X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio <3 jakos tydzien temu. Od jakis 2 dni mam takie dziwne bole brzucha,boli mi tak na dole,podbrzusze i to taki bol hm..jak go opisac..takie ciagniecie,albo uczucie podobne do bolu jak jest pelny pecherz. Macie cos takiego? A jak wygladaja skurcze przepowiadajace? Moze to to? Brzuch przy tym nie jest twardy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi chlopami. Juz do mojego sie smialam ze za bardzo polubil renie reczkowska;-)

5ylwia, magda sz, Paula_071, Zetka, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Hehehehe ale na lody i kawę czy na spontaniczne bzykanko jak nastolatki?
    Na jedno i drugie !!!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    >:( a mi to już pipa chyba szuwarami zarosła... mąż nie chce, bo się boi. A ja już odliczam tygodnie do bzykanka.

Mam to samo, mój jak tylko się dowiedział że jestem w ciąży, to nie :P bo poronie, a teraz nie bo penisem w oko Zuzi trafi. XD Ja się z tego śmieje, ale on w to wierzy.

psioszka11, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    My ostatnio <3 jakos tydzien temu. Od jakis 2 dni mam takie dziwne bole brzucha,boli mi tak na dole,podbrzusze i to taki bol hm..jak go opisac..takie ciagniecie,albo uczucie podobne do bolu jak jest pelny pecherz. Macie cos takiego? A jak wygladaja skurcze przepowiadajace? Moze to to? Brzuch przy tym nie jest twardy.

to przepowiadające, jeśli nic wcześniej nie czułaś, a teraz pojawiły sie takie sygnały to prawdopodobnie to skurcze.
    Mi położna mówiła, ze tak naprawdę kazda kobieta inaczej te bóle opisuje, tak samo przy porodzie niektóre mówia że ból jak okresowy tylko 100xmocniejszy innne, że jak łamanie kości, wiec pewnie u Ciebie tak wyglądają przepowiadające.
    A brzuch czasami Ci twardnieje?

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z katreczkami zrobilam tak. Albo w ekselu napisz, wydrukuj i potnij(tam jest suma to bez liczenia)albo ja.piszevrecznie, na karteczkach notesika, na kazdym 5 powodow. Po 10 karteczkach wycinam i do sloja. Mozna pociac slomke kolorowa w kawalki i kazdy rulonik w slomke, no ale bez przesady, az tak go nie lowciam!!!

0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie twardnieje,nie zauwazylam niczego takiego,a te bole to doslownie nagle sie pojawily i to wlasnie nie jest do konca bol tylko taki dyskomfort,o to tez przypomina troche bol podczas wzdec.

Przypomnialo mi sie jak ja kiedys zrobilam prezent dla Piotrka.
    Kupilam pudelko ozdobne,cukierki krowki. Na wieczku pudelka napisam "zjedz mnie gdy.."
    No i na komputerze porobilam napisy "bedzie ci smutno" "bedziesz samotny" "bede daleko" "bede obok" "bedziesz miak dobry/zly dzien" itd. Co tylko do glowy wpadlo:)
    W sumie wyszlo chyba z 60 krowek;)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    A brzuch czasami Ci twardnieje?

Ja właśnie zauważyłam od wczoraj twardnienie brzucha jak stoję, tak się naczytałam jak wam brzuchy twardnieją i od wczoraj też się i u mnie zaczęło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah cudownie jest!wlasnie wciągnęłam dwie kiełbachy i pierś z grilla i jest mi dobrze :) a teraz leżę sobie z zimna bavaria pod drzewkiem :)gorąco jak jasna cholera!ale uwielbiam takie lenistwo na powietrzu :)co do <3 to my wczoraj :)jakoś ostatnio mam straszna chcice ;)korzystam poli mogę bo potem kto wie ile bede dochodzić do siebie ;)

Lady Savage, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryka Oliwiera :)

400ff5965a3e8c3amed.jpg

Magd, Lady Savage, psioszka11, lys, mamasia, aaaaga, Aga89, Y, Laura, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Neyla, sylwucha89, kasiuleek, Martucha86, Amberla, małaMyszka, gosia.b, Maniuś, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brzuch twardniał od 30tyg, ale nie czułam żadnego bólu, a niestety okazało sie , ze miałam skurcze i to dosć silne jak na tamten czas ciąży, wiec chyba każda inaczej to przechodzi.
    Teraz skurczy nie mam, ale za to boli mnie brzuch jak na okres, i mam tak jak Karolina troche takie uciskanie jak przy pełnym pęcherzu.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Raczej nie twardnieje,nie zauwazylam niczego takiego,a te bole to doslownie nagle sie pojawily i to wlasnie nie jest do konca bol tylko taki dyskomfort,o to tez przypomina troche bol podczas wzdec.

Przypomnialo mi sie jak ja kiedys zrobilam prezent dla Piotrka.
    Kupilam pudelko ozdobne,cukierki krowki. Na wieczku pudelka napisam "zjedz mnie gdy.."
    No i na komputerze porobilam napisy "bedzie ci smutno" "bedziesz samotny" "bede daleko" "bede obok" "bedziesz miak dobry/zly dzien" itd. Co tylko do glowy wpadlo:)
    W sumie wyszlo chyba z 60 krowek;)
    Ale bym zjadla krowke, a Laura to pewnie bidulka zaslinila monitor. Kupie sobie dzisiaj, tylko nie wiem cza sa w biedronce?!oooo albo kupie sobie te mini snikersiki...jebac diete w 9 miesiacu!! Niech zyja grupcie, godzille i fiony!!!!

Lady Savage, 5ylwia, aaaaga, Laura, niecierpliwa, Paula_071, 0na88, sylwucha89, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginka mowila ze zdrowa ciaza sie nie poroni wiec my od poczaTku bzykanie. A podczas mdlosci po kazdym seksie bieglam rzygac bo mialam po orgazmie taki wyrzut hormonow, ze szok i jeszcze wieksze mdlosci...ale to nas nie powstrzymalo. W 8 miesiacu maz cos zaczal przebakiwac ze boi sie przedwczesnego porodu, zapytalam przy nim ginki czy mozemy bo maz ma obawy i go wysmiala. Wiec g. Wykorzystuje nadal.

Paula_071, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Mój to na tyle cwany, że "karmi" mnie lodami :P
    Hahaha, no popatrz, a moj to jakis inny, bo nawet jak ja mialam ochote na loda, to powiedzial, ze nie, bo nie bedzie dziecka sperma karmil :p A ja tam mysle, ze boi sie, ze w miedzyczasie moze mnie zlapac jakis skurcz i w odruchu bezwarunkowym mu odgryze ;) Bo sam sex czasami dopuszcza ;)Kto by pomyslal, zetak nam sie chlopy beda baly w ciazy ;)

niecierpliwa, Paula_071, Zetka, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale topik się nam rozkręcił. Ja z kolei marzę o zupełnie innych rzeczach, o tym żeby mnie mąż przytulił, zrobił masaż stóp, po prostu był przy mnie...
    Tak, czy owak "Waszymi" lodami zrobiłyście mi chęć na lody (ale takie typowo spożywcze :P) i chyba się ruszę do kawiarenki na lody albo naleśniki :)

niecierpliwa, Paula_071, Zetka, Neyla, aaaaga, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze zawsze dla mnie problemem był sex oralny, po prostu po krótkiej chwili boli mnie szczeka ;p maż juz wie i nawet nie ma tematu, bo kiedys tak miałam ze 2 dni mi bolało :P za to on bardzo lubi byc osobą czynną :P ..a ja bierną :P

Wszystko na grila przygotowane :) przychodzi do nas kuzyn z zona (o której kiedys pisałam, ma termin na początek wrzesnia ;p) i maż wiezie mi krówki ! bo taka ochota mnie naszla..;p ciągle słysze komplementy ze zgrabnie wygladam w ciazy wiec sie nawpiepszam krówek ! A co ! Kto ciężarnej zabroni !

KasiaeN., Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja mam tylko skurcze BH, przynajmniej tak myślę. Wygląda to tak, że nic mnie nie boli tylko brzuch się napina na kilkadziesiąt sekund i tyle.

Dziś za to zaczęłam się zastanawiać nad tym czopem. Ogólnie to mam biały, kremowy śluz, może tak od dwóch tygodni, wzesniej raczej sucho.
    Dziś na majtkach zobaczyłam takie różowe niewielkie zabarwienie na bieliźnie. Dosłownie może 10% całego sluzu, podtałam się i patrze a tam zwykły biały. No wątpię czy to czop, ale jakaś nutka zastanowienia została w głowie. Dobrze, że wizyta we wtorek.
    Jeszcze 3 dni. :-)

Nie to na pewno nie czop.

Co myslicie?

Ale chyba musze przystopowac. Dobrze, że pokój wymalowany, podłoga zrobiona, szafa skręcona. Jutro mąż przenosi łóżko i skręcamy łóżeczko i przygotowujemy kącik dla Franciszka. :-)

Dziewczyny gdzie kupujecie zasłony do pokoju?
    IKEA? Euro firany?
    a może macie jakiś sklep internetowy sprawdzony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:57

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ale bym zjadla krowke, a Laura to pewnie bidulka zaslinila monitor. Kupie sobie dzisiaj, tylko nie wiem cza sa w biedronce?!oooo albo kupie sobie te mini snikersiki...jebac diete w 9 miesiacu!! Niech zyja grupcie, godzille i fiony!!!!
    Noż kurde a tu mowa o krówkach hehehehe
    dobra dobra damy radę jeszcze kilka tygodni ;)
    A do szpitala to kurna kupię se kilogram krówek :P

Mój mąż mówi do Dominisia że ma wychodzić 15 sierpnia i wcale bym się nie
    pogniewała :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama- moze to tylko mały kawałek ? Moze powoli zaczyna odchodzic? Mojej koleżance zaczął odchodzic na 4tyg przed porodem :)

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama ja ostatnio tez mam więcej sluzu a wcześniej nie miałam

dobra czas zagonic męża i trochę ogarnąć mieszkanie bo do teraz było leniuchowanie na kanapie :P

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ