz, że pojawił się wstydliwy temat, dziwne coś za pewne hemoroidy. Kiedyś tam było podejrzenie, a teraz siedząca praca i ciąża chyba uaktywniła takie dziadostwo. Tragedii nie ma ale jest dyskomfort. Któraś z Was miała z tym problem? Nie wiem czy na gwałt lecieć do lekarza (zwłaszcza że w tym tyg jest to prawie nie wykonalne) czy spokojnie że tak powiem domowymi sposobami sobie z tym radzić... -
ainer85 wrote:to wychowawczy nie jest płatny? ja pamiętam ze dostawałam jakaś kasę jak byłam na wychowawczym, grosze bo grosze bo chyba ok 500 zl ale było przez 2 lata chyba
Platny jest 400 zl teraz ale jesli nie przekroczysz dochodow jak do rodzinnego:/
Ja pierwsze ruchy poczylam w 21 tyg a z drugim w 15tyg ciekawe kiedy teraz poczuje:-)
Mdlosci mnie nie omijaja:-( mam juz dosc:-( -
małaMyszka wrote:Już jedna piąteczka wpadła, więc jest dobrze... Kolejna z wczorajszego egzaminu... Jest spoko...
Myszko Twoje dziecko będzie geniuszemCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
współczuje Wam dziewczyny tym mdłości, oby już się szybko kończyły.
Lusia bardzo, bardzo mi przykro
zamówiłam sobie wczoraj galoty,tanie. Zobaczymy jak przyjdą czy się nadadzą do czegośmam jeansy ciążowe, ale jakoś nie chce mi się w nich gnieść.
http://allegro.pl/show_item.php?item=4866455112
byłam rano na pobieraniu krwi, tylko tu dziady nie dają wyników a dołączają do karty, więc dopiero na następnej wizycie dowiem się czy są dobre
miłego dnia!
dzisiaj mam dzień na rybe, wiec rybka na obiad -
Hej Hej
A ja dzisiaj dziewczyny a ja dzisiaj o 19 mam pierwsze USG genetyczne
Zobaczymy czy wszystko w porządkuByliśmy wczoraj na targach ślubnych. Kupiliśmy obrączki dzisiaj na nauki się zapisaliśmy
Sala prawie wybrana. Teraz szukam fotografa. Oj masakra... będzie to wyjątkowo ciężki rok
zabka11, futuremama, gosia.b, Aga89, gagat82, magda sz lubią tę wiadomość
-
witajcie kochane
długo mnie tu nie było, moze uda mi się doczytać co u was sie działo...
ja we wtorek po wizycie u lekarza w auto i 4 godz jazdy w moje rodzinne strony.w śrdoę pogrzeb babcii wieczorem powrót znów 4 godziny.
w czwartek miałam urlop, rozsadzało mi głowę z bólu i cały dzień przeleżałam. w piatek rano pakowanie, potem jeszcze piec dwufukcyjny nam sie zepsuł i wzywaliśmy serwis. po naprawie w auto i 4 godziny jazdy do zakopanego. wróciliśmy wczoraj po południu - odpoczęłam, oderaogwałam ostatnie przykre przeżycia.
i dziś w pracy.
chciałam z szefem dzis przeprowadzić rozmowę ale okazało się ze dziś i jutro go nie ma...zatem rozmowa w środe - zamierzam go powiadomić o ciązy i nakłonic do zmiany etatu.
pozdrawiam was cieplutko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:30
-
Cześć wszystkim,
Ja ciągle czuje ten gorzki posmak, ale coś tam jem. Też mam mniejszy brzuszek rano ale mimo wszystko nie mieszczę się w normalne spodnie.
Ale miałam koszmar, wojna była mojego męża wzięli do armii, ja rodziłam w jakiejś brudnej piwnicy, jakieś babcie stare mi odbierały poród, pózniej z dzieckiem szukałam mojego męża po całej Polsce. Straszne.. Obudziłam się standard 4:30 i do 8 nie mogłam zasnąć...
Kupiłam stetoskop jutro odbieram, Pan mówił że słuchać serduszko płodu także powinnam być zadowolona.
Dziewczyny tak się zastanawiam jak się zabezpieczać po porodzie? Przez ostatnie 3 lata stosowałam tabletki anty, nie chcę się już truć. Chcę mieć drugie dziecko ale z przerwą 2-3 lata i teraz pytanie co będzie skuteczne? Oprócz gumek bo jakoś nie mogę strawić tego, no i nie raz nam pękła... -
nick nieaktualny
-
Hej Kobitki, nie odzywałam się cały weekend, dzisiaj byłam u lekarza w Luxmedzie, ale tylko po to żeby wykonać badania " bezpłatnie". Gin założyła mi kartę ciąży i powiedziała, że mogę prowadzić ciąże u swojego lekarza ( z poza luxmedu) a badania robić w Luxmedzie już bez kolejnych wizyt u nich. Super mi to odpowiada.
Chociaż nie chciałam usg bo za 2 tyg mam wizytę u mojego lekarza, gin chciała zrobić aby pot tylko czy ciąża żywa bez żadnych pomiarów. No i zobaczyłam dziś mojego Maluszka, serduszko biło, a Maluch skakał jak szalony, cały czas ruszał rączkami. Trochę się uspokoiłam, gdyż ostatnio zanikły mi mdłości i zaczęłam się troszkę niepokoić. Następnym razem muszę już iść z mężem, musi zobaczyć jak dzieciątko podskakuje
Uff i już 11 tydzieńCassie, Aga89, niecierpliwa, gagat82, magda sz, gosia.b, lys, Zetka, bosa, futuremama lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz zalecił aviomarin na mdłości a też czytałam że nie można. Wole chuchać na zimne i nie biorę. Z tymi lekami chodzi o to że nie ma punktu odniesienia bo na kobietach w ciąży nie testuje się leków i nie wiadomo jak zadziała. Jak masz coś z pęcherzem to może zacznij naturalnie- żurawinka, wit. c, wygrzej się itp. a jak dalej będzie źle to wez te furaginum- lepiej pozbyć się tych bakterii z pęcherza
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Prosze o porade, po badaniach ogolnych moczu lekarka zalecila mi zrobienie posiewu, po obejrzeniu wynikow zalecila stosowanie 3xdziennie urofuraginuw. W ulotce wyczytalam, ze nie powinno sie zazywac tych tabletek w 1 trymestrze ciazy. Co zrobic w tej sytuacji?? Brac czy poczekac do 2 trymestru??
Spróbuj może najpierw żurawit (żurawina) lub urosept (ziołowy) 3x dziennie. Te są chyba bezpieczniejszeniecierpliwa lubi tę wiadomość