X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka klawa babka z Ciebie grunt to mieć dystans i umiec się z siebie śmiać
    Hehehe

Ofka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka klawa babka z Ciebie grunt to mieć dystans i umiec się z siebie śmiać
    Hehehe
    Nie mam wyjscia, tyle kasy wydalam na terapie ze mi do konca zycia depresja przeszla;)

małaMyszka, aaaaga, mamasia, Neyla, Magd, Y lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witamy sie po kilku dniowej przerwie w domu. Wypisali mnie. Witam Emmę. Zaraz wszystko opowiem i podczytam bo jestem mega wkurzona na lekarzy a w dodatku jest upal i musze wziac prysznic a ledwo stoje tak spojenie boli!

małaMyszka, Cassie_DE, magda sz, lys, mamasia, Laura, Neyla, bosa, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! :)

Ale cudowna wiadomość z rana !! Gratuluje córeńki ! :)))

U mnie wlasnie byla koleżanka na kawke, ale juz poleciała.
    Bolał mi brzuch w nocy :/ nie wiem co to za ból, ciezko mi go w ogole opisac, ale zasnełam i mineło, moze w końcu to te przepowiadające skurcze? :P Nie znam sie ;p

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    no wiec wczoraj te parcie nie ustępowało doszło do tego co 33 minuty bóle miesiaczkowe i kucia w pipce no i biegunka. wzielisy torby pojechaliśy na IP.
    tam badanie na fotelu nie całe 5 cm rozwarcie ktg skurcze 50-60 czyli słabe wiec odesłali nas do domu i teraz uwaga z NOSPĄ !!! i mam czekać w domu na rozwój akcji..
    wróciłam do domu.. z tych nerwów zaczeło mnie mdlić wymiotować i zasnełam.. w nocy przez sen czułam kucia bóle i twardy brzuch jak kamień.
    wiecie co jestem tym zmęczoan tym czekanie słuchaniem się w organizm zastanawianie się robić.. nie tak wyobrażałam sobie końcówke ciąży oj nie tak
    a na do datek dobijajom mnie teleofnu rodziny
    już zaczeło się ? jak się czujesz ? urodziłaś ?
    albo dzwonie do rodziców do meża jak w pracy i co słysze " co się dzieje ??"
    ech.. mam dziś zły dzień..
    gratuluje rodzicom Emmy :):) i czekam na relacje ;)
    a co jeszcze czuje się zamkniete w mieszkaniu nikt nie chce zemną chodzić na spacer mam tu na myśli znajmych mówią że się boja że się zacznie..
    i wiecie co mój kochany mąż wzioł sobie sobote wolną i powiedział że zabierze mnie na miasto na zakupy co ma być to będzie. przeciesz nie bede całe tygodnie siedziała w domu na torbach..

małaMyszka, lys, kasiuleek, Paula_071, Laura, Neyla, KasiaeN., bosa, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka myśl teraz o sobie i o swoim synku :) niedługo nie będziesz miała czasu się zamartwiać ;-)
    Oby z moim porodem było jak mówisz :) rachu ciachu i po strachu ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluję Córeczki :)!!
    Za wszystkie trzymam mocno kciuki :)!
    U Stasia lepiej :). Oddycha sam i tyko doraźnie ma maseczkę z tlenem :)!
    Przytulałam go dzis 1,5 h ciągle spał a pielęgniarka żartował ze jeszcze będzie mi go brakowało śpiącego :)!
    Oby wszystko szlo w dobra stronę!
    Widziałam ze pisałyscie o laktatorach...mam ręczny ale idzie nim dość ciężko firma Avent. W szpitalu mają elektroniczny jeżdżący dla wielu mam tylko instaluje się swoją butelkę. Bez niego bym chyba nie dała rady. 5 doba od porodu a u mnie co 3 h 7-9 ml pokarmu. Powoli się rozkręca.

Napisze Wam jeszcze jak to było :)

Nagle o 00:30 poczułam ze zrobiło mi się mokro między nogami. Usiadłam i mówię do Męża ze mi wody odeszły. Odrazu wiedziałam że to TO!
    Krzysiek mówił ciągle chyba sam do siebie TYLKO SPOKOJNIE :)
    Wstałam i wtedy znowu pocieklo. Żeby upewnić się ze to to weszłam do wanny zobaczyć jaki płyn ka kolor...różowy...byłam już pewna. Wisła się. Potem momentalnie kupa. Znowu kąpiel. I dopiero po godzinie id wód zaczęły się bóle. Zadzwonili sny do szpitala i powiadomilósmy ze jedziemy. W szpitalu byłam o 2:30. Tam badanie...wody ciągle dochodziły. Rozwarcie na 4 cm. Ból ok.
    Położna uznała ze polozy mnie na sali nie na porodówce bo to może potrwać.
    Zdecydowaliśmy ze Maz na razie jedzie do domu i czeka na telefon.
    Na sali leżałam około 1 h bóle się rozkrecily :). Położna przyszła do mnie i tylko spojrzała na twarz i mówi Marta idziemy na porodowke. Było chyba kolo 4.
    Badanie i uśmiech położnej...dzwon do męża bo masz 9 cm i juz zaraz urodzisz :)!
    Krzyś był 10 min później jak mnie zobaczył to z wrażenia powurwał sznurki w kitu inne mógł się zawiązać hehe...był w szoku ze to Już i widział ze boli.
    Po jego przyjściu zaczęły się słynne parte. Pozycja na boku.
    Partych godzina i na ostatnim etapie czuje się główkę nawet ręką ja dotknęłam. Trzeba bardzo słuchać położnej. Ona widzi co się dzieje z kroczem i mówi jak oddychać i co robić. Czuje się skurcz i wtedy się prze:)!
    O 5:25 było po wszystkim i płakalismy oboje z radości:)!
    Życzę żeby Wam też szlo tak gładko.
    Urodzenie łożyska nie jest już wysiłkiem :)!

Lecę do Synka :)!
    Miłego dnia :)!!!

magda sz, Zetka, Lady Savage, Ewa123, aaaaga, apaczka, Aga89, Katarka, 5ylwia, gianna88, małaMyszka, Pati Belgia, lys, mamasia, kasiuleek, Paula_071, Laura, niecierpliwa, przyszła mama, psioszka11, Y, Magd, KasiaeN., Amberla, bosa, sylwucha89, gosia.b, Weridiana, Maniuś, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jeszcze troszke i bedziesz miala zajecie, teraz masz za duzo czasu na rozmyslanie, to nie jest Twoja wina jaka masz rodzine, odsun te mysli znajdz jakies zajecie manualne zeby troszke sie wyzyc. Przeszlosci nie zmienisz, moze do psychoterapeuty pojdz na rozmowe jak sobie z tym radzic?

Niecierpliwa jak ogarniemy chatke to wpisze bo w tej chwili jest taka czeczenia ze nie wiem gdzie moj laptop :) a z tel to tak nie wpisze.

Psioszka- zaginione ciezarowki heheeh to brzmi jak tytul filmu sensacyjnego :)

Bosa jestem z Toba ale lez dla dobra dzidzia:)

Euforia, Migotka ciezko Was namierzyc- glowie sie jak to zrobic wiec zlitujcie sie i odezwijcie :)

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana gratulacje. Czekamy na szersze wiesci, jak juz nieco dojdziesz do siebie :) Zycze Wam zdrowka.
    Malamyszko niestety rodziny sie nie wybiera. Z drugiej strony dobrze, ze Ty starasz sie do tego zdystansowac i odciac sie od chorych zachowan. Wiesz ludzie uwazaja, ze skoro lacza Cie z nimi wiezi rodzinne, to automatycznie chcesz wiedziec co sie z nimi dzieje. Mowia przeciez, ze matka, to zawsze matka... Steorotypy ciezko wytrzewic.
    Ja dzisiaj nawet grzecznie przespalam nocke. Wieczorem, jak bylismy u rodzicow, to tak bardzo bolal mnie brzuch i plecy, zemusialam sie polozyc. Mezu wymasowal mi troche plecki jak lezalam na boku i stwierdzilam, ze chyba mam jelita na plecach :p Po tym masazu tak zaczelam pierdziec, jak nigdy. I wiecie co jest najlepsze - po 10 minutach przeszly i bole brzucha i bole plecow. Fenomenalnie. Cos musialo mi sie poprzytykac, a tym masazem to ruszyl. Jednak w ciazy wszystko moze nas zaskoczyc ;)
    Milego dnia dziewczynki :)

Zetka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha poplakalam sie jak zwykle :) Stasiek wracaj szybko do zdrowka i do maminego cyca :)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka będzie dobrze :) na pewno, ale nadal nie rozumiem dlaczego Cie z rozwarciem wypuszczają ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Weridiana, serdecznie gratuluję córci :)
    Marta, super że że Stasiem lepiej.

Ja w szpitalu nadal. Nie wiem po co. Ciśnienie juz ok, dziś 105/73 a dostałam tabletke na obniżenie! Skurcze na poziomie 40-50% nic o tym nie mówią i nic na to nie dają.

Dziewczyny co w szpitalach Wam dawali na wyciszenie skurczy i na jakim poziomie były? Czytałam ze Rybka 50-60% i nospa. Mi lekarka powiedziała ze nospe mogę dobie wziąć jak będzie bolało.

Nie wiem kiedy wyjdę ale wydaje mi się to bez sensu. Dola mam normalnie. Synek u teściowej i jeszcze dzwoniła ze właśnie wymiotowal :/

Co ja bym dała żeby we własnym łóżeczku być teraz :)

małaMyszka, lys, Laura, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hej dziewczyny,

uroczyscie zawiadamiam ze dzisiaj tj.17/07/2015 o godzinie 11.20 rano urodzila sie nasza Emma :-)

wszystko potoczylo sie ekspresowo,
    czujemy sie dobrze , Emma wazy 3kg i jest przesliczna.

Pozniej napisze wiecej i oczywiscie dodam zdjecie :-)
    pozdrawiam was kochane
    Gratuluję, co za wspaniałe wieści :-) i witamy pierwszą "sierpniowa" księżniczkę :-) i worek z dziewuszkami rozpakowany :-)

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta cieszę się, że z synkiem już lepiej :) oby tak dalej! takie wpisy nastawiają mnie pozytywnie do porodu! Oby u nas same takie były ;-) mam nadzieję, że cesarki też gładko pójdą i wszystkie sierpniówki będą miały tylko dobre wspomnienia :)
    Mąż u fryzjera, a ja czekam w samochodzie, upał taki, że zaraz się rozpuszczę! Stoję w cieniu okna i drzwi otwarte i nie wyobrażam sobie jak można w taką pogodę chociażby na sekundę zostawić dziecko w samochodzie!!! Jedziemy po wózek więc cierpliwie poczekam na księcia ;-)

małaMyszka, niecierpliwa, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- Staś zuch chłopak ! :) Poród rewelka ! Marze o takim :)

Co robicie na obiad ?:P

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana gratulacje !!!! Zdrowka dla Was :-)

A tak wogole to dzien dobry kochane :-) noc u mnie do doopy. Prawie nie spalam. Ide zaraz na drzemke :-)

Karolinaaa u nas dzis zupa poeczarkowa a na drugie danie kurczak poeczony z ryzem I salatka z nowalijek. Maz dzis gotuje :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha pieknie nam zrelacjonowalas porod. Mozemy sobie tylko zyczyc takich przezyc jak Ty, badz jeszcze lzejszych, ale czy to mozlie? To sie okaze ;) Czyli to potwierdza moja teorie, sluchac poloznwj, a pojdzie jak po masle :p
    A tak swoja droga kocha to po prostu jestes stworzona do rodzenia dzieci :) To kiedy nastepne?
    Bardzo sie ciesze, ze Stas czuje sie zdecydowanie lepiej. Ucaluj go prosze od cioci Griszanki i szpenij mu do uszka, ze bardzo go prosimy, zeby szybciutko wracal do zdrowia, bo jego krolestwo juz na niego czeka :)

Hehehe a moj Karolek tak sobie upodobal prawa strone brzucha i wciaz mi go deformuje ;) Mezu to sie smieje, ze nawet jak leze na lewym boku, to ten sie wciska na prawo i wyglada to komicznie. Oczywiscie jak chcemy to utrwalic, to zaraz sie chowa. To dziecko juz ma charakterek ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Marta- Staś zuch chłopak ! :) Poród rewelka ! Marze o takim :)

Co robicie na obiad ?:P
    Placka po wegiersku

tb73i09k881y3sjt.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana- gratulacje! Miło tak rozpoczynać dzień. Zdrówka kochane!:)

Martucha86- właśnie tak sobie wyobrażam nasz poród. Łzy ze wzruszenia lecą jak głupie :) Stasiek to silny chłopczyk!:)

Myszka- nigdy o nich nie zapomnisz, ale też nie zmienisz. Nie długo będziesz miała przy sobie największy skarb i to będzie Twoim priorytetem. Lepiej chyba, że jest jak jest niż Twoje dziecko by miało patrzeć na takie kłótnie, awantury...

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po <3 na poprawę humoru i teraz jedziemy do Łeby na kawę i lody.

Lubię takie spontaniczne bzykanko. I to zawsze jak teściowie wyjdą na spacer do lasu. Grrrrr jak nastolatki ehheeheeh

magda sz, psioszka11, KasiaeN., Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ