X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    lys moje dzieci w 56 plywaly (3500 58cm, 3700 56cm).

czyli waga nie idzie w parze z długością

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Iys u mnie postep z pakowaniem jest taki ze wybralam torbe do ktorej sie spakuje ale tylko tak w myslach bo ona nadal gleboko w szafie lezy heheh

heheheheh oj no to chociaż byś wyciągnęła z szafy :P

małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak myślicie, jak moja córa 5 dni temu (35t2d) ważyła 3030g to powinnam pakować ciuszki 56 czy 62? Czy i to i to?

Ja mysle, ze troche takich, troche'takich ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    czyli waga nie idzie w parze z długością

Kazde dziecko jest inne ;)

Ja mam teraz tez problem, do cc pewnie jakies 2-3tyg a synus wazyl na ostatnim USG 2 tyg temu 1919g. Nie wiem jaki jest dlugi.
    Bylam przygotowana ze kolejne dziecko bedzie wieksze i mam tylko 10ciuszkow na 56 reszte mam na 62 w zwyz...
    I ciagle sie zastanawiam czy dokupic na 56 czy nie, jesli dokupie a okaze sie blad pomiaru czy cos i 56bedzie na styk lub za male? USG to przeciez tylko maszyna.
    Nie wiem, serio nie wiem. Od 2tyg nad tym mysle...
    W czwartek mam usg zobaczymy ile maly wazy potem postanowie co robic.

Tyle ze na szczescie nie musze mic ubranek do szpitala tylko cos na wyjscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:37

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Nam na szkole polozna mowila zeby maz pakowal torbe. Kobieta ma przygotowac rzeczy a facet sam poukladac zeby wiedziec w razie co skad co wyciagnac jak kobieta bedzie lezec. Co do ruchow to moja coreczka bardzo ruchliwa. Na wysokosci pepka ktory teraz jest na wysokosci bioder ciagle widac kolanka, lokcie i wszystko co tym moze byc ;-) za to kazde fikniecie czy wypiecie cholernie boli na dole, okropny bol i do tego to klocie w srodku. W zeszlym tyg 2100g miala zobaczymy co jutro mi powie lekarz. Jutro 20 dni do porodu a ja mam cc tylko jak mam zainsynulowac zeby dal mi skierowanie. Jestem w 38 tyg a on nic, a przeciez musze je miec zeby sie umowic. Stresuje sie ta wizyta. Poradzcie cos

Rybka prosto z mostu, konkretnie. "Panie doktorze proszę o wypisanie skierowania na cc, bo przecież jeszcze muszę się umówić w szpitalu." a jak będzie kręcić nosem, to trzeba nalegać że taka sytuacja Cię stresuje i dla świętego spokoju chcesz już wszystko załatwić

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Nam na szkole polozna mowila zeby maz pakowal torbe. Kobieta ma przygotowac rzeczy a facet sam poukladac zeby wiedziec w razie co skad co wyciagnac jak kobieta bedzie lezec. Co do ruchow to moja coreczka bardzo ruchliwa. Na wysokosci pepka ktory teraz jest na wysokosci bioder ciagle widac kolanka, lokcie i wszystko co tym moze byc ;-) za to kazde fikniecie czy wypiecie cholernie boli na dole, okropny bol i do tego to klocie w srodku. W zeszlym tyg 2100g miala zobaczymy co jutro mi powie lekarz. Jutro 20 dni do porodu a ja mam cc tylko jak mam zainsynulowac zeby dal mi skierowanie. Jestem w 38 tyg a on nic, a przeciez musze je miec zeby sie umowic. Stresuje sie ta wizyta. Poradzcie cos

Rybka a dlaczego on Ci nie chce dac tego skierowania??

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić zaległości to mega wyczyn.

My się jeszcze"urlopujemy"
    Jutro rano wracamy i mąż od razu do pracy jedzie.

Ofka - Kochana to straszne co się stało, ale mężuś poskładany i to najważniejsze. Ty się dzielnie trzymaj. Dasz radę.

Weridiana - śliczna córcia!!! Zazdraszczam, że już jesteście razem! Zdrówka życzę.

Magda - trzymam kciuki żeby w środę Maja była z Wami.

Dziewczyny!!! Pakować się!!! Nie ma na co czekać!!!

Mój synuś od 1:30 w nocy ograniczył ruchy. Wypiął się z prawej strony i tak cały czas siedział. Myślałam, że zwariuję. Po śniadaniu nadal cisza... M. wstał i powiedział, że jak się nie ruszy aż on zje to jedziemy do szpitala. Całe szczęście, że teraz fika.

Wczoraj znowu skurcze. Dzisiaj też. Są dość regularnie ale w długich odstępach czasu. Poszło mi też w kręgosłup.

W weekend musiałam się przeziębić i wylazł mi węzeł chłonny pod pachą. Ból gorszy niż skurcz...

W czwartek wizyta. Ciekawa jestem ile przybrał ten mój przystojniak...

KasiaeN., Maniuś, gosia.b, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka 3 dni meczyl nnie wezel chlonny pod pacha. Pewnie od przeciagu. Wczoraj juz go nie bylo.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje staniczki do karmienia :) Jeden dupy nie urywa wygladem (miekki), ale bardzo wygodny, a drugi(usztywniny) i sliczny-sexowny i wygodny :D

Ja tez nie mam torby spakowanej, zrobie to za tydzień jak juz wszystko bede miała kupione, to bedzie 37tc wiec mysle ze ok :)

Pieke białą kiełbaske i ziemniaczki w piekrniku na obiadek, mniam :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Kazde dziecko jest inne ;)

Ja mam teraz tez problem, do cc pewnie jakies 2-3tyg a synus wazyl na ostatnim USG 2 tyg temu 1919g. Nie wiem jaki jest dlugi.
    Bylam przygotowana ze kolejne dziecko bedzie wieksze i mam tylko 10ciuszkow na 56 reszte mam na 62 w zwyz...
    I ciagle sie zastanawiam czy dokupic na 56 czy nie, jesli dokupie a okaze sie blad pomiaru czy cos i 56bedzie na styk lub za male? USG to przeciez tylko maszyna.
    Nie wiem, serio nie wiem. Od 2tyg nad tym mysle...
    W czwartek mam usg zobaczymy ile maly wazy potem postanowie co robic.

Tyle ze na szczescie nie musze mic ubranek do szpitala tylko cos na wyjscie.

Ja pakuje same 56 bo i tak dzieciatko po urodzeniu jest przez jakis czas w tej pozycji co w brzuchu-embrionalnej ( czy jak to sie tam pisze). Zanim sie rozprostuje to kilka dni minie wiec w 56 to pierwszy mimo 58cm plywal ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_de ja dzis mam usg sprawdzajaca wage. Kolejne za dwa tyg. Ale dzis sie okaze czy jest predyspozycja do duuuzego dziecka i cc. Boje sie bo juz zaakceptowalam tak owa mozliwosc. Wszystko sobie w glowie poukladalam... jak teraz kaza mi rodzic sn to nie wiem.
    Eh... juz sama nic nie wiem :(

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Przyszły moje staniczki do karmienia :) Jeden dupy nie urywa wygladem (miekki), ale bardzo wygodny, a drugi(usztywniny) i sliczny-sexowny i wygodny :D

Ja tez nie mam torby spakowanej, zrobie to za tydzień jak juz wszystko bede miała kupione, to bedzie 37tc wiec mysle ze ok :)

Pieke białą kiełbaske i ziemniaczki w piekrniku na obiadek, mniam :)

Jak mozesz to wez pokaz jakis link do tych stanikow;)
    Bo ja mam z poprzedniej ciazy na start. Ale juz po nawale jak laktacja sie unormuje to chce kupic jakis dobry.

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena mnie moja kolezanka postawila do pionu.
    W dzien porodu usg i pokazalo ze jej cora bedzie miala 3700g a urodzila sie 4150g sn.
    Ja sie martwie waga a moze sie okazac ze ma duzo duzo wiecej niz z usg.

Powodzenia na wizycie

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co się dzieje :)
    Piszecie wszystkie o tych skierowaniach na cc ze trzeba się umówić. Dzwonie do tego szpitala do którego dostałam skierowanie i pytam czy ja mam się zapisać gdzieś czy co a ona mi mówi ze 27.07 mam się zgłosić i jak mnie zbadaja i będzie ok to będę rodziła sn. Mówie ze mam wskazania i miałam mieć albo tego samego dnia albo 28 a pani do mnie no ale może coś się zmienilo:)
    Jeżeli oni mi tam znowu przeboje zrobią to rozniose ten szpital wezmę skalpel i sama sobie zrobię to cc bo to jakaś kpina :)
    Albo pochodzę jeszcze z 9 miesięcy w tej ciąży może znajdę mądrego lekarza i szpital :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi sie gotowac. Wrzucilam frytki do piekarnika a wieczorem zrobie zapiekanki i kropka.

Wystarczy ze pranie zlozylam powiesilam nowe poodkurzalam i umylam podlogi.
    Plecy mnie od tego bola...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps uwielbiam czujniki dymu serio uwielbiam... zawsze sie wlaczaja jak nagrzeje piekwrnik w ktorym cos kapnelo...

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-wygodne-odpiecie-80-f-i5341127988.html

i

http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-benefit-mama-lisa-80f-i5545965895.html

:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dla mnie to co piszesz jest zatrważające. Przecież Ty nie masz CC ze względu na ułożenie dziecka, tylko z innych przyczyn, więc niby co ma się zmieniać? Ja się dziwię, że Ty jesteś taka spokojna, ja bym ich chyba rozniosła wszystkich.

niecierpliwa, Paula_071, futuremama, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam stresa jak pomysle o wadze mojej Julci... w 32t0d wazyla 2200g. Kolejna wizyta dopiero 05.08 (36t2d bedzie) i sie okaze jakiego pulpeta mam w brzuchu. Ale ciuszki trz 56 spakowalam. Kolezanka urodzila corcie 61cm i rozm. 56 byl dobry, wiec chociaz w tym temacie nie mam stresa.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja nie wiem co się dzieje :)
    Piszecie wszystkie o tych skierowaniach na cc ze trzeba się umówić. Dzwonie do tego szpitala do którego dostałam skierowanie i pytam czy ja mam się zapisać gdzieś czy co a ona mi mówi ze 27.07 mam się zgłosić i jak mnie zbadaja i będzie ok to będę rodziła sn. Mówie ze mam wskazania i miałam mieć albo tego samego dnia albo 28 a pani do mnie no ale może coś się zmienilo:)
    Jeżeli oni mi tam znowu przeboje zrobią to rozniose ten szpital wezmę skalpel i sama sobie zrobię to cc bo to jakaś kpina :)
    Albo pochodzę jeszcze z 9 miesięcy w tej ciąży może znajdę mądrego lekarza i szpital :)

Miru skoro masz skierowanie na cc to nie przeciez nie moga Ci jej odmowic.
    Ja tez sie nigdzie nie umawiam, tylko Andrzej wpisal mnie do zeszytu planowych operacji na 31.07. Caly czas jeszcze rozwazam szpital w Gliwicach, tam ordynator kazal mi sie zjawic w dniu wyznaczonym przez lekarza prowadzacego zrobia usg, badania i zdecyduja kiedy ciac.

‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ