X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy też macie wrażenie ze brzuszek rano jest o wiele mniejszy niż wieczorem?

Miłego dnia dla wszystkich :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka z całą pewnością u mnie tak jest;)

Zetka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie też :) rano w ogóle nic nie widać a wieczorem bębenek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:40

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ja mam tak samo:) Rano lekko wypięty, ale wieczorem...bandzioch aż miło:P

Psioszka dobrze, ze chociaż landrynki Ci pomagają, bo na mnie nic nie działa:/ W pierwszej ciąży zbawieniem były dla mnie gumy orbit, ale w tej ciąży od nich wymiotuję
    :(... mam nadzieję, ze to już długo nie potrwa:)

pozdrawiam poniedziałkowo!1

Zetka lubi tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) milego dnia :)

psioszka to samo powiedzialam mezowi 2 dni temu...

Zetka to chyba normalne ;) po jedzeniu zawsze wiecej brzuszka widac ;)

Musze domek ogarnac ;) Bede zagladac.

• lys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Witam się po weekendowej nieobecności.
    Oczywiście w sb zrobiłam gołąbki i jeszcze dziś będę je pożerać z wielką przyjemnością, straszną fazę na nie złapałam :D
    Ogólnie odstawiłam już luteinę i jest ok, ale - oj głupia moja głowa - czuję się lepiej, mdłości się zmniejszyły zdecydowanie, nie wymagam aż takiej ilości snu więc co? Strach że coś jest nie tak.
    Boli źle, jest dobrze tez źle :D Za 4 dni na szczęście mam wizytę.
    Gorsza rzecz, że pojawił się wstydliwy temat, dziwne coś za pewne hemoroidy. Kiedyś tam było podejrzenie, a teraz siedząca praca i ciąża chyba uaktywniła takie dziadostwo. Tragedii nie ma ale jest dyskomfort. Któraś z Was miała z tym problem? Nie wiem czy na gwałt lecieć do lekarza (zwłaszcza że w tym tyg jest to prawie nie wykonalne) czy spokojnie że tak powiem domowymi sposobami sobie z tym radzić...

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    to wychowawczy nie jest płatny? ja pamiętam ze dostawałam jakaś kasę jak byłam na wychowawczym, grosze bo grosze bo chyba ok 500 zl ale było przez 2 lata chyba

Platny jest 400 zl teraz ale jesli nie przekroczysz dochodow jak do rodzinnego:/

Ja pierwsze ruchy poczylam w 21 tyg a z drugim w 15tyg ciekawe kiedy teraz poczuje:-)

Mdlosci mnie nie omijaja:-( mam juz dosc:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Już jedna piąteczka wpadła, więc jest dobrze... Kolejna z wczorajszego egzaminu... Jest spoko...

Myszko Twoje dziecko będzie geniuszem :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje Wam dziewczyny tym mdłości, oby już się szybko kończyły.

Lusia bardzo, bardzo mi przykro :(

zamówiłam sobie wczoraj galoty,tanie. Zobaczymy jak przyjdą czy się nadadzą do czegoś ;) mam jeansy ciążowe, ale jakoś nie chce mi się w nich gnieść.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4866455112
    byłam rano na pobieraniu krwi, tylko tu dziady nie dają wyników a dołączają do karty, więc dopiero na następnej wizycie dowiem się czy są dobre :/

miłego dnia!:)
    dzisiaj mam dzień na rybe, wiec rybka na obiad :)

v40cu9h.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie czy usg genetyczne w 13 tygodniu jest robione przez brzuch?

ja mam miec 3 lutego usg i juz będzie przez brzuch (to będzie 12 tydz.)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej ;)

A ja dzisiaj dziewczyny a ja dzisiaj o 19 mam pierwsze USG genetyczne ;)
    Zobaczymy czy wszystko w porządku ;) Byliśmy wczoraj na targach ślubnych. Kupiliśmy obrączki dzisiaj na nauki się zapisaliśmy ;) Sala prawie wybrana. Teraz szukam fotografa. Oj masakra... będzie to wyjątkowo ciężki rok ;D

zabka11, futuremama, gosia.b, Aga89, gagat82, magda sz lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane

długo mnie tu nie było, moze uda mi się doczytać co u was sie działo...
    ja we wtorek po wizycie u lekarza w auto i 4 godz jazdy w moje rodzinne strony.w śrdoę pogrzeb babci :-( i wieczorem powrót znów 4 godziny.
    w czwartek miałam urlop, rozsadzało mi głowę z bólu i cały dzień przeleżałam. w piatek rano pakowanie, potem jeszcze piec dwufukcyjny nam sie zepsuł i wzywaliśmy serwis. po naprawie w auto i 4 godziny jazdy do zakopanego. wróciliśmy wczoraj po południu - odpoczęłam, oderaogwałam ostatnie przykre przeżycia.
    i dziś w pracy.
    chciałam z szefem dzis przeprowadzić rozmowę ale okazało się ze dziś i jutro go nie ma...:-/ zatem rozmowa w środe - zamierzam go powiadomić o ciązy i nakłonic do zmiany etatu.

pozdrawiam was cieplutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:30

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Ja ciągle czuje ten gorzki posmak, ale coś tam jem. Też mam mniejszy brzuszek rano ale mimo wszystko nie mieszczę się w normalne spodnie.

Ale miałam koszmar, wojna była mojego męża wzięli do armii, ja rodziłam w jakiejś brudnej piwnicy, jakieś babcie stare mi odbierały poród, pózniej z dzieckiem szukałam mojego męża po całej Polsce. Straszne.. Obudziłam się standard 4:30 i do 8 nie mogłam zasnąć...

Kupiłam stetoskop jutro odbieram, Pan mówił że słuchać serduszko płodu także powinnam być zadowolona.

Dziewczyny tak się zastanawiam jak się zabezpieczać po porodzie? Przez ostatnie 3 lata stosowałam tabletki anty, nie chcę się już truć. Chcę mieć drugie dziecko ale z przerwą 2-3 lata i teraz pytanie co będzie skuteczne? Oprócz gumek bo jakoś nie mogę strawić tego, no i nie raz nam pękła...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz ja bede brala tabletki dla karmiacych przez pol roku a potem zakladam spirale. Nienplanujemy juz wiecej dzieci wiec tak bedzie najlepiej.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• euforia Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, nie odzywałam się cały weekend, dzisiaj byłam u lekarza w Luxmedzie, ale tylko po to żeby wykonać badania " bezpłatnie". Gin założyła mi kartę ciąży i powiedziała, że mogę prowadzić ciąże u swojego lekarza ( z poza luxmedu) a badania robić w Luxmedzie już bez kolejnych wizyt u nich. Super mi to odpowiada.
    Chociaż nie chciałam usg bo za 2 tyg mam wizytę u mojego lekarza, gin chciała zrobić aby pot tylko czy ciąża żywa bez żadnych pomiarów. No i zobaczyłam dziś mojego Maluszka, serduszko biło, a Maluch skakał jak szalony, cały czas ruszał rączkami. Trochę się uspokoiłam, gdyż ostatnio zanikły mi mdłości i zaczęłam się troszkę niepokoić. Następnym razem muszę już iść z mężem, musi zobaczyć jak dzieciątko podskakuje :)

Uff i już 11 tydzień :)

Cassie, Aga89, niecierpliwa, gagat82, magda sz, gosia.b, lys, Zetka, bosa, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:06

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił aviomarin na mdłości a też czytałam że nie można. Wole chuchać na zimne i nie biorę. Z tymi lekami chodzi o to że nie ma punktu odniesienia bo na kobietach w ciąży nie testuje się leków i nie wiadomo jak zadziała. Jak masz coś z pęcherzem to może zacznij naturalnie- żurawinka, wit. c, wygrzej się itp. a jak dalej będzie źle to wez te furaginum- lepiej pozbyć się tych bakterii z pęcherza

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Prosze o porade, po badaniach ogolnych moczu lekarka zalecila mi zrobienie posiewu, po obejrzeniu wynikow zalecila stosowanie 3xdziennie urofuraginuw. W ulotce wyczytalam, ze nie powinno sie zazywac tych tabletek w 1 trymestrze ciazy. Co zrobic w tej sytuacji?? Brac czy poczekac do 2 trymestru??

Spróbuj może najpierw żurawit (żurawina) lub urosept (ziołowy) 3x dziennie. Te są chyba bezpieczniejsze :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze w jakich ilosciach wcinac ta zurawine??

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ