X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 i jak rozruszal sie maluch???

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie robię postępy w pakowaniu torby... otworzyłam zamek, spojrzałam do środka i stwierdziłam: eeeee nie mam energii...

niecierpliwa, mamasia, Cassie_DE, Paula_071, aaaaga, małaMyszka, futuremama, Neyla, witaminkab, Laura, sylwucha89, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Normalnie robię postępy w pakowaniu torby... otworzyłam zamek,
    spojrzałam do środka i stwierdziłam: eeeee nie mam energii...

Haha oj tak! U mnie otwarta walizka tak pare dni czekala na cudowny przyplyw energii ;)

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, łaskawie się rozruszala. Ostatnio w ogóle jej się zmieniło i rano jest bardzo spokojna, dopiero wieczorem wariuje. W każdym razie ważne ze dała znać, że żyje u ma się dobrze :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha oj tak! U mnie otwarta walizka tak pare dni czekala na cudowny przyplyw energii ;)

hehehehe no u mnie to drugie podejście, torba stoi koło łóżka, niby jako motywacja, żeby w końcu ją spakować, ostatnio też otworzyłam, spojrzałam do środka, pomyślałam: "ładna wyściółka" i zamknęłam :D
    śmiać mi się z siebie chce

małaMyszka, KasiaeN., Neyla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Tak, łaskawie się rozruszala. Ostatnio w ogóle jej się zmieniło i rano jest bardzo spokojna, dopiero wieczorem wariuje. W każdym razie ważne ze dała znać, że żyje u ma się dobrze :)

U mnie tez od ok. tygodnia tych kopniakow jest moze pare dziennie, teraz przewaza wypinanie i takie przelewanie, pewnie ma juz malo miejsca

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- współczuje tych stresów. Mam nadzieję, że Twój mąż szybciutko do siebie dojdzie. Teraz dużo siły i zdrowia. Będzie dobrze!:)

Majka dawaj, dawaj! Ciocie czekają.:)

Psioszka i jutro czekamy na wieści od Ciebie!:) Powodzenia ;)

Kasia, rybko- brzuszeki już niziutko:)
    Tez dzisiaj robiłam zdjęcia żebym miała porównanie. Mam nadzieję, że już nie długo i mój opadnie:)

Wczoraj też miałam okropną noc a zresztą cały dzień. W nocy zespół niespokojnych nóg, zgaga, mdłości i ból głowy oraz krzyża z lewej strony, które się utrzymywał wczoraj zresztą cały dzień. Ciśnienie podwyższone. Dzisiaj już noc dużo spokojniejsza, ciśnienie w normie. Zrobiłam badanie moczu i też jest ok, więc chyba nie ma co się martwić!
    No i chyba zaczęły się te skurcze przepowiadające. Takie napinanie/ ciągnięcie w dół, trudno to opisać, ale zaczęłam czuć, że to już ostatnia prosta!:)

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    No właśnie... Długo już się nie odzywa... Myślicie, że urodziła?
    Ostatni raz pisala ze wody jej odchodzą wtedy co Marta rodzila.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaczęłam 36 tydzień.
    Weridiana śliczne córeczki.Popłakałam się, jak patrzyłam na to maleństwo. Dopiero co w brzuszku była, a tu taki słodki bobas :-)
    Ofka, mam nadzieję, ze mąż szybko wydobrzeje i będzie Cię wspierał. Trzymaj się cieplutko.
    Kurcze, we Wrocławiu faktycznie niezłe obłożenie. Ja będę w Opolu, ale u mnie dodatkowo cc, więc sytuacja nieco inna, ale współczuję dodatkowego stresu.

Ja się jeszcze od rana nie zebrałam żeby chociaż palcem kiwnąć w domu, czy obiad ugotować. Kompletnie nic. Leń na maksa.
    Trzymam kciuki za wszystkie ze skurczami itp., zeby wszystko szło zgodnie z planem i oczekiwaniami.

małaMyszka, gosia.b, mamasia, Maniuś, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Normalnie robię postępy w pakowaniu torby... otworzyłam zamek, spojrzałam do środka i stwierdziłam: eeeee nie mam energii...

i tak dobrze Ci idzie, zawsze to jakiś postęp :D

ja muszę torbę z szafy najpierw wyciągnac :D mój biedny, zestresowany mąż chyba głowę mi urwie jak się nie spakuję dziś bo od kilku dni o niczym innym nie mówi hehe
    a ja totalny luuuz, chyba zdąrzę w razie czego a jak nie to kartka z listą leży więc sam będzie pakował ;D

edit: aaa zrobię to dziś - niech się cieszy! mam jeszcze 5h do jego powrotu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:14

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna tak robię postępy :), myślę że wydrukuję zaraz listę, to może te postępy też będą większe ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, jak moja córa 5 dni temu (35t2d) ważyła 3030g to powinnam pakować ciuszki 56 czy 62? Czy i to i to?

małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana- gratuluje raz jeszcze. Uwielbiam czytać takie wiadomości:)
    Śliczne masz córeczki:D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża Córcia! Ale ja bym wzięła chyba 56 i może ze 2 komplety 62 just in case. Dzieci zazwyczaj są krótkie i rzadko się zdarza żeby 56 było za małe. Musiałaby urodzić się naprawdę długa :)

Ewa123
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na szkole polozna mowila zeby maz pakowal torbe. Kobieta ma przygotowac rzeczy a facet sam poukladac zeby wiedziec w razie co skad co wyciagnac jak kobieta bedzie lezec. Co do ruchow to moja coreczka bardzo ruchliwa. Na wysokosci pepka ktory teraz jest na wysokosci bioder ciagle widac kolanka, lokcie i wszystko co tym moze byc ;-) za to kazde fikniecie czy wypiecie cholernie boli na dole, okropny bol i do tego to klocie w srodku. W zeszlym tyg 2100g miala zobaczymy co jutro mi powie lekarz. Jutro 20 dni do porodu a ja mam cc tylko jak mam zainsynulowac zeby dal mi skierowanie. Jestem w 38 tyg a on nic, a przeciez musze je miec zeby sie umowic. Stresuje sie ta wizyta. Poradzcie cos

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys moje dzieci w 56 plywaly (3500 58cm, 3700 56cm).

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iys pakuj 56 mniejsze i wieksze. bynajmniej ja wielam z rozmiaru 0-3 dwa mneijsze i dwa wieksze pajace bo rozmair rozmiarowi nie jest rowny.

torby pakujcie bo nie zna sie dnia ani godziny moje juz stoja i czekaja :)

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys u mnie postep z pakowaniem jest taki ze wybralam torbe do ktorej sie spakuje ale tylko tak w myslach bo ona nadal gleboko w szafie lezy heheh

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Duża Córcia! Ale ja bym wzięła chyba 56 i może ze 2 komplety 62 just in case. Dzieci zazwyczaj są krótkie i rzadko się zdarza żeby 56 było za małe. Musiałaby urodzić się naprawdę długa :)

no właśnie, jest pączusiem, ale nie wiem czy to idzie w parze z długością

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wzielam za pakowanie jak mi brzuszek opadl ;) i tak sobie stoi i lezy ;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ