X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jednym słowem niefajnie, nie dość że poród sam w sobie jest mega stresujący to jeszcze takie cyrki. I w ogóle leżenie na korytarzu masakra

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana cudowna ♥
    To prawda nosimy i żyjemy z myślą o tym ze dziecko w nas jest przez 9 m ale tak na prawdę prądowe uczucie i świadomość że jest nasz tylko nasze o na zawsze przychodzi w chwili pierwszego przytulania.
    U nas do TP 20 dni do cc tylko 6-7. Juz bym chciała go mieć ;)

futuremama, chcebycmama, Paula_071, Cassie_DE, małaMyszka, KasiaeN., Laura, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Emma jest cudowna!jej ja tez chce juz tak!
    No wlasnie moze bym sie pomeczyla specjalnie ale jakby tydzien posiedziala jeszcze to mi bedzie psychicznie lepiej :) spadam spac bo jestem nieprzytomna
    odpoczywaj poki mozesz :)

Weridiana lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - sliczne dziewczynki , serdeczne gratulacj

Jak popatrzylam na zdjecie Emmy to wszystko takie realne sie stalo...
    Wiem ze w brzuchu mam Zosie , ze slysze jej serce na KTG i czuje jej ruchy itd ale to chyba tak naprawde poczuje jak juz bedzie po drugiej stronie.

Kupilam paluszki rybne i frytki - nie mam nadal checi na gotowanie ;-)

futuremama, gosia.b, chcebycmama, Y, małaMyszka, Laura, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Gosiu to za Ciebie szczególne kciuki bo maluszek będzie dopiero 36 tc ale wierzę że będzie dobrze a na pewno mniej męczące niż leżenie pod tymi kroplowkami. Z tego co doczytałam to waga tez ładna :)

Dziękuję Miru ;*
    Ellena ja chodze do tej lekarki co Aska87 i tak jak pisala oni wszyscy w tym szpitalu uważają że 36 tydz to ciąża donoszona. Tym bardziej, że dostałam zastrzyki na płuca malej, chyba nie chcą mnie trzymać dłużej pod kroplowka choć ja nie miałabym nic przeciwko :)
    Werodiana śliczna Twoja Emma jest :) Gratuluję jeszcze raz.
    Martucha Stasiowi dużo zdrowka :)

Kasia, rybka piękne brzuszki :)

małaMyszka, KasiaeN., Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE!

Piękna Emma! ♡

Ja tez juz chce przytulic Franciszka :-)

Dziewczyny rzadziej do Was zaglądam, jeszcze torby nie spakowałam, czekam na Karolinę ;-)
    Daj znać jak to uczynisz. :-)
    Pozdrawiam Was wszystkie serdeczne! :-)

małaMyszka, KasiaeN., Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ale masz kwiatuszka slicznego jeszcze raz gratulacje
    Ale mialam drzemke 2 godziny i super mi z tym
    Magda sz 3mam kciuki zeby latwo i sprawnie Ci poszlo i w weekend Maja byla juz na swiecie
    Zetka w domu nie bedziesz sie tak stresować tylko lez plackiem kochana

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula jednym słowem niefajnie, nie dość że poród sam w sobie jest mega stresujący to jeszcze takie cyrki. I w ogóle leżenie na korytarzu masakra

Dokładnie... Trzeba się modlić, by rodzić w terminie, kiedy inne dzieciaczki wolą siedzieć w brzuchu:)

Edit: Mi się marzyła jedynka, a tu się może okazać, że będzie się trzeba cieszyć jak znajdzie się miejsce na korytarzu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:21

lys, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koleżanka ze SR była na ktg w szpitalu na Klinikach - z plotek korytarzowych usłyszała, że Kamieńskiego odsyła bo mają full, na Klinikach ponoć kładą na korytarzu. Brochów już nie przyjmuje. Nie wiem jak na Borowskiej.

o choinka.. mówiłam że będziemy na korytarzu leżeć.. porażka żeby na takie miasto były tylko 3 porodówki

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w srode wizyte w szpitalu dowiem sie na kiedy mam cc :)
    W czwartek wizyta u mojego ginekologa.

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie... Będziemy rodzic na korytarzach. Hahaha mnie to już śmiech ogarnia na to :) Wrocław super przygotowany na rodzące lipcowki i sierpniowki :P jedynie pozostaje nadzieja, że akurat w dzień kiedy nasze bobaski będą się wykluwac będą pustki (tak wiem, naiwna jestem)

lys, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokładnie... Trzeba się modlić, by rodzić w terminie, kiedy inne dzieciaczki wolą siedzieć w brzuchu:)

Edit: Mi się marzyła jedynka, a tu się może okazać, że będzie się trzeba cieszyć jak znajdzie się miejsce na korytarzu;)

Paula to teraz mnie rozbawilas - "jedynka", chyba nie w tym roku. Moze uda sie przy drugim dziecku ;)
    Ja pomimo, ze bardzo nie chcialabym rodzic w Olawie, to jednak nie wiem czy w obecnej sytuacji jest sens pchac sie na Wroclaw. Chore to, ze nigdzie nie ma miejsc.

U mnie przez najlbizszy czas bedzie krolowala cukinia - faszerowana, panierowana, placki, leczo, tarta, na surowo jako mizeria i chce sprobowac zrobic cos z kwiatow, a nawet dzis znalaznlam przepis na ciasto czekoladowo cukiniowe i muffinki kokosowo-cukiniowe. U mnie kleska urodzaju :D Wiec bedziem robic na okraglo do obrzydzenia, no i rozdawac na prawo i lewo ;) Ostatnio byla faszerowana, dzisiaj leczo, lacznie poszlo raptem 5 szt, a dzisiaj zebralam juz kolejnych 15 :o, gdzie z sobotniego zbioru zostaly ze 3. Nie do przerobienia ;)
    Ma moze ktoras sprawdzony przepis na przetwory z cukinii. 2 lata temu robilam dzem pomaranczowy z cukinii. A moze teraz cos innego?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - śliczne te Twoje córeczki! - gratuluję :) A Maleńka taka słodka, że się rozczuliłam oczywiście :)

Magda odpoczywaj, już niedługo zapas sił może się przydac ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Migotka?

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Długo już się nie odzywa... Myślicie, że urodziła?

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana Emma przecudna, a jaka duza! Myslalam, ze w UK tylko ksiezna Kate ma takie chody, ze po porodzie pare godzin i do domu, ale jak Was tez po 6 h wypisali to chyba taka norma ;)

Griszanka cukinie mozesz zrobic z taka zalewa jak ogorki konserwowe, kroisz w plastry ze skora i do sloika ;)

Magda.sz zycze szybkiego zwrotu akcji :)

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koleżanka ze SR była na ktg w szpitalu na Klinikach - z plotek korytarzowych usłyszała, że Kamieńskiego odsyła bo mają full, na Klinikach ponoć kładą na korytarzu. Brochów już nie przyjmuje. Nie wiem jak na Borowskiej.
    O kurcze, robi się gorącoooo :-) to pierdziele, nie rodze ;-)

Paula_071, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super.. siadalam do laptopa i zapomnialam ze wlaczylam wode na mycie podlogi... jejjjjjj

• lys Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ja też się łudziłam na poród rodzinny, że akurat będzie wolna sala, a tu trzeba walczyć o miejsce i to na korytarzu! To, akurat by mi do głowy nie przyszło :) Takie duże miasto, a taka porażka z porodówkami.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jeszcze tych wrocławskich porodowek - oby brak miejsc nie zaskutkowal tym ze po jednym dniu będą wypuszczać do domu. Zoltaczka np. wychodzi na 2-3 dzień. Oby nie było tak, że wypuszcza, a po tygodniu powrót. Na Kamieńskiego to ponoć nagminne, że matki z dziećmi wracają zaraz po wyjściu, bo w domu nagle się okazuje, że jednak coś nie tak było... Ale oby to tylko były plotki

Ewa123
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: