SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My ostatnio
jakos tydzien temu. Od jakis 2 dni mam takie dziwne bole brzucha,boli mi tak na dole,podbrzusze i to taki bol hm..jak go opisac..takie ciagniecie,albo uczucie podobne do bolu jak jest pelny pecherz. Macie cos takiego? A jak wygladaja skurcze przepowiadajace? Moze to to? Brzuch przy tym nie jest twardy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Oj z tymi chlopami. Juz do mojego sie smialam ze za bardzo polubil renie reczkowska;-)
5ylwia, magda sz, Paula_071, Zetka, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:
a mi to już pipa chyba szuwarami zarosła... mąż nie chce, bo się boi. A ja już odliczam tygodnie do bzykanka.
Mam to samo, mój jak tylko się dowiedział że jestem w ciąży, to niebo poronie, a teraz nie bo penisem w oko Zuzi trafi.
Ja się z tego śmieje, ale on w to wierzy.
psioszka11, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:My ostatnio
jakos tydzien temu. Od jakis 2 dni mam takie dziwne bole brzucha,boli mi tak na dole,podbrzusze i to taki bol hm..jak go opisac..takie ciagniecie,albo uczucie podobne do bolu jak jest pelny pecherz. Macie cos takiego? A jak wygladaja skurcze przepowiadajace? Moze to to? Brzuch przy tym nie jest twardy.
to przepowiadające, jeśli nic wcześniej nie czułaś, a teraz pojawiły sie takie sygnały to prawdopodobnie to skurcze.
Mi położna mówiła, ze tak naprawdę kazda kobieta inaczej te bóle opisuje, tak samo przy porodzie niektóre mówia że ból jak okresowy tylko 100xmocniejszy innne, że jak łamanie kości, wiec pewnie u Ciebie tak wyglądają przepowiadające.
A brzuch czasami Ci twardnieje?
-
Z katreczkami zrobilam tak. Albo w ekselu napisz, wydrukuj i potnij(tam jest suma to bez liczenia)albo ja.piszevrecznie, na karteczkach notesika, na kazdym 5 powodow. Po 10 karteczkach wycinam i do sloja. Mozna pociac slomke kolorowa w kawalki i kazdy rulonik w slomke, no ale bez przesady, az tak go nie lowciam!!!
0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Raczej nie twardnieje,nie zauwazylam niczego takiego,a te bole to doslownie nagle sie pojawily i to wlasnie nie jest do konca bol tylko taki dyskomfort,o to tez przypomina troche bol podczas wzdec.
Przypomnialo mi sie jak ja kiedys zrobilam prezent dla Piotrka.
Kupilam pudelko ozdobne,cukierki krowki. Na wieczku pudelka napisam "zjedz mnie gdy.."
No i na komputerze porobilam napisy "bedzie ci smutno" "bedziesz samotny" "bede daleko" "bede obok" "bedziesz miak dobry/zly dzien" itd. Co tylko do glowy wpadlo:)
W sumie wyszlo chyba z 60 krowek;)
kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:A brzuch czasami Ci twardnieje?
Ja właśnie zauważyłam od wczoraj twardnienie brzucha jak stoję, tak się naczytałam jak wam brzuchy twardnieją i od wczoraj też się i u mnie zaczęłomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ah cudownie jest!wlasnie wciągnęłam dwie kiełbachy i pierś z grilla i jest mi dobrze
a teraz leżę sobie z zimna bavaria pod drzewkiem :)gorąco jak jasna cholera!ale uwielbiam takie lenistwo na powietrzu :)co do
to my wczoraj :)jakoś ostatnio mam straszna chcice ;)korzystam poli mogę bo potem kto wie ile bede dochodzić do siebie
Lady Savage, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mi brzuch twardniał od 30tyg, ale nie czułam żadnego bólu, a niestety okazało sie , ze miałam skurcze i to dosć silne jak na tamten czas ciąży, wiec chyba każda inaczej to przechodzi.
Teraz skurczy nie mam, ale za to boli mnie brzuch jak na okres, i mam tak jak Karolina troche takie uciskanie jak przy pełnym pęcherzu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Raczej nie twardnieje,nie zauwazylam niczego takiego,a te bole to doslownie nagle sie pojawily i to wlasnie nie jest do konca bol tylko taki dyskomfort,o to tez przypomina troche bol podczas wzdec.
Przypomnialo mi sie jak ja kiedys zrobilam prezent dla Piotrka.
Kupilam pudelko ozdobne,cukierki krowki. Na wieczku pudelka napisam "zjedz mnie gdy.."
No i na komputerze porobilam napisy "bedzie ci smutno" "bedziesz samotny" "bede daleko" "bede obok" "bedziesz miak dobry/zly dzien" itd. Co tylko do glowy wpadlo:)
W sumie wyszlo chyba z 60 krowek;)Lady Savage, 5ylwia, aaaaga, Laura, niecierpliwa, Paula_071, 0na88, sylwucha89, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ginka mowila ze zdrowa ciaza sie nie poroni wiec my od poczaTku bzykanie. A podczas mdlosci po kazdym seksie bieglam rzygac bo mialam po orgazmie taki wyrzut hormonow, ze szok i jeszcze wieksze mdlosci...ale to nas nie powstrzymalo. W 8 miesiacu maz cos zaczal przebakiwac ze boi sie przedwczesnego porodu, zapytalam przy nim ginki czy mozemy bo maz ma obawy i go wysmiala. Wiec g. Wykorzystuje nadal.
Paula_071, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Mój to na tyle cwany, że "karmi" mnie lodami
Bo sam sex czasami dopuszcza ;)Kto by pomyslal, zetak nam sie chlopy beda baly w ciazy
niecierpliwa, Paula_071, Zetka, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ale topik się nam rozkręcił. Ja z kolei marzę o zupełnie innych rzeczach, o tym żeby mnie mąż przytulił, zrobił masaż stóp, po prostu był przy mnie...
Tak, czy owak "Waszymi" lodami zrobiłyście mi chęć na lody (ale takie typowo spożywcze) i chyba się ruszę do kawiarenki na lody albo naleśniki
niecierpliwa, Paula_071, Zetka, Neyla, aaaaga, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem ze zawsze dla mnie problemem był sex oralny, po prostu po krótkiej chwili boli mnie szczeka ;p maż juz wie i nawet nie ma tematu, bo kiedys tak miałam ze 2 dni mi bolało
za to on bardzo lubi byc osobą czynną
..a ja bierną
Wszystko na grila przygotowaneprzychodzi do nas kuzyn z zona (o której kiedys pisałam, ma termin na początek wrzesnia ;p) i maż wiezie mi krówki ! bo taka ochota mnie naszla..;p ciągle słysze komplementy ze zgrabnie wygladam w ciazy wiec sie nawpiepszam krówek ! A co ! Kto ciężarnej zabroni !
KasiaeN., Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolinka ja mam tylko skurcze BH, przynajmniej tak myślę. Wygląda to tak, że nic mnie nie boli tylko brzuch się napina na kilkadziesiąt sekund i tyle.
Dziś za to zaczęłam się zastanawiać nad tym czopem. Ogólnie to mam biały, kremowy śluz, może tak od dwóch tygodni, wzesniej raczej sucho.
Dziś na majtkach zobaczyłam takie różowe niewielkie zabarwienie na bieliźnie. Dosłownie może 10% całego sluzu, podtałam się i patrze a tam zwykły biały. No wątpię czy to czop, ale jakaś nutka zastanowienia została w głowie. Dobrze, że wizyta we wtorek.
Jeszcze 3 dni.
Nie to na pewno nie czop.
Co myslicie?
Ale chyba musze przystopowac. Dobrze, że pokój wymalowany, podłoga zrobiona, szafa skręcona. Jutro mąż przenosi łóżko i skręcamy łóżeczko i przygotowujemy kącik dla Franciszka.
Dziewczyny gdzie kupujecie zasłony do pokoju?
IKEA? Euro firany?
a może macie jakiś sklep internetowy sprawdzony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:57
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ofka wrote:Ale bym zjadla krowke, a Laura to pewnie bidulka zaslinila monitor. Kupie sobie dzisiaj, tylko nie wiem cza sa w biedronce?!oooo albo kupie sobie te mini snikersiki...jebac diete w 9 miesiacu!! Niech zyja grupcie, godzille i fiony!!!!
dobra dobra damy radę jeszcze kilka tygodni
A do szpitala to kurna kupię se kilogram krówek
Mój mąż mówi do Dominisia że ma wychodzić 15 sierpnia i wcale bym się nie
pogniewała