X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale topik się nam rozkręcił. Ja z kolei marzę o zupełnie innych rzeczach, o tym żeby mnie mąż przytulił, zrobił masaż stóp, po prostu był przy mnie...
    Tak, czy owak "Waszymi" lodami zrobiłyście mi chęć na lody (ale takie typowo spożywcze :P) i chyba się ruszę do kawiarenki na lody albo naleśniki :)
    Zjedz i to i to kochana.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobry film na wieczor poproszę! Dla męża i dla mnie. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspa tajemnic - super film :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo a tu takie tematy ;)

Gotuje wlasnie obiadek. Miesko i do tego frytki :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was dzis nadrobic to nie lada wyzwanie ;) Rodzice przywiezli do siebie babcie na urlop, od lat tu nie byla, a teraz nawet namawiac jej nie bylo trzeba. Pewnie chce zobaczyc pierwsza prawnuczke w'szpitalu, tylko jeszcze nie wiedza, ze w szpitalu nikogo nie przyjmuje :D Moze dla niej zrobie wyjatek ;) Teraz ucieklam na gore, bo mnie zameczala opowiesciami z serii pt. "moj porod".
    Nawiozla tyle smakolykow, glownie czekalam na kluski parowane, zwane tez buchtami, zrobila sos jagodowy, a ja sie pytam gdzie ja mam to wcisnac :P Zanosi sie na to, ze w nadchodzacym tygodniu odejdzie mi gotowanie ;)

Laura, psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny ale skwar. Mam termometr powieszony w kompletnym cieniu i pokazuje 34 stopnie. Ciekawe co jest w lekko nasłonecznionym miejscu? Ledwo żyję dzisiaj.
    Mąż mój robi obiad, hamburgery własnej roboty, właśnie zmielił mięsko wołowe i rozstawił na balkonie grilla elektrycznego, do tego warzywa i bułki podpiekane na grillu. Zastanawiam się, że też mu się chce w taaaki upał.
    Ja dzisiaj spakowałam torbę dla synka do szpitala, w razie czego już jesteśmy ogarnięci, zostało tylko dopakować jakieś malutkie drobnostki.
    Chciałabym, żeby synek się jeszcze nie śpieszył, ale patrząc na moje samopoczucie, bóle brzucha i skurcze, to sądzę, że wcześniejszy poród jest bardzo prawdopodobny.

Dziewczyny czy Wy też macie takie bolące, ciężkie stopy? Ja postoję chwilę i tak mnie stopy bolą, że to nie do opisania. Nie mam spuchniętych, ale bolą.

Laura, magda sz, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczolgalam się do knajpki i dostałam skurczy. Mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo jeszcze nie zdążyłam zjeść! A zamówiłam naleśniki szpinakowe z twarozkiem i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym.

0na88, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Oj z tymi chlopami. Juz do mojego sie smialam ze za bardzo polubil renie reczkowska;-)

A masz laktator elektryczny czy ręczny? Jeśli ten drugi to akurat mąż się przyda, ma już wprawę;)

Zetka, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały dają o sobie znać, od godziny mam skurcze do 7 min, mąż sprawdzał mi szyjkę ale rozwarcia nie ma. No nic poleżę i zobaczymy jak będzie dalej.

My na obiad zamówiliśmy kebaba bo nie mieliśmy siły gotować w kuchni plus 30 parę stopni :)

Aaa i polecam lody domowe- puszka mleka skondensowanego słodkiego plus śmietanka 30% i 2 laski wanilii- wszystko zmiksować ze sobą kilka min i do zamrażalnika. Dziś na deser się zajadałam :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja też mam bolące stopy. Wyglądają paskudnie wszystkie żyły nabrzmiale i jakieś takie rozlazle się zrobiły. Nigdy nie miałam ładnych stopek ale teraz to w ogóle paskudne są :p

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa miesiac temu wyjechala na wies na cale wakacje i dzis rano maz z nia gadal i slysze jak cos jej odpowiada "dobra zrobie zdjecie i ci wysle". Pytam sie czego zdjecie ma jej wyslac, a ten do mnie, ze jego mama chce zeby zrobil mi zdjecie z profilu bocznego, bo chce brzuch zobaczyc. Wysmialam go na szybko i powiedzialam, ze malpa w cyrku nie jestem i pozowac do zdjec nie bede, jak chce zobaczyc moj brzuch to na autobus i zapraszam :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiadające są regularne? kurde nie są bolesne aż tak żebym miała jechać do szpitala i nie wiem co robic

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Przepowiadające są regularne? kurde nie są bolesne aż tak żebym miała jechać do szpitala i nie wiem co robic

Magda.sz ja mysle, ze przede wszystkim maz nie powinien Ci tam grzebac, bo moze narobic wiecej szkody niz pozytku.
    Przepowiadajace raczej nie sa regularne i nie z taka czestotliwoscia. Jak do godziny nie przejdzie ja bym jechala sprawdzic

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No godzina już mięła odkąd je mam, poczekam jeszcze z pół godz i się przejadę na ktg. Mąż delikatnie tylko palca wsadził i dotknął, moja siostra położna go instruowała przez tel. co powinien czuć.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agaata ja też mam bolące stopy. Wyglądają paskudnie wszystkie żyły nabrzmiale i jakieś takie rozlazle się zrobiły. Nigdy nie miałam ładnych stopek ale teraz to w ogóle paskudne są :p

ja mam placki zamiast stop , wygladaja jak duze pulchniutkie stopki niemowlaka...
    a skurczysyny bola mnie niesamowicie , pol nocy nie moglam miejsca sobie przez nie znalesc- chce rodzic ! ZOska wychodz !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja mam placki zamiast stop , wygladaja jak duze pulchniutkie stopki niemowlaka...
    a skurczysyny bola mnie niesamowicie , pol nocy nie moglam miejsca sobie przez nie znalesc- chce rodzic ! ZOska wychodz !

oj ja dziś w nocy to też miałam cyrki z nogami, całe od kolan po palce nawalały mnie równo

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam z tymi stopami problem. Ja miałam jeszcze wczoraj akcję z kolanem, nie mogłamn sobie dać rady, tak mnie bolało, dzisiaj na szczęście trochę lepiej. Mam nadzieję, że się nie rozsypię do porodu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Widzę, że nie tylko ja mam z tymi stopami problem. Ja miałam jeszcze wczoraj akcję z kolanem, nie mogłamn sobie dać rady, tak mnie bolało, dzisiaj na szczęście trochę lepiej. Mam nadzieję, że się nie rozsypię do porodu.

hehehehe tego nikt Ci nie zagwarantuje :P
    ja fizycznie czuję się na 150 lat, psychicznie na 65 :P a wyglądam jak nastka, szczególnie ostatnio kiedy olałam temat jakiegokolwiek makijażu

0na88, Laura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle doczołgałam się z powrotem do domu, niby knajpka koło domu, a mam wrażenie, że pokonałam mount everest. Za to jak mi dobrze po tych naleśnikach :) szkoda, że na nic więcej nie było miejsca w żołądku.
    Za to na wynos wzięłam jeszcze sobie domową jagodziankę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 18:31

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a te lody to my z mężem niedługo zrobimy sobie :)
    Przepis brzmi pysznie!

Stopy mnie też bolą jak pochodzę dłużej.

A teraz sprzątamy i własnie musiałam usiąść bo brzuch mi się stawia.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ