X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale topik się nam rozkręcił. Ja z kolei marzę o zupełnie innych rzeczach, o tym żeby mnie mąż przytulił, zrobił masaż stóp, po prostu był przy mnie...
    Tak, czy owak "Waszymi" lodami zrobiłyście mi chęć na lody (ale takie typowo spożywcze :P) i chyba się ruszę do kawiarenki na lody albo naleśniki :)
    Zjedz i to i to kochana.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobry film na wieczor poproszę! Dla męża i dla mnie. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspa tajemnic - super film :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo a tu takie tematy ;)

Gotuje wlasnie obiadek. Miesko i do tego frytki :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was dzis nadrobic to nie lada wyzwanie ;) Rodzice przywiezli do siebie babcie na urlop, od lat tu nie byla, a teraz nawet namawiac jej nie bylo trzeba. Pewnie chce zobaczyc pierwsza prawnuczke w'szpitalu, tylko jeszcze nie wiedza, ze w szpitalu nikogo nie przyjmuje :D Moze dla niej zrobie wyjatek ;) Teraz ucieklam na gore, bo mnie zameczala opowiesciami z serii pt. "moj porod".
    Nawiozla tyle smakolykow, glownie czekalam na kluski parowane, zwane tez buchtami, zrobila sos jagodowy, a ja sie pytam gdzie ja mam to wcisnac :P Zanosi sie na to, ze w nadchodzacym tygodniu odejdzie mi gotowanie ;)

Laura, psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny ale skwar. Mam termometr powieszony w kompletnym cieniu i pokazuje 34 stopnie. Ciekawe co jest w lekko nasłonecznionym miejscu? Ledwo żyję dzisiaj.
    Mąż mój robi obiad, hamburgery własnej roboty, właśnie zmielił mięsko wołowe i rozstawił na balkonie grilla elektrycznego, do tego warzywa i bułki podpiekane na grillu. Zastanawiam się, że też mu się chce w taaaki upał.
    Ja dzisiaj spakowałam torbę dla synka do szpitala, w razie czego już jesteśmy ogarnięci, zostało tylko dopakować jakieś malutkie drobnostki.
    Chciałabym, żeby synek się jeszcze nie śpieszył, ale patrząc na moje samopoczucie, bóle brzucha i skurcze, to sądzę, że wcześniejszy poród jest bardzo prawdopodobny.

Dziewczyny czy Wy też macie takie bolące, ciężkie stopy? Ja postoję chwilę i tak mnie stopy bolą, że to nie do opisania. Nie mam spuchniętych, ale bolą.

Laura, magda sz, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczolgalam się do knajpki i dostałam skurczy. Mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo jeszcze nie zdążyłam zjeść! A zamówiłam naleśniki szpinakowe z twarozkiem i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym.

0na88, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Oj z tymi chlopami. Juz do mojego sie smialam ze za bardzo polubil renie reczkowska;-)

A masz laktator elektryczny czy ręczny? Jeśli ten drugi to akurat mąż się przyda, ma już wprawę;)

Zetka, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały dają o sobie znać, od godziny mam skurcze do 7 min, mąż sprawdzał mi szyjkę ale rozwarcia nie ma. No nic poleżę i zobaczymy jak będzie dalej.

My na obiad zamówiliśmy kebaba bo nie mieliśmy siły gotować w kuchni plus 30 parę stopni :)

Aaa i polecam lody domowe- puszka mleka skondensowanego słodkiego plus śmietanka 30% i 2 laski wanilii- wszystko zmiksować ze sobą kilka min i do zamrażalnika. Dziś na deser się zajadałam :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja też mam bolące stopy. Wyglądają paskudnie wszystkie żyły nabrzmiale i jakieś takie rozlazle się zrobiły. Nigdy nie miałam ładnych stopek ale teraz to w ogóle paskudne są :p

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa miesiac temu wyjechala na wies na cale wakacje i dzis rano maz z nia gadal i slysze jak cos jej odpowiada "dobra zrobie zdjecie i ci wysle". Pytam sie czego zdjecie ma jej wyslac, a ten do mnie, ze jego mama chce zeby zrobil mi zdjecie z profilu bocznego, bo chce brzuch zobaczyc. Wysmialam go na szybko i powiedzialam, ze malpa w cyrku nie jestem i pozowac do zdjec nie bede, jak chce zobaczyc moj brzuch to na autobus i zapraszam :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiadające są regularne? kurde nie są bolesne aż tak żebym miała jechać do szpitala i nie wiem co robic

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Przepowiadające są regularne? kurde nie są bolesne aż tak żebym miała jechać do szpitala i nie wiem co robic

Magda.sz ja mysle, ze przede wszystkim maz nie powinien Ci tam grzebac, bo moze narobic wiecej szkody niz pozytku.
    Przepowiadajace raczej nie sa regularne i nie z taka czestotliwoscia. Jak do godziny nie przejdzie ja bym jechala sprawdzic

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No godzina już mięła odkąd je mam, poczekam jeszcze z pół godz i się przejadę na ktg. Mąż delikatnie tylko palca wsadził i dotknął, moja siostra położna go instruowała przez tel. co powinien czuć.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agaata ja też mam bolące stopy. Wyglądają paskudnie wszystkie żyły nabrzmiale i jakieś takie rozlazle się zrobiły. Nigdy nie miałam ładnych stopek ale teraz to w ogóle paskudne są :p

ja mam placki zamiast stop , wygladaja jak duze pulchniutkie stopki niemowlaka...
    a skurczysyny bola mnie niesamowicie , pol nocy nie moglam miejsca sobie przez nie znalesc- chce rodzic ! ZOska wychodz !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja mam placki zamiast stop , wygladaja jak duze pulchniutkie stopki niemowlaka...
    a skurczysyny bola mnie niesamowicie , pol nocy nie moglam miejsca sobie przez nie znalesc- chce rodzic ! ZOska wychodz !

oj ja dziś w nocy to też miałam cyrki z nogami, całe od kolan po palce nawalały mnie równo

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam z tymi stopami problem. Ja miałam jeszcze wczoraj akcję z kolanem, nie mogłamn sobie dać rady, tak mnie bolało, dzisiaj na szczęście trochę lepiej. Mam nadzieję, że się nie rozsypię do porodu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Widzę, że nie tylko ja mam z tymi stopami problem. Ja miałam jeszcze wczoraj akcję z kolanem, nie mogłamn sobie dać rady, tak mnie bolało, dzisiaj na szczęście trochę lepiej. Mam nadzieję, że się nie rozsypię do porodu.

hehehehe tego nikt Ci nie zagwarantuje :P
    ja fizycznie czuję się na 150 lat, psychicznie na 65 :P a wyglądam jak nastka, szczególnie ostatnio kiedy olałam temat jakiegokolwiek makijażu

0na88, Laura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle doczołgałam się z powrotem do domu, niby knajpka koło domu, a mam wrażenie, że pokonałam mount everest. Za to jak mi dobrze po tych naleśnikach :) szkoda, że na nic więcej nie było miejsca w żołądku.
    Za to na wynos wzięłam jeszcze sobie domową jagodziankę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 18:31

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a te lody to my z mężem niedługo zrobimy sobie :)
    Przepis brzmi pysznie!

Stopy mnie też bolą jak pochodzę dłużej.

A teraz sprzątamy i własnie musiałam usiąść bo brzuch mi się stawia.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ